Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
πολύ όμορφη, κλασσική εικόνα: Το ξερό δέντρο μπροστά στο λιόσπορο!
Βέβαια, όλα αυτά μέχρι τις 19, γιατί στις 20 με τις πρώτες τουφεκιές όλα αυτά αλλάζουν, όπως πολύ σωστά λέει και ο Γιώργος...

Στή φάσσα ναί .
Το τρυγόνι εκεί που βουτά για φαί θα βουτήξει με το έτσι θέλω .

Στή φάσσα ναί .
Το τρυγόνι εκεί που βουτά για φαί θα βουτήξει με το έτσι θέλω .
Έχεις δίκιο, στο ίδιο χωράφι θα προσπαθήσει να πάει, απλά δεν θα δείς τέτοιες εικόνες να κάθονται και να λιάζονται... :)
...και όσα μείνουν από το τουφεκίδι , χώνονται μετά στις ζώνες

Καλημέρα στην παρέα....Παλια, μεγάλα τα πουλιά που εμφανίστηκαν χθες, το καλό είναι ότι σμιξαν με τα ντόπια. Το κακό είναι οτι ξέρουν απο "μπαρουτι" κ είναι σε επιφυλακή, δεν σηκώνουν κ πολύ ενόχληση... Ελπίζουμε αν την κάνουν για νότο να μην τραβήξουν μαζί κ τις γέννες...

Ωραιο μερος! ;)
Δημητρη, πώς πανε τα πραγματα εκει;
Έτσι και έτσι Χρήστο. Πρώτη βόλτα σήμερα είδα καμία τριανταριά πουλάκια, έν αναμονή... Ας ανοίξει και επάνω να δούμε τι θα πιάσει μέχρι τις 20. Καμία 10αρια σφαίρες θα τις ρίξουμε....sarcastic.

Έτσι και έτσι Χρήστο. Πρώτη βόλτα σήμερα είδα καμία τριανταριά πουλάκια, έν αναμονή... Ας ανοίξει και επάνω να δούμε τι θα πιάσει μέχρι τις 20. Καμία 10αρια σφαίρες θα τις ρίξουμε....sarcastic.
Με το καλο να ερθει η ωρα... :)

Last edited:
Το θέμα είναι να σου βγάλουν άδεια γιατί εδώ στην Καλαμάτα για να σου θεωρήσουν το βιβλιάριο θήρας θέλουν είτε άδεια κατοχής σε ισχύ, είτε βεβαίωση κο6... Δεν ξέρω αν είναι γενικός κανόνας αυτός η τοπική πρωτοβουλία...
Αρη εχω την εντυπωση οτι περυσι που ανανεωσα την αδεια θηρας δεν μου ειχαν ζητησει αδεια κατοχης..τωρα θα δειξει!

Και εδώ έτσι θα ήταν εάν δεν υπήρχαν οι εξολοθρευτές στην Αφρική!!!!
Μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα: άλλο το δικό μας, ευρωπαϊκό τρυγόνι (streptopaelia turtur) και άλλο το τρυγόνι της Λατινικής Αμερικής του παραπάνω βίντεο το οποίο απαντάται σε υπερπληθώρα...!
Άλλο υποείδος το ένα, άλλο υποείδος το άλλο...! Τελείως άλλοι πληθυσμοί και συγκεντρώσεις μεταξύ των δύο...!

Last edited:
Δύσκολα για όλη μέρα. Δεν το πιάνουν αν αρχίσουν τα τουφέκια γιατί είναι ανοιχτό... Για αρχή καλό είναι... ;)
Σε τέτοια δεντράκια ότι ώρα και να βρισκόμουν έβλεπα τρυγονάκια τώρα δεν ξέρω και το μέρος εκεί εγω σε ρεματιές μικρές μεν αλλά είχε τέτοια δεντράκια και τα έβλεπα οποιαδήποτε ώρα!!!!
Μην συγχέουμε ανόμοια πράγματα: άλλο το δικό μας, ευρωπαϊκό τρυγόνι (streptopaelia turtur) και άλλο το τρυγόνι της Λατινικής Αμερικής του παραπάνω βίντεο το οποίο απαντάται σε υπερπληθώρα...!
Άλλο υποείδος το ένα, άλλο υποείδος το άλλο...! Τελείως άλλοι πληθυσμοί και συγκεντρώσεις μεταξύ των δύο...!
Δεν έχεις άδικο αλλά πιστεύω ότι αν δεν συμβαίναν αυτά θα βλέπαμε αλλά πράγματα από άποψη πληθυσμών!!!!!

