Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τα τσαλιμια ενος τρυγονιου οπως περναει αναμεσα στα εμποδια, ειναι απο μονο του ενα σχολειο στο κυνηγι. Ποτε δεν εχει σταματησει να με εκστασιαζει, οπως τοτε που εριξα το πρωτο μου, παρεα με το μπαμπα. Το χαμογελο μου δε, πιστευω δεν εφυγε απο το προσωπο για τις επομενες 2-3 μερες, οτι ιδιο και το χαμογελο του πατερα μου οταν ειδε και το κρεμασα στη ζωνη

Ο θεός να με βγάλει ψευτη, ρε παιδια, άλλα όλος αυτός ο ντόρος και το σόου από τις γνωστές ΜΚΟ, τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα το απριλόμαγο που μας πέρασε στη Ζακυνθο, με θέμα το τρυγόνι, μου ''μυρίζει'' περιβαλλοντική μελέτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τη διάσωση του είδους, στην Ελλάδα. Και έγω είμαι υπέρ, όταν υπάρχει πρόβλημα με ένα είδος, να πέρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάκαμψή του, αλλά στην περίπτωση του τρυγονιού, θα υπάρξουν και θα μπορέσουν να επιβληθούν μέτρα στις υπόλοιπες χώρες που διαβιεί? όπως η βόρειες Βαλκανικές χώρες που το τρυγόνι έχει καταντήσει ''τουριστική ατραξιόν'' με αρκετά μεγάλο οικονομικό όφελος για τις αγροτικές περιοχές, θα μπορέσουν να απαγορεύσουν στο πεινασμένο Αιγύπτιο και Λίβυο να απλώνει χιλιόμετρα δίχτυα στα παράλια της Βορείου Αφρικής. Σε κυνηγια στο Σουδάν, που ξεχειμωνιάζουν τα τρυγόνια που φωλεοποιούν στην Ευρώπη, αντιμετωπίζονται σαν επιβλαβή (όπως οι φάσσες στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες), με ημερήσιες καρπώσεις που πιθανό ένας κυνηγός στην Ελλάδα να μην της κάνει σε όλη του τη ζωή, οι πολυεθνικές, που μέσω της εκτροπής των νερών του Νείλου, έχουν μετατρέψει το Σουδάν σε απέραντο σιτοβολώνα (μια αιτία που αρκετά μεγάλο ποσοστό τρυγόνιών απόκτησαν ''τοπικιστικό'' χαρακτήρα και δεν περνάνε πλέον τη Μεσόγειο την Άνοιξη), τα βλέπουν σαν μάστιγα και τα εξολοθρευουν δηλητηριάζοντάς τα μαζικά (κάτι αντίστοιχο, θυμάται ο πατέρας μου, είχε προβληθεί από την ΕΡΤ, στα μέσα της δεκαετίας του '80 με μαζική δηλητηρίαση τρυγονιών στους σιτοβολώνες της Ρωσίας και μάλιστα θυμάται τα μάζευαν με μπουλντόζες προκειμένου να τα κάψουν για να μή μολυνθούν οι περιοχές).
Ο τρόπος που γίνεται το κυνηγι του στην Ελλάδα, δε νομίζω, να αποτελεί μέρος του προβλήματος, ακόμα και τα όρια κάρπωση, είναι πολύ δύσκολο έως όνειρο να τα πιάσεις, ιδιαίτερα στα περάσματα του Σεπτέμβρη, και εάν δεχθούμε, ότι το κυνήγι στην Ελλάδα είναι πρόβλημα, συκοφάγους, που απαγορεύτηκε το κυνήγι του χρόνια πριν, παρατηρήσατε καμιά άυξηση στον πλυθησμό του, εγώ όχι, ακόμα και καλοκαιρινά μικρόπουλα, όπως οι γεραντώνηδες και τα τσιμίδια, που ούτε με τις σφεντόνες πιτσιρίκια δεν τα κυνηγούσαμε γιατί εξαφανίστηκαν?
Η κάρπωση στο κυνήγι , είναι ανάλογη με τον πλυθυσμό του κάθε είδους, από το πόσα πουλιά υπάρχουν σε μιά περίοχη εξαρτάται και τα πόσα θα καρπωθούμε.
Και μια ακόμα απορία μου, στις χωρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, το τρυγόνι ποτέ δεν αποτέλεσε θυρεύσιμο είδος , και κόπτονται για απαγορεύσεις, στα δικά τους ''must'' θηράματα δεν υπάρχει μειώση του πλυθυσμού τους?
Αν, μου αποδείξει κάποιος ότι τα λιγοστά τρυγόνια (τα τελευταία χρόνια μετρούνται στα δάχτυλα των 2 χεριών) που καρπώνομαι καθε χρόνο στα περάσματα του Σεπτέμβρη, είναι μέρος του προβλήματος, ειλικρινά, παρότι είναι απο τα αγαπημένα μου κυνήγια, δε θα τα ξανακυνηγήσω.
Δυστηχώς φοβάμαι, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα θα λυθεί μέσω των επιχορηγούμενων ''μελετών'' των γνωστών ΜΚΟ, που μέσω διαφημιστικής καμπάνιας θα ρίξουν τη γνωστή ''λάσπη'' στους κακούς κυνηγούς, με πιθανό αποτέλεσμα τη μείωση της κάρπωσης, και τις χωρικές απάγορευσης όπως σε παραδοσιακούς σταθμούς μετανάστευσης (Μάνη, Σούνιο, νησιά), γιατί και καλά, εκεί γίνεται το ''μεγάλο κακό''.

