Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα παιδια. Περπατητό σήμερα το απόγευμα για μία ώρα.αποτελεσμα τρεις τσιχλες και η τεταρτη αναζητηται απο νικολουλη.
Φυσιγγια kill 32gr καραμανιδη ολες σεκος εκτος απο μία που ηταν τραυματισμενη.
Μετα εκατσα καρτερι ολοι γυρω αδειαζαν τριαρες και εγω εριχνα καντηλια. Αυριο παω αλλου....

Το ασχημο ειναι να περναν πουλια απο το καρτερι μας και να φορανε πανωπλια..
Εφοσον εχει πουλια η περιοχη τοτε θα φιλοτιμηθουν καποια στιγμη κ θα περασουν και απο το δικο σας..
Σας ζηλευω παντως (με την καλη εννοια),Εδω στα απογευματινα λιγα κοτσυφια περνάνε κ αυτα λιγο πριν την ωρα τις μπεκατσας..
Δεν αξιζει τον κοπο..Και μου εχουν λειψει παρα πολυυυ αυτες οι τουφεκιες..:(

imgΤο κυνηγι σημερα το απογευμα ηταν περπατητο για τσιχλες με τον πατερα μου.Εν συντομια,το αποτελεσμα ηταν 7 για μενα εκ των οποιων 1 χαμενο, και 3 για τον πατερα μου.Οι τσιχλες στα συνηθισμενα μετρια επιπεδα αγριεμενες απο τις πολλες τουφεκιες που εχουν φαει αρα και δυσκολο να τουφεκιστουν,το θετικο ειναι οτι αρχισαν και κατεβαινουν κοτσυφια απ το λογγο[τα εβρισκα στα ντυμενα οταν πηγαινα για μπεκατσες].Τα φυσιγγια που ριξαμε σημερα ηταν max 32 που ειχαμε αγορασει σε μεγαλη ποσοτητα το 2011 και ακομη εχουμε αρκετα.Κατα καιρους εχω διαβασει αρνητικα σχολια γι αυτα τα φυσιγγια,εγω παντως οπως κι ο πατερας μου με τα benelli δεν εχουμε καποιο παραπονο,ουτε αιματα ουτε τραυματιες, αρκει βεβαια να ειμαστε πανω στο στοχο.Και κατι ασχετο.....ανεβασα με πολυ δυσκολια την φωτογραφια απ το postimage και μαλιστα αλλη μια που ηθελα ν ανεβασω,τελικα τα παρατησα....δεν ανεβαινε με τιποτα[απο λαπτοπ],μηπως ξερει καποιος τι παιζει?

μετά της χθεσινή τσιπουροβραδια .. το πρωινό ξύπνημα έμοιαζε απίθανο .. τελικά κατα της 8:00 τα καταφέρνω και λέω να παω για ενα περπατητά για κοτσύφια στο ανατολικό ζαγόρι .. ετι να ρίξω καμια τουφέκια μιας που ήθελα να δω το υπο κατασκευή νέο μου κοντάκι .....
ο καλος Θεούλης με γέμισε αναπάντεχα δώρα .. αρκετά κοτσύφια με τους κισσούς γεμάτους πούλια αλλά και τέσσερις μπεκάτσες (χωρίς σκύλο) !!!!!!!

εδω ο Φρανσουα με τα λάφυρα του

бесплатный хостинг картинок
το νεο κοντάκι με βάζει γλυκά στο στόχο ... και αν και θελει κάποιες προγραμματισμένες παρεμβάσεις .. σήμερα ένιωθα σαν τουφεκούσα χρόνια με αυτό !!!
καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε τα υπάρξει .... αυτο το τσίπουρο κανει θαύματα οταν το πίνει ο μάστορας του κοντακιου χαχαχαχα

хостинг фотографий
Συνονόματε πανέμορφο το κοντάκι! Σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς με αξέχαστες τουφεκιές!

Τι να σημαίνει άραγε η παρουσία τόσων μπεκατσών που πετάγονται με τα πόδια; Από Τετάρτη είδα στο poseidon κατεβαίνει χιονιάς που θα ρίξει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα (αναμένω λίγο και σε εμάς παραθαλάσσια), μήπως σχετίζονται;

Βασίλη μια δική μου εξήγηση είναι ότι η ξηρασία από την παρατεταμένη ανομβρία στα μέρη μας σε συνδυασμό με τις παγωνιές, έκαναν το χώμα σαν τσιμέντο με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τις μπεκάτσες πιο νότια σε καταλληλότερες συνθήκες γι΄αυτές. Εδώ τα πουλιά λιγοστά εως άφαντα..

