Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

λεμε συνεχεια για τους τροπους κλεισιματος 5 σταδια , 3 . 2 , και δεν λεμε καθολου για τον εναν και μοναδικο ρελιαστο τροπο , που ειναι και ο ποιο παραδοσιακος , που σε κανει και ξεχωρηζεις οτι εισαι οντος ιδιογωμοτης , ειδικα εαν κλεινης με χαρτακι και οχι τζαμακι , που στο τελος λογο αμφισβητησης και λογο μπερδεματος για το ποιος τροπος με αστερι ειναι καλυτερος , με 5 σταδια , με 3 σταδια , η με 2 , θα με κανετε να στραφω μονο στον παραδοσιακο τροπο με χαρτακι και ρελι σε 65αρι καλυκα και 70αρι

Αυτος που ασχολειται με το παραδοσιακο ρελι και βγαζει συγκεντρωσεις αστεριου ειναι ο πραγματικος
γνωστης ιδιογομωτης.Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεμε παιδες.Εχουμε μια κουρσα χωρις ουσια αν
τα 11-12-13-14 ειναι το παν στα φυσιγγια.Η ιδιογομωση ειναι μια ασχολια ηρεμιας και γνωσης εχοντας
την διπλη ικανοποιηση σε καταβολη θηραματος.Δεν ειναι αρενα για ψυχαναγκασμο και θεωρια.

Αυτος που ασχολειται με το παραδοσιακο ρελι και βγαζει συγκεντρωσεις αστεριου ειναι ο πραγματικος
γνωστης ιδιογομωτης.Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεμε παιδες.Εχουμε μια κουρσα χωρις ουσια αν
τα 11-12-13-14 ειναι το παν στα φυσιγγια.Η ιδιογομωση ειναι μια ασχολια ηρεμιας και γνωσης εχοντας
την διπλη ικανοποιηση σε καταβολη θηραματος.Δεν ειναι αρενα για ψυχαναγκασμο και θεωρια.
Πολύ σωστά το τοποθετείς Alex θα ήταν πολύ χρήσιμο να αλλάζαμε απόψεις,για συνταγές,στροφεία ,κάλυκες σε διάφορα ύψη 65 ,67 ,70 όλα σε ρελι με χαρτάκι,τζαμακι,η φελο....... Προσωπικά έχω μικρή εμπειρία στην ιδιογομωση αλλά κάποια ρελιαστο που έκανα μου άρεσαν.......

Πολύ σωστά το τοποθετείς Alex θα ήταν πολύ χρήσιμο να αλλάζαμε απόψεις,για συνταγές,στροφεία ,κάλυκες σε διάφορα ύψη 65 ,67 ,70 όλα σε ρελι με χαρτάκι,τζαμακι,η φελο....... Προσωπικά έχω μικρή εμπειρία στην ιδιογομωση αλλά κάποια ρελιαστο που έκανα μου άρεσαν.......
Δυστυχως φιλε Βαγγελη,τα ρελιαστα και μαλιστα σε πλαστικο καλυκα θελουν ειδικου τυπου στροφεια ,που δεν υπαρχουν στο εμπορειο!!!Αυτα που κυκλοφορουν ειναι μετριοτητες,,,η εσωτερικη τους κορωνα δεν εχει το βαθος που χρειαζετε για να κλεινεις σωστα με ρελο εναν πλαστικο καλυκα!!!Να ξερεις οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο να κατασκευασουμε ενα σωστο ρελιαστο φυσιγγιο απο οτι ενα κλεισμενο με αστεροειδες!!!!

Παιδια καλησπερα σε ολους. Η συμβουλη μου ειναι ...επενδυση σε στροφεια μαχαιρια και λιγοτερο σε μηχανες. Εκει ειναι η μαγεια και τα μυστικα στην ιδιογομωση. Μιλαω με μεγαλη σιγουρια χωρις ιχνος επιδειξης. Καθε στροφειο καθε μαχαιρι το χρειαζεσε εφ οσον ξερεις γιατι το χρησιμοποιεις.

