Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κάνα τρυγόνι δεν έχει σήμερα από όσους βγήκαν ?
Μπα τίποτα τζιφος είδαμε καναδυο μακριά με το Χρηστάρα, αλλά τα πήγαμε καλά στα επιβλαβή, μια αλεπού ο Χρήστος και μια καρακάξα εγώ. Τούφα το ντουμάνι
IMG_20210822_080624.jpg

Χρήστο αυτή τη πράσινη σαύρα τη λέτε κωλοσαφιά ;
Καλημέρα Γιώργο, οι δύο παππούδες είναι από 2 χωριά περίπου 7 χιλιόμετρα το ένα με το άλλο και είχαν λίγο κόντρα εκείνα τα χρόνια.Μετά που το θυμήθηκα καλύτερα θυμάμαι να λέει ο παππούς ότι άκουγε τους άλλους, που έσμιγαν στα χωράφια, από το άλλο χωριό να λένε 《μια κωλοντάνα στο ταγάρι》.Τότε γύρισε ο παππούς και ρώτησε τι είναι κωλόντανα τους μεγαλύτερους που είχαν μάθει τις λέξεις από την συναναστροφή και του το εξήγησε.Ακόμα το λέει και γελάει.

Καλημέρα Γιώργο, οι δύο παππούδες είναι από 2 χωριά περίπου 7 χιλιόμετρα το ένα με το άλλο και είχαν λίγο κόντρα εκείνα τα χρόνια.Μετά που το θυμήθηκα καλύτερα θυμάμαι να λέει ο παππούς ότι άκουγε τους άλλους, που έσμιγαν στα χωράφια, από το άλλο χωριό να λένε 《μια κωλοντάνα στο ταγάρι》.Τότε γύρισε ο παππούς και ρώτησε τι είναι κωλόντανα τους μεγαλύτερους που είχαν μάθει τις λέξεις από την συναναστροφή και του το εξήγησε.Ακόμα το λέει και γελάει.
Ρώτα ακόμα κανένα παππού από διπλανά χωριά ...
Φουρνία :D

Βγήκαμε μια βολτούλα σήμερα με την κοράκλα μου με αποτέλεσμα να δούμε αρκετά τρυγονακια αλλά ένα μονο εντός βολής το οποίο ήταν και μεγάλο.
.
Γεια σου Χρησταρα με την κορακλα σου!!! .love.
Πιθανολογεις ότι είναι μετακινήσεις λόγω φεγγαριου και ανέμων;;;

Στο ποταμι σήμερα λιγότερα από χθες και πολύ πιο πονηρεμενα απο χθες. Τουφεκισα αρχικά 2 και κλαδεψα τα πλατανια αφού ερχόντουσαν μέσα στο ποτάμι και τα τουφεκουσαμε στα διάκενα των δεντρων. Μετά μου έκοψε να βάλω το bell και το τρίτο το κρατησα. Άλλο ένα πήρε ο φίλος μου. Απο τις 6:45 μέχρι τις 8 περνούσαν συνεχώς κοπαδακια μελισσοφαγων. Αλλα πολύ ψηλωμενα που μόνο τα ακούγαμε και αλλά πιο χαμηλά που τα ειδαμε. Τώρα την Τετάρτη-Πέμπτη θα πάμε κάνα απογευματινό.

Αλλαξα ''ζωνη'' ( περιοχη ) σημερα.....Ωραιο μερος....ρεματιά με πλατανια πισω μου και αριστερα μου...
Τι να το κανεις.....Τα λιγα ντοπιαρικα πουλια ( φασσες ) πολυ πονηρεμενα....εχουν μαθει και περνανε
μεσουρανα....Ενα ζευγαρι περασε στα 50 μετρα περιπου....δεν σηκωσα οπλο.
Εννεα με δεκα πουλια ολα - ολα....και οπως προειπα ....μεσουρανα!!!
Ενα τρυγονι με επιασε στον '' υπνο ''....εφυγε ατουφεκιστο!!!
Μια τουφεκια επεσε σε ολη την περιοχη....
Το εχω ξανα πει.....και θα το λεω μεχρι να πεθανω....Ο πρωινος καφες στην φυση.... παρεα με τον σκυλακο σου
ειναι το κατι αλλο!!!!! :)

Ολα τα αλλα επονται !!!!:)

εικόνα_Viber_2021-08-22_10-29-00-328.jpgεικόνα_Viber_2021-08-22_10-29-43-271.jpgεικόνα_Viber_2021-08-22_10-31-20-310.jpgεικόνα_Viber_2021-08-22_10-30-35-751.jpg

Αυτην την σεζον....εχει δεν εχει θηραματα....καμια πουτανα δεν θα με ''μαντρωσει'' μεσα στο σπιτι!!!!:cool:

Last edited:
Στο ποταμι σήμερα λιγότερα από χθες και πολύ πιο πονηρεμενα απο χθες. Τουφεκισα αρχικά 2 και κλαδεψα τα πλατανια αφού ερχόντουσαν μέσα στο ποτάμι και τα τουφεκουσαμε στα διάκενα των δεντρων. Μετά μου έκοψε να βάλω το bell και το τρίτο το κρατησα. Άλλο ένα πήρε ο φίλος μου. Απο τις 6:45 μέχρι τις 8 περνούσαν συνεχώς κοπαδακια μελισσοφαγων. Αλλα πολύ ψηλωμενα που μόνο τα ακούγαμε και αλλά πιο χαμηλά που τα ειδαμε. Τώρα την Τετάρτη-Πέμπτη θα πάμε κάνα απογευματινό.
Μελισσουργούς είχε αρκετούς σήμερα.

Κύριε Νίκο να κοιμαστε πιο νωρίς το βράδυ για να μην σας παίρνει ο ύπνος το πρωί. ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Με ''εφαγε'' το τσιγαρο Λαμπρο μου!!!! Ειχε λαδι στο καντηλι του...περασε την στιγμη που αναβα τσιγαρο...
Οχι οτι θα το επαιρνα εαν του εριχνα....τιποτα δεν ειναι σιγουρο .....αλλα θα ελεγα οτι τουφεκισα.... ;):)

IMG_20210822_091103.jpgειχε καμία δεκαριά πουλάκια μόνο 3μπορεσα να ντουφεκισω αλλά αστόχησα..τα υπόλοιπα καθοντουσαν πάνω σε κτ καλώδια πάνω από 45' κ εν λέγανε να βουτήξουν στο ηλιόσπορο για κανένα λόγο...ήταν πολύ ανήσυχα λόγο του προχθεσινού πατιριντι....

Status
Not open for further replies.
Back