Τρόποι κλεισίματος φυσιγγίων

Σπύρο καλήμερα και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κάποιος που ξεκινάει τώρα την ιδιογομωση, η εχει ασχοληθει κανα δυο χρονια, εχει τη τυχη στις μερες μας, να ενημερώνετε από διάφορα site, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ώστε να αποφασίσει τι ύψους επένδυση πρέπει να κάνει, για να στήνει με αξιοπρέπεια τα φυσίγγια του, είτε είναι κυνηγός, είτε σκοπευτής. Υπάρχουν γνώμες και απόψεις πολλές, που διαβάζει, και πρέπει να διακρίνει πιθανολογώ, αν έχει και αναλυτική σκέψη, τις τεκμηριώσεις που δεν ακουμπάν σε κανέναν νόμο φυσικής η της βλητικής. Επενδύει λοιπόν κάποια χρήματα , μη καταλαβαινοντας στην ουσία την ιδιογομωση, που δεν είναι ΜΟΝΟ η μηχανή που χρησιμοποιεί... γιατι ιδιογομωση ειναι γνωση , ειναι η σωστη τεκμηριωση ,ειναι το πείραμα, και το αποτελεσμα ( Δηλαδη το setup που εκεινος δημιουργησε- με αρμονια στα υλικα που χρησιμοποιησε- επετε μετά ο πινακας/ο χρονογραφος/η διατρηση- και τελικά η αποτελεσματικοτητα της δημιουργιας του, στο σκοπευτηριο η στον κυνηγοτοπο, με πρωταρχικο στοχο την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του ιδιου και του/των όπλων του).Σκέφθηκα λοιπόν, οτι αν δει κάποιος βλητικά αποτελέσματα ενός ολόιδιου setup, κλεισμένου σε δυο στάδια η σε 5 σταδια ,θα μπορέσει ευκολότερα να συγκρινει και να αποφασισει, αν θα επενδύσει σε μια ταπεινή M.E.C 600 η σε μια λουσάτη 5 σταδιακή. Ίσως ...λεω ισως, καποιον να τον ενδιαφέρει πραγματικά, γιατί υπάρχει το μισό χάραγμα-το κωνικο-το 3ο στάδιο- το πάτημα-και τελος το ρέλιασμα, και να το πληρωσει ολο αυτό, ώστε να νοιώσει ευτυχισμένος κάτοχος. Οι επαγγελματικες μηχανές στα εργοστασια, πρεπει να δουλευουν ετσι γιατι κανουν χιλιαδες φυσιγγια παραγωγη καθημερινα (οχι σε ολα τα εργοστασια βεβαια) για να μειώνουν τα κόστη απωλειας πρωτων υλων, και τα διαφυγόντα κέρδη από καθυστερησεις/σταματημα παραγωγης/ μπλοκαρισμα γραμμης παραγωγης κ.τ.λ , γιατί τα πολλά στάδια εξυπηρετουν αυτον τον στοχο ,μειώνοντας τις απώλειες. Βέβαια και συμφωνώ ότι ένα φυσίγγι σε πολλά στάδια, κλείνει ποιο όμορφα τις πτυχές του και φτιαχνει το ρελακι του χωρις τα δαγκωματα καποιων μαχαιριων, η πολλες φορες δεν τσακιζει το πλαστικο στο πανω μερος του παφιλα, αλλά πρέπει να αποδειχθεί ότι είναι πιο γρήγορο η με χαμηλότερα bar και κάνει ποιοτικότερη την ντουφεκια (για παράδειγμα το λέω) , από ένα άλλο ίδιο, που το έβγαλε μια mec η μια ESSA,η μια ρελιαστρα χειρός. Φθηνή Σπυρο η ιδιογομωση δεν θα είναι ποτέ, ποιοτικότερη από τα βιομηχανικά θα είναι 1000 φορές.
Επισης να επισημανω, οτι δικες σου αποριες ,ηταν αυτες που αφορουν τιμες κλπ.................Εγω με τα χρηματα που εχω διαθεσει για την τρελλα μου, μπορουσα να εχω αγορασμενο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ!!!!!!Εκει που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι στο θεμα του σωστου επαγγελματια!!!!που αυτος εαν ειναι ΣΩΣΤΟΣ, εχει ολες τις δυνατοτητες που δυστυχως δεν εχουμε εμεις,για να κατασκευασει ποιοτηκα φυσιγγια!!!!!Εννοω ΒΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ!!!!Εαν ξερεις καποιον τροπο που μπορει να με κανει 1000 φορες καλυτερο απο την B@P και θελεις να μοιραστεις τη γνωση σου,ειμαι προθυμος να τον ακουσω!!!!

