Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

NikLeon said:
Το καλυτερο φυσιγγι ειναι αυτο που με τα λιγοτερα bar παραγει το μεγαλυτερο δυνατο εργο Ταξιαρχη, εκτος και αν διαφωνεις. Και δεν πιστευω οτι κλεινεις 5σταδιακα ΜΟΝΟ (155χ31 με Aquila 2 με cx2000 και 19 κουαλαντι και κλείσιμο στα 56.5 απ 68.5 κομμένος), και τα μεγεθη ειναι παντα συγκρισιμα , συγκρινεις τα δικα σου bar με τα bar του ιδιου setup σε κλεισιμο 57.5 -57.8 κ.ο.κ. και μην πεις ειναι καλυτερο το ενα η το αλλο κλεισιμο γιατι ειχα ρωτησει τις θεωρειες που διαβαζω και γραφονται, υπαρχουν αποδειξεις απο βλητικο σταθμο? Κανενας δεν δειχνει γιατι δεν εχει , ενω στην Ιταλια που σταλθηκαν απο την Ελλαδα 48 φυσιγγια 5σταδιακου και μετρηθηκαν στα τρια πρωτα σταματησαν γιατι τα bar ηταν υψηλα 1250. To μελος Μιχαλος εχει κανει copy και εχει ποσταρει link απο τα Ιταλικα site μεσα απο την B&P

Απλά ανέφερα ένα απλό παράδειγμα του σεταπ που χρησιμοποιώ στην τσίχλα εγώ προσωπικά.Αν ανέβω στα 57.5 η 57.8 λογικά πρέπει να βάλω και άλλο βύσμα π.χ22χιλ.Ειμαι λάτρεις των λίγο γραμμαρίων δηλ από 24 μέχρι 34 γραμ. Και τα σεταπ που χρησιμοποιώ δεν μου έχουν δείξει κάτι τέτοιο οτι ξεπερνάω κατά πολύ τα bar. Βέβαια αυτές είναι προσωπικες απόψεις.Εχω ρίξει φυσίγγια εργοστασιακά αρκετά.Και κάποια ειταν πολύ ποιο δυνατά απ αυτά που γειζω.

Δε καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι συγκρίσιμα, το πεντασταδιακό setup 155χ31 με Aquila 2 με cx2000 και 19 γκουαλαντι και κλείσιμο στα 56.5 απ 68.5 κομμένος που είναι κλεισμένο με 14 χιλ ελεύθερου με το ίδιο κλεισμένο στα 57,5-57,8 χιλ. Πω θα δουλέψει το δεύτερο; εντελώς απίεστη πυρίτιδα και με μικρότερη αντίσταση στο ξερέλιασμα. Πάλι εάν βάλω βύσμα μεγαλύτερο π.χ. 22 χιλ όπως αναφέρετε μιλάμε για άλλο setup με πολύ πιεσμένο βύσμα 11 χιλ ελεύθερου χώρου που θα το κλείσουμε με λιγότερα στάδια. Τα στοιχεία είναι μη συγκρίσιμα. Αν έχω καταλάβει καλά, γιατί και εγώ είμαι νέος στο χώρο με το 5σταδιακό κλείσιμο στα 14 χιλ. ελεύθερο χώρο το βύσμα είναι απάτητο δημιουργείται μεγάλος θάλαμος καύσης και η αντίσταση που χρειάζεται για να καεί σωστά η πυρίτιδα έρχεται από ρέλι που είναι πιο δυνατό ας το πούμε. Στην άλλη περίπτωση το βύσμα είναι αρκετά πιο πατημένο και το ρέλι πιο χαλαρό. Άρα η αντίσταση που χρειάζεται για να καεί σωστά η πυρίτιδα έρχεται από το πάτημα του βύσματος και ο θάλαμος καύσης είναι μικρότερος. Εαν είναι λοιπόν σωστά κλεισμένα τα φυσίγγια και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να 'εχουμε σωστά bar. Συγκρίσιμα συγκρίσιμα και ίδια setup μεταξύ τους, πάντα κατά τη γνώμη δεν υπάρχουν διότι είναι δύο διαφορετικές φιλοσοφίες κλεισίματος. Όσο τα τα setup από το Ιταλικό forum χρησιμοποιώντας το google translate κατάλαβα και εγώ το δεν πρόκειται για κοινά setup αλλά για κόντρα δόσεις που τα έστειλαν εκεί ακριβώς για να ελεγχθούν και δεν είναι steup που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι, αυτό με επιφύλαξη λόγω αμφιβολίας για τη μετάφραση.

