Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα σύντροφοι και φτού ξελεφτερία!! Έστω και μερικώς!

Όλα καλα με το τρυγόνι......Λαυρεωτική και ΝΑ Αττική....τα έχουμε δει...σε καλούς αριθμούς που δεν θυμόμαστε άλλές χρονιές να έχουμε δει τόσα! Εντάξει δεν γέμισε και ο ουρανός...αλλά έχουμε δει πολλά!

Το θέμα είναι τι θα γίνει με την σεζόν και την ρυθμιστική......καθώς επίσης.....να ξέρετε ότι 10/8 έχει μια ωραιότατη πανσέληνο!

Εύχομαι φέτος να προλάβουμε να τα δούμε!

Καλή συνέχεια σε όλους!

Ηλία είσαι Εύβοια; γιατί τώρα μπερδεύτηκα!
Τη μια διαβάζω Περιστέρι και Άρτα και την άλλη διαβάζω για καμάρες;;; .think.
Καταγωγή από αρτα,ζω Πετρούπολη αλλά το γυναικοχωρι είναι βορεια ευβοια!!!Σε πιανω πουθενα να γνωριστούμε; .sarcastic.

Καταγωγή από αρτα,ζω Πετρούπολη αλλά το γυναικοχωρι είναι βορεια ευβοια!!!Σε πιανω πουθενα να γνωριστούμε; .sarcastic.
Κοντά στην Ερέτρια το εξοχικό, είμαι εκεί από δέκα χρονών (do the math :)) !
Δεύτερη πατρίδα η Εύβοια !

Καλησπέρα Δυτική Αττική το πρωί στις ελιές για καθαρισμό χόρτων και το ευχαριστώ γουρ γουρ του αρσενικού σε μια κολώνα της ΔΕΗ με έκανε να σταματήσω απότομα και να τον αναζητήσω. Ας ελπίσουμε να πάνε καλά οι γέννες και άμα ήμαστε τυχεροί να ρίξουμε καμία τουφέκια στην έναρξη.

Καλησπέρα σύντροφοι και φτού ξελεφτερία!! Έστω και μερικώς!

Όλα καλα με το τρυγόνι......Λαυρεωτική και ΝΑ Αττική....τα έχουμε δει...σε καλούς αριθμούς που δεν θυμόμαστε άλλές χρονιές να έχουμε δει τόσα! Εντάξει δεν γέμισε και ο ουρανός...αλλά έχουμε δει πολλά!

Το θέμα είναι τι θα γίνει με την σεζόν και την ρυθμιστική......καθώς επίσης.....να ξέρετε ότι 10/8 έχει μια ωραιότατη πανσέληνο!

Εύχομαι φέτος να προλάβουμε να τα δούμε!

Καλή συνέχεια σε όλους!
Χρονια πολλα κε Αλεξη, να τα εκατοστησετε και ζεστες κανες για τη φετινη σαιζον.

Εδώ φέτος έχουν σπαρθεί υπερβολικά στρέμματα από καλαμπόκια....οπότε σύμφωνα με τα φετινά περάσματα που ήταν καλά, ευελπιστώ σε μια καλή έναρξη αν όλα πάνε καλά!!
Κάτω σε εσάς κόβουν τόσο νωρίς τα καλαμπόκια Κώστα ;

Κάτω σε εσάς κόβουν τόσο νωρίς τα καλαμπόκια Κώστα ;
Γιάννη κοίτα να δεις.
Ψαχτά θα βρω κανά θερισμένο επιλεκτικά....τη θέλω να πω......θέλω να πω πως τα καλαμπόκια συνήθως εδώ κάτω δν κόβονται νωρίς...αρχίζουν κ κόβονται συνήθως λίγο πριν τα περάσματα...δηλαδή κατά τις 5 σεπτέμβρη ξεκινάν ολοταχώς κ τα κόβουν το ένα μετά το άλλο.....όσο αφορά το θέρισμα τν αύγουστο, υπάρχει μια ποικιλία καλαμποκιού η οποία από τη σπορά της ως την πλήρη ωρίμαση
(έτοιμο για θέρισμα) κάνει ΜΟΝΟ 3 μήνες φιλάρα...κ έτσι κόβωνται ως τις 20 με 25 αυγούστου το πολύ.... ;) ΑΛΛΑ... η συγκεκριμένη ποικιλία δν βγάζει ποσότητα παραγωγής κ έτσι οι περισσότεροι αγρότες το αποφεύγουν....οπότε είναι λίγο δύσκολο να υπάρξη πληθώρα θερισμένων καλαμποκιών στην έναρξη.