Αν προσεξεις, πολλες μελετες γινονται για τα θηρευσιμα ειδη, και σωστα. Δεν υπαρχουν ομως αντιστοιχες μελετες για τα μη θηρευσιμα, ωστε να βλεπουμε τους αριθμους των πληθυσμων τους, και το πως αυτοι διαμορφωνονται. Μαλλον το θεμα ειναι οτι στα θηρευσιμα υπαρχει και ο βολικος εχθρος στο προσωπο του κυνηγιου, ενω στα μη θηρευσιμα, ειδικα στα μικροπουλια, η λαθροθηρια ειναι μηδαμινη εως ελαχιστη.

Αν προσεξεις, πολλες μελετες γινονται για τα θηρευσιμα ειδη, και σωστα. Δεν υπαρχουν ομως αντιστοιχες μελετες για τα μη θηρευσιμα, ωστε να βλεπουμε τους αριθμους των πληθυσμων τους, και το πως αυτοι διαμορφωνονται. Μαλλον το θεμα ειναι οτι στα θηρευσιμα υπαρχει και ο βολικος εχθρος στο προσωπο του κυνηγιου, ενω στα μη θηρευσιμα, ειδικα στα μικροπουλια, η λαθροθηρια ειναι μηδαμινη εως ελαχιστη.
Αυτό είναι φίλε μου, ''τι πουλάει'' τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και ένα ''βολικός κακός'', για να δικαιολογούν κάποιοι ''κατ' επάγγελμα'' οικολόγοι (με τους ''εκ πεποιθήσεως'' οικολόγους, πιστεψέ με, έχουμε περισσότερα κοινά παρα διαφορές) την υπαρξή τους και τα ''φραγκα'' που πέρνουν, από κρατικά και κοινοτικά κονδύλια, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει και στην Κύπρο, με τα αμπελοπούλια, και την ''ανεπανόρθωτη καταστροφή'' που έκαναν οι Κύπριοι χωρικοί? Τώρα δηλαδή τα σώσαμε? Είμαι και εγώ υπέρ των μελετών και δράσεων για την προστασία, όχι μόνο των θηρεύσιμων, αλλά γενικά όλων των ειδών και του περιβάλλοντος, αλλά μέσα από πραγματική ερευνά, και από μέτρα που χτυπάνε το πραγματικό πρόβλημα, οποιο και αν είναι.

Τα τσαλιμια ενος τρυγονιου οπως περναει αναμεσα στα εμποδια, ειναι απο μονο του ενα σχολειο στο κυνηγι. Ποτε δεν εχει σταματησει να με εκστασιαζει, οπως τοτε που εριξα το πρωτο μου, παρεα με το μπαμπα. Το χαμογελο μου δε, πιστευω δεν εφυγε απο το προσωπο για τις επομενες 2-3 μερες, οτι ιδιο και το χαμογελο του πατερα μου οταν ειδε και το κρεμασα στη ζωνη

