Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
ρε παιδες ενας που θα κανη 100 200 χιλιομετρα για να κυνηγησι τρυγονια εγω πρωσοπικα δεν πιστευω να σταματηση στα 8 πουλια.think. 8 πουλια θα κανης αντε το πωλη σε κανα μησαωρο, μετα τι θα κανης θα τα βγαζης φωτοοοοοο.yel.
8 στο μισαορο πολυ καλά συγνώμη και φιλικά παντα καλύτερα να μη λέμε τετια ο καθένας κανει ότι μπωρει μας τα κάνανε και 8 να τα βαρανε άνετα τα υπολειπα βαλκάνια ελεύθερα και μεις κάθε χρόνο και λιγωτερα

Με τόσο κυνήγι που τρώνε στην Λατινική Αμερική και αντίστοιχα στην νότια Αφρική τα διαφορετικά είδη τρυγονιού γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα με τους πλυθησμους; Πιστεύετε ότι το δικό μας τρυγόνι δέχεται περισσότερη πίεση; Κάνουν όντως τόσο κακό στην βόρεια Αφρική ή μήπως είναι άλλος ο λόγος που έχει μειωθεί ο πλυθησμος τους;

Εδω που τα λέμε ,τρώνε κυνήγι απο ποιους ; απο τους ντόπιους ; και βεβαια Οχι !
Πόσοι είναι αυτοί που πληρώνουν για να πάνε εκει γι αυτό το κυνήγι ; Είναι αυτοί αρκετοί ώστε να δημιουργήσουν πρόβλημα στους πληθυσμούς ;
Δεν το ξερω , αλλά φαντάζομαι πως όχι γιατι είναι λίγοι .

Καλημερα ,το μονο προβλημα στο ευρωπαικο τρυγονι ειναι απο την δυτικη ευρωπη δηλ απο γαλλια και κατω και αυτο με στοιχεια απο την μερια την δικια μας δεν εχει καμμια μειωση απλως δεν μας ακουνε και οι οικολογοι λενε οτι θελουνε και θελουν να μεινουν ολοι ευχαριστημενοι.απλα ειναι τα πραγματα οπως το αιωνιο προβλημα τον οικολογων ειναι τα υδροβια για αυτο απαγορευεται στης περισοτερες περιοχες.

Καλημέρα σε όλους.
Μετά από πολύωρη γύρα σήμερα στα ορεινά χωριά της Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι σκουρα έως μαύρα.
Έκοψαν ήδη κάποια ηλιόσπορα και είδα και μηχανές να γυρνάνε, οπότε συνεχίζεται τι κόψιμο.
Από πουλιά ακόμα χειρότερα. Γύρω στα 15 πουλάκια είδα και αυτά σε μια μεριά.
Κοντά σε δέντρα και όχι σε ηλιόσπορο.
Ελπίζω μετά τον 15Αυγουστο να αλλάξει η κατάσταση.
Ίσως καμιά βροχούλα να τα ανακατέψεις.
Η αναζήτηση συνεχίζεται από Παρασκευή και μετά πιο εντατικά.

Καλησπέρα κ εδώ σε εμάς λίγα τα πράγματα φέτος...αλλά πιστεύω τις επόμενες μέρες θα φανεί καλύτερα για το τι θα γίνει στην έναρξη...μια ερώτηση επδ δν έχω κυνηγήσει ποτέ απόγευμα τρυγονι...τι ώρες αρχίζει κ παίζει το απογευμα;;να φανταστώ μέχρι σούρουπο μένει στα ηλιόσπορος;

Από 3:30 - 4:00 η ώρα αρχίζουν την βοσκή το απόγευμα μέχρι καμία ώρα πριν δύσει ο ήλιος.
Το καλυτερο παιχνίδι για απογευματινό στα τέλη Αυγούστου που βρεθηκα μερικες φορεές στον Εβρο , το έκαναν μες στο καταμεσήμερο οπως τα λες Γιώργο. Απο 3 εως 5 . Ειχα λιλωσει απο τον ήλιο .
Θυμάμαι μια χρονια ήταν αρχες Σεπτέμβρη και ειχε την μεγαλυτερη θερμοκρασία του καλοκαιριού

Last edited:
Καλησπέρα κ εδώ σε εμάς λίγα τα πράγματα φέτος...αλλά πιστεύω τις επόμενες μέρες θα φανεί καλύτερα για το τι θα γίνει στην έναρξη...μια ερώτηση επδ δν έχω κυνηγήσει ποτέ απόγευμα τρυγονι...τι ώρες αρχίζει κ παίζει το απογευμα;;να φανταστώ μέχρι σούρουπο μένει στα ηλιόσπορος;
Εγώ προσωπικά πάντα μετά τις 5 πάω!!

Εγώ πάντος τα απογευματινά που κάνω εδώ σύμφωνα με τν τόπο είναι...πιάνοντας καρτέρι στις 17:15 ως το σούρουπο...
Αλλά έχω παρατηρήσει πως τα πουλιά σκάνε για βοσκή από τις 17:50 (μ.ο) ως τις 19:30....τα κυνηγώ σε τελειωμένες καρπουζιές και πριν την κούρνια τους παίζουν σαν τρελά από τα σύρματα στα δέντρα και το αντίστροφο...σε τέτοιο ωράριο συνήθως παίζω μπάλα.... ;) .hunter.1

15:30 με τον φραπέ στο χέρι καρτέρι ;)
Παύλο θα το πω καλοπροαίρετα... :)
Μου φαίνεται παράξενο πως από τις 15:30 και μετά παίζουν τα πουλιά...Ενώ αυτή η ώρα είναι που ισκιώνουν στα δέντρα για δροσιά...
Όταν έβγαλα άδεια τα 2 πρώτα χρόνια καθόμουν και εγώ από τις 15:00 το μεσημέρι (από τη μανία μου) αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δν είδα ούτε ένα πουλί να παίξει ρε Παύλο...Ίσως διαφέρουν οι τοποθεσίες.....Πάντος εγώ δν ξανά βγείκα τόσο νωρίς....Πιάνω από 17:00 με 17-15 και μετά....

Παύλο θα το πω καλοπροαίρετα... :)
Μου φαίνεται παράξενο πως από τις 15:30 και μετά παίζουν τα πουλιά...Ενώ αυτή η ώρα είναι που ισκιώνουν στα δέντρα για δροσιά...
Όταν έβγαλα άδεια τα 2 πρώτα χρόνια καθόμουν και εγώ από τις 15:00 το μεσημέρι (από τη μανία μου) αλλά ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δν είδα ούτε ένα πουλί να παίξει ρε Παύλο...Ίσως διαφέρουν οι τοποθεσίες.....Πάντος εγώ δν ξανά βγείκα τόσο νωρίς....Πιάνω από 17:00 με 17-15 και μετά....
Έτσι και εγώ Κώστα και συνήθως σε δεντράκια....

Εγώ προσωπικά πάντα μετά τις 5 πάω!!
Πες κ νωρίτερα να ήθελες δν γίνεται με τόση ζέστη...πάντως προχθές που έκανα τη βόλτα Μ σε ένα σημείο είχαμε πάει κ για ορτύκι με τα σκυλάκια ενός φίλου 5-6 κομμάτια που είδα τα είδα μετά τις 7..αλλά ο δείκτης έδειχνε κ 37βαθμους έτσι;;θα φανεί ευχαριστώ για την απάντηση πάντως..

Status
Not open for further replies.
Back