NikLeon said:
Το καλυτερο φυσιγγι ειναι αυτο που με τα λιγοτερα bar παραγει το μεγαλυτερο δυνατο εργο Ταξιαρχη, εκτος και αν διαφωνεις. Και δεν πιστευω οτι κλεινεις 5σταδιακα ΜΟΝΟ (155χ31 με Aquila 2 με cx2000 και 19 κουαλαντι και κλείσιμο στα 56.5 απ 68.5 κομμένος), και τα μεγεθη ειναι παντα συγκρισιμα , συγκρινεις τα δικα σου bar με τα bar του ιδιου setup σε κλεισιμο 57.5 -57.8 κ.ο.κ. και μην πεις ειναι καλυτερο το ενα η το αλλο κλεισιμο γιατι ειχα ρωτησει τις θεωρειες που διαβαζω και γραφονται, υπαρχουν αποδειξεις απο βλητικο σταθμο? Κανενας δεν δειχνει γιατι δεν εχει , ενω στην Ιταλια που σταλθηκαν απο την Ελλαδα 48 φυσιγγια 5σταδιακου και μετρηθηκαν στα τρια πρωτα σταματησαν γιατι τα bar ηταν υψηλα 1250. To μελος Μιχαλος εχει κανει copy και εχει ποσταρει link απο τα Ιταλικα site μεσα απο την B&P

Δε καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι συγκρίσιμα, το πεντασταδιακό setup 155χ31 με Aquila 2 με cx2000 και 19 γκουαλαντι και κλείσιμο στα 56.5 απ 68.5 κομμένος που είναι κλεισμένο με 14 χιλ ελεύθερου με το ίδιο κλεισμένο στα 57,5-57,8 χιλ. Πω θα δουλέψει το δεύτερο; εντελώς απίεστη πυρίτιδα και με μικρότερη αντίσταση στο ξερέλιασμα. Πάλι εάν βάλω βύσμα μεγαλύτερο π.χ. 22 χιλ όπως αναφέρετε μιλάμε για άλλο setup με πολύ πιεσμένο βύσμα 11 χιλ ελεύθερου χώρου που θα το κλείσουμε με λιγότερα στάδια. Τα στοιχεία είναι μη συγκρίσιμα. Αν έχω καταλάβει καλά, γιατί και εγώ είμαι νέος στο χώρο με το 5σταδιακό κλείσιμο στα 14 χιλ. ελεύθερο χώρο το βύσμα είναι απάτητο δημιουργείται μεγάλος θάλαμος καύσης και η αντίσταση που χρειάζεται για να καεί σωστά η πυρίτιδα έρχεται από ρέλι που είναι πιο δυνατό ας το πούμε. Στην άλλη περίπτωση το βύσμα είναι αρκετά πιο πατημένο και το ρέλι πιο χαλαρό. Άρα η αντίσταση που χρειάζεται για να καεί σωστά η πυρίτιδα έρχεται από το πάτημα του βύσματος και ο θάλαμος καύσης είναι μικρότερος. Εαν είναι λοιπόν σωστά κλεισμένα τα φυσίγγια και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να 'εχουμε σωστά bar. Συγκρίσιμα συγκρίσιμα και ίδια setup μεταξύ τους, πάντα κατά τη γνώμη δεν υπάρχουν διότι είναι δύο διαφορετικές φιλοσοφίες κλεισίματος. Όσο τα τα setup από το Ιταλικό forum χρησιμοποιώντας το google translate κατάλαβα και εγώ το δεν πρόκειται για κοινά setup αλλά για κόντρα δόσεις που τα έστειλαν εκεί ακριβώς για να ελεγχθούν και δεν είναι steup που χρησιμοποιούνται στο κυνήγι, αυτό με επιφύλαξη λόγω αμφιβολίας για τη μετάφραση.
Φιλε Nikon1974,o σωστος τροπος για να κλεισεις ενα καλυκα με υψος 68,5mm με τη χρηση του Γ'ΣΤΑΔΙΟΥ ειναι ο εξης;στηνεις το σεταπ σου υπολογιζοντας τον ελευθερο χωρο σου περι τα 11χιλιοστα..(+/-0,5)αναλογα τη σκληροτητα του βυσματος που επιλεγεις...θα ρυθμισεις το Γ'ΣΤΑΔΙΟ να σου κοψει τον καλυκα στα 58,3η 58,4χιλιοστα..το τελικο υψος μετα το ρελιασμα πρεπει να ειναι 58,00χιλιοστα!!!!Η διαφορα του υψους ειναι 10,5 χιλιοστα,αρχικο με τελικο υψος!!Κλεινοντας οπως σου περιγραφω το ΒΥΣΜΑ ασκει την απαραιτητη στατικη πιεση των τριων περιπου κιλων που χρειαζετε η μπαρουτι για να κανει σωστη καυση.Το τριτο σταδιο με τον τροπο που δουλευει σε οδηγει στην σωστη διαδικασια!!!!Μπουσουλας σε αυτο ειναι το πανωσηκωμα του κωνικου του αστεροειδους που διαμορφωνει το Γ'ΣΤΑΔΙΟ.Οσο πιο μυτερο ειναι τοσο λαθος ειμαστε απο την σωστη διαδικασια,Ελπιζω να μην σε μπερδεψα, ξερω οτι εχεις αλλο πραγμα στο μυαλο σου,αλλα μελετησε αυτα που σου γραφω ,κατανοησε τα,μην βιαστεις να αποριψεις το διαφορετικο, και αν δεν σου κανει κοπο, δοκιμασε το!!!Φιλικα Σπυρος.

