Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Kαλημερα. Οπως εγραψα και χθες τελειος τσιχλοκαιρος σημερα στο νησι αλλα λιγη η κινηση απο τσιχλοκοτσυφα. Ειδα συνολο καμμια εικοσαρια πουλια, τουφεκισα 4 και κρατησα 3. Αξιολογη κινηση απο αγριοπεριστερα και φασσες.

images.jpg

Βαρβαροτσιχλα !;)

εχουμε να δουμε πολλααααα χρονια γερακοτσιχλες στα χανια. καλα για τσαρτσαρες δεν το συζητω. αφαντες. μονο ψηλα στα βουνα και με κρυο. περυσι μονο δειξανε ελαχιστες κοκινοτσιχλες αλλα κι αυτες στον πολυ χιονια. μολις καλυτερεψε ο καιρος εξαφανιστηκανε

Ευριπιδη
Τελευταια χρονια που ειδα τσαρτσαρες στα μπασιματα ηταν πριν 3-4 χρονια. Εκτοτε εβλεπα εκει στο καμινι που παμε, αλλα στα τελειωματα στα επιστροφια.

Παιδιά εγώ πιστεύω ότι η γερακοτσιχλα είναι η τσαρτσαρα και η κεδροτσιχλα είναι η πολύχρωμη τσίχλα με το γκρι κεφάλι που έρχεται στην χώρα μας με τις μεγάλες παγώνιες..Την γνώμη σας;

Κεδροτσιχλα μια φορά έχω χτυπήσει,Καλαμοτσιχλες τις λέμε εδώ,Βλέπω μόνο δυο-τρια πουλιά καθε Οκτώβρη..Όσο για γερακοτσιχλα δεν έχω δει ποτέ μου..
Σε μεγάλο υψόμετρο ίσως να έχει μερικές(κεδροτσιχλες) αλλά κ πάλι είναι πολύ δύσκολο..Δεν τις τραβάει ο τόπος..

Last edited:
μακάρι έχω συνεννοηθεί στην δουλειά κάποιες μέρες που θα είναι πονηρές να πηγαίνω 11.00 και να σχολάω αργότερα ;)
μωρέ λεσ να πιάσω και εγω την μαραθώνος πρωι πρωι και να φεύγω κατα της 8+ απο εκεί για να έρθω δουλειά ??? οχι τίποτα αλλο, αλλά για να σου κάνω παρέα στον πρωινό καφέ Μακη χαχα! :D:D

Status
Not open for further replies.
Back