Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν είπα σε κανέναν φύγε...μην κάνουμε διαστρέβλωση για να το παίξουμε εξυπνακηδες...είπα ότι ο φιλοξενούμενος οφείλει να σέβεται....και μόνο που ανέφερα τη λέξη φιλοξενούμενος σημαίνει ότι αποδέχομαι την παρουσία του... αλλά όχι να βάλει νόμους στην ιδιοκτησία μου!
Ανέβα λίγο πάνω και διάβασε τα μυνήματα σου στην τελευταία πρόταση (φαντάζεσαι να πάω στις 7 και νά μου πει ο άλλος ας ερχοσουνα νωρίτερα) αυτό τι συμβαίνει αν κάποιος είναι ήδη εκεί θα του πεις φύγε να κάτσω εγώ,αν κάνω λάθος εξήγησε μου τι θες να πεις με αυτά που γράφεις

Ανέβα λίγο πάνω και διάβασε τα μυνήματα σου στην τελευταία πρόταση (φαντάζεσαι να πάω στις 7 και νά μου πει ο άλλος ας ερχοσουνα νωρίτερα) αυτό τι συμβαίνει αν κάποιος είναι ήδη εκεί θα του πεις φύγε να κάτσω εγώ,αν κάνω λάθος εξήγησε μου τι θες να πεις με αυτά που γράφεις
Αυτό που που θα τού πω είναι ότι το χωράφι είναι ιδιοκτησία μου και μπορεί να κάτσει ποίο δίπλα ...τώρα εάν αρχίσει να μου λέει ιστορίες δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί δεν μου έχει τύχει....εγώ πάντως σε ιδιοκτησία ξένη παρόντος του ιδιοκτήτη κυνηγού η απλά γεωργού δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάτσω εκεί για καρτέρι!

Όταν έρχεται κάποιος χωρίς όπλο και σου λέει να φύγεις γιατί το χωράφι είναι δικό του απλά φεύγεις.
Ούτε Ε9 ούτε τίποτα.

Όταν έρχεται με όπλο, εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα.
Δεν μπορι να σου πει τιποτα αν δεν εχει περηφραξη το χωραφι...εκτος κσι εχει καλιεργια που μπορουμε να του κανουμε ζημια

Μου ρθε φλασιά και λέω να δω πανσέληνο Αυγούστου.
Να σας πω τα ""καλά"" νέα να ""χαρείτε"" και εσείς....
22 Αυγούστου... Να χει και τίποτα βοριαδακια....
Τα τρυγόνια θα μας χαιρετούν .bye.
Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να πετώ
για να φτάσω Αφρική, μη με δηλώσουν στην εφαρμογή

Μου ρθε φλασιά και λέω να δω πανσέληνο Αυγούστου.
Να σας πω τα ""καλά"" νέα να ""χαρείτε"" και εσείς....
22 Αυγούστου... Να χει και τίποτα βοριαδακια....
Τα τρυγόνια θα μας χαιρετούν .bye.
Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να πετώ
για να φτάσω Αφρική, μη με δηλώσουν στην εφαρμογή
Εχουμε εμεις εναρξη ρε 22 Αυγουστου
Αστο πανω μου
Θα σου στελνω πισω τα τρυγονια να μου πασαρεις τα ορτυκια

Άρα, για να είμαστε σαφείς.
Πας εσύ με την παρέα σου σε ένα μέρος για καρτέρι. Ξεκινάει το κυνήγι, έχει και πουλάκια και γίνεται χαβαλες. Μετά από μισή ώρα έρχομαι εγώ με την καραμπίνα μου, τα φυσίγγια μου και το σκαμνάκι μου και σας λέω μάγκες δρόμο, αυτό το χωρίς περίφραξη χωράφι που κάθεστε είναι δικό μου.
Κι εσείς φεύγετε; Σοβαρα πιάνει αυτό; Αν είναι να ξέρω να το χρησιμοποιώ κι εγώ...
Άμα είναι έτσι,θα πάει ο Τσάκαλος και θα ανοίξει τον χάρτη λέγοντας...Μαγκες...Σε ακτίνα 6 χιλιομέτρων δεν πέφτει ντουφέκια εδώ πέρα,πούλο όλοι ρε!

Ποτε δεν παμε σε μερος που ειναι ειδη πιασμενο τουλαχηστον 100 μετρα απο κυνηγο ...αν ειμαστε καλεσμενοι φιλου αφηνουμε να μας πει αυτος που θα καθησουμε...
Ακριβώς...και να συμπληρώσω, αν έχουμε καλέσει φίλο μας καλό είναι να μην κάνει βούκινο το καρτεράκι μας, εκεί πρέπει να σεβαστεί ακόμα περισσότερο καθώς μετά δε θα μπορέσει να κυνηγήσει κανείς...

