Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι κισσες ειναι πραγματικα παντου... Εχει γεμισει ο τοπος... Σε οποιο θαμνο κ αν πλησιασεις πεταγονται 2-3... .kkk. Τωρα γιατι απαγορευται αυτη κ τι επιπτωσεις σε αλλα ειδη μπορει να εχει ο πραγματικα τεραστιος αριθμος τους, αγνωστο....xm.
Αστη να απαγορευεται, τη δουλειά μας εμείς...

Βασιλη το εχω διαβασει αυτο κ παλαιοτερα για την κισα, δεν ξερω ομως κατα ποσο το ωφελος απο αυτη τους τη "δρατσηριοτητα" αντισταθμιζει το κακο που κανει στα υπολοιπα ειδη απο την αυξηση του πληθυσμου της... Μιλαμε για πολλες, παρα πολλες...

Παλιά απλά δεν έβλεπες και τώρα ανεβαίνεις μέχρι τον Υμηττό και τις βλέπεις κοπαδιαστές πάνω στα πεύκα.

Αυριο εχει ξυπνημα προι προι για κανενα τρυγονακη να δουμε τη παιζει αν και εχουμε καιρο ακομα παντοσ απο φιλουσ ξερω οτι τα πραγματα ειναι αρκετα καλα

Είναι και άλλοι παράγοντες ρε Γιώργο που καθορίζουν τα πράγματα.Πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με μάνα που έχει προβλήματα και προκειμένου να μείνει στην Αθήνα καλοκαιριάτικα μοιράζουμε τους μήνες με την αδερφή ώστε να μπορεί να κάτσει και αυτή εκεί.
Πιο πριν είχα τον πατέρα μου κατάκοιτο 6 χρόνια αλλά τον ανεβάζαμε πάνω τα καλοκαίρια .Τόσο για τον ίδιο αλλά περισσότερο για την μάνα μου που τράβαγε ζόρι μεγάλο.
Οπότε ποια έναρξη στον Εβρο ;
Πάνε πολλά χρόνια που έχω να βρεθώ έναρξη πάνω.Τα τελευταία χρόνια καταφέρνω που και που καμιά βδομάδα στις; αρχές Σεπτέμβρη ώστε να φέρω πίσω και τη γυναίκα με τον μικρό.
Εγω φίλε σε θεωρω λεβεντη που κοιτας τους γονεις σου κ ας χανεις την δικη σου ευχαριστηση.
δανεικα ειναι αυτα στην ζωη.
Διπλα μας αυτοι στην αρχή δίπλα υους κ εμεις μετα.
τι κιαν δεν κανεις εναρξη στον εβρο.
σημασία εχει που θα τις δείξεις τα λιγα που κτυπησες αλλου κ θα σου δωσει τα πολλα αυτη ''ευχες'' απ την καρδια της. Κ ενα χαμογελο που θα σου ριξει αξιζει ολα τα κυνήγια του κοσμου.
κ για να ξέρεις. ...λίγοι εχουν τα κοτσια σου να το κανουν.
εχεις πολυ παρόμοιο τροπο σκεψης κ αρχες με τες δικες μιυ κ γιαυτό σε πάω.
Στο δικο μας λεξιλογιο ανθρωπους με το ''μποι'' σου σε λεβεντια τους λεμε τσιακκους.

Καλησπέρα. Μίλησα σήμερα μ'εναν γνωστό από το χωριό που κατέβηκε πρωί στο καμπο.
Μέτρησε 15 τρυγόνια, μικρά και μεγάλα, μετά στη μικρή βόλτα που έκανε σήκωσε από τα δέντρα άλλα 6, μπορεί βέβαια κάποια να ήταν τα ίδια με τα πρωινά. Πάντως όπως μου είπε έχουν αυξηθεί γιατί περνούν και από άλλο σημείο εκεί κοντά. Αύριο θα πεταχτώ να τσεκάρω, αν και ο γνωστός μου είναι αξιόπιστο άτομο.

