Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σημερα πρωτη φορα ειδα ολοκληρη ερωτοτροπια τρυγωνιου με γουργουριτο κυκλικες πτησεις του αρσενικου μετα ηρθε και η θυλικια και ολοκληρωθηκε το ζευγαρωμα αντε παντα τετια τα σταρια ειναι ετοιμα για θερισμα οποτε κατι θα γινει
Εδώ ξεκίνησαν να κόβονται τα στάρια και η βρώμη.......

.love.
Σάκη συγκριτικά με πέρισυ και με τις προηγούμενες χρονιές βλέπεις περισσότερα πουλιά;
θα μπωρουσα να πω πως ναιιι,,διωτι σε καμπο βουνο τα βλεπης πανυουυυ,,μαλιστα στο κτημαμου σε κατι παρατημενες αμυγδαλιες εχουνε κανη φωλιες και ακουω τα γουργουριτατους συνεχεια ;) ;)

Εγώ πάντως, σε σημερινή, σύντομη, απογευματινή επίσκεψη στο μέρος όπου τα καρτερεύω τα τελευταία χρόνια στην έναρξη (ημιορεινός ελαιώνας της κεντρικής Στερεάς), δεν αντελήφθην ούτε ένα... Αυτό όμως δεν σημαίνει και τίποτα, διότι κάθισα και παρατήρησα για μερικά λεπτά μόνο, όχι παραπάνω... Απεναντίας, καθώς κατέβαινα με τ' αμάξι, σηκώθηκαν από παρακείμενες ελιές 4-5 τσαλαπετεινοί...!

Να αναφέρω επίσης, πως φίλος, συντοπίτης μου κυνηγός ισχυρίζεται πως εφέτος στο συγκεκριμένο μέρος, έχουνε φωλιάσει αρκετούτσικα, περισσότερα μάλιστα από άλλες χρονιές...! Μακάρι να 'ναι έτσι, και μακάρι να πάνε καλά και οι γέννες τους, ώστε να βρούμε αρκετά σε 70 ημέρες που ανοίγει το κυνήγι...!

Last edited:
Τις τελευταίες 10 μέρες παρατηρώ "μετακινήσεις "στα τρυγόνια.... Δηλαδή από μέρη που είχαν φωλιές εχουν φυγει...αλλά βλέπω σε πιο πεδινά μέρη τρυγόνια που δεν υπήρχαν πριν 2 εβδομάδες.... Ίσως ο καιρός να τα έκανε να φυγουν; Οι φάσες παντως είναι στις αρχικές τους φωλιές....

Τις τελευταίες 10 μέρες παρατηρώ "μετακινήσεις "στα τρυγόνια.... Δηλαδή από μέρη που είχαν φωλιές εχουν φυγει...αλλά βλέπω σε πιο πεδινά μέρη τρυγόνια που δεν υπήρχαν πριν 2 εβδομάδες.... Ίσως ο καιρός να τα έκανε να φυγουν; Οι φάσες παντως είναι στις αρχικές τους φωλιές....
οχι ,ετσι κανουν στρατο ,μενουν μετα την γεννα πιο κοντα στα μερη τροφοληψιας ,για αυτο μετακινουνται απο τα ημιορεινα κατεβαινουν στα πεδινα.

οχι ,ετσι κανουν στρατο ,μενουν μετα την γεννα πιο κοντα στα μερη τροφοληψιας ,για αυτο μετακινουνται απο τα ημιορεινα κατεβαινουν στα πεδινα.
Φέτος λόγω αναστολής εργασίας πάω πιο συχνά για να βλέπω τι γίνεται με τα τρυγόνια και τις φασες....αυτό που λες πρέπει να γίνεται γιατί το είχα παρατηρήσει και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου....ίσως μετά από τη δεύτερη αναπαραγωγη...

Ψες το απόγεμα ήμουν για αεροβολισμό σε ένα χωραφάκι μου με ελιές κι αμυγδαλιές, κομμάτι ενός τεράστιου ελαιώνα με πληθώρα ρεματιών και λοφίσκων... Λίγο πιο ψηλά από κει που καρτερεύω στην έναρξη...
Ε λοιπόν, μερικά λεπτά μετά τις 19:00 έφτασε στα ώτα μου το γνώριμο τρυγονογουργουρητό...! Ερχότανε από μία βαθιά ρεματιά πλησίον μου, με παρατημένα λιόδεντρα, που έχει καταντήσει ολίγον τι... "ζούγκλα"!

Εξωτερική εργασία σήμερα και στο γυρισμό μέσα σε 1 πυκνό με πεύκα παντού τριγύρω είδα ενα τρυγονάκι στη μέση στο δρόμο σηκωνόταν και ξανακαθόταν επί 4 φορές στα 10 μέτα από το αμάξι.(Λίγο πιο κάτω είχε τρεχούμενο νερό,προφανώς είχε πάει να πιει)

Ψες το απόγεμα ήμουν για αεροβολισμό σε ένα χωραφάκι μου με ελιές κι αμυγδαλιές, κομμάτι ενός τεράστιου ελαιώνα με πληθώρα ρεματιών και λοφίσκων... Λίγο πιο ψηλά από κει που καρτερεύω στην έναρξη...
Ε λοιπόν, μερικά λεπτά μετά τις 19:00 έφτασε στα ώτα μου το γνώριμο τρυγονογουργουρητό...! Ερχότανε από μία βαθιά ρεματιά πλησίον μου, με παρατημένα λιόδεντρα, που έχει καταντήσει ολίγον τι... "ζούγκλα"
Νικολαε τι είναι ο αεροβολισμος? Καλο σημαδι ότι φάνηκαν τρυγονακια!!!

Νικολαε τι είναι ο αεροβολισμος? Καλο σημαδι ότι φάνηκαν τρυγονακια!!!
Τίποτε άλλο Ηλία, παρά ψυχαγωγική σκοποβολή με αεροβόλα... Κάθε άνοιξη - καλοκαίρι πάω πότε-πότε σε ένα κτήμα μου, ένα τμήμα του οποίου έχω διαμορφώσει κατάλληλα, ώστε να ρίχνω με ασφάλεια με τα αεροβόλα μου...

Τίποτε άλλο Ηλία, παρά ψυχαγωγική σκοποβολή με αεροβόλα... Κάθε άνοιξη - καλοκαίρι πάω πότε-πότε σε ένα κτήμα μου, ένα τμήμα του οποίου έχω διαμορφώσει κατάλληλα, ώστε να ρίχνω με ασφάλεια με τα αεροβόλα μου...
Ωραια φαση φραπε παγωμενο και κανα φιλαρακι καλο οτι πρεπει θα ριξω στο χωριο καμια και γω με τν μικρο τωρα ζηλεψα

Status
Not open for further replies.
Back