Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρωι εδω στην ευβοια στην τριαδα ουτε που το ειδαμε,απογευμα δεν παω γιατι μια απο τα ιδια θα ειναι,μαλλον δεν θα ξαναβγω ,τωρα απο αρχες σεμπτεβρη θα ξεκινησω καπια πρωινα για περασματα στην κοπαιδα,ευχομαι σε ολους καλη σεζον!
Γιάννη είχε κάτι πουλάκια ρε συ. Που είχατε πιάσει? Στο εκκλησάκι πάνω από το ποταμι?

Γιάννη είχε κάτι πουλάκια ρε συ. Που είχατε πιάσει? Στο εκκλησάκι πάνω από το ποταμι?
Σε χωριά της Κύμης στο κάμπο ήμουν κι γω είχε κάτι λίγα, μία κουρούνα όμως μου πέρασε εμένα. Εσείς περίπου?

Εγω κουλουρακι παλι αν και είδα μερικά πουλια αλλά δεν μου έκαναν την χαρη! Οι άλλοι δύο το ματωσαν! Ερώτηση σε πιο έμπειρους τρυγοναδες. Τα πουλιά εδώ σταματάνε να περνάνε το απόγευμα με το που πέσει ο ήλιος κατά τις 19:30 δηλαδη, σήμερα πέρασε μια πεντάδα και τρία μονά στις 20:05 και με κατεύθυνση αναποδη , τι σημαίνει αυτο? Περαστικα καινούργια πουλια? Την κοπανάνε για Αφρικα???

Δημητρη δεν ξερω καλα το σημειο εκει αλλα θα σου πω μηπως καταλαβεις καθομασταν στο γεφυρακι αριστερα στο χερσο,μπροστα ηταν το ποταμι,μεχρι τις 8 που φυγαμε ουτε ενα δεν ειδαμε,βεβαια δεν ειχαμε παρακολουθησει την περιοχη!

Δημητρη δεν ξερω καλα το σημειο εκει αλλα θα σου πω μηπως καταλαβεις καθομασταν στο γεφυρακι αριστερα στο χερσο,μπροστα ηταν το ποταμι,μεχρι τις 8 που φυγαμε ουτε ενα δεν ειδαμε,βεβαια δεν ειχαμε παρακολουθησει την περιοχη!
Από πίσω ακούγατε τουφεκιές και από δεξιά όπως κοίταζες τα λογάκια με τα κεδρα? Στα 300 μέτρα δεξιά σου ήμουν εγω.Τουλάχιστον εγώ τα είδα. Είχε μέχρι πριν 4 μέρες αρκετά πουλιά αλλά δυστυχώς την κοπανησαν.

Από πίσω ακούγατε τουφεκιές και από δεξιά όπως κοίταζες τα λογάκια με τα κεδρα? Στα 300 μέτρα δεξιά σου ήμουν εγω.Τουλάχιστον εγώ τα είδα. Είχε μέχρι πριν 4 μέρες αρκετά πουλιά αλλά δυστυχώς την κοπανησαν.
Ναι δημητρη ακουσαμε τουφεκιες δεξια,εγω εριξα 2 διπλες σε κουρουνες,ετσι παντα γινετε στην εναρξη στα περισσοτερα μερη εξαφανιζονται,τωρα απο δω και περα απο κανενα θα παιζει!

Εγω κουλουρακι παλι αν και είδα μερικά πουλια αλλά δεν μου έκαναν την χαρη! Οι άλλοι δύο το ματωσαν! Ερώτηση σε πιο έμπειρους τρυγοναδες. Τα πουλιά εδώ σταματάνε να περνάνε το απόγευμα με το που πέσει ο ήλιος κατά τις 19:30 δηλαδη, σήμερα πέρασε μια πεντάδα και τρία μονά στις 20:05 και με κατεύθυνση αναποδη , τι σημαίνει αυτο? Περαστικα καινούργια πουλια? Την κοπανάνε για Αφρικα???
Σε ένα μέρος που τα κυνηγάω μόνο το απόγευμα πολλά χρόνια, ποτέ δεν φεύγω πριν τις 20:00. Ίσως να είναι και καινούρια πουλιά των τελευταίων 1-2 ημερών που ψάχνονται για κούρνια.

Μη έναρξη μάγκες με υγεία...από τις 12 η ώρα στο μέρος που θέλαμε να πιάσουμε γτ είδαμε στον από μακρυά σχετικά περάσαμε ένα φοβερό βράδυ με φαγητκι μπυριτσα κ πολύ γέλιο...δυντο πρωινό αν κ ργησαν λόγω συννεφιάς ν μπουν αλλά με ζει τις 11 παρά είχε παιχνίδι...το απόγευμα πάλι ήταν πολύ καλό γιντη παρέα αλλά εγώ κτ είχα πάθει κ για κάποιο μυστήριο λόγο μπερδευα τα τρυγόνια με τ δεκαοχτουρια με αποτέλεσμα ν Μν κάνω ντουφεκιες αλλά κράτησα δύο πουλάκια κ ένα ορτυκακι που δν το βρήκα ποτέ...
Γενικό συμπέρασμα όσοι πήγαν σμρ σε μέρη με πολλά πουλιά κ πολύ κόσμο φάγανε τρελό παγωτό...είτε εκεί που μένω είτε Σέρρες είτε Φλώρινα που μίλησα...εμείς βολευτηκαμε σε ηλιόσπορο 4 άτομα τον έναν τον βρήκαμε εκεί πολύ καλό παιδί..κ κάναμε πολύ τζερτζελο...
Κ του χρόνου(αν κ δν το βλέπω) με υγεία!

Παλικαρια εμενα δεν μου ''εκατσε''....
Εφτασα πριν ξημερωσει.....''το ποστο μου'' πιασμενο......Εκατσα 100 μετρα μακρια...
Ελαχιστα πουλια.....7-8 φασσες....καμια δεν μου εδωσε ευκαιρια .....ολες εκτος βολης....
Μια φασσα πηρε ο φιλος που ηταν στο ποστο μου ( λεω ποστο μου...μην παρεξηγηθω....απλα εκει
συνηθως καθομαι.....δεν γραφει το ονομα μου... Δεν θυμωσα με τον αλλον κυνηγο...)που τελικα ηταν
και φιλος!!!!
Τρια τρυγονια ολα και ολα....πεταλωσε το ενα ο φιλος....Τελικα στις 11 εφυγα ατουφεκιστος!!!!
Η Ομορφια του βουνου....και ο πρωινος καφες.... ηταν ολα τα λεφτα!!!
Υγεια να εχουμε....καλη σεζον....και εχει ο Θεος!!!! :)

View attachment 31116
Ο πρωινός καφές στην ομορφιά της φύσης το χάραμα αξία ανεκτίμητη, να είσαι καλά και του χρόνου Νίκο :)

nasos-konstantinou.gif

Βαρεσα ενα που,ειχε παρει σκαγια απο εναν παππου και του το εδωσα...

ΥΓ:Χθες που ηταν ο προεδρος εδω,γιατι εξαφανιστικες ολη μερα και ησουν καπως ετσι????
ΥΓ2:Οσοι του κανατε like,φυσιγγι να βαζετε στην θαλαμη,σκατουλες να βγαινουν!!!

dog_1.jpg

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back