Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Απο παρασκευη και μετα παλι 7αρια δινει,δεν λεει με τιποτα να υσηχασει ο ανεμος, εχει δικιο ο δημητρης τα περασματα μπορει να διαρκεσουν μεχρι και 20 νοεμβρη,εγω περσι στα ελατα επεσα σε περασματα κοτσυφιων περιπου στα μεσα νοεμβρη!
Το θυμάμαι Γιάννη που το έγραψες εδώ πέρσι. Ας έχει μποφόρ, βροχή και σύννεφα όπως σήμερα να μην έχει.

Δύο σημεία που κρατάνε νερό είναι κ αμας έχεις χρόνο για καθημερινές εξόδους μπορεί να βαρεσεις. Το κυνήγι έχει διάρκεια 15 λεπτά όμως. Τα βρήκες; Αν σου δώσουν ευκαιρία έχει καλώς αλλιώς αύριο πάλι.
Πέρσι τέτοιες μέρες είχαν αρχίσει να κάνουν εμφάνιση μέχρι 15νοεμβρη ήταν καλά.

Δύο σημεία που κρατάνε νερό είναι κ αμας έχεις χρόνο για καθημερινές εξόδους μπορεί να βαρεσεις. Το κυνήγι έχει διάρκεια 15 λεπτά όμως. Τα βρήκες; Αν σου δώσουν ευκαιρία έχει καλώς αλλιώς αύριο πάλι.
Απο το τιποτα φιλε μου κατι ειναι κ αυτο.θα θελει καλο κλεισιμο το μερος εκει

...Εμένα μου αρέσουν στο φούρνο με λαδάκι λεμόνι, θυμάρι και χυμό πορτοκάλι.
Σκληρά δεν γίνονται έτσι βρε Μήτσο...;;
Εκτός κι αν τα τυλίγεις σε λαδόκολλα και τους κάνεις αργό ψήσιμο, ώστε να κρατήσουν κάπως τα ζουμιά τους και να είναι πιο μαλακά...
Πάντως, εγώ είμαι σίγουρος πως και με γλυκόν τραχανά στην κατσαρόλα (που τα τρώει μετά μανίας ο Χρήστος), θα είναι σκέτη μούρλια οι τσιχλίτσες...! Θα τις δοκιμάσω κι έτσι καμιάν βολά... Έτσι κι αλλιώς, τον γλυκόν τραχανά τον τρώμε κάθε χειμώνα, ενίοτε και "παντρεμένον" με χυλοπίτες (το επονομαζόμενον "τραχανόφλλο")... Πεντανόστιμος είναι ο γλυκός ο τραχανάς, ειδικά ο σπιτικός...!
Και γιουβετσάκι είναι πεντανόστιμα τα κιχλοκότσυφα...! Και πιλαφάκι βέβαια...! Είτε κοκκινιστά, είτε άσπρα, λεμονάτα...! Και κοκκινιστά με μακαρόνια...! Αλλά και στιφάδο, που αρέθει και στον Μήτσο...! Μια χαρά γίνονται λοιπόν στην κατσαρόλα...! ;):)

Last edited:
Ωραία ήταν σήμερα ικανοποιητικό το μπάσιμο και ωραίες τουφεκιές!
Αρκετές και οι φάσσες σήμερα που όμως λόγο κόσμου που τις έριχνε όπου τις έβλεπε δεν μας έδωσαν ευκαιρίες!
Αύριο πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερα σε αυτούς που μπορούνε να βγούνε.
View attachment 58067
ασε ρε γιωργαρα να κατεβη και καμια νοτια να χαρουνε και τα κατω παλικαριαααααα .yel.
.yel.

Σκληρά δεν γίνονται έτσι βρε Μήτσο...;;
Εκτός κι αν τα τυλίγεις σε λαδόκολλα και τους κάνεις αργό ψήσιμο, ώστε να κρατήσουν κάπως τα ζουμιά τους και να είναι πιο μαλακά...
Πάντως, εγώ είμαι σίγουρος πως και με γλυκόν τραχανά στην κατσαρόλα (που τα τρώει μετά μανίας ο Χρήστος), θα είναι σκέτη μούρλια οι τσιχλίτσες...! Θα τις δοκιμάσω κι έτσι καμιάν βολά... Έτσι κι αλλιώς, τον γλυκόν τραχανά τον τρώμε κάθε χειμώνα, ενίοτε και "παντρεμένον" με χυλοπίτες (το επονομαζόμενον "τραχανόφλλο")... Πεντανόστιμος είναι ο γλυκός ο τραχανάς, ειδικά ο σπιτικός...!
Και γιουβετσάκι είναι πεντανόστιμα τα κιχλοκότσυφα...! Και πιλαφάκι βέβαια...! Είτε κοκκινιστά, είτε άσπρα, λεμονάτα...! Και κοκκινιστά με μακαρόνια...! Αλλά και στιφάδο, που αρέθει και στον Μήτσο...! Μια χαρά γίνονται λοιπόν στην κατσαρόλα...! ;):)
Σκληρά??? Στην γάστρα τα κάνω και λιώνουν Νικόλα!!!

Για πλιάτσικο πήγες?

Όχι εκτός και αν πρόκειται για στιφάδο η κάτι παρόμοιο! Εμένα μου αρέσουν στο φούρνο με λαδάκι λεμόνι, θυμάρι και χυμό πορτοκάλι.
Γκουρμεδιαρη μου εσύ....βάλε κ χυμό φραγκοστάφυλο....

Ωραία ήταν σήμερα ικανοποιητικό το μπάσιμο και ωραίες τουφεκιές!
Αρκετές και οι φάσσες σήμερα που όμως λόγο κόσμου που τις έριχνε όπου τις έβλεπε δεν μας έδωσαν ευκαιρίες!
Αύριο πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερα σε αυτούς που μπορούνε να βγούνε.
View attachment 58067
Καλή η μαξους εεεε!!!! Για πες σεταπ να δουμε αν τεριαζουμε!!

Μόνο πιασμένες ακούγονταν. Μπάσιμο 0. Και πως να είχε? Μέχρι που ξημέρωσε έβρεχε κατά διαστήματα. Από αύριο που πάμε για δουλειά θα έχει....
Μπα θα με περιμένουν από τέλος της εβδομάδας που θα μπορώ να βγω πάλι.
Λίγο που μπήκα στο windy το μεσημέρι οι μέρες από Πέμπτη έως Σάββατο (άντε να βάλω και την Κυριακή μέσα γιατί είμαι πλεονέκτης.yel.) φαίνονται τρομερά υποσχόμενες για φάσσες τσιχλοειδη.
Κοιτάω μακριά βέβαια, άλλα όλοι έχουμε δικαίωμα στα όνειρα.:)

Εντάξει για εμάς εδώ ο καιρός ήταν ο πλέον ακατάλληλος. Την φόλα την είχαμε στο τσεπάκι και το ξέραμε.... Αν αυτή την εβδομάδα δεν γίνουν περασματα τότε θα μιλάμε για επική φόλα!
Δεν θέλω απαισιοδοξία, η γραφειοκρατία τους καθυστέρησε τα διαβατήρια.

Status
Not open for further replies.
Back