Αν σε 2 φησηγια ειδιο σεταπ.το ενα στα 57.5 με 22 κιαθιο το αλο στα 56.5 με 19 κιαθιο.το βαθος ρελιου ειναι ειδιο??? Καιρια ερωτηση
Γιαννη ο φιλος το δηλωσε οτι ειναι καινουργιος στο Γ'ΣΤΑΔΙΟ.μην του μιλας με γριφους....πες το ξεκαθαρα αυτο που θελεις γιατι ετσι παρερμηνευεσαι!!!!και δεν καταλαβαινει ισως τι θελεις να του πεις!!!!

NikLeon said:

Νικο καλησπερα. Θα σου απαντησω, με την βασικη αρχη που ειναι οτι οι πυριτιδες για να παραγουν το εργο που καλουνται να πραξουν χρειαζονται 3κιλα στατικης πιεσης και απο κει γινονται συγκρισιμα τα στοιχεια. Επισης υπαρχει η σωστη χρηση του στροφειο το οποιο συμετεχει στην αντισταση ξερελιασματος Νο1 Νο2 Νο3 .Μπορει καποιος χωρις να διαθετει 5σταδιακη να κλεισει και να συμπιεσει οσο θελει το βυσμα του απο το ρυθμισμα της μηχανης του
NikLeon said:

Attachments

• 20180214_101838.jpg
    20180214_101838.jpg
    111,1 KB · Προβολές: 57
  • 20180214_101854.jpg
    20180214_101854.jpg
    124,7 KB · Προβολές: 58
Εκει πεζετε ολο το κολπο.στα μπαρ και στο υψος
Αυτό που είναι κλεισμένο στα 56.50 έχει μεν βαθύτερο ρελι αλλά έχει και απάτητο βύσμα δεν αντισταθμιζεται αυτό; Αυτή είναι η απορία μου. Επισης εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από το παραπάνω setup κλεισμένο στα 56,50 νομίζω όμως ότι αν αποφάσιζα να κλείσω ένα παρόμοιο φυσίγγιο στα 57.50 και με άλλο βύσμα θα το αντιμετωπιζα σαν ένα άλλο setup και πιθανόν να άλλαζα και ελαφρώς πυρίτιδα ή σκάγια μέχρι να το βρω να μου κάνει. Δεν ξέρω αν είμαι κατανοητος ή σωστός αλλά εγώ έτσι το σκέπτομαι. Δε μπορώ δηλαδή να τα συγκρίνω μεταξύ τους

