Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τρυγονια ειναι, αλλα αν μου πεις που ειναι Χρηστο στα βγαζω κ δεκαοχτουρες... .yel. Σε λαθος τοπο ζω...
Εδω καθε μερα χαλαει ο καιρος κ ψιλοβρεχει... Πολυ λιγα τα πουλια αλλα καποιοι που θα βγουν για το καλο ισως να χαμογελασουν την πρωτη μερα με ενα σωρο τοπικες μετακινησεις...;)

[
στάμπαρα ένα χωραφάκι που έπαιζαν μερικά πουλιά.

ozfbeWd.jpg

Εγώ με αυτήν την εικόνα παιδιά κ ένα τρυγονάκι να βάραγα για έναρξη δεν θα με πείραζε καθόλου:)
αρκεί να απολάμβανα αυτά τα χρώματα....+ένα ωραίο παγωμένο καφεδάκι:cool:

10 μερες ειναι βρε Παυλο αυτες της Μανης, 10 μερες... Κ ξερεις οτι πλεον το τρυγονι ειναι κ λιγο λαχειο... Να ειμαστε καλα πιστευω θα καταφερω ενα 3ημερο κ φετος στη Μανη με την κοπελια κ κανενα αυθημερον κυνηγι αν εχει ενδιαφερον μονος μου...
Αλλα οπως κ να το κανουμε, αλλη κυνηγετικη χαρη εχει ο βορράς, η μερα με τη νυχτα...

Εγώ αν τα καταφέρω 5-13 Σεπτέμβρη θα πάω στην Σύρα να τα κυνηγήσω. Από τότε που έφυγα από το νησί μου έχει λείψει όσο τίποτα αυτό το θήραμα.

• Like
Reactions: jnp
Σήμερα στο εκπαιδευτικό για ορτύκια, στάμπαρα ένα χωραφάκι που έπαιζαν μερικά πουλιά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα τρυγόνια έπιαναν τα δέντρα και μετά βουτούσαν για λίγο στα ηλιόσπορα και έπειτα πάλι στα δέντρα. Σαν άπειρος που είμαι με το συγκεκριμένο θήραμα, έβγαλα φωτό από τον χωματόδρομο το χωράφι για να μου προτείνετε πού να κάτσω αν αποφασίσω να κυνηγήσω εκεί. :)

ozfbeWd.jpg

Δεν βλέπω κάποια πρόταση και ανησυχώ.... .xm.

Δυστυχώς η εμπειρία μου με τα τρυγόνια δεν έχει να κάνει ηλιόσπορα οπότε δεν έχω να σε προτείνω κάτι. Εγώ πάντως θα καθόμουν ή στην μέση ή σε μια γωνιά!

Καταστρωνουμε ηδη σχεδιο πως θα τα κυνηγησουμε εμεις σε αυτο το χωραφι γιαυτο δε σου λεμε τιποτα ακομα.:)
.well done..sarcastic.

Χρηστο για μενα δες πως μπαινουν τα πουλια κ απο ποια μερια κ οχι που πιανουν πιο πολυ... Να τα τουφεκας πριν πιασουν το λιοσπορο... Γιατι αν θα ερθει κανενας πονηρηδης κ κατσει μακρια απο σενα αλλα στην πορεια τους θα σου χαλασει το κυνηγι...;)
Παντως θα καθομουν κοντα στα πυκνα γιατι προς τα εκει θα κανουν ακομα κ αν τα τουφεκανε κ αλλοι...

Σήμερα στο εκπαιδευτικό για ορτύκια, στάμπαρα ένα χωραφάκι που έπαιζαν μερικά πουλιά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα τρυγόνια έπιαναν τα δέντρα και μετά βουτούσαν για λίγο στα ηλιόσπορα και έπειτα πάλι στα δέντρα. Σαν άπειρος που είμαι με το συγκεκριμένο θήραμα, έβγαλα φωτό από τον χωματόδρομο το χωράφι για να μου προτείνεται πού να κάτσω αν αποφασίσω να κυνηγήσω εκεί. :)

ozfbeWd.jpg
Επειδή θα βρεις και καμμια εικοσαρια άλλους το πρωί, μην ανησυχείς δεν θα βρεις θέση.
Άντε για σιγουριά στα ορτυκάκια.

