Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα, από Λεγρενά ελάχιστα πράγματα, ακούστηκαν κάποιες τουφεκιές αλλά φαινόταν ότι ήταν η ακολουθία των τουφεκιών που τρώει ένα πουλί όταν περνάει από όλα τα καρτέρια που είναι το ένα δίπλα στο άλλο...
Είδα τέσσερα, όλα εκτός βεληνεκούς
Οι περισσότεροι φύγαμε ατουφέκιστοι, κάποιοι τυχεροί έκαναν από ένα τρυγονάκι...
Επιβεβαιωνω και εγω Παντελη ακριβωs ετσι πηγε και ο αδελφοs μου με φιλο του σημερα Λεγρενα με παρα πολυ αερα ειχαν κατσει χαμηλα στο ρεμα κατω απο την πρωτη γραμμη που λεμε και περασε ενα πολυ χαμηλα κοντα στο αυτοκινητο και διπλα του και το πηρε .Ηταν παντωs μεγαλο πουλι

Πρέβεζα σήμερα είχε καλό ξεκλαρωμα και μετά μπήκαν κάποια κοπαδακια,το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τρία...
.
Μπράβο ρε Χρήστο.
Λογικό να έχει μπασιματακι σήμερα, αφού πήγα για ψάρεμα...

Για τα ντοπιάρικα να το καταλάβω βρε Λάμπη, τα φρέσκα πως ξέρουν και μπαίνουν μόνο από εκεί;
Από μικρός τα θυμάμαι μπαίνοντας απο τα κυπαρίσια κοντά στην θάλασσα να συνεχίζουν γραμμή το σβηστό οροπέδιο με χαρουπιές -ελιές .
Τόσα χρόνια ίδια γραμμή -πορεία .

ΟΚ....Κατάφερα και πήγα Πρέβεζα σήμερα, μιας και δούλευα απόγευμα... Ανέλπιστο δώρο και ευπρόσδεκτο
Αρκετά πιασμένα πουλιά. Εμένα ένα πέρασε και το κράτησα. Μετά και μέχρι τις 9:30 που την έκανα, περάσανε αρκετά κοπαδάκια 5-8 πουλιών αλλά σε απαγορευτικές αποστάσεις από εκεί που καθόμουνα. Χόρτασα χάζεμα. Ειδικά μετά την πρώτη ντουφεκια πήγαινε η βουτιά σύννεφο...
Το ιδιαίτερο που είχε η μέρα ήταν ότι είχα μια πολύ, μα πάρα πολύ στενή επαφή με ένα γουρούνι (πολύ μεγάλο) το οποίο πέρασε και σταμάτησε σε απόσταση μικροτερη των 10 μετρων απο μένα, λίγο πριν τις 6 το πρωί... Το εφεξα με το φακό, του έριξα και μια φωνή και συνέχισε την πορεία του...
Θέλει πολύ προσοχή... Μπορεί να είναι παντού....

Attachments

• 20200909_134453.jpg
    20200909_134453.jpg
    361,8 KB · Προβολές: 77
Πρέβεζα σήμερα είχε καλό ξεκλαρωμα και μετά μπήκαν κάποια κοπαδακια,το αποτέλεσμα ήταν να πάρω τρία...
.
Μπράβο ρε κομάντο και στα ταίρια τους...Την Affinity πώς την βλέπεις Χρηστάρα?

Μπράβο ρε κομάντο και στα ταίρια τους...Την Affinity πώς την βλέπεις Χρηστάρα?
Φιλαράκι από το πρώτο κυνήγι που κάναμε μαζί λες και αυτό το όπλο είναι κομμένο και ραμμένο για μένα, βγάζει ωραίες τουφεκιές και έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος...

