Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
συγγνώμη κιόλας για να καταλάβω.
δλδ θα διαπραγματευθούμε τώρα το θέμα της ιδιοκτησίας ? Έχουμε τρελλαθεί τελείως ?

είμαι ιδιοκτήτης άρα όποιον θέλω αφήνω να μπει και όποιον θέλω διώχνω. ΤΕΛΟΣ.

η μόνη κουβέντα παίζει στο αν είμαι όντως ιδιοκτήτης .
Αν το εχεις περιφραγμενο δεν μπορι να μπει κανενας απαγορευεται αν οχι δεν μπωρης να απαγορευσεις σε κανενα μονο στην καλη θελησει του αλλου κυνηγου να φηγει μπορης να πονταρεις

Αν το εχεις περιφραγμενο δεν μπορι να μπει κανενας απαγορευεται αν οχι δεν μπωρης να απαγορευσεις σε κανενα μονο στην καλη θελησει του αλλου κυνηγου να φηγει μπορης να πονταρεις
Γι αυτό έλεγε ο Τσίπρας αφήστε τις πόρτες ανοιχτές και κάντε πώς κοιμόσαστε!

Οταν ειχα ακομη τα σκυλια στο μαντρι που το ειχαμε περιφραξει γιατι μας εκλεβαν τα φρουτα και τα ζωα, μια μερα αμολησα την κουρτσχαρινα και πηγαιναμε περιπατο μεσα στο περιφραγμενο

Ειμουν με το κουμπαρο μου και βλεπω εναν τυπο να χει μπει μεσα και να μαζευει χοχλιους

Ολα καλα παρολο που μπηκε παρανομα

Μεχρι που περασε το σκυλι κοντα του στα 3 μετρα χωρις να τον γαυγισει καθολου και πηγε να το δειρει με την μαγκουρα του
Επειδη ταχα φοβηθηκε!!!

Δυο φορες εχω ξεφυγει και ηταν γιαυτο το λογο- πηγαν να μου πειραξουν σκυλι

Εγινε της μουρλης και εφυγε σαν σκατο διαλυμενος!

Και δεν το λεω με περηφανια γιατι ειμαι κατα καθαρα αυτων των φασεων. Χιλιες φορες να φυγω μαλακας παρα να κανω κακο για φρουτα χοχλιους και τετοια πραματα!

Μπαινεις παρανομα σε ξενη ιδιοκτησια με βλεπεις σε βλεπω δεν μιλας δεν χειρετας σε αφηνω και πας να μου κανεις και κακο στο σκυλι που δεν σε πειραξε

Πηγε να βγει και απο πανω αρχικα γιατι ειμουν νεαρο κοπελι κοντα στα 24-25 και νομιζε ειμαι του χεριου του αλλα δεν ηξερε καλα τι σημαινουν για μενα τα σκυλια μου!

εαν δεν πειραζε το σκυλι θα μαζευε χοχλιους μεχρι και για να πουλησει παρολο που μπηκε μεσα παρανομα!!!

δλδ θα διαπραγματευθούμε τώρα το θέμα της ιδιοκτησίας ? Έχουμε τρελλαθεί τελείως ?

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο έχει κουράσει όλο αυτο το θέμα μερικοί εδώ μέσα είναι κάθετη σ'αυτό που λένε χωρίς να ξέρουν τι είναι σωστό και τι όχι το να είσαι λίγο άνθρωπος είναι καλό χωρίς βέβαια ο φιλοξενούμενος να το παίζει τσαμπουκα. Τελος πάντων, έτσι έχουν μάθει να κάνουν ορισμένοι και γι'αυτό η νοοτροπία του κυνηγιού χαλάει και την παίρνουν άλλοι στα χέρια τους,δεν θα κάτσω να κυνηγήσω αυτόν που θα μπει να κυνηγήσει ένα πρωινό στο χωράφι μου αλλά θα προσπαθήσω με άλλους φίλους κυνηγούς να αλλάξουμε μυαλά στους έξυπνους που κάθε χρόνο σφίγγουν τα ζωνάρια...εσύ κάτσε διώξε κυνηγούς από την "ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ ΣΟΥ"

Καλημέρα

Ειλικρινά απογοητεύομαι από όλα αυτά που διαβάζω αλλά και το γεγονός ότι θα το φτάσετε στο αμήν

Με τέτοια μυαλά και νοοτροπία ιδιοκτησίας που έχουν κάποιοί δεν θα μπορούμε σε λίγα χρόνια να κάνουμε αυτό που αγαπάμε

Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα ( αργά η γρήγορα θα έρθει και σε σένα ΒΛΑΚΑ )

Δεν αναφέρομε σε κανέναν προσωπικά

Απλά λυπάμαι

Δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο έχει κουράσει όλο αυτο το θέμα μερικοί εδώ μέσα είναι κάθετη σ'αυτό που λένε χωρίς να ξέρουν τι είναι σωστό και τι όχι το να είσαι λίγο άνθρωπος είναι καλό χωρίς βέβαια ο φιλοξενούμενος να το παίζει τσαμπουκα. Τελος πάντων, έτσι έχουν μάθει να κάνουν ορισμένοι και γι'αυτό η νοοτροπία του κυνηγιού χαλάει και την παίρνουν άλλοι στα χέρια τους,δεν θα κάτσω να κυνηγήσω αυτόν που θα μπει να κυνηγήσει ένα πρωινό στο χωράφι μου αλλά θα προσπαθήσω με άλλους φίλους κυνηγούς να αλλάξουμε μυαλά στους έξυπνους που κάθε χρόνο σφίγγουν τα ζωνάρια...εσύ κάτσε διώξε κυνηγούς από την "ΙΔΙΟΚΤΗΣΊΑ ΣΟΥ"
από τον λίγο χαοτικό τρόπο σκέψης σου καταλαβαίνω ότι είσαι μάλλον ένας νέος σε ηλικία συνάδελφος ( αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη ) και για αυτό σαν μεγαλύτερος θα σου δώσω μία συμβουλή.

νόμιμο = ο ιδιοκτήτης είναι παντελώς κυρίαρχος στην ιδιοκτησία του και έχει το νόμιμο δικαίωμα να επιτρέπει ή όχι την πρόσβαση σε άλλους.
ευγενικό = είναι προφανώς θέμα ευγένειας και πολιτισμού η δυνατότητα του ιδιοκτήτη να επιτρέψει σε κάποιον ( στην προκειμένη κυνηγό ) να εισέλθει στην ιδιοκτησία του.
ωφέλιμο = είναι προφανέστατα προς ώφελος όλων των πιθανά εμπλεκομένων , η συζήτηση και η ευγενική αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων , όταν υπάρχουν αντίθετες απόψεις.

Το πως κάθε ένας από εμάς αντιμετωπίζει μία τέτοια κατάσταση είναι θέμα κυρίως χαρακτήρα και εμπειριών .
Εγώ προσωπικά δεν θα "διώξω" κάποιον που θα βρω στο χωράφι μου , ίσως μόνο του πω να προσέχει λίγο να μην τουφεκάει χαμηλά και με πάρουν τα σκάγια ;) ;)

ΑΛΛΑ ........... και εδώ μάλλον δεν έχεις καταλάβει ,

Δεν πρόκειται να αμφισβητήσω ούτε κλάσμα του δευτερολέπτου , τον ιδιοκτήτη που θα πει σε εμένα ή σε κάποιον άλλον να φύγει από την ιδιοκτησία του.
Είναι αναφαίρετο και κυρίως νόμιμο δικαίωμά του και μπορεί να το κάνει είτε ευγενικά είτε αγενώς και δεν μπορεί κανείς να του προσάψει το οτιδήποτε .

Δεν συζητάμε αν λοιπόν είναι ευγενικό , ηθικό , ωραίο , άσχημο .
Άπαξ και είναι νόμιμο τέλος η κουβέντα.
Και όσο για το περιφραγμένο ή όχι , το θέμα είναι ότι το περιφραγμένο είναι εμφανώς ιδιοκτησία και για αυτό απαγορεύεται να εισέλθεις , το χωρίς περίφραξη δεν ξέρεις αν είναι ιδιοκτησία και για αυτό μπορείς να εισέλθεις.
Όταν όμως ενημερωθείς ότι είναι ιδιοκτησία , μαζεύεις τα κουβαδάκια σου και πας σε άλλη παραλία χωρίς πολλές κουβεντούλες.

Αυτά και το κλείνω και εγώ.

Να πω και το εξής μιας και αυτό γνωρίζω.
Αν κάνω λάθος με διορθώνετε.

Αν βρεις ένα μποστάνι και κόψεις ένα καρπούζι και το φας επιτόπου με 40 υπό σκιά ο νόμος είναι με το μέρος σου.
Αν το πάρεις στα χέρια και απομακρυνθείς το αντίθετο.

