Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μέσα στο ηλιοσπορο θα κάτσεις, 20 μέτρα αριστερά σου θα έχεις τα πυκνά της φώτο και θα είσαι 5 μέτρα μέσα από την δεξιά πλευρά του χωραφιου που ξεκινάει. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητος :)

Αν κατάλαβα καλά εννοείς στο σημείο που δείχνω και να κοιτάω στα προς τα δέντρα;
Επειδή είπα πριν ότι θα είμαστε 2 άτομα, να υποθέσω ο ένας αρκετά πιο αριστερά και ο άλλος λίγο πιο δεξιά όπως κοιτάμε την φωτό;

npwxRxa.jpg

Αν κατάλαβα καλά εννοείς στο σημείο που δείχνω και να κοιτάω στα προς τα δέντρα;
Επειδή είπα πριν ότι θα είμαστε 2 άτομα, να υποθέσω ο ένας αρκετά πιο αριστερά και ο άλλος λίγο πιο δεξιά όπως κοιτάμε την φωτό;
Ρε φίλε δεν μας βάζεις τα έξοδα να έρθουμε να σου δείξουμε απο κοντά ; .my man.

.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Γαμωτο δεν μπορώ τώρα να βάλω pc. Αν είστε 2, ο ένας εκεί που δείχνεις αλλά λίγο πιο εδώ, λίγο πιο μέσα, προς το κέντρο του ήλιου 30-40 μέτρα από τα πυκνά και ο άλλος θα κάτσει από την μεριά που έβγαλες την φώτο αλλά ενα-δυο καρικια μέσα στον ήλιο για κάλυψη. Δεν θα κατσετε κ οι δύο από την μεριά που είναι τα δέντρα. Ούτε στην ίδια σειρά θα κατσετε. Αυτός που θα κάτσει από δω που βγήκε η φώτο, θα πάει λιγο αριστερά, στο κέντρο του χωραφιου ώστε να είστε λοξα.
Τα μάτια σας ανοιχτά μετά τις 8 να δείτε τι σκοπό έχουν και ανάλογα κάνετε.

10 μερες ειναι βρε Παυλο αυτες της Μανης, 10 μερες... Κ ξερεις οτι πλεον το τρυγονι ειναι κ λιγο λαχειο... Να ειμαστε καλα πιστευω θα καταφερω ενα 3ημερο κ φετος στη Μανη με την κοπελια κ κανενα αυθημερον κυνηγι αν εχει ενδιαφερον μονος μου...
Αλλα οπως κ να το κανουμε, αλλη κυνηγετικη χαρη εχει ο βορράς, η μερα με τη νυχτα...
Προσωπικά Άρι, θα προτιμούσα να κάνω ένα κυνήγι τρυγονιού στα πέρασματα στη Μάνη, με όλη αυτή την ατμόσφαιρα που αποπνέει η περιοχή, παρά ένα κυνήγι τοπιάρικου στη Βουλγαρία ας πούμε, και ας είχα μικρότερη κάρπωση.
Ακόμα καλυτερό μου, ένα κυνήγι ορτυκιού στους αγριότοπους της Μανης, κυνήγι ''πνιγμένο'' στο μύθο και στην παράδοση.

Γαμωτο δεν μπορώ τώρα να βάλω pc. Αν είστε 2, ο ένας εκεί που δείχνεις αλλά λίγο πιο εδώ, λίγο πιο μέσα, προς το κέντρο του ήλιου 30-40 μέτρα από τα πυκνά και ο άλλος θα κάτσει από την μεριά που έβγαλες την φώτο αλλά ενα-δυο καρικια μέσα στον ήλιο για κάλυψη. Δεν θα κατσετε κ οι δύο από την μεριά που είναι τα δέντρα. Ούτε στην ίδια σειρά θα κατσετε. Αυτός που θα κάτσει από δω που βγήκε η φώτο, θα πάει λιγο αριστερά, στο κέντρο του χωραφιου ώστε να είστε λοξα.
Τα μάτια σας ανοιχτά μετά τις 8 να δείτε τι σκοπό έχουν και ανάλογα κάνετε.

