Τουφεκιές στα όρια...

γνωμη μου ειναι οτι η καννη δεν εχει καμμια σχεση με την αποσταση που θα παν τα σκαγια...απλα μια πιο μεγαλη καννη μας βοηθαει περισσοτερο στη σκοπευση μακρινων στοχων...
 
επίσης κάτι πολύ σημαντικό για το παπί ... εάν τα βαράς στα 60 μέτρα (λέμε τώρα) και με την φόρα πέφτουν στα 100+ μέτρα από εσένα ... άντε στο Εβρο με την ολόσωμη φόρμα να κάνεις 200 μέτρα ... στην δεύτερη φορά έχεις γίνει μούσκεμα στον ίδρωτα ... κ με πνευμονία!!! ...... αν φυσικά καταφέρεις να το βρεις το παπί!
 
γνωμη μου ειναι οτι η καννη δεν εχει καμμια σχεση με την αποσταση που θα παν τα σκαγια...απλα μια πιο μεγαλη καννη μας βοηθαει περισσοτερο στη σκοπευση μακρινων στοχων...
Λεωνιδα ειμαι της ιδιας αποψης...
+1000
 
Λεωνιδα ειμαι της ιδιας αποψης...
+1000

Νομίζω ότι είχα δει κάποτε ένα βίντεο με θέματα βλητικής όπου ανέφερε ότι το μήκος της κάννης σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την απόσταση που θα φτάσει η τουφεκιά και έχει να κάνει κυρίως με το τι βολεύει τον καθένα. Γενικά έλεγε ένας που δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα και λεπτομέρειες ότι τα πιο μακρύκαννα βοελύουν περισσότερο στο καρτέρι και συνήθως πιο υψηλούς ανθρώπους. Έχει να κάνει πάντως περισσότερο με το θέμα του κυνηγιού που κάνουμε και λιγότερο με τις διαστάσεις του καθενός.
 
Το μήκος της κάνης βοηθάει σίγουρα σε μακρινές ντουφεκιές γιατί μπορούμε να έχουμε καλύτερη παρακολούθηση του στόχου.Όσον αφορά βλητικά ,επηρεάζει μόνο την ταχύτητα των σκαγιών .
 
Παντως εκτός, κυρίως, από τις πρώτες βολές του δευτερου σκοπευτή, που εριχνε με το που κουμπωνε το κοντάκι στο ζυγωματικό οι υπόλοιποι παρακολουθούθαν το στόχο αρκετά, ειδικά στις τραβέρσες. Τα παραπάνω τα γράφω χωρίς να έχω εμπειρία στη σκοποβολή και χωρίς να έχω ρίξει ποτέ σε σκοπευτήριο.
Τα σπασίματα με φόντο το σκοτεινό ουρανό και με τους προβολείς να χτυπάνε τους δίσκους, άκρως εντυπωσιακότατα!!
 
Ε ρε καυλες, αρρωσταινω με τις προσκοπευσεις... :)
Ένα σκοπευτηριο ρεεεεεεεε....
Με τους οπλοφοβικούς, που έχουμε από πάνω μάς, ανεξαρτήτου χρώματος, όχι μόνο τα σκοπευτήρια θα κλέισουνε, αλλά θα απαγορεύσουν και να μιλάμε ακόμη, για όπλα και σκοποβολή.
 
Καλησπέρα! Πραγματικα εντυπωσιακά σπασίματα,αν και πιστευω οτι στο κυνηγι γίνονται βολές πολυ πιο μακρια...Ωρίωνα αυτο με το κούμπωμα στο ζυγωματικό και ακαριαίο ρίξιμο ειναι κατι που λένε οι δάσκαλοι σκοποβολής και γίνετε σίγουρα στο trap (το οπλο ειναι ήδη κουμπωμένο απο πριν) και στο skeet,που οι βολές ειναι γνωστές και οι σκοπευτές τις εχουν ρίξει χιλιάδες φορες στο παρελθόν ίδιες και απαράλακτες...στο sporting πιστευω τα πράγματα δεν ειναι ετσι καθώς οι σκοπευτές καλούνται να ρίξουν σε νέες βολές καθε φορά,που πολλές φορες εχουν ρίξει μια - δυο φορες προπόνηση η και καθόλου καμια φορά..ετσι σε κάποιες βολές στο sporting,το στιγμιαίο παρακολούθημα του στόχου για να μπορέσει ο σκοπευτής να κλειδώσει την πορεία του στόχου ειναι κατι σύνηθες..αν παρακολουθήσεις στο YouTube,το ρίξιμο του κορυφαίου Digweed,θα δεις οτι παρακολουθεί αρκετά ορισμένους στόχους πριν ρίξει..επισης πιστευω στο sporting ορισμένες βολές όπως καλα παρατήρησες,στο βίντεο χρήζουν μεγαλύτερης παρακολούθησης με το οπλο.ειναι η φύση του αθλήματος τέτοια που πρεπει κάποιους στόχους να τους παρακολούθησεις για να τους κλειδώσεις..αντίθετα στο trap και στο skeet,πέρα απο τα ακαριαίο μηχανικό ρίξιμο που εχουν οι σκοπευτές λόγω επανάληψης της ίδιας κίνησης,η φύση των στόχων κατα την γνωμη μου,δεν ευνοεί το παρακολούθημα με το οπλο..
 
