Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θυμάμαι Μήτσο, είχα βαρήσει κι εγώ ένα τοσοδούλι τρυγονάκι ανήμερα της ενάρξεως του '16 το απόγεμα, και μάλιστα αφού ξεκλάρωσε από μια ελιά...
Αυτά δεν είναι τα επονομαζόμενα "γυφτοτρύγονα"...;
Ακριβώς το ίδιο σκηνικό πέρυσι το φιλαράκι.

Έτσι το νιώθω κι εγώ Σπύρο... Και 'γω "ταλανίζομαι" απ' αυτό το δίλημμα τέτοια εποχή... Για την ακρίβεια, από την θερινή έναρξη και μέχρι την άλλη "έναρξη", την φθινοπωρινή, η οποία σηματοδοτεί το "κυρίως πιάτο" του κυνηγίου, δηλ. από μέσα Οκτώβρη και έως το οριστικό σφύριγμα της λήξεως, διάστημα κατά το οποίο λησμονάω ολότελα το ψάρεμα...
Θα διαφωνήσω, ως προς το να αφήνεις το ψάρεμα.
Πρώτον θεωρώ το ψάρι ανώτερο σαν θηραματικη-γευστικη αξία.
Δεύτερον, δεν υπάρχει φίλε η αίσθηση να βγαίνεις Γενάρη μήνα, παγωμένος, σε μια άδεια παραλία με 2 χοντρά λαυράκια!

Δεύτερον, δεν υπάρχει φίλε η αίσθηση να βγαίνεις Γενάρη μήνα, παγωμένος, σε μια άδεια παραλία με 2 χοντρά λαυράκια!
Δεν υπάρχει η αίσθηση να βγαίνεις Γενάρη μήνα παγωμένος με 2 χοντρά λαβράκια, να βάζεις ζεστά ρούχα στο αυτοκίνητο και καπάκι 2-3 χιλόμετρα παραδίπλα να συνεχίζεις με απογευματινό καρτέρι σε παπιά...!

Γενάρη μήνα ,παγωμένος ως το κόκκαλο ,
Ξημέρωμα σε ελατόδασος να σου βγάζουν τα μάτια οι δέντρο τσίχλες .....
Και ο ελληνικός να αχνιζει στον θερμό ...

Γενάρη μήνα ,παγωμένος ως το κόκκαλο ,
Ξημέρωμα σε ελατόδασος να σου βγάζουν τα μάτια οι δέντρο τσίχλες .....
Και ο ελληνικός να αχνιζει στον θερμό

Δεν υπάρχει η αίσθηση να βγαίνεις Γενάρη μήνα παγωμένος με 2 χοντρά λαβράκια, να βάζεις ζεστά ρούχα στο αυτοκίνητο και καπάκι 2-3 χιλόμετρα παραδίπλα να συνεχίζεις με απογευματινό καρτέρι σε παπιά...!
Το πήγατε πολύ μακρυά με τον χειμώνα και το ζεστό καφεδάκι...
Μ άρεσε πολύ και έκανα εικόνα όλα αυτά που λέτε.
Πολύ ωραία έστω και σαν εικόνα.
Που να το ζήσεις κιόλας.
Αυτά είναι τα ωραία της ζωής.

Πάω μια βόλτα προς Βολβη για κανένα απογευματινό τρυγονακι.
Αν δεν εμφανιστεί τίποτα θα την πληρώσουν οι κάργιες και οι καρακάξες στο σούρουπο.
Αν είναι κανείς στην περιοχή ας στείλει μνμ να πούμε καμιά κουβέντα κυνηγιαρικη...

Δευτερη μερα εδώ στα βόρεια που τα πουλια εξαφανίστηκαν.. Έβαλε κάμποσα πουλια για τέσσερις μέρες.. Την καναν με το πρωτο άνοιγμα του καιρου... Όσο για τον αν μειώθηκαν οι πληθησμοι τους, εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως πραγματι ,πριν γίνει εμπορεύσιμο το κυνήγι στα Σκόπια, στις ημερομηνίες των περασματων βλεπαμε χιλιάδες πουλια, κυριολεκτικά.. Για αρκετές μέρες έκαναν μάζεμα κ ξαφνικά κάποια στιγμή άνοιγαν οι ουρανοι κ ξεκιναγαν. Ακομα κ νυχτα όταν έφευγαν τις προηγουμενες ημέρες στα μάζεμα τα γινόταν πολεμος...
Τώρα δεν βλέπουμε αυτές τις συγκεντρώσεις όμως αυτό δικαιολογητε γιατί οι τεράστιες παρθενες εκτάσεις ,σταθμοι,τώρα πλεον κυνηγιουντε... Πουλια υπάρχουν , με πιο σκόρπια συμπεριφορά όμως. Με πιο πλατυ μέτωπο αποδημιας, και με περισοτερα νυχτερινα ταξίδια.. Όταν ο καιρός τα μπλόκαρε τα τελευταία χρόνια μας εκανε μεγάλα μπασιματα, που μόνο αν τα δει κάποιος κατανοεί τους αριθμούς τους που για ώρες η κ μερες τραβάνε πορεια ... Το παραξενο βέβαια είναι πως πολλές φορές μετά από εδώ ,ανοίγει η γη κ τα καταπίνει κ δεν ακουγεται κάποιο περασμα κάπου πιο νότια...

