Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Η νοτιά είναι ο χειρότερος καιρός για τα φυσίγγια στο νησί δεν ξέρω πως να το εξηγήσω

Ζωντανά και αίματα συνέχεια , πλέον πάντα Πέφτω ένα νούμερο.

Και έχω τύχει σε παρτίδες b&p ας τις πούμε ελαττωματικες

Και f2 και τρικολόρ 36 γρ

Ειδικά με το τρικολόρ απίστευτο πατατράκ ένας φίλος μου πρώτη μέρα σε πέρδικα

Δεν σκότωνε με τίποτα και όσες επιτέλους πέφτανε όλα τα σκάγια πάνω στην πέτσα 6αρια
Παλιά που γέμιζα είναι ετοιμάσει ένα φυσιγγι με lovex 32 gr no 8 για κοτσυφια. Μιλάμε τώρα εποχή ήταν νομίζω μέσα στις γιορτές και ήταν βοριάς και θερμοκρασιες από 10 μέχρι 5. Ίδιοι καλυκες ίδια βύσματα ίδια LOT. Συνταγή δεν θυμάμαι αλλά θυμάμαι που χα ετοιμάσει 10 για δοκιμή, τα οποία έκοβαν και μετά έκανα τα υπόλοιπα 200. Το πρώτο κυνήγι θυμάμαι ήταν ένα σκ και μετα ένα απογευματινό. Το φυσιγγι ήταν φονικό. Μέχρι και φασα πήρα. Το άλλο σκ κανονίζω με το φίλο να κατέβω Πρέβεζα για τσίχλες με τα ίδια φυσιγγια που μου χαν μείνει. ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΟΤΙΑ. τα πουλιά πολλά άλλα μετά από καμιά ντουζίνα τσίχλες που πέτυχα και πήρα 3, ΟΛΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΊΜΑΤΑ, άλλαξα φυσίγγι και έβαλα 9 με σιπ. ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΤΕ. Ακαριαία σκοτωματα ακόμα και μακρινά. Τώρα αν είχα πιο δυνατό καψουλι στο πρωτο, αν είχα σφίξει, αν αν αν, ίσως να.... αλλά η επιδραση του καιρού στο ίδιο φυσίγγι ήταν σοκαριστικη για μένα. Το σακάτεψε. Θυμάμαι έβλεπα την κανη και ήταν τόσο βρώμικη ενώ πριν μια βδομάδα καθρέπτης.

Αφού ο νομός δεν είναι αρκετός για κάποιους θα αρχίσω να γράφω τοπωνύμια για να το κάνω πιο συγκεκριμένο. Λοιπόν στην Χελώνα μην πάτε. Μια καμία εκεί. Στην Βαθια Λακα πιο καλά, 3 με 4. Στου Σπαρου τα καρτερια γίνεται πάρτι, μπορεί να κάνεις και 5-6!!! Περα απο την πλακα, εγώ προσωπικά δεν έχω κρύψει 4 χρόνια εδώ μέσα ούτε την καλή κατάσταση ούτε την άσχημη. Πινέζα όμως δεν θα βάλω σε κανέναν. Όπως έχω κοπιασει και χάσει μερες εγώ για να βρω σημεία που δεν ξέρουν άλλοι ας το κάνει και αυτός...
Ακριβώς αυτό εννοούσα, ίσως το εξέφρασα με άλλα λόγια. Όχι τοπωνύμια που κάνουν συγκεκριμένο το μέρος, είπα χωριό, τύπου Αταλάντη, Μόδι, Δήμαινα, Καθενοί, Σούρπη κλπ.
Αυτό το θεωρώ συναδελφικό και τονίζω ότι κάθε περιοχή έχει τα σημεία της. Όταν πεις π.χ. στη Πελασγία είχε πουλιά ο "άσχετος" πρέπει να ψάξει, δεν θα πάει καρτέρι στη πλατεία του χωριού.
Επίσης θεωρώ απόλυτα θεμιτό και λογικό το να πει κάποιος ντόπιος, κυνηγός, ή μη, σε φίλους του ότι στη περιοχή του πέσανε μπεκάτσες. Δεν είναι εθνικό μυστικό.