Last edited:
Καλημερα! Γερασιμε ειναι οντως μακρια..απο οσο μπορω να εκτιμησω απο το βιντεο πιστευω η πιο μακρινη βολη θα ειναι 45-50 μετρα...εκτος αν κανω λαθος εκτιμηση.. Αλλα πιστευω σε καποια κυνηγια γινονται μακρυτερες βολες,π.χ υδροβια η λαγο σε ανοιχτα μερη..
 
ι σε κάποιες βολές στο sporting,το στιγμιαίο παρακολούθημα του στόχου για να μπορέσει ο σκοπευτής να κλειδώσει την πορεία του στόχου ειναι κατι σύνηθες.
Ένας επιπλέον λόγος αυτης της καθυστέρησης στις βολές που είδαμε,ίσως είναι και το σιγουρεμα της τροχιάς ειδικά αν είναι καινουργια στησιματα δίσκων, όπως επίσης ότι όσο πιο αργά το τουφεκας αυτό έχει χάσει αρκετή ταχύτητα και θέλει μικρότερη προσκόπευση.
 
Δεν το πιστεύω!!! Ένας γκαντέμης βρέθηκε κιεφτιαξε κοντάκι και κλείσανε όλα τα σκοπευτήρια σε ακτινα διακοσιων χιλιομέτρων.
Και μια και μιλάμε για τους γκαντεμηδες των σκοπευτηρίων, ένας μετά που έκλεισε η Πάρνηθα και κόλλησε στο Σχιστο, δεν του φτανανε τα εφτά όπλα που είχε πήρε και μακρυκαννο σούπερ ποζέ για να είναι μέσα στα πράγματα.
Εμ έλα που πρόλαβε να ρίξει μόνο δέκα κουτιά και έκλεισε και το Σχιστό...
Και πάω τώρα με το μακρυκαννο για τσίχλες....
Και ζυγίζει 3850 άδειο .....
 
το βίντεο βέβαια είναι επεξεργασμένο και δείχνει τις πετυχημένες τουφεκιές
πέρα απ αυτό όμως δείτε το πάλι αφήστε τα σπασίματα και προσέξτε γύρισμα μέσης κίνηση όπλου κατέβασμα ώμων όλα σε τέλεια αρμονία
σκεφτόμουν στην ίδια λίμνη να περνούν παπιά η φάσσες να ήμουνι εκεί και να είχα αυτούς δίπλα μου
ατουφέκιστος θα έμενα με 8 απανωτά εγκεφαλικά .very funny.
είναι τουφεκαράδες οι άνθρωποι
 
Το πιάτο στο 1:16 το παίρνει μόνο ο πρώτος, ειδικά ο φίλος μας που δεν κουμπώνει στο κοντάκι, αυτός με το Krieghoff, μένει πολύ πίσω. Αυτό το πιάτο πρέπει να έιναι καμιά 55 μέτρα. Τα πιάτα πάνω από το νερό δεν τα σπάνε πιο μακριά γιατί προσπαθούν να τους ρίξουν όσο πιο κοντά γίνεται.
 
Προσωπική εκτίμηση οτι ειναι οι κορυφαίοι των ΗΠΑ στο sporting! ενας απο αυτούς ο Geben Miles ( με το Krieghoff) είχε κερδίσει τον αγώνα που έγινε στο Dubai το 2014 με έπαθλο για τον πρωτο 140000 δολλαρια..ο Digweed σε αυτο τον αγώνα ήταν 8ος!!!
Εδω τα αποτελέσματα εκείνου του αγώνα..
http://shootclay.co.uk/2014/03/05/day-four-scores-before-the-final/
Λέγετε οτι οι αποστάσεις ήταν εξωπραγματικές..αν διαβάσετε καλα τα αποτελέσματα είχαν παρει μέρος και 3 Έλληνες..
Και μερικές φωτο απο εκείνο τον αγώνα..
http://shootclay.co.uk/2014/02/24/nad-al-sheba-liveblog/
 
Last edited:
Back
Top