Τώρα πήρα χαμπάρι το

Θα ήθελα να απαντήσω σε έναν έναν ξεχωριστά, αλλά θα χάσω τον μπούσουλα.
Κατ' αρχάς, συμφωνώ απόλυτα με τον Βίκτωρα. Το ταλέντο είναι μια εύκολη αρχή. Τα αποτελέσματα έρχονται όμως με σωστή ενασχόληση.
Εάν πάρω για παράδειγμα τον εαυτό μου, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικά τάλαντο, με την έννοια ότι δεν είχα καμμία απολύτως αίσθηση με τη σκόπευση όταν ξεκινούσα, και ότι κατάφερα να κάνω τώρα πράγματα, τόσο κυνηγετικά όσο και σκοπευτικά, που πριν ανήκαν στη σφαίρα της φαντασίας, τότε ναι, εάν έμαθα εγώ να τουφεκάω καλά, τότε μπορούν όλοι. Ο προπονητής όμως, ή ο δάσκαλος, όπως θέλεις πες το, μπορεί απλά να σου δείξει τον δρόμο. Από εκεί και πέρα το αν θα τον διαβείς, είναι άλλο θέμα. Επίσης από την εμπειρία μου, έχει μεγάλη διαφορά η αντίληψη, τόσο ώστε εάν κάποιου τον τρώει ο
κ@λος του να πειραματιστεί για να βελτιωθεί, να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από κάποιον που του τα δίνουν όλα ολόσωστα και μασημένα, χωρίς όμως να αναρωτηθεί ποτέ την λογική πίσω από αυτά.
Από όλες τις απαντήσεις, ξεχώρισα του Altair. Είναι ο μόνος που σκέφτεται στο ίδιο μήκος κύματος με μένα, μάλλον επειδή κάποτε συναντηθήκαμε επί του βατήρος και παίξαμε μπαλίτσα. Ο Γιώργος κατανοεί ότι το θέμα προσκόπευση είναι το λιγότερο.Το ίδιο ασήμαντο σχετικά είναι και το φυσίγγι, όπλο, τσοκ κλπ μέχρι έναν βαθμό. Αυτό που παίζει ρόλο είναι η φόρμα και η εστίαση. Εάν αυτά είναι σωστά και χρησιμοποιούνται όπως πρέπει, τότε το "πόσο μπροστά" είναι αυτονόητο. Είναι κάπως δύσκολο να το εξηγήσω θεωρητικά, αλλά ισχύει.