Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν εξαιρέσω ενα που ειδα πριν μισή ώρα ,δε πέταξε τίποτα.Εμεινα και το χαζευα που κατεβαινε σαν οβίδα .Ηταν μακρυά και δεν σήκωσα καν οπλο.Τώρα εχει βάλει δυντό βοριαδάκι.

Δεν πειράζει ρε φίλε, έκανες τη βόλτα σου! Από κόσμο τι έλεγε;;

Ένα είδα και γω, μεγάλο και κουρασμένο που σηκώθηκε από την ρίζα ενός δέντρου. Ήταν το σημείο που είχα βάλει το πρωί τον πατέρα μου, ο οποίος μετακινήθηκε λίγα μέτρα πιο πέρα. Πηγαίνοντας για να τον πάρω να φύγουμε, σηκώθηκε αλλά θεωρώντας ότι θα κάθεται εκεί, δεν το τουφεκισα. Εύκολο πουλί αλλά καλύτερα...
Αν και ο τόπος ήταν γεμάτος κόσμο, δεν το τουφεκισε κανένας.
Τουφεκιες καθόλου από Λεγραινα, μόνο κάτι λίγες σε ορτυκια από Αγία Φωτεινή.
Αύριο πάλι...

Ειδα καμια τριανταρια πουλακια, τα περισσοτερα σε μεγαλο υψος (ταξιδιαρικα). Ενα ηρθε μαζι μου και ενα που δεν μπορεσα να βρω :(
Καλα ηταν...
Άμα είδες 30 πουλιά είσαι ο άρχοντας της μετανάστευσης. Εγώ 30 δεν έχω δει από τις 20 Αυγούστου :)
Καημό έχω να δω τρυγονια να πετάνε με φόντο τον ουρανό. Όλο κάτι σαιτες ένα με το χώμα βλέπω που και να τα πάρεις δεν σε γεμίζουν όπως ένα ψηλωμενο :)

2uzur8l.jpg

Εβηβες ρακι και τιγανη τρυγωνακιαααα

Αν εξαιρέσω ενα που ειδα πριν μισή ώρα ,δε πέταξε τίποτα.Εμεινα και το χαζευα που κατεβαινε σαν οβίδα .Ηταν μακρυά και δεν σήκωσα καν οπλο.Τώρα εχει βάλει δυντό βοριαδάκι.
Μ αρεσουν οι απευθειας μεταδωσεις !!!!!! .sarcastic.

Aκρωτηριο Ακριτας σημερα με βοριοανατολικο 5-6 μποφωρ και σχετικα λιγο κοσμο... Μπασιμο δεν ειχε, αλλα υπηρχαν λιγα πιασμενα... Ενα ζευγαρι μου βγηκε στα 25 μετρα το πρωι αλλα στο υψος ανθρωπου κ φατσα σε αλλα καρτερια κ δεν σηκωσα καν οπλο... Οταν ο κοσμος εσπασε, εκανα περπατητουλι, τουφεκισα 4 πουλια, πηρα τα 3 αλλα το ενα δυστυχως πεσμενο σε μια χαραδρουλα που κ προσβαση δεν ειχα οπως αποδειχθηκε κ αγνοουσα την υπαρξη της... :( Κριμα...
Ειχαν εκεινο το "παπαπαπα" των φτερων τους οταν σηκωνονταν που σε τρελαινει... .RESPECT. Αν ειχα κ ενα ζευγαρι κ δεν ημουν μονος, θα εκανα καλυτερη δουλιτσα μιας και αλλα 2-3 εφυγαν ατουφεκιστα χωρις να τα δω...
Συνολικα ειδα καμια 10-15 τρυγονια και ενα καπρι καμια 100στη κιλα .asking..asking. που κατεβαινε τη ρεματια με το πρωτο φως της μερας... Δεν το περιμενα οτι θα ειχαν κατεβει τοσο χαμηλα...
Αυτη η αισθηση να τα περιμενεις με θεα το γαλαζιο ειναι απεριγραπτη για μενα... .RESPECT.