Eγραψες μια μεγαλη αληθεια,επενδυει καποιος χρηματα, χωρις να αντιλαμβανετε επι της ουσιας την ιδιογωση,αγοραζει κατι ακριβο, φωναζει και καποιον φιλο να του τη ρυθμισει,και αυτοματα εγινε ιδιογομωτης,γιατι αυτο επιβαλει η μοδα στο χωρο που κινειται!!!!Τωρα στο θεμα του ολοιδιου σεταπ,που θελεις να συγκρινεις υπαρχουν καποιες προυποθεσεις!!!!και καποιες επιπλεον δυνατοτητες στο πολυσταδιακο!!!!Δηλαδη για να γινω πιο σαφης!!!το κλεισιμο με χαραγμα ,ρελι θελει ελευθερο χωρο περι τα 9-10 χιλιοστα!!!εαν λοιπον κλεισεις εχοντας αυτο τον ελευθερο χωρο ,θα εχεις και με τους δυο τροπους το ιδιο φυσιγγιο!!!εαν ο ελευθερος χωρος ειναι 11-12 χιλιοστα δεν μπορεις να κλεισεις με χαραγμα-ρελι γιατι θα σου κανει λακουβα!!!!!Αλλα επειδη νομιζω οτι εισαι πολυ πιο εμπειρος απο οπως θελεις να παρουσιαστεις,καλο θα ειναι να ρωτησεις ευθεως οτι θελεις,και να μην προσπαθω να καταλαβω τι εχεις υποψιν σου!!!!!!Εαν κανω λαθος,σου ζητω μια μεγαλη συγνωμη!!!!!
Σπυρο ποτε δεν επικαλεσθηκα μεχρι τωρα την εμπειρια μου η τις ποσες μηχανες εχω η πως κλεινω. Αυτο που εγραψα ειναι , οτι ενα επισημο κανονακι δοκιμων θα δειξει σε καποιον την προστιθεμενη αξια της επενδυσης που παει να κανει , η οχι και ισως τον βαλει να σκεφθει μια δευτερη φορα αν πρεπει να επενδυσει σε γνωση η σε μηχανη. Μην προσπαθησεις να καταλαβεις αν εχω κατι υπ οψιν μου, το λεω ξεκαθαρα...δεν υπαρχει αποδεδειγμενο κατι απο επισημο κανονακι δοκιμων υπερ του ενος η του αλλου κλεισιματος,

Επισης να επισημανω, οτι δικες σου αποριες ,ηταν αυτες που αφορουν τιμες κλπ.................Εγω με τα χρηματα που εχω διαθεσει για την τρελλα μου, μπορουσα να εχω αγορασμενο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ!!!!!!Εκει που θα διαφωνησω μαζι σου ειναι στο θεμα του σωστου επαγγελματια!!!!που αυτος εαν ειναι ΣΩΣΤΟΣ, εχει ολες τις δυνατοτητες που δυστυχως δεν εχουμε εμεις,για να κατασκευασει ποιοτηκα φυσιγγια!!!!!Εννοω ΒΛΗΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ!!!!Εαν ξερεις καποιον τροπο που μπορει να με κανει 1000 φορες καλυτερο απο την B@P και θελεις να μοιραστεις τη γνωση σου,ειμαι προθυμος να τον ακουσω!!!!
Σιγουρα με προβληματιζει στις εποχες που ολοι ζουμε, το κοστος χωρις γνωση. Εσυ θα μπορουσες να παρεις διαμερισμα και το πιστευω, εγω αλλο ενα πιστεψετο...αλλα τοσα παιδια που θελουν να μπουν σ αυτον τον ωραιο κοσμο της δικης μας λοξας μπορει λεω μπορει να μην εχουν την δυνατοτητα, και να ειναι αποτρεπτικο, και αυτο ειναι κριμα. Γιατι ιδιογομωτης καλος μπορει να γινει και με μια μηχανη των 150ευρω μιλαω ξεκαθαρα με γνωμη μπετο. Αν εχει την δυνατοτητα να παει στα ακριβα γουστα, απ ευθειας να παει δεν με αφορα πως αποφασιζει, εγω για τον αλλον μιλαω αυτον που δεν μπορει και το σκεφτετε

