Kostas ContraDosi
Moderator
Ναι..!!!!! Και μόλις περάσουν στο διπλανό νομό τα έχει ρυθμίσει να αυτοανατηνάσωνται.....Τους εχεις βάλει τσιπάκι και τα παρακολουθείς ρε λαμόγιο ;

Ναι..!!!!! Και μόλις περάσουν στο διπλανό νομό τα έχει ρυθμίσει να αυτοανατηνάσωνται.....Τους εχεις βάλει τσιπάκι και τα παρακολουθείς ρε λαμόγιο ;
Αυριο λενε πιο πολύ για Μακεδονία και μεθαύριο Μακεδονία και Θράκη.Εξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αύριο στην βόρεια Ελλάδα. Για να δούμε πώς θα επηρεαστούν τα τρυγόνια.
Και αύριο θα εχει Αυγουστιάτικη πανσέληνο , βάλτε και αυτό στην εξίσωσηΕξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αύριο στην βόρεια Ελλάδα. Για να δούμε πώς θα επηρεαστούν τα τρυγόνια.
Αρχίζει η κάθοδοςΕγώ από χθες κ σήμερα κατά τόπους ακούω ψιλά στν ουρανο μελισσουργούς......Γιατί άραγε...;; Όταν τις άκουγε ο πατέρας μου,μου έλεγε πως θα έχουμε βροχή.......
Ίσως γι'αυτό λέτε;;;
Είμαι γεμάτος 30αρια και 28αρια...Τα περιμένω με ανοιχτές αγκαλιές...Εγώ από χθες κ σήμερα κατά τόπους ακούω ψιλά στν ουρανο μελισσουργούς......Γιατί άραγε...;; Όταν τις άκουγε ο πατέρας μου,μου έλεγε πως θα έχουμε βροχή.......
Ίσως γι'αυτό λέτε;;;
Η πληροφορία για τον εβρο ακούστηκε εδώ μεριά Θεσσαλονίκης πριν κάνα δυο μέρες.λοιπον πληροφοριες τελευταιας στιγμης,ν.θεσαλονικης ,δεν εχει πουλια,καστορια,γρεβεννα λιγα πουλακια ,σερρες λιγα , κιλκις αρκετα ,εβρος αρκετα εως πολλα.[και αττικοβοιωτια κατι τριγυρναει ]ολα αυτα γενικα θελει ψαξιμο πολυ γιατι καθε μερα αλλαζουνε.
Λουκουμι θα κατσει σε μας Νοτια Ελλαδα μια τετοια ασταθεια στα βορεια..αντε να δουμε μπας και δουμε φετος το χρωμα τους..μακαρι σ ολη τη χωρα βεβαια να χουμε τρυγογια γιατι η πολυ απραξεια μας εχει πεθανει
Εξέδωσε έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ για βροχές, καταιγίδες και χαλάζι αύριο στην βόρεια Ελλάδα. Για να δούμε πώς θα επηρεαστούν τα τρυγόνια.
Πάντος αν αρχίσουν νωρίς οι μπόρες,τότε θα έχουν νωρίς τα περάσματα......Αρχίζει η κάθοδος
Να παμε και κεις μια χρονια χωρις αντηλιακα και 3 μπουκαλια παγωμενο νερο στο καρτερι απο τη ζεστη..περς απο την πλακα ισως δουμε και περασματιαρικα νωριτερα απο τις 26Πάντος αν αρχίσουν νωρίς οι μπόρες,τότε θα έχουν νωρίς τα περάσματα......
Δν ξέρω στα μέροι σου Μίλτο,αλλά εδώ κάθε χρόνο βλέπεις τα πρώτα τρυγόνια από 7 σεπτέμβρη και κορυφώνεται το πέρασμα 9-13 μ.ο κάθε χρόνο.Να παμε και κεις μια χρονια χωρις αντηλιακα και 3 μπουκαλια παγωμενο νερο στο καρτερι απο τη ζεστη..περς απο την πλακα ισως δουμε και περασματιαρικα νωριτερα απο τις 26
Τρυγονοσούρτες λένε τους Νυχτοκόρακες....Καί στον Άραξο πού είμαι τώρα ακούγονται μελισσουργοί. Ακούω όμως εκτός από τόν γνωστό κάλεσμα πού έχουν οι μελισουργοι και ένα άλλο κάλεσμα. Μήπως είναι τρηγονοσουρτες? Αυτούς όμως δεν ξέρω πώς ακούγονται.......
Ναι ρε συ...απλά θέλουμε να μαντέψουμε την ημερομηνία της αρχής των περασμάτων....Παιδακια καλα τα λετε αλλα οπως καθε χρονο το σεμπτεμβρη θα κατεβουν τα ριμαδια και θα μας βγαλουν την ψυχη![]()
Έψαχνα να βρω τον ήχο που κάνουν αλλά δεν βρήκα κάτι στο internet... Ευχαριστώ πάντως!!!!Τρυγονοσούρτες λένε τους Νυχτοκόρακες....Διότι και αυτοί είναι μεταναστευτικά πουλιά...Άρα σαν να λένε πως.......αρχίζει το συμβούλιο προς αναχώρηση....
Έψαχνα να βρω τον ήχο που κάνουν αλλά δεν βρήκα κάτι στο internet... Ευχαριστώ πάντως!!!!
Από 6/9 πρώτο τέταρτο της σελήνης!Ναι ρε συ...απλά θέλουμε να μαντέψουμε την ημερομηνία της αρχής των περασμάτων....![]()
Κωστα και δω τα ιδια ειναι..ειμαστε περιπου στην ιδια μεταναστευτικη γραμμη..οντως εκει γυρω στις 7 παντα γινεται περασμα μεχρι βαρια 15 εχω βρει τρυγονια μετα απο ελαχιστα εως καθολουΔν ξέρω στα μέροι σου Μίλτο,αλλά εδώ κάθε χρόνο βλέπεις τα πρώτα τρυγόνια από 7 σεπτέμβρη και κορυφώνεται το πέρασμα 9-13 μ.ο κάθε χρόνο.
Πριν 3 ή 4 χρόνια έγινε πολύ καλό πέρασμα 2-5 σεπτέμβρη ΜΕ ΦΕΓΓΑΡΙ και από τις 8 του μήνα κ μετά κοιτούσαμε τν ήλιο...δν είχαμε τη να κυνηγήσουμε π.χ.....
Γι'αυτό πιστεύω πως αν βρέξει τέλος του μήνα ψηλά στα βόρια,τότε θα κατηφορήσουν νωρίτερα....