Χρήστο σήμερα χάζευα ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο ο γιος μου με πανεμορφες φωτο από τα μέρη σας.
ΘΡΑΚΗ: χρώματα και αποχρώσεις.,του Δεσυλλα. Το έχεις δει;

Χρήστο σήμερα χάζευα ένα βιβλίο που μου έκανε δώρο ο γιος μου με πανεμορφες φωτο από τα μέρη σας.
ΘΡΑΚΗ: χρώματα και αποχρώσεις.,του Δεσυλλα. Το έχεις δει;
'Όχι Γιάννη. Δεν το έχω υπόψη μου...

τα πουλιά τα έχεις παρακολουθήσει καθόλου να δεις συμπεριφορές ;

Παύλε τα πουλιά μπαίνουν από παντού. Τα περισσότερα που έρχονται από το σημείο που βγάζω φωτο, πιάνουν τις δυο άκρες του χωραφιού και κάθονται πρώτα στα δέντρα. Μετά βουτάνε στο ηλιόσπορο και μετά ξανά δέντρο. Είτε βουτάνε από τα δέντρα, είτε βουτάνε κατευθείαν, τα περισσότερα [πηγαίνουν στις 2 γωνίες του χωραφιού κοντά στα δέντρα.
Σημείωση: Θα είμαστε δύο τουφέκια...
Σαν πρώτη σκέψη έχω να πιάσουμε τις δύο γωνίες που προανέφερα. Βέβαια πριν αποφασίσω, θα λάβω υπόψη μου τις προτάσεις σας.

Επειδή θα βρεις και καμμια εικοσαρια άλλους το πρωί, μην ανησυχείς δεν θα βρεις θέση.
Άντε για σιγουριά στα ορτυκάκια.

Γιάννη αν αποφασίσω να πάω για τρυγόνια και δεν μου κάτσει το καρτέρι, εννοείται ότι τα ορτύκια θα είναι το plan B... Το σπίτι από το εν λόγω χωράφι είναι 10 λεπτά δρόμος. Παίρνω τα σκυλάκια μου και πάω για ορτύκια... ;)

• Like
Reactions: jnp
Τρυγονια ειναι, αλλα αν μου πεις που ειναι Χρηστο στα βγαζω κ δεκαοχτουρες... .yel. Σε λαθος τοπο ζω...
Εδω καθε μερα χαλαει ο καιρος κ ψιλοβρεχει... Πολυ λιγα τα πουλια αλλα καποιοι που θα βγουν για το καλο ισως να χαμογελασουν την πρωτη μερα με ενα σωρο τοπικες μετακινησεις...;)

Ρε stirella τι είναι αυτά που λες ;
Ζεις στο νοτιότερο άκρο και εχεις απο παπιά μέχρι τσίχλες ,μπεκατσίνια ,τρυγονοιπεράσματα έστω και 10 μέρες και άλλα.Εμεις που είμαστε πιο πάνω και κάνουμε απο 200 μέχρι 300 χλμ (με επιστροφή} για τσίχλες ;
Εδώ λέμε να κατεβούμε εμείς κάτω ........sarcastic.
Οσο για τρυγόνια άστο ,δεν το συζητάμε.

Μέσα στο ηλιοσπορο θα κάτσεις, 20 μέτρα αριστερά σου θα έχεις τα πυκνά της φώτο και θα είσαι 5 μέτρα μέσα από την δεξιά πλευρά του χωραφιου που ξεκινάει. Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητος :)

Status
Not open for further replies.
Back