Σπυρο ποτε δεν επικαλεσθηκα μεχρι τωρα την εμπειρια μου η τις ποσες μηχανες εχω η πως κλεινω. Αυτο που εγραψα ειναι , οτι ενα επισημο κανονακι δοκιμων θα δειξει σε καποιον την προστιθεμενη αξια της επενδυσης που παει να κανει , η οχι και ισως τον βαλει να σκεφθει μια δευτερη φορα αν πρεπει να επενδυσει σε γνωση η σε μηχανη. Μην προσπαθησεις να καταλαβεις αν εχω κατι υπ οψιν μου, το λεω ξεκαθαρα...δεν υπαρχει αποδεδειγμενο κατι απο επισημο κανονακι δοκιμων υπερ του ενος η του αλλου κλεισιματος,
Εγω το ξερω παρα πολυ καλα αυτο, που εσυ το εθεσες σαν θεμα σε πρηγουμενη αναρτηση,και τωρα δινεις και την απαντηση παρα πολυ σωστα!!!!!Γιαυτο ειμαι καχυποπτος φιλε!!!!Καλο απογευμα!!!!

Πιστεύω ακραδαντα , οτι τα φυσίγγια ενός καλού ιδιογομωτη ειναι 1000 φορες ποιοτικοτερα απο τα ετοιμα προιοντα που μια εταιρια μελεταει για τον μεσο ορο του κοινου/στοχου που απευθυνεται κυνηγου - σκοπευτη. Ετσι λοιπον πιστευω οτι εισαι 1000 φορες καλυτερος

Σιγουρα με προβληματιζει στις εποχες που ολοι ζουμε, το κοστος χωρις γνωση. Εσυ θα μπορουσες να παρεις διαμερισμα και το πιστευω, εγω αλλο ενα πιστεψετο...αλλα τοσα παιδια που θελουν να μπουν σ αυτον τον ωραιο κοσμο της δικης μας λοξας μπορει λεω μπορει να μην εχουν την δυνατοτητα, και να ειναι αποτρεπτικο, και αυτο ειναι κριμα. Γιατι ιδιογομωτης καλος μπορει να γινει και με μια μηχανη των 150ευρω μιλαω ξεκαθαρα με γνωμη μπετο. Αν εχει την δυνατοτητα να παει στα ακριβα γουστα, απ ευθειας να παει δεν με αφορα πως αποφασιζει, εγω για τον αλλον μιλαω αυτον που δεν μπορει και το σκεφτετε
Συμφωνουμε απολυτως οτι δεν κανουν τα λεφτα τον ιδιογωμοτη αλλα η γνωση!!!Η βλητικη ειτε το θελουμε ειτε οχι εχει κανονες που βασιζονται στη Φυσικη, εαν ακολουθουμε σωστα μονοπατια,δεν θα χαθουμε ποτε!!!!ειτε βαδιζοντας με ορειβατικο μποτακι 300 ευρω ειτε ξυπολιτοι!!!!!

Πιστεύω ακραδαντα , οτι τα φυσίγγια ενός καλού ιδιογομωτη ειναι 1000 φορες ποιοτικοτερα απο τα ετοιμα προιοντα που μια εταιρια μελεταει για τον μεσο ορο του κοινου/στοχου που απευθυνεται κυνηγου - σκοπευτη. Ετσι λοιπον πιστευω οτι εισαι 1000 φορες καλυτερος
Φιλε χωραει πολυ κουβεντα η γνωμη σου με την οποια δεν ειμαι 100% συμφωνος,αλλα αυτο δεν εχει σημασια.Μακαρι να μπορουσαμε να πιουμε ενα καφε μαζι γιατι πολυ μου αρεσει η συζητηση μας και δεν ειμαι τοσο φιλος του γραψιματος!!!Αλλα ποιος ξερει,μπορει καποτε να τα πουμε απο κοντα!!!Ευχαριστω ειλικρινα!!!!