ΟΚ....Κατάφερα και πήγα Πρέβεζα σήμερα, μιας και δούλευα απόγευμα... Ανέλπιστο δώρο και ευπρόσδεκτο
Αρκετά πιασμένα πουλιά. Εμένα ένα πέρασε και το κράτησα. Μετά και μέχρι τις 9:30 που την έκανα, περάσανε αρκετά κοπαδάκια 5-8 πουλιών αλλά σε απαγορευτικές αποστάσεις από εκεί που καθόμουνα. Χόρτασα χάζεμα. Ειδικά μετά την πρώτη ντουφεκια πήγαινε η βουτιά σύννεφο...
Το ιδιαίτερο που είχε η μέρα ήταν ότι είχα μια πολύ, μα πάρα πολύ στενή επαφή με ένα γουρούνι (πολύ μεγάλο) το οποίο πέρασε και σταμάτησε σε απόσταση μικροτερη των 10 μετρων απο μένα, λίγο πριν τις 6 το πρωί... Το εφεξα με το φακό, του έριξα και μια φωνή και συνέχισε την πορεία του...
Θέλει πολύ προσοχή... Μπορεί να είναι παντού....
Στέφανε Αυτό το μεγάλο ήρθε προχτές στο χωράφι μου και έκανε ζημιές αλλά έχει κάνει ζημιές και σε άλλους το έχω δει και εγω,μια μέρα θα το φάει το κεφάλι του.
Όπως έχει τραβήξει την φώτο μπροστά είναι το καρτέρι μου και άμα έχεις ένα τζιπακι ασημί το είχες αραξει δίπλα στο δικό μου αμάξι..

Στέφανε Αυτό το μεγάλο ήρθε προχτές στο χωράφι μου και έκανε ζημιές αλλά έχει κάνει ζημιές και σε άλλους το έχω δει και εγω,μια μέρα θα το φάει το κεφάλι του.
Όπως έχει τραβήξει την φώτο μπροστά είναι το καρτέρι μου και άμα έχεις ένα τζιπακι ασημί το είχες αραξει δίπλα στο δικό μου αμάξι..
Όχι Χρήστο δεν έχω τζιπάκι (μακάρι να ΄χα :))... Το αφήνω πιο πίσω το αυτοκίνητο και παίρνω το δρόμο με τα πόδια...
Όταν ξανακατέβω θα βάλω φωνή... Αν είσαι εκεί απάντα... :)
Καλή συνέχεια...
Πάντως πρέπει να ήταν πάνω από 100 Kgr... Θηρίο!!!

Oταν περναει η ωρα σε ημερα εστω και με λιγα τρυγονια οι περισοτεροι κυνηγοι και λογω εργασιαs συνηθωs φευγουμε . Ειναι βεβαια και η υπομονη που εξαντλειται . Προπερσυ θυμαμαι στα Λεγρενα με τον αδελφο μου ενω ειχε φθασει σχεδον 9,00 η ωρα η και παραπανω δεν θυμαμαι,
πιασαμε καλυτερα σημεια στην ακρη αφου ειχαν φυγει σχεδον ολοι . Και ξαφνικα σαν σε ονειρο καμμια 35 αρια μετρα απο μενα και αλλα τοσα απο τον αδελφο μου βλεπω ενα κοπαδακι τρυγονια να ερχονται αναποδα ,απεναντι απο τον Χαρακα προs τιs Κολωνεs συρτα με τα κοντα πευκακια. Oπωs εριξα την πρωτη επεσαν δυο , ενα ξερο και ενα τραυματισμενο. Με τιs αλλεs δυο βολεs επεσε ο " ΓΚΙΩΝΗΣ " .Ερριξε και ο αδελφοs μου και τραυματισε ενα που το βρηκαμε. Δηλαδη ειμασταν με αδεια χερια και βρεθηκαμε με τρια τρυγονια. Γι' αυτο αν εχουμε χρονο
καμμια φορα αs καθομαστε λιγο παρα πανω . Το παιγχνιδι ληγει μονο με το σφυριγμα του ρεφερυ .

Oταν περναει η ωρα σε ημερα εστω και με λιγα τρυγονια οι περισοτεροι κυνηγοι και λογω εργασιαs συνηθωs φευγουμε . Ειναι βεβαια και η υπομονη που εξαντλειται . Προπερσυ θυμαμαι στα Λεγρενα με τον αδελφο μου ενω ειχε φθασει σχεδον 9,00 η ωρα η και παραπανω δεν θυμαμαι,
πιασαμε καλυτερα σημεια στην ακρη αφου ειχαν φυγει σχεδον ολοι . Και ξαφνικα σαν σε ονειρο καμμια 35 αρια μετρα απο μενα και αλλα τοσα απο τον αδελφο μου βλεπω ενα κοπαδακι τρυγονια να ερχονται αναποδα ,απεναντι απο τον Χαρακα προs τιs Κολωνεs συρτα με τα κοντα πευκακια. Oπωs εριξα την πρωτη επεσαν δυο , ενα ξερο και ενα τραυματισμενο. Με τιs αλλεs δυο βολεs επεσε ο " ΓΚΙΩΝΗΣ " .Ερριξε και ο αδελφοs μου και τραυματισε ενα που το βρηκαμε. Δηλαδη ειμασταν με αδεια χερια και βρεθηκαμε με τρια τρυγονια. Γι' αυτο αν εχουμε χρονο
καμμια φορα αs καθομαστε λιγο παρα πανω . Το παιγχνιδι ληγει μονο με το σφυριγμα του ρεφερυ .
Και σίγουρα χάνουμε το 100% των βολών που δεν ρίχνουμε και το 100% των πουλιών που δεν βλέπουμε επειδή φύγαμε...

