Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αλλαξα ''ζωνη'' ( περιοχη ) σημερα.....Ωραιο μερος....ρεματιά με πλατανια πισω μου και αριστερα μου...
Τι να το κανεις.....Τα λιγα ντοπιαρικα πουλια ( φασσες ) πολυ πονηρεμενα....εχουν μαθει και περνανε
μεσουρανα....Ενα ζευγαρι περασε στα 50 μετρα περιπου....δεν σηκωσα οπλο.
Εννεα με δεκα πουλια ολα - ολα....και οπως προειπα ....μεσουρανα!!!
Ενα τρυγονι με επιασε στον '' υπνο ''....εφυγε ατουφεκιστο!!!
Μια τουφεκια επεσε σε ολη την περιοχη....
Το εχω ξανα πει.....και θα το λεω μεχρι να πεθανω....Ο πρωινος καφες στην φυση.... παρεα με τον σκυλακο σου
ειναι το κατι αλλο!!!!! :)

Ολα τα αλλα επονται !!!!:)

View attachment 31196View attachment 31197View attachment 31198View attachment 31199

Αυτην την σεζον....εχει δεν εχει θηραματα....καμια πουτανα δεν θα με ''μαντρωσει'' μεσα στο σπιτι!!!!:cool:
Δεν θα είσαι ο μόνος..my man.

Καλησπερα σε ολους, παλι δεν ξυπνησα το πρωι παναθεμα με...τελικα πηγα στις 10:30 μια βολτα σε ενα μερος που εχει νερο, τουφεκισα δυο πολυ μακρια που τους εκλασα τα δυο για αρχη και εχοντας πιει μισο καφε.

Αργοτερα πηρα δυο κοτσυφια και στο τελος επιτελους και ενα τρυγονι στο χερι για το καλο, δεν εχω παραπονο παντως, εριξα τα φυσιγγια μου κι ας αργησα να παω.
20210822_114525.jpg

Παιδιά σήμερα δυστυχώς αστοχουσα. Κοπάδι αγριοπερίστερα πάνω από το κεφάλι μου 3 τουφεκιές και δεν έπεσε κανένα ,τσατιστικα, νευρίασα,πέρασε και ένα τρυγόνι μέσα στη μούρη μου,δε πρόλαβα να του ρίξω.αλλαξα μέρος και άρχισα το περπατητο σε έναν κάμπο ,έβγαλα αρκετά αλλά έφευγαν μακριά και δε ήθελα να ρίξω στα όρια τουφεκιές.οπως περπάταγα ανακάλυψα μια στέρνα,σαν δεξαμενή και ήταν δύο τρυγονακια εκεί που πάλι αστόχησα. Ερώτηση : πόση απόσταση πρέπει να έχουμε από την δεξαμενή νερού βάση νόμου? Τσεκαρα του κυνηγετικού συλλόγου του χάρτες και γράφει μόνο για τα φράγματα .το ίδιο ισχύει και για δεξαμενές και ρυάκια-ποταμακια?

Παιδιά σήμερα δυστυχώς αστοχουσα. Κοπάδι αγριοπερίστερα πάνω από το κεφάλι μου 3 τουφεκιές και δεν έπεσε κανένα ,τσατιστικα, νευρίασα,πέρασε και ένα τρυγόνι μέσα στη μούρη μου,δε πρόλαβα να του ρίξω.αλλαξα μέρος και άρχισα το περπατητο σε έναν κάμπο ,έβγαλα αρκετά αλλά έφευγαν μακριά και δε ήθελα να ρίξω στα όρια τουφεκιές.οπως περπάταγα ανακάλυψα μια στέρνα,σαν δεξαμενή και ήταν δύο τρυγονακια εκεί που πάλι αστόχησα. Ερώτηση : πόση απόσταση πρέπει να έχουμε από την δεξαμενή νερού βάση νόμου? Τσεκαρα του κυνηγετικού συλλόγου του χάρτες και γράφει μόνο για τα φράγματα .το ίδιο ισχύει και για δεξαμενές και ρυάκια-ποταμακια?
Δεν υπάρχει νόμος που να οριοθετεί απόσταση από γλυκό νερό εκτός των φραγμάτων.
Ηθικό είναι το θέμα....

Εχτές το απόγιομα είδα ένα, σαν "ρουκέτα" έγλειψε τα λιόδεντρα... Ε, αυτό ήταν και το μοναδικό!
Έχω λοιπόν την εντύπωση, πως εφέτος, λόγω της παντελούς ανομβρίας, έχουνε παραμείνει στον τόπο μου ελάχιστα έως μηδαμινά τρυγονάκια, καθότι και τα νεράκια είναι σχεδόν ανύπαρκτα...
Εάν, δηλαδή, καταφέρω για φέτο να "χουφτώσω" έστω κι ένα μόνο, θα κάμω "πάρτυ"...!
Βέβαια, τις επόμενες ημέρες θα δοκιμάσω την τύχη μου και σε άλλα, διαφορετικά καρτεράκια της ευρύτερης περιοχής/ζώνης μου, αλλά κρατώντας πάντοτε μικρό καλάθι, ειδικά εφέτος...
Ίδωμεν...

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα που δεν κουνιόταν φύλλο από κανένα πουλί, κανενός είδους... Η βροχή σίγουρα έδιωξε πολλά τρυγόνια ενώ αφού υπαρχουν λούμπες με νερά παντού υπαρχει η δυνατότητα τα πουλιά να έχουν νερό και φαγητό χωρίς μετακίνηση. Έτσι η πλημμυρισμενη χωραφιά και τα λίγα σπαρτα δεν τα τραβάνε τώρα.. Σε κάποιες μέρες ίσως...

Πάντως εδώ δεν έχω δει η ακούσει ούτε μελισσουργους, ούτε συκοφαγους, ούτε τσαλαπετεινους καξ λοιπά μικροπουλια...

Πάλι στην αναμονή η σκυλακος μάταια...

IMG_20210822_065130.jpgIMG_20210822_065738.jpgIMG_20210822_070001.jpgIMG_20210822_071554.jpg

βλεπω παιδεςς πωληη πιτσουνακι επαισεεεε ;) και εγω σε καρτερακι απογευματινο περασανε καμια 15αρια πουλια αλα ψιλομενααα αλα πισω απο την πλατημου,,3 τουφεκισα ενα χαμενω ενα τουφεκοξεπουπουλιασμενο και ενα στο χερι ,,ιδωμεν σημερα το απογευμα παλι;);)

Εκανα κι εγω την πρώτη μου εξόρμηση σήμερα. Είχε βρέξει πολλή λάσπη, είδα μια τριάδα 2 μονά εκτός βολής κι ένα ζευγάρι πολύ μακριά που δοκίμασα ένα ντουμπλέ, αλλά περισσότερο για να ρίξω τουφεκιά. Κουλουράκι αλλά χαρούμενος.

Άντε απογευματινό δεν έκανε κανένας.????
Και που πήγα ,απλά τα είδα να περνάνε από άλλα σημεία. Γενικά πάντως ευχαριστημένος. Είχε τρυγονακια η Χίος φέτος. Όχι τόσα πολλά για να κάνεις 6 αλλά όχι και τόσο λίγα που να μην τα βλέπεις καν.

Status
Not open for further replies.
Back