Θελω να ρωτήσω κάτι για το πεντασταδιακό κλείσιμο. Το τεταρτο σταδιο, το πατημα δηλαδή, ποσο υψος ρελιού πρεπει να αφήνει ή ποσο υψος καλυκα πριν το φινιρισμα με το στροφείο;

Θελω να ρωτήσω κάτι για το πεντασταδιακό κλείσιμο. Το τεταρτο σταδιο, το πατημα δηλαδή, ποσο υψος ρελιού πρεπει να αφήνει ή ποσο υψος καλυκα πριν το φινιρισμα με το στροφείο;
To τεταρτο σταδιο απλως κατεβαζει και φορμαρει το πυραυλακι....το κοψιμο στον καλυκα το κανει το Γ΄ ΣΤΑΔΙΟ,ΑΥΤΟ κανονιζει το υψος του καλυκα πριν το φινιρισμα με το στροφειο!!το υψος αυτο πρεπει να ειναι περι τα 0,3-0,4 χιλ.ψηλοτερο απο το τελικο υψος του καλυκα μετα το ρελιασμα,δηλαδη εαν θελουμε να ρελιασουμε στα 58,00mm ,πρεπει να κοψουμε με το Γ' ΣΤΑΔΙΟ στα 58,3mm!!!!!Eξαλου το Δ'ΣΤΑΔΙΟ δεν ειναι απαραιτητο οταν κλεινεις πολυσταδιακα.......ρελιαζεις μετα το Γ'!!!!

Το κοντάκι είναι σε πρώτη φάση παιδιά,ΟΟΟΟΟΟΟΟΛΑ τα υπόλοιπα είναι σε δεύτερη φάση, βέβαια ότι αγαπάει και θέλει ο καθένας μας, ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΆ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ .kiss me. όσο για μηχανές;;;;;;;αν βρεις το σεταπ που θες, ότι και να έχεις δεν το αλλάζει κανείς,και το δικό σεταπ ο @Kostas Winchester SX δεν το θέλει ο πουστης αλλά θα τον καταφέρω.hunter.

Κυριοι εγω γεμηζω σε 5 σταδια , γιατι ετσι νομηζω οτι ειναι καλυτερα , και δεν ταλαιπορο το στροφιο μου κατα το ρελιαζμα , αλλα ουτε τους καλυκες ,τωρα οτι τα 5 σταδια ανεβαζουν τα μπαρ και το κλεισιμο στα 56 ,50 . αυτο εξαρτατε απο τον συγκερωτηρα που θα βαλουμε , πχ σε ενα σεταπ με 5 σταδια με την ΜΒ32 με cx 2000 κομενος ο καλυκας στα 68,50 με 1,65 χ32 και συγκεροτηρα GT21 δεν θα εχουμε κανενα πρωβλημα με τα Bar , τωρα εαν βαλουμε αντι GT 21 τον GT 24 η ακομα χειρωτερα τον GT27, και εαν κλεισουμε και στα 56 ,50 , τοτε και μονο θα ανεβασουμε τα Bar ακομα και στα 1000 με επικυνδηνες πιεσης

Τα bar έχουν κλείσει σπίτια ... :)

Έλεγαν οι παλιοί, γέμισε το φυσίγγι σου και ρέλιασέ το τόσο ώστε τα σκάγια να ψιλοκουδουνάνε μέσα. Κλείστο μόνο και μην το σφραγίζεις.
ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ

Οι πιέσεις που αναπτύσσει μια πυρίτιδα, εξαρτώνται από τον βαθμό μεταβολής της σε συνδυασμό με τις αντιστάσεις που βρίσκει στην εκτόνωση. Οι αντιστάσεις αυτές είναι το βάρος της γόμωσης (κάτι για το οποίο δίδονται δοσολογίες) και η αντίσταση του ρελιάσματος.