Attachments

• 20190410_164037.jpg
    20190410_164037.jpg
    254 KB · Προβολές: 65
  • 20190315_115052.jpg
    20190315_115052.jpg
    228,8 KB · Προβολές: 65
  • 20190315_115209.jpg
    20190315_115209.jpg
    262,5 KB · Προβολές: 65
  • 20190315_115123.jpg
    20190315_115123.jpg
    227,8 KB · Προβολές: 62
Πολυ ομορφα Ταξιαρχη,μπραβο σου ,πολυ σωστη χρηση στο Γ'ΣΤΑΔΙΟ, μονο να προσεχεις τις πιεσεις σου!!!αν βλεπω καλα το βυσμα ειναι cheddite??
Καλημέρα Σπύρο.Ενα δοκιμαστικό σεταπ για το καλοκαίρι έκανα να το δοκιμάσω.Καλυκας fief 68.6 Χιλ με f2x28 με cx2000 1.35x28 με lbrs 24 και κλείσιμο στα 57.5 Χιλ σε Νο 9 σκάγια.

Δυστυχως φιλε Βαγγελη,τα ρελιαστα και μαλιστα σε πλαστικο καλυκα θελουν ειδικου τυπου στροφεια ,που δεν υπαρχουν στο εμπορειο!!!Αυτα που κυκλοφορουν ειναι μετριοτητες,,,η εσωτερικη τους κορωνα δεν εχει το βαθος που χρειαζετε για να κλεινεις σωστα με ρελο εναν πλαστικο καλυκα!!!Να ξερεις οτι ειναι πολυ πιο δυσκολο να κατασκευασουμε ενα σωστο ρελιαστο φυσιγγιο απο οτι ενα κλεισμενο με αστεροειδες!!!!
Θεωρείς ότι υπάρχει κάποιο στροφείο που να πλησιάζει τις σωστές προδιαγραφές για στρογγυλό ρελι και αν ναι ποιο είναι αυτό κατά τη γνώμη σου????? Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω για το τρίτο στάδιο για αυτό που είπες για κατέβασμα της κορώνας με 15,5mm τρυπάνι,πόσο κατέβασμα και αυτό το στάδιο με πόσα χιλιοστά κενό χώρο θα κλείνει μετά την μετατροπή??????

Και ξέχασα ν αναφέρω ότι είναι με στροφειο i2s και βάθος ρελιασματος 2 Χιλ.
Ταξιαρχη καλημερα....πραγματι φιλε δουλευεις πολυ σωστα το Γ'σταδιο!!!Στην πρωτη σου ευκαιρια θα παρεις και ενα στροφειο Τ1 που ειναι πιο εξειδικευμενο για γομωσεις με χαμηλα βαρη!!Καλα και ασφαλη γεμισματα φιλε ....να εισαι παντα καλα !!

Βαγγελη καλημερα ,σε ενα σωστο στροφειο για ρελιαστα η εσωτερικη του κορωνα πρεπει να εχει βαθος κοντα στα 3,5 mm ,αν θα βρεις ενα τετοιο αγορασε το!!!εγω δεν εχω βρει παντως....γιατι στα ρελιαστα πρεπει η κορωνα να σπρωχνει το καλυπτηριο της γεμισης...τα χειλη του καλυκα πρειπει να κατεβουν χωρις να αγγιζουν το καλυπτηριο,και αφου ρελιασουμε στο επιθυμιτο βαθος..μετα ερχετε το καλυπτηριο λογω του αμορτισεςρ του σεταπ και σταματα στα χειλη του καλυκα!!!!γιαυτο εμεις δεν μπορουμε να κλεισουμε στο σωστο βαθος ρελιου,3,00 εως 3,20mm αφηνοντας ελευθερο χωρο μονο 4,00 εως 4,5mm που κανουν τα επαγγελματικα στροφεια!!!!!Εγω γιαυτο δεν ασχολουμε με ρελιαστα,λογω του οτι δεν εχω το καταλληλο στροφειο για να κλεισω σωστα.Τωρα οσον αφορα το ξετρυπημα στο Γ'ΣΤΑΔΙΟ ,ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ο μαστορας το χειλακι στο εσωτερικο της κορωνας μετα το τρυπημα να ειναι γεματα 2,00-2,3mm,Θα μπορεις να κλεινεις ανετα χωρις να μαγκωνει το σταδιο οσο θελεις,αναλογα τις ρυθμισεις!!!

