Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λεωνίδα χρονιές με έντονα μελτέμια γίνονται κάποιες μετακινήσεις όταν χαλαρώνουν οι αέρηδες
1992 στο Ν.Πετρίτσι είδα εκατοντάδες τρυγόνια πρωί 19-8 και την άλλη μέρα κτύπησα 1 με το ζόρι
θυμάμαι οτι τότε είχε 20 μέρες συνεχώς αέρηδες

Και ' γω πίστευα ότι τα τρυγόνια μεταναστεύουν από αρχες Σεπτέμβρη και μετά και ότι οι ''εξαφανίσεις'' απο μια περιοχή, ήταν τοπικες μετακινήσεις που οφειλόνταν στα μπουρίνια που συχνα έχουμε τον Αυγουστο, ειδικα στη βόρεια Ελλάδα. Όταν όμως διάμενα στη Ρόδο, επι 4 χρόνια καθε καλοκαίρι στην ίδια περιοχή (στο δρόμο για τη δουλειά) κάθε πρωϊ έβλεπα πάνω απο 10-15 τρυγόνια, είτε στον αέρα είτε καθισμένα στα σύρματα. Ε, λοιπόν κάθε χρόνο μέχρι της 15-20 Αυγούστου είχαν φύγει όλα, σπάνια έβλεπες κανένα, ούτε καμιά κακοκαιρία τα έδιωχνε, ούτε κάτι τα έβιαζε να αποδημίσουν από τα μέσα Αυγούστου, στη Ρόδο κάνει καλοκαίρι μέχρι το Νοέμβρη και οι ακτές της Αιγύπτου, είναι μια βραδινή πτηση απόσταση.

Καλημέρα. Πήγα σήμερα με την σεττετινα τη βόλτα μας. Οι συνάδελφοι κυνηγοί ήταν περισσότεροι από τα τρυγόνια. Είδα μόνο 5 τρυγόνια το πρωι και μετά στη βόλτα κανένα. Προφανώς οι μπόρες μεσοβδόμαδα τα μετακινησαν. Σε τηλεφωνική εποικηνωνια με φίλο από νότια, μου είπε ότι εκεί ακόμα έχει αρκετά πουλιά. Στην πρόσκληση να πάω εκει, αφού πρώτα τον ευχαριστησα, αρνήθηκα ευγενικά γιατί λόγω δουλειάς θα καθησω μέχρι τις 9:00 το αργότερο. Στο χωριό θα πάω και ότι γίνει, εξάλλου το ταξείδι μετράει όχι ο προορισμός;)

Απο νότιο Εβρο η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή σε σχέση με πέρυσι που τέτοιες μέρες είχε πολλά πουλιά και στην έναρξη έγινε παρτι !

Καλημέρα. Πήγα σήμερα με την σεττετινα τη βόλτα μας. Οι συνάδελφοι κυνηγοί ήταν περισσότεροι από τα τρυγόνια. Είδα μόνο 5 τρυγόνια το πρωι και μετά στη βόλτα κανένα. Προφανώς οι μπόρες μεσοβδόμαδα τα μετακινησαν. Σε τηλεφωνική εποικηνωνια με φίλο από νότια, μου είπε ότι εκεί ακόμα έχει αρκετά πουλιά. Στην πρόσκληση να πάω εκει, αφού πρώτα τον ευχαριστησα, αρνήθηκα ευγενικά γιατί λόγω δουλειάς θα καθησω μέχρι τις 9:00 το αργότερο. Στο χωριό θα πάω και ότι γίνει, εξάλλου το ταξείδι μετράει όχι ο προορισμός;)
Στα νότια Γιάννη κανόνισε από 1η Τρύγου και μετά;), αν και εχουν χαλάσει τα παραδοσιακά καρτέρια και ΄κει έχει άλλη χάρη το περασματιάρικο.

Στα νότια Γιάννη κανόνισε από 1η Τρύγου και μετά;), αν και εχουν χαλάσει τα παραδοσιακά καρτέρια και ΄κει έχει άλλη χάρη το περασματιάρικο.
Το ξέρω Σπύρο αλλά μόνο μια Κυριακή που έχω λόγω δουλειάς την αφιερωνω στην σεττετινα το πρωι να τη βγαζω τη βόλτα της και μετά στην οικογένεια. Εξάλλου από τα λεγόμενα γνωστών τα τελευταία χρόνια οι μέρες που θα περάσουν πουλιά είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριοιυ και αυτά λιγοστά πουλιά. Καμία σχέση με τα περάσματα που έβλεπα πιτσιρικάς όταν πήγαιναν με τους μεγαλύτερους. Το τρυγόνι στα περάσματα είναι γι'αυτους που έχουν χρόνο και θέλει κάθε μέρα. Εξάλλου ή λατρεία μου είναι οι βασίλισσες ;)