Εγω φίλε σε θεωρω λεβεντη που κοιτας τους γονεις σου κ ας χανεις την δικη σου ευχαριστηση.
δανεικα ειναι αυτα στην ζωη.
Διπλα μας αυτοι στην αρχή δίπλα υους κ εμεις μετα.
τι κιαν δεν κανεις εναρξη στον εβρο.
σημασία εχει που θα τις δείξεις τα λιγα που κτυπησες αλλου κ θα σου δωσει τα πολλα αυτη ''ευχες'' απ την καρδια της. Κ ενα χαμογελο που θα σου ριξει αξιζει ολα τα κυνήγια του κοσμου.
κ για να ξέρεις. ...λίγοι εχουν τα κοτσια σου να το κανουν.
εχεις πολυ παρόμοιο τροπο σκεψης κ αρχες με τες δικες μιυ κ γιαυτό σε πάω.
Στο δικο μας λεξιλογιο ανθρωπους με το ''μποι'' σου σε λεβεντια τους λεμε τσιακκους.

Επειδη ειναι ασχετο, θα ζητησω προκαταβολικα συγνωμη. Απλα να ξερεις, οτι θελοντας και μη, μαλλον ομως θελοντας, ολοι οσοι βρεθηκαμε ή βρισκομαστε στη θεση του, κοιταμε πρωτα τους γονεις και μετα ολα τα αλλα. Και ας δυσανασχετουμε, και ας αγανακτουμε πολλες φορες, στο τελος δινουμε ενα χερι βοηθειας στους ανημπορους γονεις, και ας κοστιζει αυτο σε προσωπικο χρονο, διασκεδαση και ψυχικη φθορα.

Επειδη ειναι ασχετο, θα ζητησω προκαταβολικα συγνωμη. Απλα να ξερεις, οτι θελοντας και μη, μαλλον ομως θελοντας, ολοι οσοι βρεθηκαμε ή βρισκομαστε στη θεση του, κοιταμε πρωτα τους γονεις και μετα ολα τα αλλα. Και ας δυσανασχετουμε, και ας αγανακτουμε πολλες φορες, στο τελος δινουμε ενα χερι βοηθειας στους ανημπορους γονεις, και ας κοστιζει αυτο σε προσωπικο χρονο, διασκεδαση και ψυχικη φθορα.
Φιλε μου απλα αναφερθηκα στον Δημητρη που εγραψε.
εισαι κ συ σε αυτούς που εκτιμώ για αυτο το λογο.
δεν αναφερθηκα σε εσενα γιατι εχασες προσφατα τον πατερα σου κ δεν ηθελα να σε μελαγχολησω κ αλλο.
εγω το εγραψα γιατί ειδα κ ατομα που για διάφορους λογους τους εχουν βαλει τους γονεις σε ενα οικο ηλικιωμενων κ τους εχουν ξεχασει εκει.
δεν θελουν να ξεβολευτουν.
κ συνηθως αυτοι εχουν κ χρονο να τους αφιερωσουν.
ομως δεν παει έτσι.
Οπως ειπα είναι δανεικα αυτα.
εγω για χρόνια θυσιάζα την πρωτη εξόρμηση του λαγου για να παρω τον παππου μου κυνηγι.
οξυγονα στο αυτοκινητο καρεκλιτσα κ τον εβαζα σε ενα σημειο μονοι μας κοντα στο δρομο ανεβαινα το βουνο κ σηκωνα τα πουλια απλα για να κτυπησει ενα κ να τον πάρω σπιτι.
πριν ''φυγει'' τα τελευταία χρονια που δεν μπορουσε να πάει ουτε ετσι με επερνε τηλέφωνο πάντα.
Ποτε δεν ειπα οτι χανω την γιορτη μας για το παππού.
Αξιζε την χαρα του χιλιες φορες.
κατι που εχουμε οι κυνηγοι σε αντιθεση με αλλους ειναι η πολυ ηψηλη αισθηση της δεμενης οικογένειας.
Ειναι κοινό μας χαρακτιριστικο κ τουλάχιστον σε αυτο το φορουμ κατι που μας συνδεει αμεσα.

Πρωινή βόλτα με την σεττερινα στο χωριό, είδα 12 τρυγόνια και στη βόλτα μετά σηκωσα άλλα 4 απο τα δέντρα. Σήμερα είχε και αρκετό κόσμο. Προβλέπεται συνωστισμός την έναρξη εδώ.