Γλέντι κανονικό απόψε!!! Τις πήρα και τις 4!!!! Κ Α Τ Α Ν Τ Ι Α.....
Όπως είχα πει πριν από μέρες κακοκαιρία = μια τρύπα στο νερό. Τουλάχιστον εδώ.....
Δύο μου πέρασαν πήρα την μια ....εσύ είσαι Βασιλιάς με 4 πουλιά ...μάλλον δεν θα ξαναπάω καθημερινά

Ακριβώς αυτό εννοούσα, ίσως το εξέφρασα με άλλα λόγια. Όχι τοπωνύμια που κάνουν συγκεκριμένο το μέρος, είπα χωριό, τύπου Αταλάντη, Μόδι, Δήμαινα, Καθενοί, Σούρπη κλπ.
Αυτό το θεωρώ συναδελφικό και τονίζω ότι κάθε περιοχή έχει τα σημεία της. Όταν πεις π.χ. στη Πελασγία είχε πουλιά ο "άσχετος" πρέπει να ψάξει, δεν θα πάει καρτέρι στη πλατεία του χωριού.
Επίσης θεωρώ απόλυτα θεμιτό και λογικό το να πει κάποιος ντόπιος, κυνηγός, ή μη, σε φίλους του ότι στη περιοχή του πέσανε μπεκάτσες. Δεν είναι εθνικό μυστικό.
Το να πεις χωριό πχ Αμφιθέα θα οδηγήσει σε προσκύνημα την επόμενη μέρα. Άμα γράψω όμως στα Μπακρια και στο Λειβαδακι έκανα το όριο ποιος θα καταλάβει που είναι αυτά???

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη (όπως πολύ σωστά είναι) για όλους.Οποιος θέλει συμμετέχει ενεργά,οποίος θέλει κάνει μπανιστηρι και όποιος θέλει εμφανίζεται μόνο για κληρώσεις κτλ.Ειναι τελείως κουλό όμως να βγαίνει κάποιος και να δημιουργεί θέματα για κυνηγότοπους που δούλεψαν ή δουλεύουν ή μπορεί να δουλέψουν και δεν αναφέρονται ή δεν αναφέρθηκαν δικαίως ή αδίκως.Τα καρτέρια βρίσκονται με ώρες και χιλιόμετρα όχι με ένα κλικ.Αλλο να έχεις τον αριθμό μου και να με πάρεις ένα τηλέφωνο ρωτώντας με τι ξέρω και τι δε ξέρω και άλλο να μη σε έχω δεί ποτέ μου.Ειναι το φαινόμενο που παρατηρείται σε συγκεντρώσεις ανοιχτές που δε μαζεύεται ούτε 11αδα για ποδόσφαιρο.Εδω μέσα με λίγα λόγια θα πω νομό,στο τηλέφωνο περιοχή και από κοντά θα σε βάλω στο καρτέρι μου και θα κάτσω παραδίπλα.Σταματηστε να κάνετε σα τις αδέσποτες χήρες και σκεφτείτε ΛΟΓΙΚΑ!
Για αρχή στείλε μου το τηλέφωνο σου. 😃😃😃

Το να πεις χωριό πχ Αμφιθέα θα οδηγήσει σε προσκύνημα την επόμενη μέρα.
Εχουν καει και εχουν βρωμισει κυνηγοτοποι ετσι.
Και δεν μιλω μονο για τσιχλα.
Εν τελη, αυτο ειναι κακο οχι μονο για αυτον που το ειπε αλλα και για αυτους που μαζευτηκαν και τον εκαψαν.
Γιατι ενας καμμενος τοπος σβηνει απο επιλογη το επομενο διαστημα γιατι δυσκολα συνερχεται.

Μετά από δύο βδομάδες αποχής, λόγω ανωτέρας βίας, ξαναπήγα σήμερα το απόγευμα. Όχι πως δεν ξέρω τι συμβαίνει, αλλά για ξεμούδιασμα και περπάτημα στη φύση.
Μισό αιώνα που κυνηγάω το σημερινό δεν το ξανάδα. Από τις 4:30 μέχρι τις 5:20 έκανα ένα κύκλο σε γνωστά "ύποπτα" σημεία. Δεν σηκώθηκε ούτε τσόνι. Άκουσα, αλλά δεν είδα, ένα κοτσύφι, αλλά αυτά τα ακούω και το καλοκαίρι.
Μετά καρτέρι σε "βασιλικό" σημείο με άπλετη ορατότητα.
Μέχρι που νύχτωσε καλά δεν φάνηκε στον ορίζοντα ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ! Ούτε ένα μικρόπουλο.
Υπήρχαν τριγύρω άλλοι 3 κυνηγοί. Δεν ακούστηκε ψίθυρος.
Καλά οι τσίχλες χάθηκαν. Τα μικρόπουλα; Κι αυτά στην Αφρική!!;;; Τραγικό!!!!

