Το καλάθι του νεοπτωχου κυνηγου

Θα έχει κάνα δεκαρικο πάνω στην τιμή 🤣 εξειδικευμένο και καλά. Σαν εταιρία πάντως είναι πολύ καλή
Καλή εταιρεία η crc. Αλλά μετράει και το μάρκετινγκ και η (χοντρό) κονόμα. Σου λέει για όπλα που πρέπει να είναι αξιόπιστα, κιαν το πήρες στη μαύρη είναι και ακριβό...🤔 Οπότε τι 6ευρω τι 12ευρω ή αντε 15, εκεί θα κολλήσουμε; 😜

Κάτι δεν έχω καταλάβει καλα εγω. Ποσά τέτοια σκευάσματα χρησιμοποιείται τον χρόνο για ένα οπλο ώστε να παιζει ρόλο η οικονομία σε αυτό? Εγω ένα έχω και εδώ και 3 χρόνια από ότι βλέπω θα το έχω χρόνια ακόμα. Κάθε ποτέ το χρησιμοποιείται?

Τα υλικά αυτά χρησιμοποιούνται σε πολλές δουλειές όχι μόνο στα όπλα. Πολλοί επίσης έχουν πολλά όπλα και τα χρησιμοποιούν και τα καθαρίζουν συχνά. Το θέμα πάλι της οικονομίας έχει να κάνει με όλα τα έξοδα μας όχι μόνο με αυτό. Αν πάλι δεν σε ενδιαφέρει κάτι καλό και οικονομικό, όπως έγραψα και στην εισαγωγή, δεν είναι αυτό το θέμα για εσένα.

Άξιο αναφοράς (Κυπριδημος) για εσωτερικό καθαρισμό κάνης το brasso για ασημικά ή χάλκινα! Φτηνή αλοιφή flitz! Το δουλεύω χρόνια,αχρωμίωτος γαρ και χρήση μάλλινων κ διασποράς κατά κόρον! Στα πιο δύσκολα,σπάνια, πάω σε διαλυτικα τύπου coper solvent.
WD και τέλος ένα απλό λαδάκι.
Επειδή καθαρίζω συχνά δεν ανεβαινω σε πολύ εξωτικά τεχνικά κ ακριβά λάδια!
Μέχρι και ψιλό λάδι από υδραυλικά παπαγάλου από τη δουλειά έχω χρησιμοποιήσει χαχαχαχαα! Και για τα ξύλα, στα λινελαιου έχω ένα μπουκάλι καλλιγραφικό περίπου 20 χρόνια και έχω καταναλώσει απο τα 200 ml... τα 50! Θα με φτάσει πιστεύω! Και κέρωμα με φτιαχτή συνταγή( πάλι Κυπριδημος) με μελισσοκέρι κ νέφτι πεύκου.
Είμαι κ εγώ της σχολής του παππού του @wingmaster ! Προληπτικός συχνός καθαρισμός !

Το Brasso είναι φθηνό και θαυματουργό. Καθαρίζει επίσης τα μαχαίρια πολύ καλά. Αλλά και οι χρωμιομενες καννες εσωτερικά μετά το καθάρισμα με clp γίνονται καθρέφτης.
Το βρασμένο λινελαιο (boiled linseed oil) το βρίσκουμε στα είδη ζωγραφικής σε λογική τιμή και είναι ότι καλύτερο για φρεσκάρισμα των ξύλων το καλοκαίρι για να στεγνώνει εύκολα.

Η φτήνια τρώει τον παρά. Ισχύει 9 στα 10. σε έξοδο για κυνηγι χρειάζομαι το λιγότερο 10 ευρώ σε βενζίνη χωρίς να ρίξω μια. Εάν χρειαστεί να ψάξω την οικονομία σε ένα προϊόν που θα το χρησιμοποιώ χρόνια και θα γλυτώσω 5 ευρώ, τοτε θα κόψω το κυνήγι.

Η φτήνια τρώει τον παρά.

Σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, η φράση αυτή έμεινε από μια συμβουλή που έδωσε ο ιδρυτής της Εθνικής Τράπεζας, Γεώργιος Σταύρος:
«Αποτελεί λάθος ότι εμπόριον είναι ν’ αγοράζετε όσο το δυνατόν πιο ευθυνά και να πωλήτε όσο το δυνατόν πιο ακριβά. Τούτο είναι ορθόν μόνο εις εκτάκτους περιστάσεις. Μόνιμον εμπόριον και τακτικούς πελάτας έχει μόνον εκείνος ο οποίος πωλεί πλέον ευθηνά από όσον άλλος. Τοιουτοτρόπως αποκτά και την φήμην του ευθυνού και δια τούτο του πλέον προτιμουμένου εμπόρου. Οι καιροί είναι και δια πολύ μακρόν χρόνον θα είναι δύσκολοι και το χρήμα ολίγον. Ο λαός, λοιπόν, θα δυσκολεύεται να αγοράζη. Ούτω το εμπόριον θα μαραίνεται, αν δεν διευκολύνωμεν τους αγοραστάς με, κατά το δυνατόν, μικράς τιμάς. Αποτελεί δε πειρασμόν η μικρά τιμή δι όσους έχουν αγοραστικάς ανάγκας. Η ευθήνεια κατατρώγει των πελατών το χρήμα και κάμνει πελάτας ακόμη και πολλούς από όσους δεν έχουν μεγάλην διάθεσιν ν’ αγοράσουν…».
Αυτά τα τελευταία λόγια του Γεωργίου Σταύρου τα διαμόρφωσαν και βγάλανε τη φράση: «η φτήνια τρώει τον παρά».