Να το πάμε ανάποδα.... είσαι εσύ στο καρτέρι και έρχομαι εγώ στο χωράφι μου με το τρακτέρ η το αλυσοπρίονο για να δουλέψω ,μην μου πεις ότι θα μου βάλεις καί χέρι γιατί θα τρελαθώ!
Μου έχει τύχει αυτό!
Εγώ ήμουν στο καρτέρι ανάμεσα στα λιόδεντρα και ξάφνου ήλθε ο ιδιοκτήτης (γνωστός μου και συντοπίτης) ακριβώς εκεί για αγροτικές εργασίες...
Χωρίς δεύτερη κουβέντα, και αφού αλληλοχαιρετηθήκαμε και τα είπαμε φιλικά λιγάκι, τα μάζεψα κι έφυγα (όπως αναφέρει και ο Κυριάκος πιο πάνω), πήγα σε παραδίπλα κτήμα και όλα μια χαρά, αφού τον καθησύχασα κιόλας ότι δεν κινδυνεύει να "φάει" τίποτα σκάγια μου...!
Αλλά και να φοβόταν ο άνθρωπος και να ενοχλούνταν ιδιαιτέρως από τις ντουφεκιές μου, θα ήμουν απολύτως πρόθυμος και διατεθειμένος να πάω κι ακόμη πιο μακριά του, για να κυνηγήσω ξέγνοιαστα, σεβόμενος την ησυχία του και την εργασία του...
Αυτά.
Μάγκες, πάνω απ' όλα ψυχραιμία, σύνεση κι ευγένεια! Και όλα πάνε μια χαρά...!

Last edited:
Αυτό που που θα τού πω είναι ότι το χωράφι είναι ιδιοκτησία μου και μπορεί να κάτσει ποίο δίπλα ...τώρα εάν αρχίσει να μου λέει ιστορίες δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί δεν μου έχει τύχει....εγώ πάντως σε ιδιοκτησία ξένη παρόντος του ιδιοκτήτη κυνηγού η απλά γεωργού δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να κάτσω εκεί για καρτέρι!
Τέλος πάντως, εύχομαι να μη τύχης σε κανέναν που θα έχει αντίθετη γνώμη από την δικιά σου γιατί με τέτοια συμπεριφορά κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή

Αυτό που σίγουρα ξέρω, είναι οτι μπορεί οποιοσδήποτε να ασκήσει θηρα σε μη περιφραγμένο χωράφι και δεν νομίζω πως ο ιδιοκτήτης για να ασκήσει θηρα μπορεί να τον διώξει απ το σημείο. Αλλωστε πως θα αποδειχτεί αν είναι δικό του και και δεν λέει μπαρούφες... Αν θες να κυνηγας στο δικό σου χωράφι και νόμιμα κάνεις περιφραξη και κυνηγάς στο κτήμα σου. Εγω αυτό πιστέυω. Εννοείται πως αν ο άνθρωπος έχει δουλειά στο κτήμα φευγουμε. Μου έχει τύχει άπειρες φορές σε λιοστάσια...

Στο κτήμα το δικό μου κάτω στην Κυπαρισσία λόγο θέσης δίπλα σε ντυμένο είναι αρένα δίωξης.Το μόνο που έχω κάνει είναι να χτίσω μια ποτίστρα δίπλα στην πηγή για σκυλιά και ζωντανά.Οποιος θέλει μπαίνει όποιος θέλει βγαίνει και είναι λογικό.Οταν πάω κάτω καλοκαίρι μαζεύω σύκα και τα αφήνω στο νερό δίπλα για τους περαστικούς.Το μόνο που έχω βάλει,είναι μια ταμπέλα για τα καβούρια.
"Πάρε για έναν μεζέ,όχι για να χορτάσεις"

Last edited:
Στο κτήμα το δικό μου κάτω στην Κυπαρισσία λόγο θέσης δίπλα σε ντυμένο είναι αρένα δίωξης.Το μόνο που έχω κάνει είναι να χτίσω μια ποτίστρα δίπλα στην πηγή για σκυλιά και ζωντανά.Οποιος θέλει μπαίνει όποιος θέλει βγαίνει και είναι λογικό.Οταν πάω κάτω καλοκαίρι μαζεύω σύκα και τα αφήνω στο νερό δίπλα για τους περαστικούς.Το μόνο που έχω βάλει,είναι μια ταμπέλα για τα καβούρια.
"Πάρε για έναν μεζέ,όχι για να χορτάσεις"
Πατριωτηη...Καταγωγή από Κυπαρισσία ήταν ο πατέρας μοθ..έχω κάτι ελιες ακομα κάτω..

