Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Λοιπόν...Μόλις επέστρεψα από το καρτέρι μου.
Πέρασε ένα τρυγονι και το πήρα.
Άρα 100% επιτυχία.

Χαχαχα

Λοιπόν καθόμουν όπως φαίνετε στη φωτο και το πουλί τουφεκιστηκε την ώρα που περνούσε πίσω απ το αλμυρικι που δείχνει η δεύτερη φωτο.

Το πουλί έπεσε μέσα στο αμπέλι(ίσα που φαίνεται στη φωτο το αμπελι) με τη δεύτερη τουφεκια.
Με την πάνω καννη με τσοκ 3* και φυσιγγι ναβαρο νούμερο δέκα.
Γυρίζοντας μέτρησα 70 κανονικά βήματα από το σημείο που πήρα το τρυγονι.
Το οποιο δεν έπεσε πολύ μακρύτερα από κει που τουφεκιστηκε διότι πετούσε βολίδα μεν αλλά πολύ χαμηλά δε...
View attachment 15753View attachment 15754
Καλημέρα σας
Με τα ποσοστά της επιτυχίας θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια και το θείο μου που μου μάθαινε να κυνηγώ.
Κυνηγούσαμε όλη μέρα και δεν είχαμε σηκώσει τίποτα.
Εγώ ήθελα να ρίξω και δεν κρατιόμουνα οπότε είπα εγώ θα παίξω σε κοτσυφό άμα βρω. Και φεύγει ένας και του ρίχνω και τον σκοτώνω.
Μετά από λίγο βγάζει ο σκύλος ένα λαγό και του ρίχνει ο θείος μου ένα ντουμπλέ αλλά τίποτα.
Πέρασε κάνα τέταρτο και γυρίζει ο λαγός και πέφτει πάνω στο θείο μου(εγώ ήμουν από την άλλη μεριά) και του ρίχνει πάλι ένα ντουμπλέ και τον σκοτώνει.
Τρέχω τον πιάνω το λαγό και τον βάζω στη βούργια που είχα και τον κοτσυφό.
Και θέλησα να πειράξω το θείο μου που δεν έχανε ευκαιρία να με πειράξει.
Του λέω σήμερα έχουμε 100% επιτυχία εγώ και 25% εσύ.
Αφού εγώ τον κοτσυφό τον είχα πάρει με την πρώτη τουφεκιά ενώ αυτός το λαγό με την τέταρτη.
Και ο θείος δεν έχασε την ευκαιρία να με πειράξει πάλι και μου λέει.
Εδά που θα πάμε στο σπίτι θα πεις της θείας σου να μαγειρέψει το 100% της επιτυχίας σου(εννοώντας φυσικά τον κοτσυφό) να φάμε το βράδυ.

Πρέβεζα πάλι τίποτα,ένα πουλί είδα σε όλη την περιοχή και αυτό ήρθε επάνω μου και το πήρα...
Στην αναμονή για το μεγάλο πέρασμα...
Αύριο θα είναι μια καλή μέρα!!! Ελπίζω τουλάχιστον μιας και αύριο δουλεύω απόγευμα και παίζει να κατέβω... ;)

Καλημέρα σε όλους ,

Μετά απο μέρες αποχής στο ίδιο μέρος έπαιξαν λίγα πουλάκια με όμορφες τουφεκιές . Ακόμα δεν μαζεύτηκαν τα πουλιά για το μεγάλο ταξίδι . Μακάρι να είμαστε γεροί και τυχεροί και τα πετύχουμε στις επόμενες εξορμήσεις . Καλή συνέχεια απο την Fabarm team :D

Attachments

• 119047476_321045472449926_2000812841059342041_n.jpg
    119047476_321045472449926_2000812841059342041_n.jpg
    203,8 KB · Προβολές: 48
Σε παραπλανούσε ΔΙΘΕΝ με την κουβέντα ρε Στέλιο, γιατί μάλλον θα ήθελα να κάτσει στο σημείο που ήσουν εσύ..... .sarcastic.
Υπάρχουν τέτοιοι παρλαπίπες παντού. .sarcastic.
Δεν είναι αυτό.
Δέκα μέτρα δίπλα από μένα καθότανε.

Είναι απλώς θέμα ιστορίας.

Αν θες τη γνώμη μου εκεί είναι καλά να πας απο 14:30 μέχρι 17:00. Το καλό είναι ότι αυτοί συνήθως έρχονται μετά τις 17:00
Μια που έχω ρεπό σήμερα λέω να ακούσω τη συμβουλή σου και να πάω για τελευταία φορά τις ώρες που μου προτείνεις.

Άντε να δούμε....

Εδώ κάτω πάντως δε φάνηκε ούτε πούπουλο για 3η συνεχόμενη μέρα που πάω.
Λογικα θα περάσουν όταν δεν θα μπορω να πάω εγω :mad:
Την μέρα που θα βαρεθείς η θα έχεις κάποια υποχρέωση είναι σίγουρο ότι θα περάσουν. Θυμάμαι παλαιόθεν στον Κουνο (περιοχή της Μανης),πήγαινα με το φίλο μου καθημερινα 100 χλμ απο 1/9, στις 8/9 μου λέει μιας και έχω εξεταστική αύριο πήγαινε εσύ το βράδυ θα γυρίσω από Αθήνα.Βαριεμαι του λέω 7 μέρες δεν υπάρχει τίποτα μια μέρα θα κάτσω να ξεκουραστώ και συνεχιζουμε. Αποτέλεσμα 8 του μηνός όσοι πήγαν γύρισαν μεσημέρι από την Μάνη είχε βάλει τόσα πουλιά που είχε χρόνια να βάλει.

Ακομα καποιο περασμα δεν εχει κανει εδω κ ουτε το βλεπω..πολυ ελαχιστα πουλια εχουν δει οι κυνηγοι τα πρωινα στα καρτερια που εγω δεν παω λογο δουλειας...
το απογευμα ειχα την φαεινη ιδεα να παω με το 36αρι κ λιγα lambro 12γρ ν8 για χαβαλε κ γιατι κραταγα κ πολυ μικρο καλαθι..
Εκανα μια κοντινη γυρα κ δεν ειδα κατι αλλο εκτος απο κισσες κ 5-6 συκολογους..
Πηγα σε κατι πλατανια κ κοιταξα πανω δεν εφυγε τιποτα..βρηκα μια πετρα κ εκατσα μπας κ φανει τιποτα...Σε ενα ξεραδι παραδιπλα εκατσε μια γνωριμη σιλουετα..ανεβασα σιγα σιγα κ με ηρεμες κινησεις το "μικρο" κοιταζωντας ταυτοχρονα με την ακρη του ματιου μου τον στοχο,επωμισα κ πατησα την σκανδαλη........
Ετρεξα βιαστικα να την πιασω στα χερια λες κ θα μου εφευγε ενω ημουν σιγουρος πως κατι τετοιο δεν προκειται να συνεβενε...σαν κ ηταν η πρωτη φορα οπως πριν απο 22 χρονια..ιδια λαχταρα..ομορφο φετειναρι...ειχα να χτυπησω απο το '16 γιατι μετεπειτα λογο σπαστου ωραριου στην δουλεια δεν τα καταφερνα να παω....
Δεν το κρυβω πως καποτε κ οι βολες σε καθιστα θηραματα με μικρα διαμετρηματα εχουν λιγη ομορφια....

20200908_191801.jpg

Status
Not open for further replies.
Back