Οκ! Τώρα μάλιστα... .sarcastic.
Γιώργο πέρα από την πλάκα, νομίζω πως κατάλαβα. Να είσαι καλά φίλε. .well done.

Καλησπέρα. Χθες και σήμερα πήγε ένας φίλος από το χωριό στο κάμπο. Τα τρυγόνια την εκαναν, μάλλον οι μπόρες τα έδιωξαν από τη περιοχή. Χθες είδε μόνο 5 τρυγονια και σήμερα 4. Και στην βόλτα που έκανε μετά μόνο 1-2 σηκώθηκαν από τα δέντρα. Δεν πτοουμαστε ομως, εκεί θα είμαστε.

Καλησπέρα. Χθες και σήμερα πήγε ένας φίλος από το χωριό στο κάμπο. Τα τρυγόνια την εκαναν, μάλλον οι μπόρες τα έδιωξαν από τη περιοχή. Χθες είδε μόνο 5 τρυγονια και σήμερα 4. Και στην βόλτα που έκανε μετά μόνο 1-2 σηκώθηκαν από τα δέντρα. Δεν πτοουμαστε ομως, εκεί θα είμαστε.
Γιαννη, αν επιτρέπεται, για πιά περιοχή της Κέρκυρας αναφέρεσαι?

Προσωπικά Άρι, θα προτιμούσα να κάνω ένα κυνήγι τρυγονιού στα πέρασματα στη Μάνη, με όλη αυτή την ατμόσφαιρα που αποπνέει η περιοχή, παρά ένα κυνήγι τοπιάρικου στη Βουλγαρία ας πούμε, και ας είχα μικρότερη κάρπωση.
Ακόμα καλυτερό μου, ένα κυνήγι ορτυκιού στους αγριότοπους της Μανης, κυνήγι ''πνιγμένο'' στο μύθο και στην παράδοση.

Σπυρο το εχω ξαναγραψει, τα λατρευω τα περασματιαρικα τρυγονια κ δεν συγκρινω ενα καλο κυνηγι του Σεπτεμβρη, οχι με πολλα χτυπημενα με λιγα, 5-6 ειναι καλα, αλλα να τα χαρεις να μπαινουν απο τη θαλασσα κ να καρφωνουν στις πλαγιες με κανενα κυνηγι τοπιαρικου τρυγονιου... Οπως μαθει κανεις... Φυσικα κ θελω να κανω ενα ωραιο κυνηγι στα λιοπσορα ειτε εγχωρια ειτε στο εξωτερικο για την εμπειρια αλλα νομιζω οτι το κακο συνηθειο του Σεπτεμβρη δεν θα το κοψω ποτε...

Εδω κατω τα πουλια ειναι λιγα κ σπασμενα κ με τις μπορες που κανει καθε απογευμα αλλαζουν συνεχως μερη απο οτι μαθαινω... Δευτερα-Τριτη ισως κανουμε αλλη μια βολτα πιο πολυ για το καλο κ στην εναρξη οτι βρεξει ας κατεβασει... Οι προσδοκιες ειναι πολυ μικρες φετος οποτε...

Εχθές το πρωί, κυνηγος από την Κερατεα μου είπε ότι περνάγανε πολύ ψηλωμενα πουλιά για νότια. Αρκετά κοπαδια αλλά δεν ψαχνοντουσαν για να πιάσουν. Βουρ για Ταιναρο ή Κρήτη.