Βαγγελη καλημερα ,σε ενα σωστο στροφειο για ρελιαστα η εσωτερικη του κορωνα πρεπει να εχει βαθος κοντα στα 3,5 mm ,αν θα βρεις ενα τετοιο αγορασε το!!!εγω δεν εχω βρει παντως....γιατι στα ρελιαστα πρεπει η κορωνα να σπρωχνει το καλυπτηριο της γεμισης...τα χειλη του καλυκα πρειπει να κατεβουν χωρις να αγγιζουν το καλυπτηριο,και αφου ρελιασουμε στο επιθυμιτο βαθος..μετα ερχετε το καλυπτηριο λογω του αμορτισεςρ του σεταπ και σταματα στα χειλη του καλυκα!!!!γιαυτο εμεις δεν μπορουμε να κλεισουμε στο σωστο βαθος ρελιου,3,00 εως 3,20mm αφηνοντας ελευθερο χωρο μονο 4,00 εως 4,5mm που κανουν τα επαγγελματικα στροφεια!!!!!Εγω γιαυτο δεν ασχολουμε με ρελιαστα,λογω του οτι δεν εχω το καταλληλο στροφειο για να κλεισω σωστα.Τωρα οσον αφορα το ξετρυπημα στο Γ'ΣΤΑΔΙΟ ,ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ο μαστορας το χειλακι στο εσωτερικο της κορωνας μετα το τρυπημα να ειναι γεματα 2,00-2,3mm,Θα μπορεις να κλεινεις ανετα χωρις να μαγκωνει το σταδιο οσο θελεις,αναλογα τις ρυθμισεις!!!
Ευχαριστώ πολύ Σπύρο!!!

Φίλε spyrosgj σε τόρνο μπορεί να γίνει ένα τέτοιο στροφείο σαν αυτό που περιγράφεις;

Φίλε spyrosgj σε τόρνο μπορεί να γίνει ένα τέτοιο στροφείο σαν αυτό που περιγράφεις;
Χρειαζεται η καταλληλη κεφαλη,και δεν γνωριζω καποιο μηχανουργειο στην Ελλαδα που να μπορει να φτιαξει....το οτι δεν το ξερω βεβαια εγω αυτο δεν σημαινει οτι δεν γινετε!!!αν καποιος φιλος γνωριζει καλο θα ειναι να το μαθουμε!!!!Αυτα που χρησιμοποιουν οι μεγαλες εταιριες στις μηχανες τους,δυστηχως δεν υπαρχουν στο εμπορειο!!!

Ταξιαρχη καλημερα....πραγματι φιλε δουλευεις πολυ σωστα το Γ'σταδιο!!!Στην πρωτη σου ευκαιρια θα παρεις και ενα στροφειο Τ1 που ειναι πιο εξειδικευμενο για γομωσεις με χαμηλα βαρη!!Καλα και ασφαλη γεμισματα φιλε ....να εισαι παντα καλα !!
Καλησπέρα.... Όταν κλείνουμε τα φυσίγγια με 28 γρ.. Με ένα τύπου 2 αντί για ένα τύπου 1 στροφειο ποίες είναι οι διαφορές???? Δεν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που πρέπει ν έχουμε???? Ανεβάζουμε πιέσεις????

Back