Το παραξενο βέβαια είναι πως πολλές φορές μετά από εδώ ,ανοίγει η γη κ τα καταπίνει
Αυτοι που βαρανε πουλια δεν γραφουν εδω μεσα και αν γραφουν το κρατανε επτασφραγιστο μυστικο!

Απο κυκλαδες 8-9 ειδα 0 .9-9 ειδα 1 ,10-9 ειδα 1 ,11 -9 ειδα 2 τα συμπερασματα δικα σας αυτο το φετινο δεν εχει ξαναγινει, και απο ορτυκια δεν εχω δει το χρωμα του
Έχεις δίκιο έχουν ανατραπεί τα πάντα, τις δύο τελευταίες χρονιές πρωτοστατεί η Σαντορίνη. Ο καιρός τουλάχιστον τις τελευταίες 4 ημέρες ήταν ο σωστός για μετανάστευση και εδώ Σύρο τα ίδια καθημερινά στο βουνό και έχω δεί 8 πουλιά.

Αυτοι που βαρανε πουλια δεν γραφουν εδω μεσα και αν γραφουν το κρατανε επτασφραγιστο μυστικο!
Να είσαι σίγουρος πως αν ήταν όλοι "πραγματικοί κυνηγοί" θα υπήρχε θήραμα .Οι περισσότεροι πατάνε επί πτωμάτων!Και οι πραγματικοί με σύνεση κυνηγοί για να μη παρεξηγηθω είναι μετρημένοι στα δάχτυλα!Και όσοι πραγματικά νοιάζονται και ενδιαφέρονται ή ασχολούνται με μυαλό πραγματικού κυνηγού ή τοχουν παρατήσει ή σκοτωνουν ότι τους δώσει η φύση ότι έχει απομείνει με το μυαλό τους και με χιλιόμετρα περπατημα...και εκείνοι που το έχουν παρατήσει είναι γτ πολύ απλά δεν αντέχουν τη κατάντια.
Για να μην περιαυτολογω εγώ δεν έχω κανένα επτασφράγιστο μυστικό γτ πολύ όλα δεν έχω κανένα κόμπλεξ κατωτερότητας λέω την αλήθεια όπως ακριβώς είναι γτ δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν...Να βοηθήσω θέλω στην έρευνα όσων καταλαβαίνουν και όσων σπάνε τα πόδια τους ξοδεύουμε ένα κάρο λεφτά.
Πέρας απογευματινου με ένα τρυγόνι και 4 μπλούζες αλλαγμένες.
Καλή συνέχεια σε όλους.

Last edited:
Στο 4:10 που τουφέκισα γύρω στα 30 περίπου
Και εμενα με μπερδευει απιστευτα η shotcam...
Αρα εφοσον στο 4.10 ειναι στα 30μετρα, αν μπορεσα να καταλαβω οι περισσοτερες τουφεκιες σου στο βιντεο ειναι στα 45-50 μετρα περιπου?

Και εμενα με μπερδευει απιστευτα η shotcam...
Αρα εφοσον στο 4.10 ειναι στα 30μετρα, αν μπορεσα να καταλαβω οι περισσοτερες τουφεκιες σου στο βιντεο ειναι στα 45-50 μετρα περιπου?
Έχει και μακρινές έχει και κοντινές βολές

Τέλος το απογευτινο καρτερακι.
Είχε πουλάκια αλλά σκιαγμενα και με την παραμικρη κίνηση στρίβουν και δεν τα ξαναβλέπεις.
Δεν έχει και τουφέκια να παίξουν τα πουλιά και θέλει πολυ υπομονη.
Αποτέλεσμα μηδέν στον τουρβα.
Από κάργιες μείον τρεις μόνο.

Το κακό είναι πως μπήκαν τα τρακτέρ και σβαρνισαν και ισιαξαν τα χωράφια χωρίς να αφήσουν μέσα τίποτα. Ούτε σπυρί.
Αύριο σε άλλο μέρος μήπως είναι καλύτερα.

Status
Not open for further replies.
Back