Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βόλτα Καπανδρίτι σήμερα και γυρίσαμε ατουφεκιστοι.Ουτε που το ειδαμε.
Δύο περιστέρια φανηκαν μακριά,αλλά από το πέταγμα δεν μου φάνηκαν για αγριοπερίστερα.
Φίλε στην Αττική θα είσαι τυχερός εάν δεις τρυγονι, οχι να ντουφεκησεις!
Από Κορακοειδη είδες κάτι?
Εχω παει 6-7 φορές στην περιοχη Μαραθώνα κ έχουν εξαφανιστεί κ αυτα, πολυ λίγα βλέπεις!

Πρωινή βόλτα Μέγαρα με φιλαράκι , ούτε που είδαμε τρυγόνι ...πλέον μέχρι και οι καρακάξες έχουν πονηρεψει και στρίβουν στα 50 μέτρα ...
Τι ωραία που περνάμε εμείς οι κυνηγοί της Αττικής , χαχα ... :rolleyes::rolleyes:

Στην Κυνουρια στον Παρνωνα σήμερα όσο βγάζαμε πατάτα στα 1100 υψόμετρο μελισουργοι ακούγονταν συνέχεια και υπήρχαν και συκοφαγοι στις πηγές και τσαλαπετειναρια που δεν βλέπουμε σχεδόν ποτέ τόσο ψηλά...

Σημερινη πρωινη βολτα του πατερα μου κοντα στην περιοχη του Αυλωνα, δεν φανηκε καμια σαιτα. Προχθες στην ιδια περιοχη αλλα σε αλλο μερος ουτε τρυγονι ειδα εγω ουτε κορακοειδη. Μονο δεκαοχτουρες και χελιδονια. Μου βγηκαν τα ματια μπας και δω κανα τρυγονακι αναμεσα τους αλλα τιποτα. Γενικα στο μερος πολυ ξεραιλα ''θηραματικα''.
Η 19η Αυγουστου μας βρηκε στο νομο Φθιωτιδος για εξερευνηση. Εδω και πολλα χρονια πρωτη μερα παντα ειμαστε στο ιδιο μερος. Τα πραγματα την 19η κακα εως απογοητευτικα. 5 ατομα βρηκαμε μονο 2 μερη οπου παιξαν απο καμια 10αρια πουλια. Το βραδυ λεω θα σηκωθω νωρις το πρωι να παω να πιασω το 1 μερος μπας και ριξω καμια ντουφεκια. Μετα απο 30 λεπτα περπατημα χωρις φεγγαρι κι εχοντας γυρισει το ποδι μου 2 φορες, φτανω στις 5 στο καρτερι. Βλεπω 1 φως και φωναζω εαν ειναι κανεις. Μου απανταει το παληκαρι οτι ειχε παει εκει απο πολυ νωρις. Αφου ειπαμε τις καλημερες μας και ευχηθηκαμε καλη χρονια, φευγω να παω σε ενα μερος οπου ειχα δει σε κατι καλωδια 2 τρυγονια την προηγουμενη. Φτανοντας εκει βλεπω τις ελιες να ειναι 2 μετρα, ενω πριν 2-3 χρονια δεν μου εφταναν ουτε στο στηθος. Με τα νευρα στο φουλ και μην εχοντας πιει καφε γιατι φευγοντας βιαστικα τον ξεχασα, φευγω να παω σε μια ''ραχη'' κι οτι γινει. Εφτασα στις 6΄15. Στις 7¨15 πηρα το πρωτο και μεχρι τις 7¨45 τα ειχα κανει 4. Μεχρι τις 11¨00 που εφυγα, ειχα παρει 7. ''ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΠΑ...''. Απο τις λιγες φορες που δεν ισχυει το ρητο '' Η ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ''. Αλλα 4 πηρε ο πατερας μου και αλλο 1 μαζι με 2 αγριοπεριστερα ο θειος μου. Τα ξαδερφια μου δεν πηραν κανενα. Τα πουλια παντως ηταν μισα ενηλικα και μισα φετινα. Παντως πουλια δεν ειχε καθολου. Ολα τα χωραφια εχουν γινει ελιες και οπου δεν εχει ελιες ειναι χερσα.

Φίλε στην Αττική θα είσαι τυχερός εάν δεις τρυγονι, οχι να ντουφεκησεις!
Από Κορακοειδη είδες κάτι?
Εχω παει 6-7 φορές στην περιοχη Μαραθώνα κ έχουν εξαφανιστεί κ αυτα, πολυ λίγα βλέπεις!
Τα ξέρω Κώστα, το να πάρεις τρυγόνι στην Αττική είναι σαν να πιάνεις το τζόκερ.Χρειαζεται καλή γνώση του τόπου και αρκετά ανιχνευτικά για να βρεις αυτά τα ελάχιστα που υπάρχουν.Προσωπικα δεν το ψάχνω ιδιαίτερα εδώ γύρω και βγαίνω για τη βόλτα πιο πολύ.
Από κορακοειδη κάτι κουρουνες σηκώθηκαν από ένα πεύκο το πρωί όπως πηγαίναμε με το αμάξι,αλλά μετά εξαφανίστηκαν.Καρακαξες ήταν μαζεμένες δίπλα στα σπίτια.

Καλημέρα στην παρέα , έδω και αρκετό καιρό πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα είτε πρωί είτε απόγευμα αλλά τα πουλιά λιγοστά με αποτέλεσμα να καρπώνομαι ενα- ενα ή δύο στην καλύτερη . Δεν πείραζει το κυνήγι έχει αλλή σημασια περα απο τα νούμερα . Την καλημερα μου λοιπον.

Attachments

• 118617029_2654743611509413_5762923456085068583_n.jpg
    118617029_2654743611509413_5762923456085068583_n.jpg
    186,6 KB · Προβολές: 81
Καλημέρα στην παρέα , έδω και αρκετό καιρό πηγαίνω σχεδόν κάθε μέρα είτε πρωί είτε απόγευμα αλλά τα πουλιά λιγοστά με αποτέλεσμα να καρπώνομαι ενα- ενα ή δύο στην καλύτερη . Δεν πείραζει το κυνήγι έχει αλλή σημασια περα απο τα νούμερα . Την καλημερα μου λοιπον.
Ωραίο τρυγονάκι....αλλά κ η xlr5..... .cofee. εν πάση περιπτώση.....ξύνεις πληγές.....sarcastic.

Πρωινη εξοδος σήμερα στο ιδιο ηλιόσπορο για να δω τι γινεται και ενω δεν φαίνεται τίποτα ξαφνικα 25 πουλια απο το πουθενα πεταξαν κοπαδιαστα και σε αρκετο υψος , νομιζα οτι ηταν καποιο κοπαδακι απο πιο βορεια , τελικα ηταν τα ντοπια που μαλλον εκαναν προβα για το μεγαλο ταξιδι και αμεσως μετα σκορπισαν για βοσκη
Ειχα την ευκαιρία να πιασω 3 αλλα σήμερα ημουν ντεφορμέ, ωραια ηταν ομως πηραμε την πρωινη δροσια και καφε στην ύπαιθρο..

Μια χαρά! Χρόνια πολλά και για την γιορτή σου!

Status
Not open for further replies.
Back