Καλησπέρα. Πετάχτηκα πάλι σήμερα στο χωριό, και με την ευκαιρία πήγα λίγο πριν τις 4.00 στο καρτέρι. Πρώτη φορά φέτος είδα να περνάνε πουλιά με κάπως καλή συχνότητα και σχετικά νωρίς, αν και μετά από τουφεκιά περνούσαν 5-6 μαζεμένα και δεν προλάβαινες να ξαναγεμίσεις. Δεν το περίμενα έτσι, και πήγα με το μονόκαννο και 10 φυσίγγια στις τσέπες. Σκότωσα 5 τσίχλες αλλά δυστυχώς βρήκα μόνο τις 2, και κατά τις 5.00 η ώρα έφυγα ... και δεν ξέρω τι πουλιά περάσανε στο τελευταίο μισάωρο.
20161226_165715.jpg

Και κατι ασχετο.....ανεβασα με πολυ δυσκολια την φωτογραφια απ το postimage και μαλιστα αλλη μια που ηθελα ν ανεβασω,τελικα τα παρατησα....δεν ανεβαινε με τιποτα[απο λαπτοπ],μηπως ξερει καποιος τι παιζει?
Λεωνίδα, μήπως επειδή είναι μεγάλη η φωτό ;;; απ΄ότι κατάλαβα δεν της άλλαξες διαστάσεις.... Εμένα που της άλλαξα μέγεθος [640Χ480 (for message boards)] την ανέβασε σχετικά γρήγορα... .xm.(κι εγώ από λάπτοπ γράφω)...

Λεωνίδα, μήπως επειδή είναι μεγάλη η φωτό ;;; απ΄ότι κατάλαβα δεν της άλλαξες διαστάσεις.... Εμένα που της άλλαξα μέγεθος [640Χ480 (for message boards)] την ανέβασε σχετικά γρήγορα... .xm.(κι εγώ από λάπτοπ γράφω)...
Δεν ξερω τι του ρθε, αλλα πριν ενα λεπτο που εκανα δοκιμαστικο ηταν ολα παλι ok.Δεν νομιζω οτι ηταν θεμα διαστασεων γιατι δεν εκανα κατι διαφορετικο απ οτι εκανα και τις αλλες φορες,μαλλον καποιο θεμα πρεπει να ειχε προσωρινα το postimage.....μαλλον.

μετά της χθεσινή τσιπουροβραδια .. το πρωινό ξύπνημα έμοιαζε απίθανο .. τελικά κατα της 8:00 τα καταφέρνω και λέω να παω για ενα περπατητά για κοτσύφια στο ανατολικό ζαγόρι .. ετι να ρίξω καμια τουφέκια μιας που ήθελα να δω το υπο κατασκευή νέο μου κοντάκι .....
ο καλος Θεούλης με γέμισε αναπάντεχα δώρα .. αρκετά κοτσύφια με τους κισσούς γεμάτους πούλια αλλά και τέσσερις μπεκάτσες (χωρίς σκύλο) !!!!!!!

το νεο κοντάκι με βάζει γλυκά στο στόχο ... και αν και θελει κάποιες προγραμματισμένες παρεμβάσεις .. σήμερα ένιωθα σαν τουφεκούσα χρόνια με αυτό !!!
καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε τα υπάρξει .... αυτο το τσίπουρο κανει θαύματα οταν το πίνει ο μάστορας του κοντακιου χαχαχαχα

хостинг фотографий
Μπράβο ωραίο το κοντακι, ωραίες και οι βασίλισσες. Μην ξεχάσεις να παίξεις και κάνα τζόκερ.........sarcastic.

Λιγα τα πουλια πρωι απογευμα στα μεσογεια αντε να ειδα 40 λιγα και στο ντουρα μαλλον εχω κακομαθει φετος πιστευω οτι απλα ετυχε να δω λιγα γιατι πουλια εχει η αττικη.Τα σπουδαια νεα απο το καιρο ερχονται και τοτε φορτωθητε πυρομαχικα ζουμε μια μεγαλη χρονια.

