Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μεγάλη πόρτα θα διαβείς!!!
Με το "μεγάλη πόρτα θα διαβείς"μου θύμισες ένα ανέκδοτο:
Ήταν ένας τύπος,που είχε αιμορροϊδες.
Ντρεπόταν να πάει στον γιατρό, και ακολούθησε,τό γιατροσόφι της γιαγιάς του, να βάζει πάνω τους,το κατακάθι του καφέ.
Όμως αντί να καλυτερεύσει, χειροτέρευσε, και έτσι το πήρε απόφαση,να πάει στον γιατρό.

– Γιατρέ μου, του λέει, έχω αιμορροϊδες, και βάζω κατακάθι του καφέ, αλλά χειροτέρευσαν, για ρίξε μία ματιά…
Ο γιατρός του λέει να γδυθεί και τον εξετάζει.
– Τί βλέπεις γιατρέ;
-Μεγάλη πόρτα,θα διαβείς κι ένα γράμμα θα λάβεις...

Last edited:
Εδω μέσα με λίγα λόγια θα πω νομό,στο τηλέφωνο περιοχή και από κοντά θα σε βάλω στο καρτέρι μου και θα κάτσω παραδίπλ
Εσύ έχεις καλές προθέσεις.
Αλλά αν σου έρθει ο άλλος κι αρχίσει να ντουφεκάει,σ'άλλον Νομό,πετάει μπουκάλια και καφέδες,δεν μαζεύει τους κάλυκες και γεμίσει τον τόπο σκουπίδια,δεν θα τον πλακώσεις στις καρπαζιές...

Εσύ έχεις καλές προθέσεις.
Αλλά αν σου έρθει ο άλλος κι αρχίσει να ντουφεκάει,σ'άλλον Νομό,πετάει μπουκάλια και καφέδες,δεν μαζεύει τους κάλυκες και γεμίσει τον τόπο σκουπίδια,δεν θα τον πλακώσεις στις καρπαζιές...
Για να έρθει πάει να πει ότι πληρεί τις προϋποθέσεις.Δεν κάνουμε όλοι με όλους.Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η μεγαλύτερη μεταβλητή.

Ακριβώς ετσι
Προσωπικά θα δεχόμουνα και μία πλησιέστερη προσέγγιση, τύπου "πέριξ του τάδε χωριού", δεν θα έδειχνα όμως σε άγνωστους φωτογραφία το πουρνάρι πίσω από το οποίο καρτεράω, ή το φόντο που περπατάω και το οποίο ανακάλυψα με πολύ κόπο και δοκιμές.
Όλοι ξέρουμε ότι κάθε περιοχή έχει τα καλά, τα μέτρια και τα φτωχά σημεία της.
Για γνωστούς και φίλους που έχουμε κυνηγήσει μαζί και έχω πάει και εγώ στα μέρη τους θα τους ήθελα στο διπλανό δέντρο.

Γράφεις Νόμο και είναι αρκετό! Το να γράψω εγώ πχ πολλά πουλιά στο Ηράκλειο, στη Βοιωτία ή στην Αλεξανδρούπολη, σημαίνει ότι όποιος προτίθεται να κυνηγήσει τους εν λόγω νόμους, πρέπει να φάει χρόνο και χρήμα για να βρεί ΠΟΥ είναι τα πουλιά. Η μυστικοπάθεια του στυλ, πολλά πουλιά στην Μακεδονία ή την Πελλοπονήσο δεν λένε κάτι , μόνο κόμπλεξ...

Προσωπικά θα δεχόμουνα και μία πλησιέστερη προσέγγιση, τύπου "πέριξ του τάδε χωριού", δεν θα έδειχνα όμως σε άγνωστους φωτογραφία το πουρνάρι πίσω από το οποίο καρτεράω, ή το φόντο που περπατάω και το οποίο ανακάλυψα με πολύ κόπο και δοκιμές.
Για γνωστούς και φίλους που έχουμε κυνηγήσει μαζί και έχω πάει και εγώ στα μέρη τους θα τους ήθελα στο διπλανό δέντρο.
Αφού ο νομός δεν είναι αρκετός για κάποιους θα αρχίσω να γράφω τοπωνύμια για να το κάνω πιο συγκεκριμένο. Λοιπόν στην Χελώνα μην πάτε. Μια καμία εκεί. Στην Βαθια Λακα πιο καλά, 3 με 4. Στου Σπαρου τα καρτερια γίνεται πάρτι, μπορεί να κάνεις και 5-6!!! Περα απο την πλακα, εγώ προσωπικά δεν έχω κρύψει 4 χρόνια εδώ μέσα ούτε την καλή κατάσταση ούτε την άσχημη. Πινέζα όμως δεν θα βάλω σε κανέναν. Όπως έχω κοπιασει και χάσει μερες εγώ για να βρω σημεία που δεν ξέρουν άλλοι ας το κάνει και αυτός...