Πρωινή βόλτα με την σεττερινα στο χωριό, είδα 12 τρυγόνια και στη βόλτα μετά σηκωσα άλλα 4 απο τα δέντρα. Σήμερα είχε και αρκετό κόσμο. Προβλέπεται συνωστισμός την έναρξη εδώ.

Γιάννη εκεί στην Κέρκυρα τι νούμερα κάνουν κατά μέσο όρο στην έναρξη ;
Απο καλλιέργειες έχει τίποτα που μπορεί να βοηθήσει στην τροφή τους ;

Γιάννη εκεί στην Κέρκυρα τι νούμερα κάνουν κατά μέσο όρο στην έναρξη ;
Απο καλλιέργειες έχει τίποτα που μπορεί να βοηθήσει στην τροφή τους ;
Δημήτρη καλημέρα. Κοίταξε σε κάποια σημεία του νησιού κρατάει πάντα πιο πολλά τρυγόνια λόγω νερού και φαγητού, στα υπόλοιπα μέρη που δεν έχει καλλιέργειες και νερό, συνήθως τα ταιζουν με καλαμπόκι για να τα έχουν "γλυκαμενα" και νερό σε λεκανάκια. Κάθε 2η-3η μέρα κάποιος από την παρέα πηγαίνει να βάζει νερό και φαγητό. Από καλλιέργειες αν εννοης ηλιοσπορα, σιτάρι και τα συναφή, τίποτα από αυτά.
Τώρα όσο αφορά τα νούμερα, κάποιες χρονιές στα καλά σημεία είναι μεγάλα. Έχω δει παρέα4 ατομων στη βόρεια Κερκυρα, οπου τάιζαν όλο το καλοκαίρι να κάνουν λίγο κάτω από τριψήφιο αριθμό σε 2 μέρες κυνήγι, πέρσι νότια έκαναν πολλά πουλιά για τρεις μέρες, ένας παππούς στα καθιστά σε ευκαληπτους κοντά στο νερό έκανε 22 τρυγόνια, μόνο την πρώτη μέρα.. Όλα εξαρτώνται από τα πουλιά που θα μείνουν την ;άνοιξη και από τις γέννες εδω. Όλη ή φάση κρατάει συνήθως 3-4μερες, μετά τα πουλιά μεταναστεύουν.

Last edited:
Οπως εγραψα και στα ορτυκια στο ν. Θεσ/νικης παμε καλα.
Με λιγο ψαξιμο βρισκεις πουλια.
Οι κλασικοι κυνηγοτοποι του νομου που αναφερονται συχνα στον κυνηγετικο τυπο θα γεμισουν απο κοσμο.

ξεκινάμε τελευταίο απογευματινό για σήμερα,απολογισμός μέχρι τώρα 3 άτομα 126 τρυγόνια και 6 φασσες,τα περισσότερα μαζί και οι φασσεε έγιναν σήμερα πρωί που τα βρήκαμε σε ένα τερεν

δεν είχε τρυγόνια το μέρος που είμαι λογικά μετα τις 20 θα γεμίσει ο τόπος

ξεκινάμε τελευταίο απογευματινό για σήμερα,απολογισμός μέχρι τώρα 3 άτομα 126 τρυγόνια και 6 φασσες,τα περισσότερα μαζί και οι φασσεε έγιναν σήμερα πρωί που τα βρήκαμε σε ένα τερεν

δεν είχε τρυγόνια το μέρος που είμαι λογικά μετα τις 20 θα γεμίσει ο τόπος
42 τρυγόνια το άτομο και δεν έχει πουλιά?? Θα μας τρελάνεις φίλε Παύλο. Να περάσεις ωραία άρχοντα και περιμένουμε φωτογραφίες και βίντεο!!

να προστεθούν ακόμα 23 τρυγονακια και 2 φασσες

φιλε Βασίλη πέρυσι 2 άτομα σε 2.5 ώρες 204 τρυγόνια στο ίδιο μέρος, αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι φέτος δεν είχε πουλιά

Το πρωί ήμουν με τον σκύλο μου εκπαιδευτικό για κανένα ορτυκάκι και κάποια στιγμή πέρασε σχετικά από κοντά μου ένα κοπαδάκι από 11-12 πουλιά...

C2lBCOl.jpg

Status
Not open for further replies.
Back