Νικο καλησπερα. Θα σου απαντησω, με την βασικη αρχη που ειναι οτι οι πυριτιδες για να παραγουν το εργο που καλουνται να πραξουν χρειαζονται 3κιλα στατικης πιεσης και απο κει γινονται συγκρισιμα τα στοιχεια. Επισης υπαρχει η σωστη χρηση του στροφειο το οποιο συμετεχει στην αντισταση ξερελιασματος Νο1 Νο2 Νο3
.Μπορει καποιος χωρις να διαθετει 5σταδιακη να κλεισει και να συμπιεσει οσο θελει το βυσμα του απο το ρυθμισμα της μηχανης του
Ας αφήσουμε έξω το θέμα μηχανή εμένα αλλού είναι η απορία μου τώρα. Όπως γράφεις η βασική αρχή για να καεί σωστά η πυρίτιδα είναι να έχει πάτημα βάρους τριών κιλών όταν έχει λιγότερο πάτημα από 3 κιλά όπως στο πεντασταδιακό είναι λογικό να σικωνει περισσότερα bar λόγω του ύψους και του ξερελιασματος;

Δεν κατηγορο το πολησταδιακο.για μενα ειναι κορυφη.λογο σταθεροτητας πολη καλητερο απο 2 σταδια.οχη οτη με 2 σταδια δεν φτιαχνης καλα φησηγια ενοητε.αλα θελη τροπο και 5 βασηκους κανονες μην φας τα μουτρα σου.επηδη κληνουν ολα τα φβσηγια αρηστα οπτηκα και επηφανιακα.μεσα ομος πεζετε αλο εργο

Το απατητο βησμα δην μεγαλητερο χορο καυσης.+χαμηλοτερο μπαφηλα+ βαθη ρελη.για στηλτα σε κανονακι ναδεις
Δυστυχώς φίλε δεν έχω αυτή τη δυνατότητα και προσπαθώ να τα εξηγήσω με τη δικιά μου λογική μια και τα αποτελέσματα στο κυνήγι είναι άκρως δελεαστικά. Εάν όμως έχεις στείλει σωστά setup σε κανονάκι και έχεις αυτά τα αποτελέσματα δε γίνεται εγώ να το αμφισβητήσω!

Δεν κατηγορο το πολησταδιακο.για μενα ειναι κορυφη.λογο σταθεροτητας πολη καλητερο απο 2 σταδια.οχη οτη με 2 σταδια δεν φτιαχνης καλα φησηγια ενοητε.αλα θελη τροπο και 5 βασηκους κανονες μην φας τα μουτρα σου.επηδη κληνουν ολα τα φβσηγια αρηστα οπτηκα και επηφανιακα.μεσα ομος πεζετε αλο εργο
Αυτό ακριβώς φίλε πρέπει να τηρείς κανόνες για να μη φας τα μούτρα σου όπως λες. Λυπάμαι για αυτά που έχεις περάσει!

Τωρα αρχιζεις και λες τα πραγματα με το ονομα τους!!!

Δυστυχώς φίλε δεν έχω αυτή τη δυνατότητα και προσπαθώ να τα εξηγήσω με τη δικιά μου λογική μια και τα αποτελέσματα στο κυνήγι είναι άκρως δελεαστικά. Εάν όμως έχεις στείλει σωστά setup σε κανονάκι και έχεις αυτά τα αποτελέσματα δε γίνεται εγώ να το αμφισβητήσω!
Φηλε τπχπ δουλεψη το πολησταδιακο οσο δεν παει αλο.πηστεψεμε ουτε ξερολας ειμαι ουτε ποτε τοπεξα.βασηζομε παντα σε πρακτηκη και στηχια οχη θεοριες και υποθεσης.αυτα τα γραφο οστε να παρετε ενα μπουσουλα το οτη γηνε.τωρα οπιος θελη να κανη του κεφαλιουτου

Το απατητο βησμα δην μεγαλητερο χορο καυσης.+χαμηλοτερο μπαφηλα+ βαθη ρελη.για στηλτα σε κανονακι ναδεις
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ειπε μια πολυ μεγαλη αληθεια.....το οτι κλεινουν ολα τα φυσιγγια αριστα εμφανησιακα αυτο μας δημιουργει την ψευδαισθηση οτι ολα βαινουν καλως...ομως δυστηχως δεν ειναι ετσι!!!Ολο το παιχνιδι παιζετε στο εσωτερικο!!!

