Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ωραία ήταν σημερα με τον Κώστα παρεα και καιρό φθινοπωρινό. Στα λιγοστά χρόνια που κυνηγω (από το 2016) πρωτη φορα είδα τόσα πουλακια σε 2-3-4αδες.
2 ζευγαράκια μου περασαν, κομητεςτο πρωτο ζευγάρι, αλλά κλαμπανισα..... :p
Όπως και να έχει όμως ήταν όμορφα! :)

Καλημέρα παίδες! Στη Χίο δε έχει έρθει τίποτα το σημαντικό. Να ακούς τώρα , τέτοιες μέρες από 100 τουφέκια σύνολο 20 τουφεκιές , ε δε νομίζω πως είναι κάτι αξιόλογο. Ένα ορτυκακι έκανε ο πατέρας μου που και αυτό από κάποιον <<Καζαντζίδη>> θα ξέφυγε. Και ένα τρυγόνι που είδα όταν φεύγαμε να φεύγει από μια ελιά. Έχουν έρθει πολλά μικροπουλα όμως και πολλοι συκοφαδες και μελισσοφάγος. Την Τετάρτη αν καταφέρω να ξαναπάω γιατί Σάββατο Κυριακή έχει την Αγία πέρδικα!!!

Πρέβεζα σήμερα μπήκαν λίγα τρυγονακια και είδα μερικά κοπαδακια.
Στο ξημέρωμα δεν είχε τίποτα, μετα τις 9 άρχιζαν και φαινόταν...
Κατάφερα 2 και έχασα άλλο 1.
.
Μπράβο κομάντο μου

Βροχή από τις 06.00 ως 08.30 (ψυχάλα) παρέα με τν @Aristos παραλιακά...απ'όλα τα καλά είδαμε...τρυγόνια,συκοφάγους (5-6) κ μια ομάδα παπιά στο θεό...τα πουλάκια (τρυγόνια) σήμερα είχαν την τιμητική τους, λίγα πιασμένα κ έπειτα ζευγαράκια των 2 κ κοπαδάκια των
3-4 εμφανίζονταν μετά τις 08.30 κ μπαίναν συνεχώς ως τις 10.00...έπειτα έκοψαν απότομα κ τέλος...ήταν ένα οικανοποιητικό πέρασμα για τη Β.Ηλεία.
Απολογισμός 27 πουλιά μέτρισα στο οπτικό μου πεδίο κ μόνο 2 ζευγαράκια κατάφερα να σηκώσω τουφέκι κ σε 1 μονό όπου περνούσαν οριακά από μ'ένα...ειδικά το 1 ζευγάρι το κλαμπάνισα καταλλήλως... :p τα άλλα ήταν οριακά...
Αυτά από μας....
Ωραία ήταν σημερα με τον Κώστα παρεα και καιρό φθινοπωρινό. Στα λιγοστά χρόνια που κυνηγω (από το 2016) πρωτη φορα είδα τόσα πουλακια σε 2-3-4αδες.
2 ζευγαράκια μου περασαν, κομητεςτο πρωτο ζευγάρι, αλλά κλαμπανισα..... :p
Όπως και να έχει όμως ήταν όμορφα! :)

Ε μα γκρινιάζετε ότι δεν έχει τρυγονάκια και όταν εμφανίζονται μερικά τα κλαμπανάτε .yelling.

ΣΗΜΕΡΑ ηταν η πρωτη αξιολογη μερα στης κυκλαδες αλλα χωρις εμενα πια ,ειδαν 3 και 5 και 8 πουλια στα καρτερια ομως η καρπωση ηταν ομως μικρη ομως το λεω αξιολογο το περασμα σε σχεση με τις προηγουμενες μερες ενω στην πραγματικοτιτα ειναι μετριο και κατω, σημασια εχει οτι αλλαξε κατι εστω στα τελευταια 24ωρα που μενουν στη κορυφωση τις αποδημιας του τρυγονιου, η συνεχεια στη λαυρεωτικη και μονο ορτυκι.

Ελάχιστα απογεύματα ακόμη για εμένανε παίδες (και αν τα κάνω κι αυτά, ίσως δεν ξαναπάω ολότελα) και... "σφυρίζω λήξη" για εφέτος! Αρκετά. Ό,τι έκανα, έκανα. Αφού κατάφερα και το "χούφτωσα" κι εφέτο για να το γευθώ, πάλι καλά να λέω! Δόξα τη Θεά Αρτέμιδα!