Αν θέλουμε να μην σπαταλάμε ισχύ για ξερέλιασμα και να κερδίζουμε την ισχύ των αερίων για προώθηση της γόμωσης, το ρέλιασμα (κλείσιμο) ενός φυσιγγίου πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο.

Έχω πειραματισθεί στην εποχή μου με τα πιο απίθανα σφιχτά ρελιάσματα και σίγουρα ξεπέρασα τις προβλεπόμενες πιέσεις (900 bar) χωρίς να διαπιστώσω κάποιο όφελος, οπότε πείσθηκα πως δεν βγαίνει άκρη να συνεχίσω.

Προτιμώ να θέσω λίγα θέματα ως αξιώματα:
- Το peak (μέγιστη τιμή) της πίεσης κατά την εκτόνωση της πυρίτιδας, λαμβάνει χώρα ΠΑΝΤΟΤΕ μέσα στο φυσίγγιο τη στιγμή που αυτό ευρίσκεται στη θαλάμη.
- Οι πιέσεις ΔΕΝ ενδιαφέρουν τις εταιρείες, αρκεί να είναι στη περιοχή των 650 bar. Όταν υπερβούν τα 750 bar, βάζουν και τη σήμανση max 1050 bar.
- Οι πιέσεις ΔΕΝ επιδρούν στη κατανομή των σκαγιών.
- Οι πιέσεις ΔΕΝ επιδρούν στην ανάκρουση ενός όπλου
- Η μέγιστη τιμή της πίεσης είναι σαν μια αναπήδηση σήματος σε παλμογράφο,τόσο στιγμιαία που το γράφημα δεν απεικονίζει την αντιληπτή πραγματικότητα, διότι ο χρόνος που αυτό συμβαίνει είναι μικρός
- Μια αλλαγή καψυλίου είναι σε θέση να σου δώσει διαφορά μέχρι και 3000 psi (200 bar)
- Η πίεση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τη βυσμάτωση (υλικό βυσμάτωσης)
- Η πίεση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από το βάθος της πτύχωσης του ρελιάσματος
- Η πίεση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από το σχήμα εσωτερικά του κάλυκα
- Η πίεση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τη μερίδα της πυρίτιδας (όπως και την μάρκα/τύπο της πυρίτιδας)
- Η πίεση ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από το καψύλιο και τη μερίδα του καψυλίου.

ΥΓ: ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, είμαστε σε κίνδυνο ... (we are in deep shit που λένε και οι rednecks)

Last edited by a moderator:
Κυριε Θαναση καλη σας μερα,αν αντιληφθηκα σωστα ο αισθητηρας ειναι το ελλασματακι που τοποθετηθηκε εξωτερικα στην κανη.....ισως με σιλικονη...η κανω λαθος?????

Σωστά
Αν και δεν είδα όλο το βίντεο διότι τα έχω δει από κοντά σε εργαστήρια.

Λογικά τοποθετεί ένα πιεζοηλεκτρικό αισθητήρα στο ύψος της θαλάμης (ΑΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ) που λόγω των πιέσεων από τη στιγμιαία διόγκωση των τοιχωμάτων της κάννης (τους οποίους αισθάνεται ως σφαλιάρα) θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μετρείται σε ένταση/ταση και αναλογεί σε πίεση.

Αντίστοιχο πιεζοηλεκτρικό αισθητήρα (άλλης ποιότητας/ακρίβειας) έχουν οι αναπτήρες που πιέζεις το κουμπί, απελευθερώνεις ένα έλασμα που κτυπά το πιεζοηλεκτρικό αισθητήρα και αυτός παράγει έναν σπινθήρα.