Εχουν καει και εχουν βρωμισει κυνηγοτοποι ετσι.
Και δεν μιλω μονο για τσιχλα.
Εν τελη, αυτο ειναι κακο οχι μονο για αυτον που το ειπε αλλα και για αυτους που μαζευτηκαν και τον εκαψαν.
Γιατι ενας καμμενος τοπος σβηνει απο επιλογη το επομενο διαστημα γιατι δυσκολα συνερχεται.
Εγώ προσωπικά σε δημόσιο φόρουμ ακριβές στίγμα δεν πρόκειται να δώσω. Αλλά εδώ γύρω τα σημεία είναι γνωστά. Ο αριθμός "ξενων" που έρχεται είναι μεγάλος και τα περισσότερα μέρη καμμένα όπως λες.

Σήμερα πήγα σε ένα από τα καρτέρια μου στο Πικέρμι απλά για να ξεσκασει το σκυλάκι, μόνο γι'αυτό εξάλλου πάω πλέον. Πέρασαν τρεις και τις πήρα και τις τρεις, οι δύο σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, με ΑΖ20. Δεν έχει να λέει, θα μπορούσα να είμαι και ατουφεκιστος. Να είδα σύνολο 5 πουλιά... Ακόμα και τα τσονια ελάχιστα, μετρημένα στα δάχτυλα.

Το να πεις χωριό πχ Αμφιθέα θα οδηγήσει σε προσκύνημα την επόμενη μέρα. Άμα γράψω όμως στα Μπακρια και στο Λειβαδακι έκανα το όριο ποιος θα καταλάβει που είναι αυτά???
Έτσι όπως το λες θα συμφωνήσω. Αλλά η Αμφιθέα (π.χ.) είναι περίπου τοπωνύμιο, οι Καθενοί λιγότερο, η Αταλάντη ακόμη λιγότερο.
Εγώ π.χ. λέω "δυτικά της Χαλκίδας".
σ.σ. Αναλισκόμαστε σε θέματα μικρότερης σημασίας γιατί μας χτύπησε η ατσιχλία κατακούτελα.... 🤣

Αύριο θα κάνω καρτέρι μονος μου προς Ριτσώνα πάνω από το μαρμαραδικο, μήπως καμιά παρέα θα κάνει περπατητό εκεί κοντά να μου στείλει καμιά τσίχλα να ρίξω καμιά τουφεκιά;;;
Να πας λίγο πιο πάνω κσι αριστερά είναι το μοναστήρι πιάσε απέναντι στη πλαγια που κάνει σαν χουνι
Και άμα δεν έχει εκεί κάνε το γύρω το χωματόδρομο θα καταλάβεις το μέρος
Έχω καιρό να παω αλλά εκεί είχε πουλιά

Έτσι όπως το λες θα συμφωνήσω. Αλλά η Αμφιθέα (π.χ.) είναι περίπου τοπωνύμιο, οι Καθενοί λιγότερο, η Αταλάντη ακόμη λιγότερο.
Εγώ π.χ. λέω "δυτικά της Χαλκίδας".
σ.σ. Αναλισκόμαστε σε θέματα μικρότερης σημασίας γιατί μας χτύπησε η ατσιχλία κατακούτελα.... 🤣
Γενική ατσιχλία...γενική κλαψα. Τι να κάνουμε?

Να πας λίγο πιο πάνω κσι αριστερά είναι το μοναστήρι πιάσε απέναντι στη πλαγια που κάνει σαν χουνι
Και άμα δεν έχει εκεί κάνε το γύρω το χωματόδρομο θα καταλάβεις το μέρος
Έχω καιρό να παω αλλά εκεί είχε πουλιά
Εκεί για να πάω πρέπει πρωτα να πάω μέρα για να δω πως είναι το μέρος ευχαριστώ πάντως!

Status
Not open for further replies.
Back