Altair Lusso
Banned
Με το πρώτο μπαμ αλλάζουν όλα!
Ισχύει αυτό αλλά τις πρώτες 4-5 μέρες εγώ προσωπικά που έχω την ευχέρεια να τα κυνηγώ συνέχεια πιο πολλά χτυπάω μετά τις 25 Αυγούστου που έχουν φύγει η περισσότεροι καυλωμένη καψο φυσσιγγάδεςΜε το πρώτο μπαμ αλλάζουν όλα!
Γιώργο εγώ στο φαγητό αλλά έχω δει,ενώ ντουφεκιουνται τα πουλιά στο ίδιο κομμάτι προσπαθούν να φάνε και το πρωί αλλά και το μεσημέρι!Με το πρώτο μπαμ αλλάζουν όλα!
Γεγονός....τα καλύτερα κυνήγια ντοπιάρικου γίνονται από τις 23 και μετά!Ισχύει αυτό αλλά τις πρώτες 4-5 μέρες εγώ προσωπικά που έχω την ευχέρεια να τα κυνηγώ συνέχεια πιο πολλά χτυπάω μετά τις 25 Αυγούστου που έχουν φύγει η περισσότεροι καυλωμένη καψο φυσσιγγάδες
Ηρεμούν κατά κάποιο τρόπο....και ένα άλλο που συμβαίνει συχνά όπου έχει πολύ κόσμο δεν κάνω σχεδόν τίποτα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και πλέον ποτέ δεν κάθομαι σε πολύ κόσμο κοντά φεύγω μακριά και ας ξέρω ότι θα δω το 1/4 των πουλιών αλλά θα ξέρω ότι θα το ευχαριστιθω και πολλές φορές έτσι πιάνω και το όριο.....Γεγονός....τα καλύτερα κυνήγια ντοπιάρικου γίνονται από τις 23 και μετά!
Πιάνεις το όριο γιατί τα πουλιά σπάνε παντού γύρω σου....Ηρεμούν κατά κάποιο τρόπο....και ένα άλλο που συμβαίνει συχνά όπου έχει πολύ κόσμο δεν κάνω σχεδόν τίποτα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού και πλέον ποτέ δεν κάθομαι σε πολύ κόσμο κοντά φεύγω μακριά και ας ξέρω ότι θα δω το 1/4 των πουλιών αλλά θα ξέρω ότι θα το ευχαριστιθω και πολλές φορές έτσι πιάνω και το όριο.....
τουλαχηστο ειναι 5 του μηνα , φαντασου να ερθουν 20 αυγουστου 8 ωρα το πρωι , και να εισαι εσυ εκει απο της 4 ωρα να πιασης το μερος , και μετα να φυγης , και να βρεις ολα τα αλλα καρτερια πιασμενα , γιαυτο πρεπει και οι αγροτες να μας σεβοντε , αλλα και εμεις τους αγροτες , μια με δυο μερες ποιο αργα δεν θα παθουν και τιποτα τα ηλιοσπορα , αφηστε τους κυνηγους να κανουν το κυνηγι τους, και μετα δεν χαλασε ο κοσμος , η ποιο πριν , ετσο και στης 17 του μηνα , για να επιλεξουν και οι κυνηγι το καρτερι τους , τα γραφω εδω γιατι ξερω οτι πολλοι κυνηγι ειναι συχρονος και αγροτες , η εχουν αγροτηκη περιουσια , οπως και εγωΞεκινησαμε γραφει στην τοποθεσια Αγιος Πετρος Κιλκις![]()
Κώστα έτσι θυμάμαι μια χρονιά μπροστά μου στα 800 μέτρα περίπου πανικός στο τουφεκιδι εγώ ήμουν μόνος σε μια γωνιά με αμυγδαλιές είχε μια ξερή εκεί στην γωνία περιττό να σου πω έκανα 9 πουλιά σε λιγότερο από 20 λεπτά μόλις κόψανε η τουφεκιές έκανα και εγώ πολύ λίγες.... απλά πιστεύω επειδή είναι εμπόλεμη ζώνη μερικά σημεία καλά είναι να είσαι απομακρυσμένος αλλά να έχεις βρει το σημείο που θα έρθουν για να ηρεμήσουν συνήθως δεν είναι πάνω από χιλιόμετρο!!!!Πιάνεις το όριο γιατί τα πουλιά σπάνε παντού γύρω σου....
φιλαρακιμου μην ξεφυγουμε πανω απο τα 8Τα πουλιά θα φάνε το πρώτο τουφεκίδι στα λιόσπορα,και μετά στα δέντρα!
Είναι τα δύο σημεία που βάζουμε καρτέρια!
Τα πουλιά ότι και να γίνει θα προσπαθήσουν ξανά και ξανά να πέσουν στο χωράφι!
Για εμένα το σημείο κλειδί είναι η απόκρυψη!