Απ ότι κατάλαβα που μ
Κυριοι εγω γεμηζω σε 5 σταδια , γιατι ετσι νομηζω οτι ειναι καλυτερα , και δεν ταλαιπορο το στροφιο μου κατα το ρελιαζμα , αλλα ουτε τους καλυκες ,τωρα οτι τα 5 σταδια ανεβαζουν τα μπαρ και το κλεισιμο στα 56 ,50 . αυτο εξαρτατε απο τον συγκερωτηρα που θα βαλουμε , πχ σε ενα σεταπ με 5 σταδια με την ΜΒ32 με cx 2000 κομενος ο καλυκας στα 68,50 με 1,65 χ32 και συγκεροτηρα GT21 δεν θα εχουμε κανενα πρωβλημα με τα Bar , τωρα εαν βαλουμε αντι GT 21 τον GT 24 η ακομα χειρωτερα τον GT27, και εαν κλεισουμε και στα 56 ,50 , τοτε και μονο θα ανεβασουμε τα Bar ακομα και στα 1000 με επικυνδηνες πιεσης
Και εγώ γεμίζω με 5 στάδια και είμαι ευχαριστημένος αρκετά.Και δεν νομίζω ότι το 155χ31 με Aquila 2 με cx2000 και 19 κουαλαντι και κλείσιμο στα 56.5 απ 68.5 κομμένος ο κάλυκα φτάνουν τα bar στο φεγγάρι. Μην τρελαθούμε.. Και απ ότι διάβασα τα σεταπ στο ιταλικό σαιτ ειταν κόντρα δόσεις και με 2 πυριτιδες ανάμιξη μέσα απ ότι μπόρεσα και διάβασα κάποια σχολεία.

Ξερουμε ολοι πιστευω για τον διαγωνισμο ιδιογομωσης που γινετε καθε χρονο στην Ιταλια!!!Πριν απο οποιαδηποτε μετρηση τσεκαρουν τον κενσορα με ενα στανταρ φυσιγγιο,για επαλληθευση και κατοπιν προχωρουν στις νεες μετρησεις!!!Καπως ετσι θα μπορουσε να τσεκαριστει και το συγκεκριμενο....ισως.
Διακρίβωση μπορεί να γίνει και δεν είναι τόσο δύσκολη

Το καλυτερο φυσιγγι ειναι αυτο που με τα λιγοτερα bar παραγει το μεγαλυτερο δυνατο εργο Ταξιαρχη, εκτος και αν διαφωνεις. Και δεν πιστευω οτι κλεινεις 5σταδιακα ΜΟΝΟ (155χ31 με Aquila 2 με cx2000 και 19 κουαλαντι και κλείσιμο στα 56.5 απ 68.5 κομμένος), και τα μεγεθη ειναι παντα συγκρισιμα , συγκρινεις τα δικα σου bar με τα bar του ιδιου setup σε κλεισιμο 57.5 -57.8 κ.ο.κ. και μην πεις ειναι καλυτερο το ενα η το αλλο κλεισιμο γιατι ειχα ρωτησει τις θεωρειες που διαβαζω και γραφονται, υπαρχουν αποδειξεις απο βλητικο σταθμο? Κανενας δεν δειχνει γιατι δεν εχει , ενω στην Ιταλια που σταλθηκαν απο την Ελλαδα 48 φυσιγγια 5σταδιακου και μετρηθηκαν στα τρια πρωτα σταματησαν γιατι τα bar ηταν υψηλα 1250. To μελος Μιχαλος εχει κανει copy και εχει ποσταρει link απο τα Ιταλικα site μεσα απο την B&P
Απλά ανέφερα ένα απλό παράδειγμα του σεταπ που χρησιμοποιώ στην τσίχλα εγώ προσωπικά.Αν ανέβω στα 57.5 η 57.8 λογικά πρέπει να βάλω και άλλο βύσμα π.χ22χιλ.Ειμαι λάτρεις των λίγο γραμμαρίων δηλ από 24 μέχρι 34 γραμ. Και τα σεταπ που χρησιμοποιώ δεν μου έχουν δείξει κάτι τέτοιο οτι ξεπερνάω κατά πολύ τα bar. Βέβαια αυτές είναι προσωπικες απόψεις.Εχω ρίξει φυσίγγια εργοστασιακά αρκετά.Και κάποια ειταν πολύ ποιο δυνατά απ αυτά που γειζω.

Back