Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα είχα αποφασίσει να κάτσω σπίτι όμως για να δώσουμε κάτι που ξέχασε ένας φίλος απ' τη παρέα στο αμάξι τη προηγούμενη βδομάδα είπα να πάμε Βοιωτία το μέρος μόνο περπατητο πέντε ωρών κατάφερα 9 με 12 φυσιγκια Δορκάς διασποράς αλλά 12 οι άλλοι τς τεσσερις παρέας η καλή σκοπευτική μέρα που είχα έσωσε τη παρτίδα αλλοιως ήταν για 3 πουλιά. Έκαστος θλιβερή εικόνα σε ένα απ' τα καλύτερα μέρη για περπάτημα

Attachments

• IMG_20250119_111648.jpg
    IMG_20250119_111648.jpg
    122,8 KB · Προβολές: 115
Σήμερα είχα αποφασίσει να κάτσω σπίτι όμως για να δώσουμε κάτι που ξέχασε ένας φίλος απ' τη παρέα στο αμάξι τη προηγούμενη βδομάδα είπα να πάμε Βοιωτία το μέρος μόνο περπατητο πέντε ωρών κατάφερα 9 με 12 φυσιγκια Δορκάς διασποράς αλλά 12 οι άλλοι τς τεσσερις παρέας η καλή σκοπευτική μέρα που είχα έσωσε τη παρτίδα αλλοιως ήταν για 3 πουλιά. Έκαστος θλιβερή εικόνα σε ένα απ' τα καλύτερα μέρη για περπάτημα
Χάλι μαύρο...Μαζευτήκαμε 7 πάρα σε ένα σημείο που κανονικά έπρεπε να σε στραβώσουν οι μαύρες το ξημέρωμα. Βγήκα μαζί με ένα άλλο παιδί να αγναντεψουμε. 3 όλες κι όλες. Δεν έχει προηγούμενο το φετινό....

Χάλι μαύρο...Μαζευτήκαμε 7 πάρα σε ένα σημείο που κανονικά έπρεπε να σε στραβώσουν οι μαύρες το ξημέρωμα. Βγήκα μαζί με ένα άλλο παιδί να αγναντεψουμε. 3 όλες κι όλες. Δεν έχει προηγούμενο το φετινό....
Είναι Δημήτρη άσχημα τα πράγματα και τελικά απ' ότι βλέπω μη αναστρεψιμα

Είναι Δημήτρη άσχημα τα πράγματα και τελικά απ' ότι βλέπω μη αναστρεψιμα
Καλά αυτό το έχω χωνέψει από τα Χριστούγεννα. Αφού δεν φάνηκαν πουλιά βαριά μεχρι τα Φώτα τέλος... Δεν καθίσουμε να πεθάνουμε κιόλας επειδή δεν έχει τσίχλες φέτος όμως!

Όσο δεν κάνει παγώνιες φέτος έτσι θα πάει, σκόρπια τα πουλιά και δεν θα κουνιούνται, μόνο περπατητο και το απόγευμα θα περνάνε όλα αργά.
Εσύ μου θυμίζεις το ανέκδοτο για το τι χρειάζεσαι για λοβοτομή στην Αγγλία...
Το μυαλό σου και μία λύρα!

Λοιπόν ως μηχανολόγος μπορώ να πω ότι τα επιστροφια φέτος μπορούν να αποκαλούνται αντεπίστροφα.
Τα επιστροφια ζαριά είναι και αυτά? Θα ανέβουν από εδώ ή όχι? Το σίγουρο είναι ότι θα περπατάω στον κάμπο 15 Μαρτίου και θα βλεπω σε 3 πουρνάρια όσες βλέπω τώρα σε τρία περπατητα των τριών ωρών...

Καλά αυτό το έχω χωνέψει από τα Χριστούγεννα. Αφού δεν φάνηκαν πουλιά βαριά μεχρι τα Φώτα τέλος... Δεν καθίσουμε να πεθάνουμε κιόλας επειδή δεν έχει τσίχλες φέτος όμως!
Δημήτρη ενώ στα περάσματα κατέβηκαν πολλά πουλιά δεν μπορώ να καταλάβω που χάθηκαν. Εγώ προσωπικά περιμένω μέχρι και την επόμενη βδομάδα να δω μήπως φανεί κάτι, αν αλλάξει κάτι δεν θα είναι γενικευμένο όπως πέρσι που απο τις 15/1 είχαν πολλές περιοχές πουλιά.
Έρχεται Παρασκευή και δεν με πιάνει αυτή η ανυπομονησία 🙄

Κεχρολόγος στο Χιλιομόδι.
Αν λες για το φουρνο στην είσοδο του χωριού δεξιά, θυμάμαι κάτι ζουμεροτατα μπουμπούκια που μας ετοίμαζαν τους καφέδες για το δρόμο της επιστροφής. Ελπίζω να πέφτω εντος θέματος (περι φουρνου).