Λοιπόν το πρώτο πουλί που σκότωσα στη ζωή μου ήταν ένα τρυγόνι. Ήμουν θυμάμαι με τον πατέρα μου και μου έδινε που και που το όπλο στο καρτέρι να το κρατάω και εγώ για να μαθαίνω σιγά σιγά. Θυμάμαι τότε ήταν τζορνάδα και είχε ένα κάρο τρυγόνια, ήταν περασμένη η ώρα και είχαμε μαζευτεί στην κορυφή του βουνού που κυνηγούσαμε (Ράσες το έλεγαν το βουνό στη Σύρο) με τους θείους μου και λοιπούς.... Ξαφνικά ακούμε 2 τουφεκιές από πίσω μας και βλέπουμε ένα τρυγόνι να έρχεται σαν παλαβό κατά πάνω μας. Δως του Μανόλη μου λέει ο πατέρας μου, σηκώνω το όπλο ντααααν το τουφεκίδι, πατσαβούρα το τρυγόνι. Μέχρι να φτάσω να το πιάσω φώναζα σαν τους καουμπόιδες ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχααα ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχα. Μέχρι το απόγευμα ήξερε όλος ο κυνηγετικός κόσμος της Σύρου ότι ο Μπαρμπαρής ο Μανόλης είχε κάνει το πρώτο του τρυγόνι. Την ίδια μέρα λίγα λεπτά αργότερα καθώς περπατούσαμε για το αυτοκίνητο περνάει ένα τρυγόνι από πάνω μας, εκείνη την ώρα το όπλο το κρατούσε ο αδερφός μου, το σηκώνει ντααααν πάρτο κι αυτό χάμω... Ο πατέρας μου είχε σχολιάσει "Δόξα το θεό που έκανε και ο αδερφός σου γιατί θα είχα γκρίνια όλη μέρα".
Ότι κι αν γίνει αυτό το θήραμα θα έχει ξεχωριστή θέση και για μένα και για το αδερφό μου!

Λοιπόν το πρώτο πουλί που σκότωσα στη ζωή μου ήταν ένα τρυγόνι. Ήμουν θυμάμαι με τον πατέρα μου και μου έδινε που και που το όπλο στο καρτέρι να το κρατάω και εγώ για να μαθαίνω σιγά σιγά. Θυμάμαι τότε ήταν τζορνάδα και είχε ένα κάρο τρυγόνια, ήταν περασμένη η ώρα και είχαμε μαζευτεί στην κορυφή του βουνού που κυνηγούσαμε (Ράσες το έλεγαν το βουνό στη Σύρο) με τους θείους μου και λοιπούς.... Ξαφνικά ακούμε 2 τουφεκιές από πίσω μας και βλέπουμε ένα τρυγόνι να έρχεται σαν παλαβό κατά πάνω μας. Δως του Μανόλη μου λέει ο πατέρας μου, σηκώνω το όπλο ντααααν το τουφεκίδι, πατσαβούρα το τρυγόνι. Μέχρι να φτάσω να το πιάσω φώναζα σαν τους καουμπόιδες ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχααα ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιχα. Μέχρι το απόγευμα ήξερε όλος ο κυνηγετικός κόσμος της Σύρου ότι ο Μπαρμπαρής ο Μανόλης είχε κάνει το πρώτο του τρυγόνι. Την ίδια μέρα λίγα λεπτά αργότερα καθώς περπατούσαμε για το αυτοκίνητο περνάει ένα τρυγόνι από πάνω μας, εκείνη την ώρα το όπλο το κρατούσε ο αδερφός μου, το σηκώνει ντααααν πάρτο κι αυτό χάμω... Ο πατέρας μου είχε σχολιάσει "Δόξα το θεό που έκανε και ο αδερφός σου γιατί θα είχα γκρίνια όλη μέρα".
Ότι κι αν γίνει αυτό το θήραμα θα έχει ξεχωριστή θέση και για μένα και για το αδερφό μου!
Εγώ είμαι ο αδερφός για όποιον δεν ξέρει...

killer τα αδερφια... .sarcastic.