Περπατητό σε Χιλιομόδι, πουλάκια φρέσκα, περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα ΑΛΛΑ...ΑΛΛΑΑΑΑΑΑ έφευγαν 100 μέτρα μπροστά. Δύο άτομα 20 στο χέρι με 3 ώρες περπάτημα.

Δυστυχώς και ένα εκατομμύριο πουλιά να υπήρχαν με αυτή την συμπεριφορά που έχουν δύο άτομα δεν τα φέρουν βόλτα αναγκαστικά πρέπει να μπαίνει ένα τρίτο μπροστά στη ρεματια και να παίζουν αυτό σύστημα

Γράφεις Νόμο και είναι αρκετό! Το να γράψω εγώ πχ πολλά πουλιά στο Ηράκλειο, στη Βοιωτία ή στην Αλεξανδρούπολη, σημαίνει ότι όποιος προτίθεται να κυνηγήσει τους εν λόγω νόμους, πρέπει να φάει χρόνο και χρήμα για να βρεί ΠΟΥ είναι τα πουλιά. Η μυστικοπάθεια του στυλ, πολλά πουλιά στην Μακεδονία ή την Πελλοπονήσο δεν λένε κάτι , μόνο κόμπλεξ...
Η μυστικοπάθεια μεταξύ αγνώστων δεν είναι κόμπλεξ
Το να θές να σε στείλουν συστημένο άτομα που δεν γνωρίζεις είναι κόμπλεξ
Χρόνο και χρήμα όλοι χαλάνε, οι κάτοικοι της επαρχίας λιγότερο και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων περισσότερο
Όποιος έχει γνωστούς ή φίλους από επαρχία ρωτάει και του λένε, σε ανοιχτό φόρουμ να λές μεριές με λεπτομέρειες δεν είναι και το καλύτερο για ευνόητους λόγους

και σε αυτο συμφωνω γενικα δε κανω συγκεκριμενα τα απογευματινα στο κλασσικο πρωινο καρτερι γενικα λεω μπορει και χωριο χρειαζονται τα οπλα αν εχει πουλια στο περπατητο αλλαζουν τα πραγματα συνηθως κατι υπαρχει στα μερη εξαρταται τις δυναμεις του καθενος νομιζω δεν εχει νοημα περα απ το να πεις ενα νομο

Η μυστικοπάθεια μεταξύ αγνώστων δεν είναι κόμπλεξ
Το να θές να σε στείλουν συστημένο άτομα που δεν γνωρίζεις είναι κόμπλεξ
Χρόνο και χρήμα όλοι χαλάνε, οι κάτοικοι της επαρχίας λιγότερο και οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων περισσότερο
Όποιος έχει γνωστούς ή φίλους από επαρχία ρωτάει και του λένε, σε ανοιχτό φόρουμ να λές μεριές με λεπτομέρειες δεν είναι και το καλύτερο για ευνόητους λόγους
Πολλά πουλιά στην Ευρώπη και αρκετά στην Αφρική? Σου κάνει?

Εγώ από το 2020 που ξεκίνησα να κυνηγώ εδώ Αττική φέτος αν και έχω βγει ελάχιστες φορές για κυνήγι πριν τις γιορτές φαίνεται να ειναι η χειρότερη χρονιά. Βέβαια δεν είχε και κρύο μέχρι τώρα. Ελπίζω ότι από τις γιορτές και μετά που πάγωσε λίγο ο καιρός κάτι μπορεί να έχει έρθει. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάω ξανά μετά από κανενα μήνα να δω τι γίνεται.

Status
Not open for further replies.
Back