Τι λέτε και εσείς;

ps
Ωχχχ της Πόπης θα γίνει το ξέρω.
Μπορεί να το έχω κάνει 4-5 φορές στα 30 χρόνια αλλά αυτό μου είχαν πει όταν ρώτησα ... όχι δικηγόρο φυσικά.

Να πω και το εξής μιας και αυτό γνωρίζω.
Αν κάνω λάθος με διορθώνετε.

Αν βρεις ένα μποστάνι και κόψεις ένα καρπούζι και το φας επιτόπου με 40 υπό σκιά ο νόμος είναι με το μέρος σου.
Αν το πάρεις στα χέρια και απομακρυνθείς το αντίθετο.

Τι λέτε και εσείς;

ps
Ωχχχ της Πόπης θα γίνει το ξέρω.
Μπορεί να το έχω κάνει 4-5 φορές στα 30 χρόνια αλλά αυτό μου είχαν πει όταν ρώτησα ... όχι δικηγόρο φυσικά.
Να κοψει οποιος θελει ενα να φαει επιτοπου και να παρει και ενα σπιτι φιλε
Και συκο και μαρουλι και οτι εχει
Χαλαλι του ανθρωπου χιλιες φορες!!!

Υπαρχει ενα αλλα ομως

εαν ειναι περιφραγμενο δεν πρεπει να μπει μεσα- ειναι λαθος!

Γιατι οι 9 στους δεκα πατανε την περιφραξη και την χαλανε για να το κανουν και το εχω φτιαξει απειρες φορες αυτο το χαλασμα στο πλεγμα

εαν δεν ειναι περιφραγμενο τοτε αμα θελεις να παρεις να παρεις 1-2 καρπουζια η 20-25 συκα κλπ

Δεν νομιζω να σου πει καποιος κατι εκτος φυσικα και αν οποιος περνα σταματα και πρνει 1-2 καρπυζια ( οφειλε να το περιφραξει ομως ο ιδιοκτητης)

αλλο ομως το να παρεις κατι για να φας
Και αλλο να φορτωσεις το αυτοκινητο!!!

αλλο ειναι να χει μεσα 100 καρπουζια το χωραφι και να παρεις 1-2
Αλλο να χει μεσα 3 καρπουζια και να παρεις εσυ και τα τρια

Εγω παντα δινω σε οποιον περασει και μου ζητησει
Τι πιο ομορφο απο το να φιλεψεις καποιον απο τον κηπο σου- περιβολι σου
Ημαρτον δηλαδη Χριστιανοι ειμαστε!!!

Αλλα στο λεω ειλικρινα υπηρχε μερα που μπηκαν με φορτηγο και εκοψαν τα παντα!!!
Δεν αφησαν καν να δοκιμασω!

αρα για μενα ειναι καθαρα στο ποσο ανθρωπος εισαι
Και σαν ιδιοκτητης
Και σαν περαστικος

Υπαρχει ενα αλλα ομως

Γιατι οι 9 στους δεκα πατανε την περιφραξη και την χαλανε για να το κανουν και το εχω φτιαξει απειρες φορες αυτο το χαλασμα στο πλεγμα

εαν δεν ειναι περιφραγμενο τοτε αμα θελεις να παρεις να παρεις 1-2 καρπουζια η 20-25 συκα κλπ

Δεν νομιζω να σου πει καποιος κατι εκτος φυσικα και αν οποιος περνα σταματα και πρνει 1-2 καρπυζια ( οφειλε να το περιφραξει ομως ο ιδιοκτητης)

Και σαν ιδιοκτητης
Και σαν περαστικος
Ετσι ειναι.shake hands.

Υπαρχει ενα αλλα ομως

Και σαν ιδιοκτητης
Και σαν περαστικος
Μακάρι να ήταν όλοι έτσι..

Άμα είναι έτσι,θα πάει ο Τσάκαλος και θα ανοίξει τον χάρτη λέγοντας...Μαγκες...Σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων δεν πέφτει ντουφέκια εδώ πέρα,πούλο όλοι ρε!
Εννοείται φιλαρα! Όσο ακούγεται ο ήχος και όσο βλέπει το μάτι,τον πουλο αρμ και τελείωσε... Μη βγάλω κανένα χρυσοβουλο παραχώρησης από τον σουλτάνο το Μαχμουτ το Β' και πέσουν σαγονια...

