Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρωί ήμουν με τον σκύλο μου εκπαιδευτικό για κανένα ορτυκάκι και κάποια στιγμή πέρασε σχετικά από κοντά μου ένα κοπαδάκι από 11-12 πουλιά...
Και δεν του εριξες;;; .what.
Δεν το πιστεύω.....fff.

Φέτος θα είναι χάλια χρονιά στην Ελλάδα. Όχι μόνο για τρυγόνια αλλά για όλα τα θηράματα. Καθήστε σπίτι λοιπόν και μη βγάλετε καν άδειες. Α και μην πάρετε φυσίγγια....my man.

Και δεν του εριξες;;; .what.
Δεν το πιστεύω.....fff.
Γιάννη το κοπάδι πέρασε πιο κοντά από ότι φαίνεσαι στη φωτό, απλά καθυστέρησα να βγάλω τη μηχανή από την τσέπη αφού η πρώτη μου κίνηση ήταν να επωμίσω μια γκλίτσα που κρατάω πάντα στα εκπαιδευτικά... .sarcastic.

Ας ελπίζουμε να μην είναι ταξιδιάρικα πουλιά...
Πάντως Χρήστο το μέρος είναι πανέμορφο!!!
Α ρε τυχεροί επαρχιώτες...

Κώστα δόξα τω θεώ τουλάχιστον (και) από κυνηγετική άποψη είμαστε τυχεροί που ζούμε σε αυτούς τους τόπους.;) Να είσαι καλά.

Γιάννη το κοπάδι πέρασε πιο κοντά από ότι φαίνεσαι στη φωτό, απλά καθυστέρησα να βγάλω τη μηχανή από την τσέπη αφού η πρώτη μου κίνηση ήταν να επωμίσω μια γκλίτσα που κρατάω πάντα στα εκπαιδευτικά... .sarcastic.

Κώστα δόξα τω θεώ τουλάχιστον (και) από κυνηγετική άποψη είμαστε τυχεροί που ζούμε σε αυτούς τους τόπους.;) Να είσαι καλά.

Ελπιζω να την εχεις φερει στα μετρα σου.

για σας παιδάκια

γυρίσαμε χθες μεσημεράκι,απολογισμός τον έγραψα πιο πάνω,δυστυχώς δεν βγάλαμε ούτε φώτο ούτε βίντεο

στα στραβά τώρα κρατηθείτε :

1) ρίχνω τρυγόνι αρκετά μακρυά πέφτει κάτω και το βάζει στο πόδι,το κυνηγάω κλασσικά το πιάνω βγάζοντας το από την ταλαιπώρια και γυρνάω στο καρτέρι μου
περνάει ένα ζευγαράκι ούτε στα 25 μέτρα και λέω εδώ σας έχω πουλάκια μου,,,,,,αμ έλα ντε που πάω να βάλω το δάχτυλο στην σκανδάλη και που σκανδάλη οεο

στο κυνηγητό που έριξα να πιάσω το τρυγόνι έχει φύγει ο πύρος που κρατάει την σκανδαλοθήκη και έχει πέσει η σκανδάλη σε μια σιταριά,με τα χιλια ζόρια βρίσκω την σκανδάλη αλλά όχι τον πύρο

μου φέρνει ο σκοπιανός θηροφύλακας μια hatsan η οποία μετά την 1η τουφεκιά έκανε ΠΑΝΤΑ εμπλοκή ρίχνω τα γαμωσταυρίδια μου την παρατάω και τέλος το απογευματινό για εμένα

επιστροφή ξενοδοχείο πρόκα στην θέση του πύρου στράβωμα γόπα στην στραβωμένη πρόκα να μη μου φάει κανένα δάχτυλο,τενία και κυνήγησα την επόμενη

2) ο φίλος που ανεβήκαμε επάνω πάει να ρίξει ντουμπλέ και ρίχνει μόνο το ένα φυσίγγι,ακούει κρακ,,,,,κάνει έλεγχο και λείπει αρκετά μεγάλο κομμάτι από το πίσω μέρος του κλείστρου,ευτυχώς είχε και 2ο όπλο μαζί και συνέχισε το κυνήγι

την astrolux την κυνηγάω από το '96,πάντα έχω μαζί ελατήριο κλείστρου αδρανείας,επικρουστήρα αλλά δεν περίμενα ποτέ να μου φύγει ο πύρος της σκανδαλοθήκης κάποιος μας έριξε μούτζα δεν εξηγείται αλλιώς ρε παιδιά

γενικά τα περάσαμε καλά αν είχε και περισσότερα πουλιά θα ήταν ακόμα καλύτερα - μετά τις 20-23 πάνω θα βράζει ο τόπος

η συνέχεια στις 20 του μήνα χωριό για 3 μέρες τρυγόνι και 2 μέρες ( το σίγουρο ) ορτύκι

@ Βασίλη μιας και ρώτησες στο άλλο thread σου απαντώ εδώ

τα φυσίγγια που εγώ έριχνα ήταν τα cheddite tordo 32gr No7 - απροβλημάτιστα και στην κυριολεξία τα έσκαγαν τα πουλιά ( είχα πάρει και του Σπηλιοτώπουλου μαζί αλλά δεν τα έριξα,ξέρω όμως πως δουλεύουν το καλοκαίρι )