Αυτά που κατάφερα να καρπωθώ, θα τα απολαύσω απλά και λιτά: τηγανιτά αλευρωμένα (για να κάνει τραγανή κρούστα) με μπόλικο αλατοπίπερο, συνοδεία ντοματοσαλάτας με δικό μου, βιολογικό ελαιόλαδο, κρομμύδι, άγρια ριγανίτσα και τσοπανίσια αιγοπρόβεια φετούλα. Ψωμί σπιτικό, ζυμωτό για λαχταριστές "βούτες" και, φυσικά, καναδυό ποτηράκια κόκκινο κρασί... Έτσι για το καλό!

Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά...!

Απ' εδώ και πέρα, μέχρι τις 10 περίπου του Οκτώβρη, οπότε και θα ξεκινήσω τα καθημερινά μου τσίχλο-φάσσο- κάρτερα, θα πηγαίνω για κάνα ψαρεματάκι απίκο και καμιά βολτούλα στον ελατιά (από τις 15 του μηνός κι ύστερα) για καμιά ντοπιάρα κυργιάρα ή κότσυφα (όλ' αυτά, καιρού επιτρέποντος πάντα)...

Καλές επιτυχίες σε όσους θα συνεχίσουν για λίγο ακόμη τις τρυγονο-αναζητήσεις τους...

Last edited:
Η οπλαρα Φράνκι είναι;;;
Έχω μια prestige του παππού μου και μοιάζει αρκετά.
Άξιζε ο ιδρώτας και για την καρπωση αλλά και για τις εικόνες με τις τουφεκιές που έριξες.
Ωραίος
Είναι Beretta AL 390 Urica δώρο του συγχωρεμενου παππού μου

Καλημέρα σε όλους πέρας πρωινού, καρτέρι και πολύ περπάτημα!Πάρα πολύ αέρα είχε λιγάκι παραπάνω ενδιαφέρον.Δυο από τα 5 πουλιά τα πήρα καθιστά σε 50+ απόσταση.Τα αλλά 3 με τον αέρα που είχε περνάγανε όχι απλά Ραφαλε, αλλά άλλο τόσο!Όλες οι ντουφεκιες wing shooting με προσκοπευση min 3 μέτρα μπροστά!Μακάρι να είχα shotcam να τραβούσα!Το classica 7'5 κέντησε!Τώρα λιγάκι ξεκούραση να στεγνώσουν και οι μπλούζες και μετά ξανά περπάτημα.
View attachment 32324
Το classica το χρησιμοποίησα και γω φέτος αλλά το αποσυρα στο πρώτο που έφυγε μονοπαντα μπορεί να φταίει το kicks λόγω του συγκεντρωτηρα,μετά έβαλα το Λάμπρο το 30ρι και ισορροπησε η κατάσταση,καλοκαιρινό φυσιγγι που το εμπιστεύομαι απόλυτα τα τελευταία χρόνια στα τρυγόνια

Βροχή από τις 06.00 ως 08.30 (ψυχάλα) παρέα με τν @Aristos παραλιακά...απ'όλα τα καλά είδαμε...τρυγόνια,συκοφάγους (5-6) κ μια ομάδα παπιά στο θεό...τα πουλάκια (τρυγόνια) σήμερα είχαν την τιμητική τους, λίγα πιασμένα κ έπειτα ζευγαράκια των 2 κ κοπαδάκια των
3-4 εμφανίζονταν μετά τις 08.30 κ μπαίναν συνεχώς ως τις 10.00...έπειτα έκοψαν απότομα κ τέλος...ήταν ένα οικανοποιητικό πέρασμα για τη Β.Ηλεία.
Απολογισμός 27 πουλιά μέτρισα στο οπτικό μου πεδίο κ μόνο 2 ζευγαράκια κατάφερα να σηκώσω τουφέκι κ σε 1 μονό όπου περνούσαν οριακά από μ'ένα...ειδικά το 1 ζευγάρι το κλαμπάνισα καταλλήλως... :p τα άλλα ήταν οριακά...
Αυτά από μας....
Και οι γειτονες σας οι Ζακυνθινοι είχαν πουλια σήμερα..

Ε μα γκρινιάζετε ότι δεν έχει τρυγονάκια και όταν εμφανίζονται μερικά τα κλαμπανάτε .yelling.
Ψιτ....μάγκα... .my man. άκου.....
Πόσα χρόνια έχετε να ξεμείνετε από φυσίγγια,σε κυνήγι τρυγονιού;;;;
Θα σέβεσαι.....:p

Status
Not open for further replies.
Back