Δεν υπαρχει πεντασταδιακο κλεισιμο και πρασινα αλογα ,ετσι το βαφτισαμε για ευνοητους λογους.....υπαρχει το Γ'ΣΤΑΔΙΟ που παρεμβαλετε αναμεσα απο το χαραγμα και το ρελι...αυτο ειναι, ολα τα αλλα χωρις ουσια!!!Και πλανασε πλανην οικτραν αν νομιζεις οτι το κλεισιμο με τα τρια σταδια, γιατι ετσι το ονομαζω εγω,δεν δινει τις πιεσεις που χρειαζετε η πυριτιδα για να καει σωστα...ολα ειναι θεμα σωστων ρυθμισεων....μελετησε αυτα που σου εγραψα αναλυτικα !!!
Καλημερα σε όλους. Φίλε Σπύρο νομίζω ότι περίπου λέμε το ίδιο πράγμα. Η άποψη μου είναι ότι και με δύο στάδια και με περισσότερα μπορείς να βγάζεις ασφαλή φυσίγγια είναι θέμα εσωτερικού όπως λες. Δηλαδή εάν εσύ δουλεύεις ένα setup 2 σταδίων με μια Ψ πυρίτιδα 1, 60 Χ 31 με ένα βύσμα 22 χιλ κλεισμένο στα 57,5 με 58 και εγώ και να θέλω δε μπορώ να το κλείσω 1,60Χ31 με περισσότερα στάδια στα 56,50 μόνο χρησιμοποιώντας ένα κοντιτερο βύσμα πχ 19 χιλ. Τότε προφανώς θα ανεβάσω πιέσεις. Θα πρέπει να προσάρμοσω προς τα κάτω και την πυρίτιδα ώστε να τηρήσω τους κανόνες που λέει και ο Γιάννης. Άρα εδώ έχουμε ένα άλλο setup όχι συγκρίσιμο. Με το προηγούμενο. Δεν πρέπει λοιπόν να δαιμονοποιουμε το πολυδιασταδικο κλείσιμο όπως λέει και ο Γιάννης βγάζει καλά και όμορφα φυσίγγια αλλά με όποιο τρόπο επιλέξουμε να κλείνουμε πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας.

Φιλε Nikon1974,o σωστος τροπος για να κλεισεις ενα καλυκα με υψος 68,5mm με τη χρηση του Γ'ΣΤΑΔΙΟΥ ειναι ο εξης;στηνεις το σεταπ σου υπολογιζοντας τον ελευθερο χωρο σου περι τα 11χιλιοστα..(+/-0,5)αναλογα τη σκληροτητα του βυσματος που επιλεγεις...θα ρυθμισεις το Γ'ΣΤΑΔΙΟ να σου κοψει τον καλυκα στα 58,3η 58,4χιλιοστα..το τελικο υψος μετα το ρελιασμα πρεπει να ειναι 58,00χιλιοστα!!!!Η διαφορα του υψους ειναι 10,5 χιλιοστα,αρχικο με τελικο υψος!!Κλεινοντας οπως σου περιγραφω το ΒΥΣΜΑ ασκει την απαραιτητη στατικη πιεση των τριων περιπου κιλων που χρειαζετε η μπαρουτι για να κανει σωστη καυση.Το τριτο σταδιο με τον τροπο που δουλευει σε οδηγει στην σωστη διαδικασια!!!!Μπουσουλας σε αυτο ειναι το πανωσηκωμα του κωνικου του αστεροειδους που διαμορφωνει το Γ'ΣΤΑΔΙΟ.Οσο πιο μυτερο ειναι τοσο λαθος ειμαστε απο την σωστη διαδικασια,Ελπιζω να μην σε μπερδεψα, ξερω οτι εχεις αλλο πραγμα στο μυαλο σου,αλλα μελετησε αυτα που σου γραφω ,κατανοησε τα,μην βιαστεις να αποριψεις το διαφορετικο, και αν δεν σου κανει κοπο, δοκιμασε το!!!Φιλικα Σπυρος.
Σπύρο οταν λες το τριτο σταδιο να παταει στα 58.3, μετραμε απο την μυτη του καλυκα οταν ειναι το λεγόμενο "πυραυλάκι" ή απο το στεφανι που σχηματιζεται εκει που θα γινει το ρελι;

Back