Αυριο θα παω για μπανιστηρι...:D

Τα τρυγονια ποτε δεν τα κυνηγαγε ο πατερας μου, ηταν κολλημενος με τη φερμα... Χρυσο τον εκανα να κατσουμε σε κανα περασμα τιποτα... Μονο οσα χτυπουσαμε τυχαια κυνηγωντας ορτυκια στα περασματα... Ακομα φερνω αναμνησεις να κοιταζω το οποιο τρυγονι χτυπουσαμε με θαυμασμο... Τα φτερα του, το λαιμο του, την ωραια ουρα του, ολα... Το πρωτο τρυγονι που χτυπησα μου το εκλεψε ενας μπαρμπας μιας κ επεσε στο διπλανο χτημα... Μεχρι να παω βρηκα μονο πουπουλα κ ο τυπος εκανε τον ανηξερο...Θυμαμαι ακομα βεβαια την ντροπη στα ματια του βλεποντας την ηλικια μου οταν πηγα να το βρω, αλλα ποτε δεν το επιασα στα χερια μου... Οταν εβγαλα την πρωτη μου αδεια ηταν η χρονια που περασα στη ΑΣΟΕΕ... Παραλιγο να χασω την εγγραφη στο εξαμηνο για να κυνηγησω αλλη μια μερα στα περασματα... Ωραιες εποχες, οχι πολλα, καπου 12 χρονια πισω... Ακομα κ τοτε δεκα λεπτα απο την πολη και εμπαιναν τα κοπαδια το ενα μετα το αλλο τις καλες μερες... Σηκωμα απο τις 2 κ τις 3 τη νυχτα για να πιασω καρτερι , καθε μερα, για τουλαχιστον 25 μερες... Τα μαθηματα που εδωσα το Σεπτεμβρη ολα τα χρονια που ημουν στη σχολη μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου...Γι αυτο εκανα κ 6-7 χρονια να τελειωσω... Καθε Σεπτεμβρη εβρισκα μια καινουργια δικαιολογια για να μην φυγω απο τα περασματα... Εβγαζα το αχτι μου ολα αυτα τα χρονια που δεν με πηγαινε ο πατερας μου...
Μου πηρε αρκετους Σεπτεμβρηδες να συνηθισουν να μην τρεμουν τα γονατα μου καθε φορα που τα εβλεπα να ερχονται με χιλια, να μαθω να μην αδειαζω την καραμπινα στο πουθενα... Με επιανε ριγη οποτε εβλεπα το πρωτο κοπαδι να μπαινει κ να σπαει απο τις τουφεκιες στα πρωτα καρτερια, κ να περνα παλικαρια αναμεσα σε τοσες τουφεκιες... Ετρεμα ολοκληρος... Αν εχω να θυμηθω αποτυχιες? Αποτυχιες να δουν τα ματια σας...
Σιγα σιγα εμαθα να τα τουφεκαω, αλλα λιγοστεψαν αυτα...
Τα φωτα, τα σπιτια, οι δρομοι, ο καιρος ολα αλλαξαν αλλα ακομα καθε Σεπτεμβρη φερνω στο μυαλο μου εκεινη την παιδικη λαχταρα, το καθημερινο ξυπνημα, την αναμονη και δεν μπορω να μην παω... Εστω μια ωρα με τα ρουχα της δουλειας πριν το γραφειο... Ξερω οτι δεν ειναι οπως παλια, αλλα νιωθω ακομα την ιδια λαχταρα...
Αν μετανιωνω για κατι ειναι που ανεβαλα για πολλα χρονια μερικα κυνηγια στη Μανη, ειχα ξεχασει πως ειναι, ειχα ξεχασει ποσο πολυ δενει αυτο το μερος με τα τρυγονια του Σεπτεμβρη... Κ τα δυο μοναδικα... Ενα απο τα ομορφοτερα θηραματα σε ενα απο τα ομορφοτερα ακρωτηρια...
Πως να μην το αγαπαω αυτο το θηραμα...

Τελείως διαφορετικά κυνηγια,άλλη αίσθηση.
Ξεροτοποι και ζέστη το ένα, κρύο και λασποτοποι το άλλο.
Ετσι ακριβως.well done..Εξου και η μεγαλη κατ εμε διαφορα στο βαθμο δυσκολιας μεταξυ τους.Ποτε δεν θεωρισα το τρυγονι δυσκολο.Ισως επειδη δεν το κυνηγισα πιτσιρικας και οταν το αρχισα ειμουν "στρωμενος".shoot.

Το πρωτα μου τρυγονια τα χτυπησα πριν 8 χρονια αν θυμαμαι καλα στον Εβρο
Εχω ανεβει επανω στους κολλητούς μετα από τηλεφώνημα τους πριν την εναρξη
Δεν ειχα ασχοληθεί ποτε στην ζωη με το συγκεκριμενο θήραμα αφου κατά βαση με τον Πατερα μου κυνηγούσαμε λαγο και εγω μετα την ληξη του κυνηγουσα τσίχλες
Ανεβαινω επανω λοιπον και για κακη μου τυχη
του φιλου μου του εχουν αλλαξει το πρόγραμμα στην δουλεια και στην εναρξη δουλευει :confused:
Χωρις παρεα και πολλες γνωσεις που θα πρεπει να εξορμήσω το πρωι
μου ειπε βεβαια και αυτος αλλα ηταν μακρυα να παω μονος μου αφου δεν ηξερα και καλα τις καβατζες
λεω παμε εδώ κοντα και αυριο που ο φιλος μου δεν θα δουλευει παμε εκει που ξερει