Το ξέρω Σπύρο αλλά μόνο μια Κυριακή που έχω λόγω δουλειάς την αφιερωνω στην σεττετινα το πρωι να τη βγαζω τη βόλτα της και μετά στην οικογένεια. Εξάλλου από τα λεγόμενα γνωστών τα τελευταία χρόνια οι μέρες που θα περάσουν πουλιά είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριοιυ και αυτά λιγοστά πουλιά. Καμία σχέση με τα περάσματα που έβλεπα πιτσιρικάς όταν πήγαιναν με τους μεγαλύτερους. Το τρυγόνι στα περάσματα είναι γι'αυτους που έχουν χρόνο και θέλει κάθε μέρα. Εξάλλου ή λατρεία μου είναι οι βασίλισσες ;)
Ακριβώς έτσι ειναι Γιάννη, λαχείο πλέον, αλλά μου φτάνει να πετύχω ένα πρωϊνο να τα δώ να μπαίνουν μπουλουκάκια ψηλα, έστω και λιγα, έτσι να πώ και του χρόνου, γιαυτό αφιερώνω κάθε χρόνο καμιά 10άρια μέρες από την άδεια μου, αρχές Σεπτέμβρη, να βρεθώ στα πάτρια εδάφη. Η ξυλόκοτα έχει άλλη χάρη, αλλα άν σκεφτείς και αυτή, τα τελευταία χρόνια στο νησί πόσα καλά μπασίματα κάνει? απλά αν μπουν και δεν τις ξεκληρίσουν στα περάσματα, μένουν περισσότερο.
Με εξαίρεση την περασμένη χρονιά, που από ότι έμαθα, απο την πρωτοχρονια και μετά μπήκαν όσα πουλιά δε μπήκαν τα τελευταία 20 χρόνια.

Σημερα το πρωι με τρωγανε τα ρουχα μου στο κρεβατι πηρα τον καφε μου και πηγα στα σπατα απο τις 06.30 μεχρι 08.15 ειδα 11τρυγονια και μαζι με εμενα αλλοι 50 εως 70 κυνηγοι μακρια κοντα παραλιγο να μην βρω δεντρο να κατσω.Αυτα για αυτους που σκεφτονται να κατσουν εδω κοντα.

Ο καιρός της έναρξης δείχνει πολύ άστατος στη Β.Ελλάδα...κάποιοι θα γελάσουν και κάποιοι θα κλάψουν...

Ας ελπίσουμε ότι οι περισσότεροι θα είμαστε στους πρώτους !!!! .sarcastic.

Ο καιρός της έναρξης δείχνει πολύ άστατος στη Β.Ελλάδα...κάποιοι θα γελάσουν και κάποιοι θα κλάψουν...

Ας ελπίσουμε ότι οι περισσότεροι θα είμαστε στους πρώτους !!!! .sarcastic.

Μένιο ετοιμάζεσαι για επάνω μαζί με τον πατριώτη ;

Μένιο ετοιμάζεσαι για επάνω μαζί με τον πατριώτη ;
Έτσι λέμε Δημήτρη , πρώτα ο Θεός ... Οι τελευταίες αναγνωριστικές βόλτες φίλων επάνω, πριν 3-4 μέρες , έδειξαν οτι υπάρχουν πουλάκια... Τώρα τι έμεινε και τι θα μείνει με τα αστραπόβροντα που ρίχνει κάθε μέρα, θα δούμε ...
Πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε ασφαλέστερη πρόγνωση για τον καιρό της έναρξης... .banana.

Καλησπέρα σε όλους.
Όλα είναι έτοιμα.
Άδειες,ρούχα,όπλα φυσίγγια...τα πάντα.
Αύριο φεύγουμε με τον πατέρα μου στο χωριό.
Το μόνο κακό είναι ότι το χωριό μου έχει ακουστεί πολύ στον τύπο και στο Internet και φοβάμαι ότι θα έχει πολύ κόσμο.
Βέβαια έχουμε αρκετές εναλλακτικές λύσεις.
Θα δείξει...

Τι λέτε θα μου φτάσουν.....sarcastic. .buy buy.

Καλησπέρα σε όλους.
Όλα είναι έτοιμα.
Το μόνο κακό είναι ότι το χωριό μου έχει ακουστεί πολύ στον τύπο και στο Internet και φοβάμαι ότι θα έχει πολύ κόσμο.
Θα δείξει...

χαχααχαχαχα.....λιγα πηρατε μαζι σας.....

Καλησπέρα σε όλους.
Όλα είναι έτοιμα.
Θα δείξε.Τι λέτε θα μου φτάσουν.....sarcastic. .buy buy.

Ας εχει πουλιά και την ακρη θα την βρείτε αν δεν σας φτάσουν.
Ποιό είναι το χωριό Γιώργο ;

Καλησπέρα σε όλους.
Όλα είναι έτοιμα.
Θα δείξει...

20αρια βλέπω γράψε εντυπώσεις από τα φυσιγγια να μαθαίνουμε και μεις οι στερημενοι.

Και οι τρις τύποι δοκιμασμένοι με πολύ καλά αποτελέσματα φίλε Κωνσταντίνε.
Ειδικά τα Navaro του Κύργια στα 28γρ και τα B&P στα 26γρ είναι φωτιά.

Status
Not open for further replies.
Back