Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το πρωί είχε έναν ελαφρύ βοριά με ψιλόβροχο,οτι πρέπει λέω για παπιά,(ήθελα να πάω να κοιτάξω να δω τι παίζει)πάω παίρνω τον σπρινγκερακο μου και πάμε...
Παπιά εντόπισα πολλά σε ένα χωράφι αλλά έβλεπα να μπαίνουν και τρυγονακια,όπα λέω βαρεσα ένα μικρό (τα υπόλοιπα αύριο) έφυγα για τα τρυγονακια και κατάφερα 2....
.
Χρήστο έχεις βαλθεί να μας τρελλάνεις! Να είσαι καλά γιατί τουλάχιστον κάνουμε οφθαλμόλουτρο, φάτε μάτια ψάρια!
Αααα, τώρα που είπα ψάρια, χρωστάς φωτορεπορτάζ από τις χθεσινές αλανιάρες ;)

Το πρωί είχε έναν ελαφρύ βοριά με ψιλόβροχο,οτι πρέπει λέω για παπιά,(ήθελα να πάω να κοιτάξω να δω τι παίζει)πάω παίρνω τον σπρινγκερακο μου και πάμε...
Παπιά εντόπισα πολλά σε ένα χωράφι αλλά έβλεπα να μπαίνουν και τρυγονακια,όπα λέω βαρεσα ένα μικρό (τα υπόλοιπα αύριο) έφυγα για τα τρυγονακια και κατάφερα 2....
.
πολυ καλη τρυγονοχρονια ,μπραβο πατριωτη.

.
Μπράβο κομάντο μου... Φύλαξε μου ένα πόστο δίπλα σου για τα παπιά αύριο το πρωί... Έτσι και αλλιώς δεν τα βαράω λίγο οφθαλμόλουτρο θέλω να κάνω.... :p

.
Μην χαλαρωνης Χρήστο βάρα κ ανέβαζε φωτό να περνούμε μάτι και εμείς.:cool::cool:

Πιστεύω να είναι το τελευταίο για φέτος...
Είδα 3 σήμερα...
.
Γεια σου ρε Χρισταρα το πήγες μέχρι τέλους.Εν Ω οι υπόλοιποι η σκέψη μας είναι στις τσίχλες εσύ μας προσγειώνεις απότομα.

Με αφορμή την σημερινή επιτυχία του Χρήστου που είδε 3 τρυγόνια και πήρε ένα στις 10 Οκτωβρίου, θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους ποια είναι η "αργότερη"ημερομηνία που έχουν παρατηρήσει τρυγόνι.
Τα ποιο αργοπορημένα τα είχα συναντήσει στις 3/10 περίπου το 1984 και για πολλά χρόνια πίστευα ότι είχα δει τα ποιο αργοπορημένα, αλλά το 2010 (αν δεν κάνω λάθος 1-2 χρόνια) στις 19/10 κυνηγώντας ορτύκια είδα κανονικότατο πέρασμα! με 3-4 κοπαδάκια των 5-25 πουλιών! Από τότε έχω αυτή την απορία και με την ευκαιρεία υπαρξης του forum ρωτάω και εσάς.

Με αφορμή την σημερινή επιτυχία του Χρήστου που είδε 3 τρυγόνια και πήρε ένα στις 10 Οκτωβρίου, θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέλφους ποια είναι η "αργότερη"ημερομηνία που έχουν παρατηρήσει τρυγόνι.
Τα ποιο αργοπορημένα τα είχα συναντήσει στις 3/10 περίπου το 1984 και για πολλά χρόνια πίστευα ότι είχα δει τα ποιο αργοπορημένα, αλλά το 2010 (αν δεν κάνω λάθος 1-2 χρόνια) στις 19/10 κυνηγώντας ορτύκια είδα κανονικότατο πέρασμα! με 3-4 κοπαδάκια των 5-25 πουλιών! Από τότε έχω αυτή την απορία και με την ευκαιρεία υπαρξης του forum ρωτάω και εσάς.
Φιλε ειδαμε περυσι αρχες νοεμβρη ανατολικη αττικη που ειχαμε παει για τσιχλες κ δεν το πιστευαμε,στην αρχη το περασα για 18ουρα αλλα πλησιαζοντας με το αυτοκινητο την ωρα που φευγαμε σηκωθηκε κ ηταν ενα πανεμορφο μεγαλο τρυγονι!

Μια χρονιά επιασα κουβέντα με έναν κυνηγό ο οποίος έχει σπίτι στο Χάρακα πολύ κοντά στο σημείο που πάω. Μου είπε μια χρονιά αρχές Οκτώβρη έπεσαν πολλά τρυγόνια στην περιοχή το ξημέρωμα ετοιμαζόταν να πάει δουλειά, είδε τι γινόταν και δεν πήγε για δουλειά. Δεν ξέρω αν αληθεύει, αλλά όταν βλέπω κάποιους φίλους εδώ από Βόρεια να χτυπάνε ακόμα τρυγόνια, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω!

Status
Not open for further replies.
Back