Ανεβαινω επανω από το χωριο του σε κατι υψωματα με σταριες μπαιρια τα λενε οι ντοπιοι
Καθομαι σε ένα σημειο καρτερι και μπροστα μου εχω μια μεγαλη σταρια
Καποια στιγμη εμφανίζεται ένα αγροτικο με εναν συναδελφο για εκπαιδευτικο και επανω στην καροτσα του εχει ένα λαγοσκυλο :D
Καλημέρα μου λεει τι κυνηγας ?
Τρυγόνια του απαντω κορδομενος .sarcastic.

Με κοιταει με απορια και μου λεει
Εδώ παιδι μου το πρωι δεν εχει τρυγόνια μονο το απόγευμα ανεβαινουν .sarcastic.

Ντραπηκα στην αρχη αλλα αφου δεν τα ειχα ξανα κυνηγησει που να ξερω .buy buy.

Τελικα να είναι καλα ο ανθρωπος μου εδειξε το σημειο που επρεπε να παω κατω από τις γραμμες περιξ στα Ανθειωτικα
Ηπιαμε και κατι μαλαματινες το βραδυ στο καφενειο όταν τον συναντησα :D
Εκει λοιπον ηταν ένα μεγαλο ηλιοσπορο ισως το μοναδικο χωραφι στην περιοχη που ηταν φυτεμενο όλα τα αλλα ηταν με βαμβακια
Αραξα κατω από μια συκια που ηταν διπλα στο ηλιοσπορο τελειο καρτερι και περιμενα
Το γλεντι δεν αργησε να αρχισει
Μετα τις 08.00 αρχισαν να μπαινουν τρυγόνια στο ηλιοσπορο καρφι
Δεξια μου αριστερα μου από πισω μου συνεχεια
Ισως και να ειδα γυρω στα 20 εκεινη την ημερα και από αυτά καταφερα τα 6 ειχα και πολλες αστοχιες λογω ασχετοσύνης στις βολες αλλα το ποσο το ευχαριστηθηκα εστω που χουφτωσα και 6 δεν περιγράφεται :D

Εγώ έστειλα την γυναίκα να σημαδέψει και να μοαυ κρατήσει καρτέρι .sarcastic..sarcastic.

mualphalambdaalphakappaiotaepsilonsigmaf%20tauetasigmaf%20nualpharhoxietasigmaf.jpg

Τα πρώτα μου τρυγόνια πιτσιρικάς τα χτύπησα με το 36αρι..
Αυτό που έχει σημασία ήταν ότι τότε είχα χτυπησει και ένα
δακτυλιωμενο με τα στοιχεία OZZANO ITALY..και αλλά τρία
Γράμματα μπροστά που δεν θυμαμε..νομίζω IFS..

Εγώ έστειλα την γυναίκα να σημαδέψει και να μοαυ κρατήσει καρτέρι .sarcastic..sarcastic.

mualphalambdaalphakappaiotaepsilonsigmaf%20tauetasigmaf%20nualpharhoxietasigmaf.jpg
Η καλυτερη καβατζα για την εναρξη ο ηλιακος φωτισμος .sarcastic.
Μαζεύει από βραδυς ολους τους επισκεπτες που κανουν αναγνωρισει στην περιοχη και το πρωι όταν πας σου εχουν φτιαξει και πρωινο .sarcastic..goodboy.

Καλά, εσύ βρε άνθρωπε είσαι μια απίστευτη περίπτωση. Δεν φτάνει που πας στο λάθος μέρος για το κυνήγι που σου αρέσει, στέλνεις την γυναίκα στο καλύτερο και συ μένεις στην Αθήνα... :-)

Καλά, εσύ βρε άνθρωπε είσαι μια απίστευτη περίπτωση. Δεν φτάνει που πας στο λάθος μέρος για το κυνήγι που σου αρέσει, στέλνεις την γυναίκα στο καλύτερο και συ μένεις στην Αθήνα... :)

Μη με πονάς ρε φίλε .Δεν αντέχω .:eek:

Αφού ρε φιλαράκι είσαι από τους ελάχιστους που εχουν μείνει να παίρνουν 1 μήνα άδεια, παρτην τον Αύγουστο την γ.....νη κάτσε 20 μέρες στα Τζουμερκα που τα έχεις τόσο καημό και φύγε απο κει και τραβα κατευθείαν Αβαντα. Κυνηγα 10 μέρες τρυγονια να ευχαριστηθει η ψυχή σου και γύρνα... :-)

