Παυλαν κατά τις 4 το τραπεζάκι έχει γίνει nes να υποθέσω ε;;15:30 με τον φραπέ στο χέρι καρτέρι![]()
Παυλαν κατά τις 4 το τραπεζάκι έχει γίνει nes να υποθέσω ε;;15:30 με τον φραπέ στο χέρι καρτέρι![]()
Φρεντο θέλει παυλαρα15:30 με τον φραπέ στο χέρι καρτέρι![]()
Παύλο θα το πω καλοπροαίρετα...
Μου φαίνεται παράξενο πως από τις 15:30 και μετά παίζουν τα πουλιά...Ενώ αυτή η ώρα είναι που ισκιώνουν στα δέντρα για δροσιά...
Όταν έβγαλα άδεια τα 2 πρώτα χρόνια καθόμουν και εγώ από τις 15:00 το μεσημέρι (από τη μανία μου) αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δν είδα ούτε ένα πουλί να παίξει ρε Παύλο...Ίσως διαφέρουν οι τοποθεσίες.....Πάντος εγώ δν ξανά βγείκα τόσο νωρίς....Πιάνω από 17:00 με 17-15 και μετά....
Με λίγα λόγια παίζουν πάρα πολύ νωρίς εκεί....Ωρέ μπράααβο.Αν και δεν εχω μεγάλη εμπειρία στο τρυγόνι,όμως πάνω σ αυτό που ες ίσως να έχει να κάνει με το τι τρώει.
Τώρα που διαβάζω αυτά εδώ , θυμάμαι απο πολλά χρόνια πριν ,οτι όταν έπεφταν σε σιταριές ,τα έβλεπες μέχρι αργά. Τα τελευταια όμως χρόνια ό σες φορές τα εβλεπα σε ηλιόσπορε τρώγανε μεσημέρι. Θυμάμαι πως μου ειχε κάνει εντύπωση .
Τελευταία φορα που ήμουνα στον Εβρο τελη Αυγούστου και τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη ,έφευγα απο τα ηλιοσπορα στις 12 το μεσημέρι ,γύρναγα στο σπίτι να πάρω νερό ,καφε ,φρούτο και σε μια ώρα δρόμο ξανά πίσω.Ειχα λιωσει στην κυριολεξία.
Βεβαια επειδή εχω ενα κάψιμο και δεν μπορώ να φεύγω απο τον κυνηγότοπο ,πατα στη δύση , εξαντλούσα ολα τα περιθώρια,αλλά μετα τις 5 με 5,30 πανω απ τα τα ηλιοσπορα πετούσαν μόνο χελιδόνια. .
Να δεις μετά , με τη όρεξη ρουφάς τα μπυρόνια το βραδυΜε λίγα λόγια παίζουν πάρα πολύ νωρίς εκεί....Ωρέ μπράααβο.
Και τη δε θα έδινα να κυνηγούσα κάπου εκεί ψηλά στη Μακεδονία ή Θράκη....Και ας ήμουν από το πρωί ως το βράδυ μόνο με καφέ και νερό...![]()
Μητσάρα.......Μετά το τρυγόνι πάει ωραία το μπυρόνι....Να δεις μετά , με τη όρεξη ρουφάς τα μπυρόνια το βραδυ![]()
Από τις 14:00 ξεκινάει το παιχνίδι πάνω. Μην ξεχνάτε ότι τα πουλιά βγαίνουν από την ρουτίνα τους. Όσα γλυτώσουν το πρωί, θα μείνουν νηστικά τελείως, αυτό θα τα κάνει να επιμήνουν. Κανονικά την πρώτη μέρα, δεν φεύγεις καθόλου. Λίγο ξεκούραση 12:00 με 14:00 σε καμιά σκιά και ξαναπιάνεις το τουφέκι στα χέρια.
την πρωτη μερα ,ολη μερα !της αλλες μερες απο της 4 και μετα για β.ελλαδα,για ν.ελλαδα απο της 5-30 και μετα.Καλησπέρα κ εδώ σε εμάς λίγα τα πράγματα φέτος...αλλά πιστεύω τις επόμενες μέρες θα φανεί καλύτερα για το τι θα γίνει στην έναρξη...μια ερώτηση επδ δν έχω κυνηγήσει ποτέ απόγευμα τρυγονι...τι ώρες αρχίζει κ παίζει το απογευμα;;να φανταστώ μέχρι σούρουπο μένει στα ηλιόσπορος;
Πολύ λίγα πράγματα φιλε και κόβουν αβέρτα τα λιόσπορα!Thanks γιωργαρε!!!πως πάει σε σας φίλε;;έχει καθόλου πουλάκια;;
Όχι βέβαια...και οι Βούλγαροι είναι στο μπουρδέλο και αρχίζουν στις 10!Τρεις γνωστοί στα Σκόπια έναρξη και δύο ημέρες 96 πουλιά. Θα σταματήσει άραγε η έναρξη πρώτη του Αυγούστου αν μπουν στη ΕΕ??????
Γιωργαρε προσοχετο γτ αν πας σε άλλο νομό κ το δεις οργωμένο το χωράφι που μπορείς να δεις την προηγούμενη μέρα μετά δν σώζεται η κατασταση...στο λέω γτβτοβεπαθα προπερσι κ η Βενετία ήταν τεράστια!το νου σου επομενωςΦέτος είναι η μόνη χρόνια που δεν ξέρουμε σε ποιο σημείο θα κυνηγήσουμε! Πουλιά δεν υπάρχουν πολλά, λιόσπορα δεν θα μείνουν πολλά οπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα φέτος να "ξενιτευτούμε" σε άλλον νομό!