Και σήμερα στο απογεματινό καρτέρι (έπειτα της χτεσινής μου απουσίας, καθότι επέλεξα να πάω θάλασσα), είδα 2 μονά τρυγονάκια λίγο μετά τις 18:00 και άλλη μία τριάδα αργά, μερικά λεπτά πριν τις 20:00...
Το πρώτο με έπιασε στον ύπνο: με καβάλησε από πίσω και το πήρα είδηση αργά, καθώς ήδη απομακρυνόταν απ' την αντίθετη μεριά... Του έριξα έναν ντουμπλέ για το "γαμώτο", αλλά μάλλον ήταν έτσι κι αλλιώς ανώφελο... Το δεύτερο πέρασε μακριά δεξιά μου, εκτός βεληνεκούς αλλά δεν κρατήθηκα και του πάτησα και τις δύο κάννες μπας και το βρει κάνα σκάι, αλλά σ' αυτή την απόσταση ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο (και ειδικά για τα 9ράκια και 9μισαράκια σκάγια που του εξαπέλυσα)... Η τριάδα στο τέλος, δεν μου άφησε κανένα περιθώριο για κάποια βολή, έτσι όπως πέρασαν χαμηλωμένα σαν "σκιές", "γλείφοντας" τα λιόδεντρα...
Έτσι λοιπόν, η ελπίδα για την επόμενη κάρπωση μεταφέρεται για αύριο... Πάντως όσο φαίνονται κάποια τρυγόνια, αντλώ και το αναγκαίο κίνητρο για να εξορμήσω... Όταν για κάποια σερί απογεύματα δεν θα βλέπω ούτε φτερό, τότε μοιραία, θα σημάνει και η λήξη για το κυνήγι στα ντοπιάρικα τρυγονάκια της περιοχής μου... Θαρρώ (κι ελπίζω) όμως, ότι αυτό θα αργήσει να συμβεί... Έχω καιρό ακόμη μπροστά μου να τα αναζητάω στο καρτέρι μου...