Επιμενησ βλέπω μου την δινεισ στα νευρα.fiurius..llk..kkk....:);).α ρε 302 τη σου μελε να παθησ στα γεραματα.sarcastic.
Μη βιαζεσαι!!!:D:D
Η γριουλα,ανοιγει το χορο και τον κλεινει!ΠΑΝΤΑ!
Στο ενδιαμεσο...ξεκουραζεται λιγο και "ξανα προς τη δοξα τραβα"!!;)

Καλησπέρα. Πετάχτηκα πάλι σήμερα στο χωριό, και με την ευκαιρία πήγα λίγο πριν τις 4.00 στο καρτέρι. Πρώτη φορά φέτος είδα να περνάνε πουλιά με κάπως καλή συχνότητα και σχετικά νωρίς, αν και μετά από τουφεκιά περνούσαν 5-6 μαζεμένα και δεν προλάβαινες να ξαναγεμίσεις. Δεν το περίμενα έτσι, και πήγα με το μονόκαννο και 10 φυσίγγια στις τσέπες. Σκότωσα 5 τσίχλες αλλά δυστυχώς βρήκα μόνο τις 2, και κατά τις 5.00 η ώρα έφυγα ... και δεν ξέρω τι πουλιά περάσανε στο τελευταίο μισάωρο.
20161226_165715.jpg

Γεια σου μερακλη Στέλιο όλα σου ωραία φίλε μέχρι και τα θελικια χειροποίητα από σχοινί αλεξιπτωτου αθάνατο, έχω πάρει και γω τα υλικά να φτιάξω ένα γιατί του εμπορίου δεν μαρεσει κανένα.

Στη θήβα κι εγω σήμερα με 2 ωρες ύπνο αλλα σκεπτόμενος οτι θα ξαναπαω 2 του μηνα και αν, την έκανα την υπερβαση και πήγα. Εκανα 5 τσίχλες εναν κότσυφα και μια χαμένη και κανα δυο ακομα θα πρεπε να τις πάρω που ηταν σε καλή βολή αλλα αστόχησα. Χρόνια πολλά σε όλους!

έχω πάρει και γω τα υλικά να φτιάξω ένα γιατί του εμπορίου δεν μαρεσει κανένα.
Αν και πολυ σπανια περνω στο κυνηγι πουλιαστρα,Σκεφτομουν και εγω να φτιαξω μια συρματινη στρογγυλη σαν αυτες που χρησιμοποιουν οι ισπανοι τσιχλαδες..

Αν και πολυ σπανια περνω στο κυνηγι πουλιαστρα,Σκεφτομουν και εγω να φτιαξω μια συρματινη στρογγυλη σαν αυτες που χρησιμοποιουν οι ισπανοι τσιχλαδες..
Για βάλε φωτο ή σχεδιο να δούμε και μεις να παρουμε καμμια ιδέα ....

Δηλαδη ποια;
Για βάλε φωτο ή σχεδιο να δούμε και μεις να παρουμε καμμια ιδέα ....
Γραψτε porta cazas zorzales και δειτε τις φωτο,Δυστηχως δεν μπορω να ανεβασω τωρα γιατι το ίντερνετ σέρνεται.
Ειναι χοντρο συρμα που το εχουν κανει δυο σπειρες και αναμεσα απο εκει περναει ο λαιμος της τσιχλας.
Υπαρχουν και διαφορες αλλες παραλλαγες αλλα παντα με συρμα..

Last edited:
Γραψτε porta cazas zorzales και δειτε τις φωτο,Δυστηχως δεν μπορω να ανεβασω τωρα γιατι το ίντερνετ σέρνεται.
Ειναι χοντρο συρμα που το εχουν κανει δυο σπειρες και αναμεσα απο εκει περναει ο λαιμος της τσιχλας.
Υπαρχουν και διαφορες αλλες παραλλαγες αλλα παντα με συρμα..
f2H2mBr.jpg

хостинг фотографий
4 μπεκάτσες χωρίς σκύλο, νομίζω ήταν το καλύτερο δώρο για την χθεσινή σου γιορτή Χρηστάρα...Μπραβο!!!.congrats.
Έρευνα, ξεσήκωμα, ντουφέκισμα, απόρτ, φωτογράφιση...αν δεν είναι αυτό ολοκληρωτικό μπεκατσοκυνήγι, ποιο είναι....sarcastic.

*Ευχάριστο που σου ταίριαξε το κοντάκι από την 1η μέρα...είναι σημαντικό για την ψυχολογία σου, να πάρεις κάτι με κάλο ''μάτι'' από την αρχή...
Κάτσε με το μάστορα και με υπομονή και δοκιμές φερτο ακριβώς εκεί που θες...
Πάντως όσο το βλέπω τόσο πιο πολύ μ' αρέσει...με την καινούρια πάπια θ' απογειωθεί στην κυριολεξία το όπλο, τόσο εργονομικά όσο και αισθητικά...
Ζηλεύω....sarcastic.
how do you print screen