Αυτό που πολύ σωστά κάνεις εσύ.....Που πιάνεις την άκρη σου για ευνόητους λόγους,το κάνω εγώ στα περάσματα που στα παράλια εδώ είναι ο ένας πάνω στν άλλον........Οπότε πιάνω κ εγώ την άκρη μου κ για να ρίξω 2-3 τουφεκιές, αλλά κ να'χω κ τα ματάκια μου στη θέση τους.....Όχι να με στραβώσουν....Κώστα έτσι θυμάμαι μια χρονιά μπροστά μου στα 800 μέτρα περίπου πανικός στο τουφεκιδι εγώ ήμουν μόνος σε μια γωνιά με αμυγδαλιές είχε μια ξερή εκεί στην γωνία περιττό να σου πω έκανα 9 πουλιά σε λιγότερο από 20 λεπτά μόλις κόψανε η τουφεκιές έκανα και εγώ πολύ λίγες.... απλά πιστεύω επειδή είναι εμπόλεμη ζώνη μερικά σημεία καλά είναι να είσαι απομακρυσμένος αλλά να έχεις βρει το σημείο που θα έρθουν για να ηρεμήσουν συνήθως δεν είναι πάνω από χιλιόμετρο!!!!
Νικο οταν εχεις πολλα στρεμματα και πρεπει να παρεις σειρα για να θερισεις γιατι υπαρχουν ακομα 100 αγροτες στη σειρα δε θα κατσεις να γλεντας τον αλλον που ηρθε να ξεκαυλωσει στα τρυγονια. Θα κοιταξεις το βιος σου.τουλαχηστο ειναι 5 του μηνα , φαντασου να ερθουν 20 αυγουστου 8 ωρα το πρωι , και να εισαι εσυ εκει απο της 4 ωρα να πιασης το μερος , και μετα να φυγης , και να βρεις ολα τα αλλα καρτερια πιασμενα , γιαυτο πρεπει και οι αγροτες να μας σεβοντε , αλλα και εμεις τους αγροτες , μια με δυο μερες ποιο αργα δεν θα παθουν και τιποτα τα ηλιοσπορα , αφηστε τους κυνηγους να κανουν το κυνηγι τους, και μετα δεν χαλασε ο κοσμος , η ποιο πριν , ετσο και στης 17 του μηνα , για να επιλεξουν και οι κυνηγι το καρτερι τους , τα γραφω εδω γιατι ξερω οτι πολλοι κυνηγι ειναι συχρονος και αγροτες , η εχουν αγροτηκη περιουσια , οπως και εγω
ε τοτε παω πασο , δεν ξερω πως λειτουργουν πανω , γιατι εγω εχω ελαιοδεντρα , και εσπεριοειδηΝικο οταν εχεις πολλα στρεμματα και πρεπει να παρεις σειρα για να θερισεις γιατι υπαρχουν ακομα 100 αγροτες στη σειρα δε θα κατσεις να γλεντας τον αλλον που ηρθε να ξεκαυλωσει στα τρυγονια. Θα κοιταξεις το βιος σου.
Μαζεύτηκαν όλοι οι άλλοι κι'εκεί ;Από δική μου εμπειρία δεν είναι πάντα καταστροφή το κόψιμο στα λιόσπορα, εκτός κι αν μπει η μηχανή ανήμερα στην έναρξη.
Θυμάμαι πρόπερσι στις 15 Σεπτεμβρίου στο άνοιγμα της ζώνης είχαμε βρει τα πιό πολλά πουλιά σε ένα θερισμένο χωραφάκι που πέφτανε και βοσκάγανε ότι είχε πέσει κάτω, ενώ σε ακτίνα 500 μέτρων υπήρχαν πολλά άλλα άκοπα! Μπορώ να σας πω οτι όλο το βράδυ που μείναμε εκεί για να πιάσουμε το μέρος, σκεφτόμουν μήπως κάναμε μ@κακία και τα πουλιά παίξουν στα άλλα χωράφια, τα άκοπα, όπως θα ήταν λογικό-ευτυχώς για μας δεν έγινε έτσι και ευχαριστηθήκαμε κυνήγι γιατί -στην αρχή τουλάχιστον - ήμαστε μόνοι μας, μετά από το δικό μας το τουφεκίδι μαζεύτηκαν και όλοι οι άλλοι...
Χαχαχα! Όχι φίλε μου, μην διεκδικείτε αποκλειστικότητα σε καταστάσεις που τις έχουμε εφεύρει!Μαζεύτηκαν όλοι οι άλλοι κι'εκεί ;
Κι'εγώ που νόμιζα ότι τό είχαμε αποκλειστικό προνόμιο
Aυτό που πάντα θα θυμάμαι ήταν ένα τύπο με κόκκινο καπελάκι coca cola που ήρθε κατά τις 9.30 και κάθισε μπροστά μου για να κυνηγήσει φάσσα .