Αν λες για το φουρνο στην είσοδο του χωριού δεξιά, θυμάμαι κάτι ζουμεροτατα μπουμπούκια που μας ετοίμαζαν τους καφέδες για το δρόμο της επιστροφής. Ελπίζω να πέφτω εντος θέματος (περι φουρνου).
Ακριβως.εχει κ ωραιο καρβελι βεβαια να το λεμε κ αυτο αλλα ειδικα το ενα ρε παιδια ειναι θανατος

Μετά από 3 εβδομάδες είπα σήμερα να πάω με τον ανιψιό προς Βοιωτία μερια για κάνα περπατητο με βαριά καρδιά μιας και οι κυνηγότοποι είναι άδειοι. Στις μαύρες ελάχιστα πουλιά, πήρα μια και είδα 3-4 σύνολο. Κατά τις 8:00 αρχίσαμε το περπατητο. Πουλιά είχε τα ίδια με τις προηγούμενες φορές απλώς επειδή είχα να τα κυνηγήσω 3 εβδομάδες, ήταν πιο ημέρα και σηκώνονταν κοντά. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν πολύ χαμηλή αλλά όσο πέρναγε η ώρα κι ανέβαινε ο ήλιος τόσο ζεσταίνε. Όπως τις ξέρουμε τις κύριες κάθονταν σε πουρναρωτα - σχοινα - αλλά και ελιές. 17 στο χέρι, 3 χαμένα και 2-3 ξεπουπουλιασμενα. Φυσίγγια nsi speed - 34 gr - no8. Στα highlights περνώ μια τσίχλα ξερή και πέφτει καμία 30αρια μέτρα κι όπως πάω να την πάρω ακούω ένα φουπ πάνω απ' το κεφάλι μου και περνάει ένα γεράκι το οποίο τσακώνει την τσίχλα κι εξαφανιζολ. Ο μικρός να φωνάζει " πήρε την τσίχλα- ρίξ'του" κι εγώ να έχω πεθάνει στο γέλιο. Έρχεται κοντά ο μικρός και μου λέει " γιατί δεν του έριξες;" ΤIMG_20250119_121130.jpgου λέω ότι αυτό είναι το σωστό και μπράβο του. Φυσικά και του εξήγησα μετά το όλο σκεπτικό και γελαγε κι αυτός.
Καλά να περνάτε παλικαροι και καλές βολτουλες.

Τίποτε φυσικά φίλε μου.Όμως τον παρατηρούσα από χρόνια στη Βουλή και δεν μου άρεσε καθόλου το τάχα high στυλ που μιλούσε καθώς και η ειρωνία προς βουλευτές,που συνοδεύονταν και από το αφ'υψηλού ύφος του.Άσε που όσες καταγγελίες έκαναν οι χαροκαμμένοι γονείς των Τεμπών,τις κράτησε στο συρτάρι του! :mad: Όσο για τον Τούρκογλου-Βενιζέλο υποθέτω θυμάσαι ότι ''ΞΕΧΑΣΕ'' το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στο συρτάρι του.Αδερφέ,όλοι είναι πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο....hair.
Και είχε τους χάρτες του υπουργείου Άμυνας σπίτι λες και είναι προσωπικά του δεδομένα,αυτή η ράτσα όλων αυτών για αρχή ήθελαν όλοι ένα χεράκι με βοιδοπουτσα και λίγο χοντραλατο μετά για να γιανουν .Μιλάμε για μεγάλους τενεκέδες κυριολεκτικά και δυστυχώς είναι σχεδόν όλοι μέσα (τενεκέδες) όχι λαδιού αυτοί είναι χρησιμότεροι σε αυτό το κτήριο που λέγετε Βουλή των Ελλήνων .

Μετά από 3 εβδομάδες είπα σήμερα να πάω με τον ανιψιό προς Βοιωτία μερια για κάνα περπατητο με βαριά καρδιά μιας και οι κυνηγότοποι είναι άδειοι. Στις μαύρες ελάχιστα πουλιά, πήρα μια και είδα 3-4 σύνολο. Κατά τις 8:00 αρχίσαμε το περπατητο. Πουλιά είχε τα ίδια με τις προηγούμενες φορές απλώς επειδή είχα να τα κυνηγήσω 3 εβδομάδες, ήταν πιο ημέρα και σηκώνονταν κοντά. Η θερμοκρασία το πρωί ήταν πολύ χαμηλή αλλά όσο πέρναγε η ώρα κι ανέβαινε ο ήλιος τόσο ζεσταίνε. Όπως τις ξέρουμε τις κύριες κάθονταν σε πουρναρωτα - σχοινα - αλλά και ελιές. 17 στο χέρι, 3 χαμένα και 2-3 ξεπουπουλιασμενα. Φυσίγγια nsi speed - 34 gr - no8. Στα highlights περνώ μια τσίχλα ξερή και πέφτει καμία 30αρια μέτρα κι όπως πάω να την πάρω ακούω ένα φουπ πάνω απ' το κεφάλι μου και περνάει ένα γεράκι το οποίο τσακώνει την τσίχλα κι εξαφανιζολ. Ο μικρός να φωνάζει " πήρε την τσίχλα- ρίξ'του" κι εγώ να έχω πεθάνει στο γέλιο. Έρχεται κοντά ο μικρός και μου λέει " γιατί δεν του έριξες;" ΤView attachment 95193ου λέω ότι αυτό είναι το σωστό και μπράβο του. Φυσικά και του εξήγησα μετά το όλο σκεπτικό και γελαγε κι αυτός.
Καλά να περνάτε παλικαροι και καλές βολτουλες.
Φίλιππε τρέλανε μας!

Status
Not open for further replies.
Back