πρωινο βολταρακι με βικτωρα σημερα και ειδαμε 6 τρυγονακια. ακουγονταν τουφεκιες απο γυρω και ητανε καλα μεχρι που ηρθε απο πισω μου ενα τρυγονακι στα 20 μετρα και λογω ξενυχτιου και υπερβολικης σιγουριας πηγε στο διπλανο αστυνομικο τμημα να μου κανει μηνυση. αλλο ενα χαμηλο εφυγε του βικτωρα κι ετσι περασε η μερα. αυριο παλι

Ωραια η σημερινη μερα, με σχετικα ιδανικο καιρο, και μεγαλες προσδοκιες. Φανηκαν μερικα πουλια, ομως οχι οπως επρεπε. Εριξα σε ενα που περναγε σχετικα χαμηλα στο υψος των ελιων, και δε μου εδωσε οριζοντα, χωρις μεγαλες προσδοκιες. Ενα ακομα ηρθε του Ευριπιδη και βγηκε απο δεξια μου (καθομασταν διπλα διπλα) δυστυχως ομως χαμηλωσε τοσο ωστε να φοβηθω να ριξω και μας εφυγε και κεινο.

Το χτυποκαρδι ομως στο σπαθατο πεταγμα του, μενει το ιδιο ακριβως οσα χρονια και αν το κυνηγας.

Τελευταίο λογικά κυνήγι σήμερα το πρωί, μιας και το βράδυ αναχωρώ για επάνω. Κάθισα από τις 7.15-8.15 στο οργωμένο που είχα διώξει 1 και 3 τρυγόνια αντίστοιχα σε δύο απογεύματα τις προάλλες, δεν μου πέρασε τίποτα. Ακούγονταν όμως σποραδικές τουφεκιές πιο μακριά. Το χωράφι που καθόμουν είναι μακρόστενο, ξεκινάει από ρεματάκι (εκεί καθόμουν εγώ), ανηφορίζει λίγο και μετά ξανά κατηφορίζει, έτσι έχεις οπτική επαφή μόνο με το μισό που κάθεσαι, από την άλλη δεν βλέπεις. Σηκώθηκα λοιπόν σιγά σιγά να πάω στην άλλη του μεριά, πιστεύοντας ότι μπορεί να έχει πέσει κανένα που δεν θα το έχω δει. Πράγματι, μόλις περνάω υποψιασμένα την κορφούλα του χωραφιού, φραπ πετάγεται από τη δεξιά άκρη του χωραφιού καμιά 20-25μ. δεξιά μου μια τρυγονάρα μεγάλη και με βαρύ πέταγμα ό,τι θα είχε φτάσει αποβραδίς και έβοσκε να αναπληρώσει δυνάμεις. Ψύχραιμα και με ανεβασμένο ηθικό από τις καρακάξες επωμίζω καλά, σκουπίζω, περνάω μπροστά την κάννη και μόλις βάλω λίγη προσκοπευσούλα μια παλάμη τραβάω και.... ΚΛΙΚ!!!!! .hair.ΤΑ ΕΧΑΣΑ! .buy buy.Σηκώνω το κεφάλι ασυναίσθητα, η δεύτερη πήγε στο γάμο του καραγκιόζη, και η τρυγονάρα με το μπατάλικο πέταγμα της έφυγε και κατηφόρισε ήσυχα προς τα κάτω. Ρε γαμώ το φελέκι μου, τώρα βρήκε το ευλογημένο να κάνει αφλογιστία.hit.Και θα το έκανε κόσκινο σε αυτή την απόσταση το διασποράς 9αρι. Περπάτησα άλλο λίγο δεν είδα κάτι, δεν κάθισα πολύ γτ ήθελα να πάω και Χαλκίδα σήμερα να παραλάβω την άδεια. Πρέπει να έκανε ψευτοπερασματάκι το βράδυ, γτ όπως είπα άκουσα κάμποσες τουφεκιές, μονές κυρίως. Τώρα άμα έχω κουράγιο και το απόγευμα, αλλά το βράδυ μετά έχω ταξίδι 14 ώρες με το τρένο... Είδομεν. Για την ιστορία άλλη μια καρακάξα πλήρωσε τα νεύρα μου, συνεχίζοντας το σερί. Τρεις άσχημες σε τρία κυνήγια.

Το γουρούνι τι στο καλό θέλει στην ακροθαλασια μέσα στα γκρεμια και στο θυμάρι; .buy buy.
Τρελάθηκαν και αυτά και νομίζουν ότι είναι κατσίκια. Χάθηκε να βγει στις 15 να το γεμίσουμε μολύβ....shoot..shoot..shoot. Μετά δέσιμο στο καπό του vitara και βόλτα με κόρνα στην παραλία της Καλαμάτας. Τα έχεις που τα έχεις τρελάνει τα κουριτσια κάτω, θα δουν και αυτό το σκηνικό και θα τρέμουν τα πόδια τους.....my man. Α ξέχασα και κατεβασμένο παράθυρο με mainstream στην διαπασών. ....hair..sarcastic.

Status
Not open for further replies.
Back