Όταν έρχεται κάποιος χωρίς όπλο και σου λέει να φύγεις γιατί το χωράφι είναι δικό του απλά φεύγεις.
Ούτε Ε9 ούτε τίποτα.

Όταν έρχεται με όπλο, εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα.
Άρα η καλύτερη λύση είναι η εξής, εμφανίζεσαι με αλυσοπρίονο και μόλις τον διώξεις βγάζεις την καραμπίνα από το πορτ μπαγκάζ .my man.

Tα πραγματα με κτηματα και ιδιοκτησιες ειναι πολυ δυσκολα....( για μενα ).
Εχω ενα κτημα ( περιοχη πλακα ) για οσους ξερουν απο Σαμο....ειναι 12 στρεματα με παλιες ελιες.
Εμ' ελα που ειναι απο τα σημεια και ποστα λαγου.....9 στις 10 φορες που εκει για κυνηγι...το μερος
ειναι πιασμενο απο αλλη παρεα....Τι να πεις ?? Μαγκες μαζευτετα και φυγεται....το χωραφι ειναι δικο μου ???
ΠΟΤΕ δεν μπορεσα να πω κατι τετοιο....Ποτε δεν εδιωξα ανθρωπο....το μονο που εχω πει...Λεβεντες μην
αφηνεται σκουπιδια.

Πταίσματα ... Στις φάσες γίνεται το καλό παιχνίδι.
Κάποιοι τουφεκάνε σε ύψη που χρειάζεται πύραυλος εδάφους αέρος για να κατέβουν τα πουλιά.
Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη.
Εκεί αποχωρείς με την ουρά στα σκέλια :)

Φάση ...
Φίλος στην Κωπαΐδα.
Βλέπει έναν να φορτώνει καρπούζια σε ένα αγροτικό.μ
Του ζητάει 2 καρπούζια για το σπίτι.
Ναι ρε φίλε του λέει, πάρε όσα θες.
Φορτώνει 2 καρπούζια στα χέρια και ξεκινά για το αυτοκίνητο.
Στον δρόμο φρενάρει ένα αγροτικό δίπλα του και του λέει ο τύπος "που βρήκες τα καρπούζια;"
Του εξηγεί που και του λέει ότι ρώτησε τον ιδιοκτήτη για να τα κόψει.
"Εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης" του απαντά ο άλλος.
Πάρτα, αλλά μην ξανακόψεις ... Και έφυγε σπινιάροντας να βρεί τον αρχιμαλάκα ... :)
με ξένα κολυβα κάνουμε μνημόσυνο

Ένα γρήγορο πέρασμα πριν τη δουλειά , τα τρυγόνια που αλλού , στα καλώδια να εποπτεύουν το μέρος , τα χωράφια με ηλιόσπορο πολλά και ώριμα γύρω γύρω
15 με 20 πουλιά και σίγουρα πολλά περισσότερα είχαν αρχίσει το φαι
Για φωτογραφία δεν έκατσαν αφού μόλις σταμάτησα το αυτοκίνητο βούτηξαν για μασα

Να το πάμε ανάποδα.... είσαι εσύ στο καρτέρι και έρχομαι εγώ στο χωράφι μου με το τρακτέρ η το αλυσοπρίονο για να δουλέψω ,μην μου πεις ότι θα μου βάλεις καί χέρι γιατί θα τρελαθώ!
όχι βέβαια , αλλά έχω δει σε αντίστοιχη περίπτωση ,δλδ να έρχεται ο αγρότης με το τρακτέρ να κόψει τα ηλιόσπορα και δύο τυπάκια που είχαν κάτσει τρυγονοκαρτέρι του λένε .
- ρε φιλαράκι άμα σου δώσουμε ένα κατοσταρικάκι γίνεται να φύγεις και να τα κόψεις αύριο ?

το χούφτωσε ο αγρότης το κατοσταρικάκι χαιρετηθήκαν , τους ευχήθηκε καλά να περάσουν και όλα καλά .

αμ πως .................. ;) ;)

Τέλος πάντως, εύχομαι να μη τύχης σε κανέναν που θα έχει αντίθετη γνώμη από την δικιά σου γιατί με τέτοια συμπεριφορά κάποια στιγμή θα γίνει η στραβή
συγγνώμη κιόλας για να καταλάβω.
δλδ θα διαπραγματευθούμε τώρα το θέμα της ιδιοκτησίας ? Έχουμε τρελλαθεί τελείως ?

είμαι ιδιοκτήτης άρα όποιον θέλω αφήνω να μπει και όποιον θέλω διώχνω. ΤΕΛΟΣ.

η μόνη κουβέντα παίζει στο αν είμαι όντως ιδιοκτήτης .

Status
Not open for further replies.
Back