Με τόσο κυνήγι που τρώνε στην Λατινική Αμερική και αντίστοιχα στην νότια Αφρική τα διαφορετικά είδη τρυγονιού γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα με τους πλυθησμους; Πιστεύετε ότι το δικό μας τρυγόνι δέχεται περισσότερη πίεση; Κάνουν όντως τόσο κακό στην βόρεια Αφρική ή μήπως είναι άλλος ο λόγος που έχει μειωθεί ο πλυθησμος τους;

Με τόσο κυνήγι που τρώνε στην Λατινική Αμερική και αντίστοιχα στην νότια Αφρική τα διαφορετικά είδη τρυγονιού γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα με τους πλυθησμους; Πιστεύετε ότι το δικό μας τρυγόνι δέχεται περισσότερη πίεση; Κάνουν όντως τόσο κακό στην βόρεια Αφρική ή μήπως είναι άλλος ο λόγος που έχει μειωθεί ο πλυθησμος τους;
Και που πιστεύεις ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν καλλιέργειες για τροφή τα φυτοφάρμακα η γίνεται κάτι άλλο.... εγώ πιστεύω είναι ένας σημαντικός παράγοντας αυτά που πιάνουν- σκοτώνουν στα παράλια και μη της Αφρικής!!!

Και που πιστεύεις ότι μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουν καλλιέργειες για τροφή τα φυτοφάρμακα η γίνεται κάτι άλλο.... εγώ πιστεύω είναι ένας σημαντικός παράγοντας αυτά που πιάνουν- σκοτώνουν στα παράλια και μη της Αφρικής!!!
Δεν ξέρω με σιγουριά. Μόνο να υποθέτω μπορώ! Αλλά πιστεύεις ότι στα παράλια πιάνουν πιο πολλά αποτι αυτοί στη νοτια Αφρική;

Δεν ξέρω με σιγουριά. Μόνο να υποθέτω μπορώ! Αλλά πιστεύεις ότι στα παράλια πιάνουν πιο πολλά αποτι αυτοί στη νοτια Αφρική;
Εγώ λέω γενικά για Αφρική.... αλλά ναι στα παράλια ίσως κάνουν ζημιά είναι η είσοδος-εξοδος των πουλιών........ πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά που γίνονται εκεί κάποια στιγμή και όχι να την πληρώνουμε εμείς με μειώσεις χωρίς καμία βάση!!!!!

Εγώ λέω γενικά για Αφρική.... αλλά ναι στα παράλια ίσως κάνουν ζημιά είναι η είσοδος-εξοδος των πουλιών........ πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά που γίνονται εκεί κάποια στιγμή και όχι να την πληρώνουμε εμείς με μειώσεις χωρίς καμία βάση!!!!!
Διαχωρίζω βόρεια με νοτια Αφρική γιατί στη νοτια Αφρική δεν υπάρχει το είδος που κυνηγάμε. Εκεί κυνηγούν άλλο είδος και οι κυνηγοί χτυπούν παρα πολλά πουλιά. Ίσως οι δικές μας καλλιέργειες να κάνουν περισσότερο κακό στο είδος.

Διαχωρίζω βόρεια με νοτια Αφρική γιατί στη νοτια Αφρική δεν υπάρχει το είδος που κυνηγάμε. Εκεί κυνηγούν άλλο είδος και οι κυνηγοί χτυπούν παρα πολλά πουλιά. Ίσως οι δικές μας καλλιέργειες να κάνουν περισσότερο κακό στο είδος.
Τοπικά πάντως βλέπω αύξηση του ηλιόσπορου ίσως είναι κάτι όπως και να έχει αυτά που γίνονται στις γείτονες χώρες πρέπει να σταματήσουν!

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back