Βρε παιδιά, sorry για το off topic, αλλά τι κακό είν' αυτό που βρήκε πάλι κι εφέτο την όμορφη Ελλαδίτσα μας με τις ρημάδες τις πυρκαϊές...;;; (Ειδικά αυτήν την κακομοίρα την Εύβοια την έχουνε ρημάξει τα τελευταία καλοκαίρια...!!!)
Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια...!!! Παντελώς αδιόρθωτοι...!!! Και φανταστείτε ότι αρκετές απ' αυτές τις κωλοπυρκαγιές μπορεί να μπήκανε από "πυρομανή" ανθρώπινα χέρια...!!! Απλά αδιανόητο...!!! Απάνθρωπο κι εγκληματικό...!!!
Έλεος πια...!!! Πού ζούμε...;;; :(:mad::(:mad:

Ο νόμος τα προβλέπει όλα, το κυνήγι επιτρέπεται σε ξένες ιδιοκτησίες, αρκεί να μην δουλεύουν μέσα αγρότες ή να μην
υπάρχει κάποια καλλιέργεια που να κινδυνεύει να καταστραφεί από το κυνήγι (πχ πορτακάλια, τριφύλλι κλπ) ή αν είναι περιφραγμένο. Για αυτό υπάρχουν νόμοι για να μην κάνει ότι νομίζει ο καθένας ότι είναι σωστό. Κατά τα άλλα χρειάζεται και σεβασμός από τους κυνηγούς στις ξένες περιουσίες.

Καλησπέρα σε όλους.
Το πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά είδα δύο τρυγονακια πάνω σε καλώδια κάνοντας κατόπτευση σε ενα ηλιόσπορο δίπλα.
Αυτό που παρατήρησα είναι πως μόνο σε μέρος με νερό ή σε λακκούβες που γεμίζουν νερό από ποτισματα θα βρεις να γυρνάνε πουλιά.
Μ αυτήν την ξηρασία και την ζέστη λογικό.
Πολύ λίγα μέχρι στιγμής και μάλλον πάμε για έναρξη με λίγα πουλιά και αυτά συγκεντρωμένα σε λίγα μέρη.
Εκτίμηση μου είναι χωρίς να έχω γυρίσει και να ψάξω.
Θα ψάξω αυτό το ΣΚ και ίσως το άλλο αν και δεν βλέπω να βγάζω άδεια τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Ο νόμος τα προβλέπει όλα, το κυνήγι επιτρέπεται σε ξένες ιδιοκτησίες, αρκεί να μην δουλεύουν μέσα αγρότες ή να μην
υπάρχει κάποια καλλιέργεια που να κινδυνεύει να καταστραφεί από το κυνήγι (πχ πορτακάλια, τριφύλλι κλπ) ή αν είναι περιφραγμένο. Για αυτό υπάρχουν νόμοι για να μην κάνει ότι νομίζει ο καθένας ότι είναι σωστό. Κατά τα άλλα χρειάζεται και σεβασμός από τους κυνηγούς στις ξένες περιουσίες.
Ακριβώς έτσι Κων/νε και άλλη ερμηνεία δε χωράει. Και εμείς όταν κυνηγάμε διαβαίνουμε απο ξένες περιουσίες, αλλά οι σωστοί τρόποι και η καλή αγωγή επιβάλλουν να αναγνωρίζουμε την προτεραιότητα στον ιδιοκτήτη, όταν αυτός τυχαίνει να είναι και κυνηγός!

Μιας και αναφερθηκε το τρυφιλι
Βλεπω συχνα εκει να κυνηγουν το ορτυκι σε τρυφιλι
Δεν εχετε αντιδρασεις απο τους αγροτες
Εδω υπαρχουν και ειναι και ασχημες μαλιστα συνηθως

Το τριφύλλι λέει ο πεθερός μου που έχει δουλέψει παλιότερα σε αυτά, αν το πατήσεις, την άλλη μέρα έχει συνέλθει πάλι.

Το 2006 γι' αυτόν τον λόγο, στα Καλύβια (χωριό) Αιτωλοακαρνανίας, ένας κτηνοτρόφος - γαιοκτήμονας, σε συνέργεια με τον πατέρα του, είχε εκτελέσει εν ψυχρώ 5 αμέριμνους κυνηγούς, τον έναν μετά τον άλλο σαν κοτσύφια...!!! Ξεκλήρισε ολόκληρη την κυνηγοπαρέα...!!! "Έκλεισε" τόσα σπίτια...!!!
Κι όμως, βάσει του ισχύοντος νόμου, αυτός ο "άνθρωπος" σε λίγα χρόνια (εάν όχι ήδη) θα δικαιούται την αποφυλάκισή του κατόπιν επίσημης και νομιμότατης αιτήσεώς του...!!!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back