Δανειζόμενος τη φράση ενός καλού φίλου, τα σ'αγαπώ τελειώσαν.love. δια τριάκοντα εννέα κίχλαι την 26-12-2016
Σταθερά με τον έτερο Καππαδόκη καρτερέψαμε.
Αν και θιασώτης του περπατητού το έχω εγγράψει στα καλαμπαλίκια μου καθώς αν το καρτέρι έχει ενδιαφέρον είναι κάτι σαν την ΑΕΚ... κ@@λα!!
Το αρνητικό είναι ότι 9-10 πουλιά έμειναν πίσω για το συγγενολόι του Ζολώτα...ήτοι λευκές αλώπεκες

Χρήστο πολύ όμορφο το κοντάκι και εύχομαι να το χαρείς.
Συνεχίζεται να είστε εξαιρετικά ωραίοι!!!!.well done.
καλησπερα και απο μενα...χρονια πολλα, με υγεια,και υπομονη για ολους μας...σημερα παραλιακα Ν.Καβαλας, με ενα φιλο, 17 ο φιλος μου,16 εγω...
το ευχαριστηθηκαμε, και τα Lambro Tordo 30gr(κιτρινα) κεντουσαν...
http://i176.photobucket.com/albums/w168/trush73/0081_zpsyrbqeoip.jpg
Καλησπερα Παλικαρια ;)
Μετα απο 2 εβδομαδες απουσιας στον κυνηγοτοπο ειπαμε σημερα με τον Κουμπαρο μου να εξορμησουμε στα κοντινα περιξ των Δερβενοχωριων .hunter.1.hunter.1
Θερμοκρασια το πρωι στις 07.00 ηταν στους 3 βαθμους με παγωνια
Απο καρτερι δεν κινηθηκε τιποτα
Μετα απο διωρο περπατητο καταφεραμε με τα χιλια ζορια 8 τσιχλες εγω και 6 ο Κουμπαρος .what.

Πουλια ελαχιστα εως αφαντα με το εδαφος κατω να θυμιζει αρχες Σεμπτεμβρη απο την ανοβρια και την ξεραιλα
Απογοητευτηκα αλλες χρονιες η λασπη εφτανε μεχρι τα γονατα και 2 ρεματιες που ξερω ηταν γεματες με νερο ενω τωρα ουτε σταγονα
Μακαρι να αλλαξει ολο αυτο διαφορετικα :(
Με το ομορφο διδυμο α400light και 705 ανηφορισα για μια πρωινη βολτα στα βορειοδυτικα της Αττικης, αφιξη 07.30, θερμοκρασια στους
3 βαθμους, λιγα συννεφα. Πουλια λιγοστα, υπηρχαν καποιοι συναδελφοι στα 400/500 μετρα, μονος μου ομως στην περιοχη που κυνηγουσα.
Καταφερα 5 τσιχλιτσες με την beretta, επρεπε να εχω ακομα δυο - τρεις, αλλα ειχα να την τουφεκισω 2 η 3 χρονια. Στις 10.00 αλλαξα οπλο
και στην πρωτη ευκαιρια πηρα με το 705 την 6η τσιχλιτσα για σημερα. Ημουν τυχερος που τις βρηκα ολες χωρις ιδιαιτερη καθυστερηση.

Χρηστο παντα τετοια!!!
Πρωινο περπατητο οχι με πολλα πουλια.τρια πηρα μονο μαζι με τον πατερα μου...ειχαμε και τρεις συναντησεις με μπεκατσες μεσα στα λιοτοπια....η μια σηκωθηκε μακρυα χωρις επιτυχια και η αλλη που τη σηκωσε το σπρινγκελ με ακολουθησε!αλλες εξι τσιχλιτσες στο απογευματινο καρτερακι!
Καλησπερα παιδια. Περπατητό σήμερα το απόγευμα για μία ώρα.αποτελεσμα τρεις τσιχλες και η τεταρτη αναζητηται απο νικολουλη.
Φυσιγγια kill 32gr καραμανιδη ολες σεκος εκτος απο μία που ηταν τραυματισμενη.
Μετα εκατσα καρτερι ολοι γυρω αδειαζαν τριαρες και εγω εριχνα καντηλια. Αυριο παω αλλου....
Λιγα τα πουλια πρωι απογευμα στα μεσογεια αντε να ειδα 40 λιγα και στο ντουρα μαλλον εχω κακομαθει φετος πιστευω οτι απλα ετυχε να δω λιγα γιατι πουλια εχει η αττικη.Τα σπουδαια νεα απο το καιρο ερχονται και τοτε φορτωθητε πυρομαχικα ζουμε μια μεγαλη χρονια.
Μπραβο παιδιά και στα ταίρια τους!!!!.well done.
Ωραίος Στέλιο, καθε θήραμα που κατεβαζεις με το μονόκανο, αξίζει διπλά....shake hands..congrats.

Status
Not open for further replies.
Back