Άρα αγαπητέ montecarlo μάλλον λάθος έχεις ερμηνεύσει την γνωστή παροιμία. Ο μεγάλοτραπεζίτης δεν εννοουσε ότι το φθηνό προιον είναι άχρηστο ή προξενεί ζημιά, αλλά ότι λόγω των φθηνών τιμών μπορεί να παρασυρθεις σε αγορές που δεν χρειάζεσαι άμεσα.
Έτσι κι αλλοιως εγώ σου εύχομαι να μπορείς να είσαι πάντα κυνηγός και επίσης να είσαι ανοιχτοχερης στις αγορές σου.
Όταν όμως διαβάζουν οι αστοί κυνηγοί ότι ξοδεύεις 10 ευρώ καύσιμα για να πας κυνήγι τους χαλάς την εικόνα του χουβαρδα ανθρώπου...

Η φτήνια τρώει τον παρά.

Σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, η φράση αυτή έμεινε από μια συμβουλή που έδωσε ο ιδρυτής της Εθνικής Τράπεζας, Γεώργιος Σταύρος:
«Αποτελεί λάθος ότι εμπόριον είναι ν’ αγοράζετε όσο το δυνατόν πιο ευθυνά και να πωλήτε όσο το δυνατόν πιο ακριβά. Τούτο είναι ορθόν μόνο εις εκτάκτους περιστάσεις. Μόνιμον εμπόριον και τακτικούς πελάτας έχει μόνον εκείνος ο οποίος πωλεί πλέον ευθηνά από όσον άλλος. Τοιουτοτρόπως αποκτά και την φήμην του ευθυνού και δια τούτο του πλέον προτιμουμένου εμπόρου. Οι καιροί είναι και δια πολύ μακρόν χρόνον θα είναι δύσκολοι και το χρήμα ολίγον. Ο λαός, λοιπόν, θα δυσκολεύεται να αγοράζη. Ούτω το εμπόριον θα μαραίνεται, αν δεν διευκολύνωμεν τους αγοραστάς με, κατά το δυνατόν, μικράς τιμάς. Αποτελεί δε πειρασμόν η μικρά τιμή δι όσους έχουν αγοραστικάς ανάγκας. Η ευθήνεια κατατρώγει των πελατών το χρήμα και κάμνει πελάτας ακόμη και πολλούς από όσους δεν έχουν μεγάλην διάθεσιν ν’ αγοράσουν…».
Αυτά τα τελευταία λόγια του Γεωργίου Σταύρου τα διαμόρφωσαν και βγάλανε τη φράση: «η φτήνια τρώει τον παρά».

Άρα αγαπητέ montecarlo μάλλον λάθος έχεις ερμηνεύσει την γνωστή παροιμία. Ο μεγάλοτραπεζίτης δεν εννοουσε ότι το φθηνό προιον είναι άχρηστο ή προξενεί ζημιά, αλλά ότι λόγω των φθηνών τιμών μπορεί να παρασυρθεις σε αγορές που δεν χρειάζεσαι άμεσα.
Έτσι κι αλλοιως εγώ σου εύχομαι να μπορείς να είσαι πάντα κυνηγός και επίσης να είσαι ανοιχτοχερης στις αγορές σου.
Όταν όμως διαβάζουν οι αστοί κυνηγοί ότι ξοδεύεις 10 ευρώ καύσιμα για να πας κυνήγι τους χαλάς την εικόνα του χουβαρδα ανθρώπου...
ποιος σου ειπε οτι ειμαι χουβαρδας? σπαγκοραμενος σιγουρα δεν ειμαι και ξερω οτι τα γουστα και τις γυναικες τα πληρωνεις. απλα πράγματα.

Αφού λοιπόν φίλοι σπαγκοραμενοι ξεκαθαρίσαμε οτι τα γούστα πληρώνονται (όσο πιο special τόσο πιο ακριβά) και ότι άμα δεν σταυρωνεις γυναίκα πας και τα ακουμπάς, γνωστά αυτά από αρχαιοτάτων χρόνων, έχω μια απορία :
Μήπως έχει πάρει το μάτι σας στην Ελλάδα το παρακάτω clp της αμερικανικής Snap-on το οποίο έπεσε στα χέρια μου από φίλο τεχνικό του στρατού και αποδείχθηκε καταπληκτικό, η συσκευασία είναι περίπου μισό λίτρο. Το χρησιμοποιώ με μπουκαλάκια λεπτού ρύγχους ή ακόμη και βελόνας.
https://shop.snapon.com/product/Lubrication-Accessories/16-oz-Air-Motor-Oil/IM1PT

IMG_20221227_111622.jpg
IMG_20221227_112632.jpgIMG_20221227_110722.jpg

Back