Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλο μεσημερι λεβεντες, περιοχη δυτικα Θηβας, καμμια 100στη τουφεκιες συνολικα στο πρωινο ξυπνημα , κι αλλες λιγες στο ανακατεμα κατοπιν.Μπασιμο μηδεν, εκει ακριβως που ειδαμε ικανοποιητικο αριθμο πουλιων την προηγουμενη εβδομαδα. Καιρος συννεφια, καποιες στιγμες βαρεια συννεφια με ψιχαλα, ανεμοι βορειοι 3 - 5, ψηλοτερα σιγουρα εφθαναν τα 6 μπωφορ και δυσκολευαν το πεταγμα. Αρκετοι συναδελφοι, προσωπικα ατουφεκιστος. Υπομονη!!!
.

Aκομα δεν έχει πέσει η θερμοκρασία και αρχίσατε να λέτε για φόλα σεζόν λίγη υπομονή αρχίσαμε νωρίς να λέμε ότι δεν έχει πουλιά εδώ δείχνουν πάντα αρκετές γύρω στις 28 οπότε μην απογοητευομαστε από Πέμπτη και μέτα πιστεύω όλοι θα κάψουμε κανένα φυσεκι

Παρασκευη σαββατο κυριακη δειχνει πολυ δυνατο καιρο για περασμα σιγουρα θα μπουνε πουλια.Τωρα και αυριο αερα λεει αλλα κατι μπορει να παιξει.Η χρονια δεν τελειωσε ισα ισα εβρεξε και θα κατσει οτι μπει εχουμε μεχρι τις 30 του μηνα.

Καλησπέρα παιδιά! Εγώ πήγα προς Οινόφυτα! 2 τσίχλες πέρασαν στο Θεό με το ζόρι τις έβλεπα!Τουφέκισα 2 καρακαξες και έπεσαν ξερές! Η μία μου έκανε εντύπωση διότι ήταν να μη σηκώσω όπλο διότι είχα μέσα ένα series 2 lambro και τσοκακι brain MR ...μετρησα 63βηματα..μου έκανε τόσο εντύπωση που έπεσε που δε το περίμενα!

Επιστροφή απο τα ανεμοδαρμένα Δερβενοχώρια
Είδα συνολικά καμιά 10 πιασμένες τσίχλες και 2 δεντρότσιχλες
Έριξα σε 3, πήρα μια να μην επιστρέψω μόνο με το δικό μου πουλί 🤣
Άντε να αρχίσουν να φαίνονται και οι μεγάλες. Έχουν άλλη χάρη αυτές

Πρωινό μπάσιμο 0 και σήμερα τελικά (μάλλον αναμενόμενο)... Μόνον κάτι λίγες πιασμένες παίξανε μέχρι τις 8, άντε βαριά-βαριά ως τις 8μισή και μετά "μαχαίρι" εντελώς...
Κατέβασα μόλις 3, αλλά καλά είναι με αυτή τη "φτώχεια" που επικρατεί (προς το παρόν τουλάχιστον)...
Ούτε καμιά φάσσα φάνηκε, ούτε κάνα ζαραβέλι (είδα εχτές τ' απόγεμα ένα μονάχο του)... Είδα μακριά και μια κυριαρίνα (turdus viscivorus) σήμερα (ίσως ξεκίνησαν και δαύτες δειλά-δειλά)...
Τ' απογεματάκι θα ματαπάω, όχι τόσο για τσίχλες, εφόσον δεν υπάρχουν αρκετές, αλλά και με κάνα χοντρόσκαγο μαζί, μπας και περάσει καμιά φασσούλα (μόνο περασματιάρες, δεν ντοπιάζουν ποτέ εκεί), διότι αυτές περνάνε και τ' απογέματα, ανεξάρτητα με το αν πέρασαν ή όχι και το πρωί της ίδιας ημέρας... Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, μού 'χει δώσει εκείνο το μέρος απογεματινές, μπασιματιάρες φασσούλες...

Last edited:
Ωραία ήταν σήμερα ικανοποιητικό το μπάσιμο και ωραίες τουφεκιές!
Αρκετές και οι φάσσες σήμερα που όμως λόγο κόσμου που τις έριχνε όπου τις έβλεπε δεν μας έδωσαν ευκαιρίες!
Αύριο πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερα σε αυτούς που μπορούνε να βγούνε.
IMG_20221016_102503.jpg

Status
Not open for further replies.
Back