Και σίγουρα χάνουμε το 100% των βολών που δεν ρίχνουμε και το 100% των πουλιών που δεν βλέπουμε επειδή φύγαμε...
Aμετρητεs φορεs δεν εχουμε ακουσει κυνηγουs να λενε οτι ηρθαν τα πουλια απο πανω μου αλλα ειχα μπει στο αυτοκινητο η ειχα μαζεψει το οπλο ; Λεs και μαs παρακολουθουν τα ατιμα . Φοβερο πραγμα .

Καλημέρα απο Κεφαλονιά)
Από της 23-08 που πηγενω σήμερα εμφανίστηκαν λίγα τρυγονακια για αρχή,
2 τα χαράματα που δεν τα πρόλαβα γιατί τα πέρασα για 18αρες που κυκλοφορούν εδώ, και τα κατάλαβα όταν ήταν μακριά!!
( Και λέω Καλή αρχή έκαναν) μετο που ξημέρωσε ένα ήρθε να μου βγάλει το ματι και του έριξα 2τουφεκιες καιαιαιαι παειει (κακιά αρχή έκανα λέω).sarcastic..sarcastic.
Μετά βέβαια το ματωσα το τρυγονακι ( για φέτος) από τά 3 φετηναρια που με πλάκωσαν με 1 τουφέκια και μου ανέβηκε η ψυχολογία, βέβαια δεν μπόρεσα να ρίξω αλλη!!
Και είδα και καμιά δεκαριά ακόμα μέχρι της 9:00 που έμεινα και τουφεκιές άκουγα σε περιοχή που περνάν πάλη!!
Αύριο έχει ο Θεός και βλέπουμε!!
Αντε καλη αρχη Σπυρο!
Απο εδω μερια τιποτα...Βεβαια μας χωριζει κ μια αποσταση......Καθε πρωι περνω τον καφε μου κ παω παραλια...απεναντι βρισκονται τα ποστα..
Μεχρι τις 7:50 που εκατσα επεσαν δυο τουφεκιες..
Στα αλλα ποστα που απεχουν απο εδω γυρω στα 25χλμ μου ειπε φιλος που εχουμε καθημερινη εποικοινωνια οτι ακουσε 5-6 τουφεκιες μεχρι τις 8:30 που εκατσε κ ειδε ενα κοπαδακι ψηλωμενο..

Αντε καλη αρχη Σπυρο!
Απο εδω μερια τιποτα...Βεβαια μας χωριζει κ μια αποσταση......Καθε πρωι περνω τον καφε μου κ παω παραλια...απεναντι βρισκονται τα ποστα..
Μεχρι τις 7:50 που εκατσα επεσαν δυο τουφεκιες..
Στα αλλα ποστα που απεχουν απο εδω γυρω στα 25χλμ μου ειπε φιλος που εχουμε καθημερινη εποικοινωνια οτι ακουσε 5-6 τουφεκιες μεχρι τις 8:30 που εκατσε κ ειδε ενα κοπαδακι ψηλωμενο..
Σευχαριστω Τάσο!!
Εσύ είσαι ανατολικά περίπου και εγώ είμαι στην άλλη άκρη που λέμε τσι Κεφαλονιάς!!!
Από τώρα και κάτω πιστεύω ότι και με τον καιρό που έχει μέχρι και την Κυριακή όλο και κάτι θα εμφανίζεται από εδώ, τώρα θα δω και αύριο τη θα γίνει!!!

Πολύ καλό ξεκούρνιασμα και εδώ σε εμάς σήμερα και κάποια μπουλουκάκια ακολούθησαν μετά... Δυστυχώς τα πουλιά περνάνε πάντα τις μέρες που δουλεύουμε
Λογικά κ αύριο θα έχει γιατί αποκλείεται να έφυγαν τα πουλιά με τέτοιο αέρα.

Status
Not open for further replies.
Back