Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε το "τρύπας" ειναι παρεξηγησιμο να ξερεις... .ha ha ha..ha ha ha..hair..sarcastic.
Οταν κατι συμβαινει επαναλμβανομενα φιλαρακι παυει να ειναι τυχη... .buy. Φαγωθηκατε ολοι... .hair..sarcastic.
Το απογευμα λεω να παω να στηθω σε ενα δασακι, δινει κ κατι χαζοβροχουλες, μπορει να ερθει κανενα για κουρνια... Το σκεφτομαι ακομα...

Που να τρεχεις.... Ανοιξε την εξωπορτα, θα ερθουνε μεσα .sarcastic..sarcastic..sarcastic..sarcastic.

Αυριο λεω να κανω μια βολτα προς τις λιμνες και να πιω ενα καφεδακι γιατι για τουφεκια δεν το βλεπω να ριχνω.
Ψυχρανε πολυ ο καιρος.
Πάνε φίλε είναι πολύ ύποπτος ο καιρός και υπάρχουν μετακινήσεις...

Αύριο βράδυ και Κυριακή βράδυ, ο καιρός είναι ιδανικός για "ταξιδάκια" , ειδικά αύριο βράδυ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για πέρασμα γιατί από Δευτέρα "σφραγίζει" με βροχές η Β.Ελλάδα.

Αύριο βράδυ και Κυριακή βράδυ, ο καιρός είναι ιδανικός για "ταξιδάκια" , ειδικά αύριο βράδυ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για πέρασμα γιατί από Δευτέρα "σφραγίζει" με βροχές η Β.Ελλάδα.
Ετσι οπως τα λες ειναι αλλα εγω ειδα καταιγιδες κεντρικη και νοτια ελλαδα και αυτο ειναι ισως καλυτερο για να ανακοψει τυχον περασμα.
Απο εδω αν φυγουν καρφι αφρικη θα πανε ή ισως τα δουν στην κρητη.

Ετσι οπως τα λες ειναι αλλα εγω ειδα καταιγιδες κεντρικη και νοτια ελλαδα και αυτο ειναι ισως καλυτερο για να ανακοψει τυχον περασμα.
Απο εδω αν φυγουν καρφι αφρικη θα πανε ή ισως τα δουν στην κρητη.
Από Θεσσαλονική δεν έχουν την ικανότητα να πάνε καρφί Αφρική φίλε. Τα τρυγόνια ταξιδεύουν έως 600χλμ σε ένα βράδυ! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κάνουν κάθε βράδυ!!

Από Θεσσαλονική δεν έχουν την ικανότητα να πάνε καρφί Αφρική φίλε. Τα τρυγόνια ταξιδεύουν έως 600χλμ σε ένα βράδυ! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το κάνουν κάθε βράδυ!!
Δεν αντιλεγω αλλα σε ευθεια πορεια 600χλμ.
Αν το υπολογισεις την αποσταση εκτιμω βγαινει νοτια πελοπονησο και τα πιο ξεκουραστα κρητη.
Μπορει και να σφαλω βεβαια και δεν επιμενω.

Πρεπει να τους "βγαινουν"τα νουμερα,Βασιλη.Ριξε μια ματια στο χαρτη ,αν εχεις προχειρο.Κατι ειχα ακουσει για Αλεξ/λη-Αιγυπτο σ'ενα βραδυ.

Δεν αντιλεγω αλλα σε ευθεια πορεια 600χλμ.
Αν το υπολογισεις την αποσταση εκτιμω βγαινει νοτια πελοπονησο και τα πιο ξεκουραστα κρητη.
Μπορει και να σφαλω βεβαια και δεν επιμενω.
Δεν είμαι και εγώ σίγουρος, αυτό που σου έγραψα είναι αυτό που έχω διαβάσει από τις έρευνες που έχουν κάνει. Δεν είμαι σίγουρος ότι τα πουλιά πάνε ευθεία όμως!! ;)

Νοτια Κέρκυρα σήμερα είδαμε καμμία 20ρια πουλιά σύνολο, δεν μπόρεσα να τουφεκισω κανένα. Είχε λίγα κλαρωμενα από το βράδυ και έκαναν αλλά λίγα την εμφάνιση τους με τον ήλιο. Πάντως στο μέρος αυτό σπάνια βλέπεις πουλιά πριν τις 5 του Σεπτέμβρη. Τα παιδιά που είχαν πάει και χθες μου είπαν ότι χθες ήταν λίγο καλυτερα
Λες πλάκα πλάκα να σε περίμεναν Παύλο; .sarcastic.

Μίλησα σήμερα το μεσημέρι με τον Σπύρο (Ωρίωνα), πηγαίνει κάθε πρωί στη Μέση Κέρκυρα σε μέρος που οταν έχει πέρασμα εμφανίζονται λίγα πουλιά και εκεί. Όπως μου είπε έκανε άλλο ενα τρυγονάκι την Τρίτη και μέχρι και σήμερα δεν έχει δει τίποτα άλλο.

Το βασικότερο από πιο σημείο ξεκίνησαν το ταξίδι τους αλλά μη ξεχνάμε και κατά πόσο ευνοϊκές είναι οι καιρικές συνθήκες όπως ένταση του βοριά, καθαρότητα ουρανού, φωτεινότητα φεγγαριού κ.τ.λ. και τέλος την επίδραση των μαγνητικών πεδίων ...

Οι συνθήκες ειναι ιδανικές .https://earth.nullschool.net/#curre...ographic=-334.33,41.28,1883/loc=22.556,38.889

Πάντως
αυριο μπορει να ήτα ν καλά για μια βόλτα αλλά πρεπει να ειμαι πίσω πριν τις 12 οπότε .....
Αν έχω αυπνίες μπορει να πεταχτώ κάπου κοντά απλά για τον ...καφε ..sarcastic.

Οι συνθήκες ειναι ιδανικές .https://earth.nullschool.net/#curre...ographic=-334.33,41.28,1883/loc=22.556,38.889

Πάντως
αυριο μπορει να ήτα ν καλά για μια βόλτα αλλά πρεπει να ειμαι πίσω πριν τις 12 οπότε .....

Να πεταχτείς!
Μπορεί να συναντήσεις και κανέναν που πήγε για πιροσκί πατάτας! .big smile.

Πάντως

Να πας, μπορεί να σε περιμένουν....sarcastic.
c25f359edb4676f927930ff994c5d783.jpg

Status
Not open for further replies.
Back