ο φίλος έριχνε ιδιογόμωση 32gr G3000 No8 τα γεμίζει Μεσολόγγι το φυσίγγι ΤΕΛΕΙΟ μάλλον θα ρίξω παραγγελία

ο άλλος φίλος έριχνε του Ζαραλή τα Vespa αλλά αδερφάκι μου πολύ κυνηγητό,πάρα πολλά ζωντανά πουλιά

όπλα είχαμε τα δικά μας Βασίλη - η θηροφυλακή είχε το Hatsan που γράφω πιο πάνω μια benelli centro και ένα ραβδωτό browning 3.69 διαμέτρημα αν θυμάμαι καλά

Last edited:
για σας παιδάκια

γυρίσαμε χθες μεσημεράκι,απολογισμός τον έγραψα πιο πάνω,δυστυχώς δεν βγάλαμε ούτε φώτο ούτε βίντεο

στα στραβά τώρα κρατηθείτε :

1) ρίχνω τρυγόνι αρκετά μακρυά πέφτει κάτω και το βάζει στο πόδι,το κυνηγάω κλασσικά το πιάνω βγάζοντας το από την ταλαιπώρια και γυρνάω στο καρτέρι μου
περνάει ένα ζευγαράκι ούτε στα 25 μέτρα και λέω εδώ σας έχω πουλάκια μου,,,,,,αμ έλα ντε που πάω να βάλω το δάχτυλο στην σκανδάλη και που σκανδάλη οεο

στο κυνηγητό που έριξα να πιάσω το τρυγόνι έχει φύγει ο πύρος που κρατάει την σκανδαλοθήκη και έχει πέσει η σκανδάλη σε μια συταριά,με τα χιλια ζόρια βρίσκω την σκανδάλη αλλά όχι τον πύρο

μου φέρνει ο σκοπιανός θηροφύλακας μια hatsan η οποία μετά την 1η τουφεκιά έκανε ΠΑΝΤΑ εμπλοκή ρίχνω τα γαμωσταυρίδια μου την παρατάω και τέλος το απογευματινό για εμένα

επιστροφή ξενοδοχείο πρόκα στην θέση του πύρου στράβωμα γόπα στην στραβωμένη πρόκα να μη μου φάει κανένα δάχτυλο,τενία και κυνήγησα την επόμενη

2) ο φίλος που ανεβήκαμε επάνω πάει να ρίξει ντουμπλέ και ρίχνει μόνο το ένα φυσίγγι,ακούει κρακ,,,,,κάνει έλεγχο και λείπει αρκετά μεγάλο κομμάτι από το πίσω μέρος του κλείστρου,ευτυχώς είχε και 2ο όπλο μαζί και συνέχισε το κυνήγι

την astrolux την κυνηγάω από το '96,πάντα έχω μαζί ελατήριο κλείστρου αδρανείας,επικρουστήρα αλλά δεν περίμενα ποτέ να μου φύγει ο πύρος της σκανδαλοθήκης κάποιος μας έριξε μούτζα δεν εξηγείται αλλιώς ρε παιδιά

γενικά τα περάσαμε καλά αν είχε και περισσότερα πουλιά θα ήταν ακόμα καλύτερα - μετά τις 20-23 πάνω θα βράζει ο τόπος

η συνέχεια στις 20 του μήνα χωριό για 3 μέρες τρυγόνι και 2 μέρες ( το σίγουρο ) ορτύκι
συμπάθα με Παύλο αλλά τόσο μακρινό κυνήγι χρειάζεται 2ο όπλο έστω και μονόκαννο :)

Μάκη έχεις απόλυτο δίκιο είπα να πάρω το δίκαννο αλλά μου λέει ο φίλος έχω πάρει και το 302 μαζί μη πάρεις

που να φανταστούμε ότι 2 όπλα θα έβγαιναν off o_O

Παύλο αν θες και όταν μπορείς γράψε μια περίληψη της εμπειρίας σου σε ενα νέο thread στο κυνηγια στο εξωτερικό και γράψε μας λεπτομέρειες οπως διοργανωτης, έξοδα, τι καθεστώς επικρατεί με τα πουλιά, τα πήρατε μαζί σας; Επίσης πες μας λεπτομέρειες για τις διατυπωσεις με τα όπλα.

Σήμερα στο εκπαιδευτικό για ορτύκια, στάμπαρα ένα χωραφάκι που έπαιζαν μερικά πουλιά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι τα τρυγόνια έπιαναν τα δέντρα και μετά βουτούσαν για λίγο στα ηλιόσπορα και έπειτα πάλι στα δέντρα. Σαν άπειρος που είμαι με το συγκεκριμένο θήραμα, έβγαλα φωτό από τον χωματόδρομο το χωράφι για να μου προτείνεται πού να κάτσω αν αποφασίσω να κυνηγήσω εκεί. :)

ozfbeWd.jpg

Status
Not open for further replies.
Back