Εχθές το πρωί, κυνηγος από την Κερατεα μου είπε ότι περνάγανε πολύ ψηλωμενα πουλιά για νότια. Αρκετά κοπαδια αλλά δεν ψαχνοντουσαν για να πιάσουν. Βουρ για Ταιναρο ή Κρήτη.
συμβαίνει κάθε χρόνο εκεί γύρω στης Παναγίας
τα μεγάλα πουλιά φεύγουν γρηγορότερα

συμβαίνει κάθε χρόνο εκεί γύρω στης Παναγίας
τα μεγάλα πουλιά φεύγουν γρηγορότερα

Αυτά που γράφετε παιδία, για τόσο νωρίς περάσματα -κατα την προσωπική μου γνώμη- δεν ισχύουνε. Δεν ζούμε -κυνηγιτικά - τα χρόνια των πατεράδων μας, με την πληθώρα κοπαδιών ,τριγωνιών κατα την μετανάστευση. Τα θηράματα σήμερα όπως γνωρίζετε έχουν μειωθεί και σίγουρα δεν φταίμε εμείς οι κυνηγοί. Το ότι είδε ο συνάδελφος , κοπάδια ψηλά δεν σημαίνει ότι είναι τριγώνια και ειδικά τόσο νωρίς που με τα μικρά τους ακόμα να μην έχουν σχηματίσει τον ανάλογο σωματικό τύπο. Πιστεώ, λοιπόν, ότι αν ήταν κάποια τοπική μετανάστευση η οποία συνηθίζετε μέσα στον Αυγουστό λόγω κεραυνών, οχλίσεις από εμάς τους κυνηγούς στα σημεία που περάσανε το καλοκαίρι τους και σε καμοία περίπτωση τον Αύγουστο μετανάστεσυη. Πριν 15 χρόνια στα νησιά μας, τα πρώτα τριγώνια που εμφανίζονταν φαινόντουσαν πάντα από τις 27 Αυγούστο διάσπαρτα και από τις 2 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 του ίδιου μήνα είχαν ολοκληρωθεί τα μεγάλα περάσματα τα οποία ήταν 3 μέρες συνολικά. Σήμερα όμως, τα πουλιά αρχίζουν και φαίνονται από τις 6 Σεπτέμβρη και μετά και ολοκληρώνονται το πολύ μέχρι του Σταυρού. Σέβομαι αυτά που γράφουν τα παιδά παραπάνω αλλά είμαι βέβαιος πως αποκλείεται για τόσο νωρίς πέρασμα για Αφρική.

Φίλε Λεωνίδα πολυ σημαντικές οι πληροφορίες σου!Πάντως Καπιοι κυνηγοι του τόπου μου,φοβουντε αυτούς τους Καιρούς του Αυγούστου γιατι πιστεύουν οτι ξεκινάν απο νωρίς η αποδημίες και μάλιστα πριν αρχίσει το κυνηγι..Και πως οταν συμβεί αυτο τότε το Σεπτέμβρη δεν εχει περάσματα..Τους ρωτάω πως ειναι τόσο σίγουροι κ μου λένε οτι τα πουλιά δεν γνωρίζουν ποτε ειναι Αύγουστος η Σεπτέμβρης άπλα περνάνε με βάση τις καιρικές συνθήκες..Τι να πω δεν γνωριζω...

μου λένε οτι τα πουλιά δεν γνωρίζουν ποτε ειναι Αύγουστος η Σεπτέμβρης άπλα περνάνε με βάση τις καιρικές συνθήκες..Τι να πω δεν γνωριζω...
Επειδή ακριβώς τα πουλιά δεν γνωρίζουν ημερομηνίες, αποδημούν με βάση τη διαφορά διάρκειας της ημέρας... Όσο πηγαίνουμε προς το χειμώνα, όπως ξέρουμε η μέρα μικραίνει, έτσι το καταλαβαίνουν τα πουλιά και μόλις η μέρα περάσει ένα όριο αρχίζουν να κοπαδιάζουν για φευγιώ.
Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες, όχι τόσο ότι δεν αντέχουν το κρύο πχ τα τρυγόνια ή τη ζέστη οι τσίχλες, αλλά επειδή αυτές καθορίζουν τι τροφές θα βρουν ή όχι στον εκάστοτε τόπο...
Τα περάσματα έχουν αλλάξει λίγο μέρες βάσει αλλαγών που έχουν γίνει και στους δύο προαναφερθέντες λόγους με το πέρασμα των αιώνων...

Status
Not open for further replies.
Back