Γιάννη κοίτα να δεις.
Τα καλαμπόκια συνήθως εδώ κάτω δν κόβονται νωρίς...αρχίζουν κ κόβονται συνήθως λίγο πριν τα περάσματα...δηλαδή κατά τις 5 σεπτέμβρη ξεκινάν ολοταχώς κ τα κόβουν το ένα μετά το άλλο.....όσο αφορά το θέρισμα τν αύγουστο, υπάρχει μια ποικιλία καλαμποκιού η οποία από τη σπορά της ως την πλήρη ωρίμαση
(έτοιμο για θέρισμα) κάνει ΜΟΝΟ 3 μήνες φιλάρα...κ έτσι κόβωνται ως τις 20 με 25 αυγούστου το πολύ.... ;) ΑΛΛΑ... η συγκεκριμένη ποικιλία δν βγάζει ποσότητα παραγωγής κ έτσι οι περισσότεροι αγρότες το αποφεύγουν....οπότε είναι λίγο δύσκολο να υπάρξη πληθώρα θερισμένων καλαμποκιών στην έναρξη.
Κατάλαβα φίλε. Και Θεσσαλία κόβουν κάποια χωράφια από τον Αύγουστο που τα προορίζουν για ζωοτροφές.Δεν αφήνει ούτε σπόρο όμως κάτω, οπότε δεν υπάρχει τροφή.Τα υπόλοιπα από τέλη Σεπτέμβρη και μετά ανάλογα και του καιρού.
Για Μακεδονια τα πράγματα πάνε ακόμα πιο πίσω ημερολογιακά,αλλά εκεί υπάρχει αφθονία τροφής από ηλιόσπορα.

Κατάλαβα φίλε. Και Θεσσαλία κόβουν κάποια χωράφια από τον Αύγουστο που τα προορίζουν για ζωοτροφές.Δεν αφήνει ούτε σπόρο όμως κάτω, οπότε δεν υπάρχει τροφή.Τα υπόλοιπα από τέλη Σεπτέμβρη και μετά ανάλογα και του καιρού.
Για Μακεδονια τα πράγματα πάνε ακόμα πιο πίσω ημερολογιακά,αλλά εκεί υπάρχει αφθονία τροφής από ηλιόσπορα.
Η Μακεδονία έχει τα λιόσπορα....μέγα καλλιέργεια για το τρυγόνι.
Αυτό που λες είναι η ενσύρωση....από την ενσύρωση δν πάει τίποτα χαμένο....κ σε αυτά τα χωράφια βρίσκεις τρυγόνια Γιάννη....αρκεί να το επιτρέπει η τοποθεσία με κοντινή κάλυψη κ νερό εκεί γύρω για το τρυγόνι.
Αρκετές χρονιές έχω πάρει τρυγόνια σε τέτοια χωράφια.

Η Μακεδονία έχει τα λιόσπορα....μέγα καλλιέργεια για το τρυγόνι.
Αυτό που λες είναι η ενσύρωση....από την ενσύρωση δν πάει τίποτα χαμένο....κ σε αυτά τα χωράφια βρίσκεις τρυγόνια Γιάννη....αρκεί να το επιτρέπει η τοποθεσία με κοντινή κάλυψη κ νερό εκεί γύρω για το τρυγόνι.
Αρκετές χρονιές έχω πάρει τρυγόνια σε τέτοια χωράφια.
Αυτή η φωτό είναι από το 2018 βέβαια....πίσω μου είναι βρώμη θερισμένη από νωρίς....μπροστά μου είναι καλαμποκιά κομμένη από ενσύρωση...ήταν τότε ένα ωραίο σημείο για τοπιάρικα που τα στρίμωξα κ τα πείρα κ τα 3 τοπιάρικα σε 30'...εκεί γύρω υπήρξε νερό κ κάλυψη για αυτά.... ;)

20180915_191650.jpg

"Χτύπησες" και το ωραίο σου καλαμποκάκι για ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό εκείνη την ημέρα Κωστάκη! Δεν σε "χάλασε" καθόλου ε...?
Το τρίτο τρυγονάκι της φωτό πανέμορφο και "καραενήλικο", δεδομένου ότι είχε πολύ καλοσχηματισμένα τα χρώματα και σχέδια στο πλάι του λαιμού του...!
Πάντα τέτοια σου εύχομαι Κώστα, σε όλες τις ενάρξεις...!!!

"Χτύπησες" και το ωραίο σου καλαμποκάκι για ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό εκείνη την ημέρα Κωστάκη! Δεν σε "χάλασε" καθόλου ε...?
Το τρίτο τρυγονάκι της φωτό πανέμορφο και "καραενήλικο", δεδομένου ότι είχε πολύ καλοσχηματισμένα τα χρώματα και σχέδια στο πλάι του λαιμού του...!
Πάντα τέτοια σου εύχομαι Κώστα, σε όλες τις ενάρξεις...!!!
Ευχαριστώ Νικόλα!!
Το καλαμπόκι ήταν πεσμένο κάτω....την γλύτωσε από την αλωνιστηκή μηχανή.... .sarcastic. .sarcastic.

Αυτή η φωτό είναι από το 2018 βέβαια....πίσω μου είναι βρώμη θερισμένη από νωρίς....μπροστά μου είναι καλαμποκιά κομμένη από ενσύρωση...ήταν τότε ένα ωραίο σημείο για τοπιάρικα που τα στρίμωξα κ τα πείρα κ τα 3 τοπιάρικα σε 30'...εκεί γύρω υπήρξε νερό κ κάλυψη για αυτά.... ;)

View attachment 13040
Ψιτ ψιτ...Κανονισε τον Αυγουστο κανενα καρτερι με θεα:cool:

Status
Not open for further replies.
Back