• Like
Reactions: jnp
Αφού ρε φιλαράκι είσαι από τους ελάχιστους που εχουν μείνει να παίρνουν 1 μήνα άδεια, παρτην τον Αύγουστο την γ.....νη κάτσε 20 μέρες στα Τζουμερκα που τα έχεις τόσο καημό και φύγε απο κει και τραβα κατευθείαν Αβαντα. Κυνηγα 10 μέρες τρυγονια να ευχαριστηθει η ψυχή σου και γύρνα... :)

Είναι και άλλοι παράγοντες ρε Γιώργο που καθορίζουν τα πράγματα.Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με μάνα που έχει προβλήματα και προκειμένου να μείνει στην Αθήνα καλοκαιριάτικα μοιράζουμε τους μήνες με την αδερφή ώστε να μπορεί να κάτσει και αυτή εκεί.
Πιο πριν είχα τον πατέρα μου κατάκοιτο 6 χρόνια αλλά τον ανεβάζαμε πάνω τα καλοκαίρια .Τόσο για τον ίδιο αλλά περισσότερο για την μάνα μου που τράβαγε ζόρι μεγάλο.
Οπότε ποια έναρξη στον Εβρο ;
Πάνε πολλά χρόνια που έχω να βρεθώ έναρξη πάνω.Τα τελευταία χρόνια καταφέρνω που και που καμιά βδομάδα στις; αρχές Σεπτέμβρη ώστε να φέρω πίσω και τη γυναίκα με τον μικρό.

Ελαχιστα πουλια εδω, θα δουμε αν θα αλλαξει κατι μεχρι την εναρξη... Τα λιγα πουλια ειναι μεγαλα κ ζευγαρια ακομα... Ψαξιμο σε αρκετα μερη, μονο σε ενα κομματι ειδα καμια 10αρια σε ζευγαρια... Περιμενα κατι παραπανω....xm.
Οι κισσες ειναι πραγματικα παντου... Εχει γεμισει ο τοπος... Σε οποιο θαμνο κ αν πλησιασεις πεταγονται 2-3... .kkk. Τωρα γιατι απαγορευται αυτη κ τι επιπτωσεις σε αλλα ειδη μπορει να εχει ο πραγματικα τεραστιος αριθμος τους, αγνωστο....xm.
Μου πεταχτηκε κ ενας λαγαρος μεσα απο τα ποδια μου, με κοψοχολιασε... Σαν αρνακι ηταν αλλα μου την εκανε μεσα στα ψηλα χορτα κ δεν μπορεσαν να τον εστιασω με την φωτογραφικη το λιγο που τον ειδα... Κατι γινεται με τα τριχωτα φετος, την προηγουμενη γουρουνι, τωρα λαγος, δεν μου τα λενε καλα... .my man.

κισσες
Ας είναι καλά αυτοί που τις απαγορεύουν..Κάθε καλοκαίρι γίνεται
Χαμός απο δαυτες..Όχι ότι κ τον χειμώνα δεν έχει..Τα ντοπιαρικα
Κοτσυφια τραβάνε το διάολο τους..Δεν έχει τυχει να το δω αλλά μου
Έχει πει φίλος ότι την έχει δει να κάνει ντου σε φωλιά κότσυφα,
Άσχετα απο την καταστροφή στα φρούτα..σύκα,σταφυλια,κλπ

Last edited:
Οι κίσσες θεωρείται ότι μέσω της τροφής τους διαδραματίζουν έναν κρίσιμο ρόλο στη διάδοση των δρύινων δασωδών περιοχών, εξαιτίας της συνήθειας τους να θάβουν τα βελανιδιά.
Έχει υπολογιστεί ότι μια και μόνο κίσσα θα μπορούσε "να φυτέψει" μέχρι και 3000 βελανίδια σε έναν μόνο μήνα.

Κατι γινεται με τα τριχωτα φετος, την προηγουμενη γουρουνι, τωρα λαγος, δεν μου τα λενε καλα... .my man.
Μάλλον έχουν κάνει ''κόμμα'' με τα μπεκατσίνια να σε τραβήξουν από το βάλτο Άρη, δεν εξηγείται αλλιώς.
Οι φωτογραφίες σου υπέροχες όπως πάντα!

Status
Not open for further replies.
Back