Και ένα κεράκι να ανάψουμε πριν ανέβουμε δεν θα ήταν κακοΤα καλύτερα....και μετά στον Αϊ Γιάννη το Ρώσο για γαλακτομπούρεκο.....![]()

Και ένα κεράκι να ανάψουμε πριν ανέβουμε δεν θα ήταν κακοΤα καλύτερα....και μετά στον Αϊ Γιάννη το Ρώσο για γαλακτομπούρεκο.....![]()
Ηλία είσαι Εύβοια; γιατί τώρα μπερδεύτηκα!Άμα είστε καλά παιδιά θα πάμε όλοι μαζί![]()
Καταγωγή από αρτα,ζω Πετρούπολη αλλά το γυναικοχωρι είναι βορεια ευβοια!!!Σε πιανω πουθενα να γνωριστούμε;Ηλία είσαι Εύβοια; γιατί τώρα μπερδεύτηκα!
Τη μια διαβάζω Περιστέρι και Άρτα και την άλλη διαβάζω για καμάρες;;;![]()
Κοντά στην Ερέτρια το εξοχικό, είμαι εκεί από δέκα χρονών (do the mathΚαταγωγή από αρτα,ζω Πετρούπολη αλλά το γυναικοχωρι είναι βορεια ευβοια!!!Σε πιανω πουθενα να γνωριστούμε;![]()
Όποτε θέλεις! Με χαρά! Ίσως και για καμια τουφεκιά όταν ανοίξει στην Εύβοια...Σε πιανω πουθενα να γνωριστούμε;
Χρονια πολλα κε Αλεξη, να τα εκατοστησετε και ζεστες κανες για τη φετινη σαιζον.Καλησπέρα σύντροφοι και φτού ξελεφτερία!! Έστω και μερικώς!
Όλα καλα με το τρυγόνι......Λαυρεωτική και ΝΑ Αττική....τα έχουμε δει...σε καλούς αριθμούς που δεν θυμόμαστε άλλές χρονιές να έχουμε δει τόσα! Εντάξει δεν γέμισε και ο ουρανός...αλλά έχουμε δει πολλά!
Το θέμα είναι τι θα γίνει με την σεζόν και την ρυθμιστική......καθώς επίσης.....να ξέρετε ότι 10/8 έχει μια ωραιότατη πανσέληνο!
Εύχομαι φέτος να προλάβουμε να τα δούμε!
Καλή συνέχεια σε όλους!
Κάτω σε εσάς κόβουν τόσο νωρίς τα καλαμπόκια Κώστα ;Εδώ φέτος έχουν σπαρθεί υπερβολικά στρέμματα από καλαμπόκια....οπότε σύμφωνα με τα φετινά περάσματα που ήταν καλά, ευελπιστώ σε μια καλή έναρξη αν όλα πάνε καλά!!
Γιάννη κοίτα να δεις.Κάτω σε εσάς κόβουν τόσο νωρίς τα καλαμπόκια Κώστα ;
Κατάλαβα φίλε. Και Θεσσαλία κόβουν κάποια χωράφια από τον Αύγουστο που τα προορίζουν για ζωοτροφές.Δεν αφήνει ούτε σπόρο όμως κάτω, οπότε δεν υπάρχει τροφή.Τα υπόλοιπα από τέλη Σεπτέμβρη και μετά ανάλογα και του καιρού.Γιάννη κοίτα να δεις.
Τα καλαμπόκια συνήθως εδώ κάτω δν κόβονται νωρίς...αρχίζουν κ κόβονται συνήθως λίγο πριν τα περάσματα...δηλαδή κατά τις 5 σεπτέμβρη ξεκινάν ολοταχώς κ τα κόβουν το ένα μετά το άλλο.....όσο αφορά το θέρισμα τν αύγουστο, υπάρχει μια ποικιλία καλαμποκιού η οποία από τη σπορά της ως την πλήρη ωρίμαση
(έτοιμο για θέρισμα) κάνει ΜΟΝΟ 3 μήνες φιλάρα...κ έτσι κόβωνται ως τις 20 με 25 αυγούστου το πολύ....ΑΛΛΑ... η συγκεκριμένη ποικιλία δν βγάζει ποσότητα παραγωγής κ έτσι οι περισσότεροι αγρότες το αποφεύγουν....οπότε είναι λίγο δύσκολο να υπάρξη πληθώρα θερισμένων καλαμποκιών στην έναρξη.
Η Μακεδονία έχει τα λιόσπορα....μέγα καλλιέργεια για το τρυγόνι.Κατάλαβα φίλε. Και Θεσσαλία κόβουν κάποια χωράφια από τον Αύγουστο που τα προορίζουν για ζωοτροφές.Δεν αφήνει ούτε σπόρο όμως κάτω, οπότε δεν υπάρχει τροφή.Τα υπόλοιπα από τέλη Σεπτέμβρη και μετά ανάλογα και του καιρού.
Για Μακεδονια τα πράγματα πάνε ακόμα πιο πίσω ημερολογιακά,αλλά εκεί υπάρχει αφθονία τροφής από ηλιόσπορα.
Αυτή η φωτό είναι από το 2018 βέβαια....πίσω μου είναι βρώμη θερισμένη από νωρίς....μπροστά μου είναι καλαμποκιά κομμένη από ενσύρωση...ήταν τότε ένα ωραίο σημείο για τοπιάρικα που τα στρίμωξα κ τα πείρα κ τα 3 τοπιάρικα σε 30'...εκεί γύρω υπήρξε νερό κ κάλυψη για αυτά....Η Μακεδονία έχει τα λιόσπορα....μέγα καλλιέργεια για το τρυγόνι.
Αυτό που λες είναι η ενσύρωση....από την ενσύρωση δν πάει τίποτα χαμένο....κ σε αυτά τα χωράφια βρίσκεις τρυγόνια Γιάννη....αρκεί να το επιτρέπει η τοποθεσία με κοντινή κάλυψη κ νερό εκεί γύρω για το τρυγόνι.
Αρκετές χρονιές έχω πάρει τρυγόνια σε τέτοια χωράφια.
Ευχαριστώ Νικόλα!!"Χτύπησες" και το ωραίο σου καλαμποκάκι για ένα υγιεινό και θρεπτικό κολατσιό εκείνη την ημέρα Κωστάκη! Δεν σε "χάλασε" καθόλου ε...?
Το τρίτο τρυγονάκι της φωτό πανέμορφο και "καραενήλικο", δεδομένου ότι είχε πολύ καλοσχηματισμένα τα χρώματα και σχέδια στο πλάι του λαιμού του...!
Πάντα τέτοια σου εύχομαι Κώστα, σε όλες τις ενάρξεις...!!!
Ψιτ ψιτ...Κανονισε τον Αυγουστο κανενα καρτερι με θεαΑυτή η φωτό είναι από το 2018 βέβαια....πίσω μου είναι βρώμη θερισμένη από νωρίς....μπροστά μου είναι καλαμποκιά κομμένη από ενσύρωση...ήταν τότε ένα ωραίο σημείο για τοπιάρικα που τα στρίμωξα κ τα πείρα κ τα 3 τοπιάρικα σε 30'...εκεί γύρω υπήρξε νερό κ κάλυψη για αυτά....
View attachment 13040
Εγώ,εσύ κ ο πουτσούλας.....Ψιτ ψιτ...Κανονισε τον Αυγουστο κανενα καρτερι με θεα![]()