Με καιριο πληγμα ομως.Στηθος κι εμπρος.Αν ειναι κοιλια,θα τραβηξει,θα το "κοψει"εσωτερικη αιμορραγια και θα πεσει.Το ποσο θα τραβηξει....xm.
Χμμμ, μου δινει πασα αυτο... Καλο ειναι οταν δοκιμαζουμε την τυχη μας και την ικανοτητα μας στις μακρινες τουφεκιες να φροντιζουμε να εχουμε πληρη εικονα του στοχου... Αλλη εικονα εχουμε σε ενα παπι που μας ερχεται ρουαγιαλ η σε τραβερσα και το βλεπουμε ολοκληρο και αλλη οταν μας εχει καβαλησει κ μας φευγει πισοκωλα... Οταν εχουμε πληη εικονα του στοχου, οι πιθανοτητες καταβολης κ οχι τραυματισμου ειναι απειρα μεγαλυετρες... Πολυ μεγαλυτερη επιφανεια στοχου...
Τα τελευταια χρονια τις δοκιμαζω, κυριως στο σκοπευτηριο σε μακρινα πιατα, και σε αντιστοιχες βολες σε τσιχλα. Κυριος παραγοντας ο φοβος του χαμενου/τραυματισμενου. Με εκνευριζει και μενα αφανταστα, γιατι ειναι σπαταλη
Πρωτα απο ολα πρεπει να αφηνουμε τον εαυτο μας ελευεθρο Βικτωρα και να πιστευουμε σε αυτο που θελουμε να πετυχουμε... Οι μακρινες τουφεκιες θελουν "αερα" και αυτοπεποιθηση ωστε να λειτουργησει ο ευατος μας με το ενστικτο... Αν ειμαστε προκατειλημενοι τα μονο που βλεπουν τα ματια ειναι μια αποτυχια σε ενα μακρινο δισκο, κ οχι ενα δισκο που δινει οδηγιες μεσω των ματιων και του εγκεφαλου μας για το που πρεπει να πεταξουμε το οπλο... Οταν ρωταγα ενα φιλο στο σκοπευτηριο γιατι δεν τουφεκαγε καποιους μακρινους δισκους που δεν τους επαιρνε με την πρωτη, η απαντηση ηταν γιατι ειναι μακρια και εχω U0 και U1 στο οπλο...
Ε και? Δοκιμασες και δεν εσπασε? Οχι απλα δεν σπαει εκει η απαντηση...
Συμπτωματικα το οπλο του το γοσταρα και μου ερχοταν και πολυ καλα οποτε επιχειρησα μερικες τουφεκιες εκει που θεωρητικα δεν εσπαγε ο δισκος... Ο δισκος οχι μονο εσπαγε, αλλα δεν εμενε κ κομματι για δευτερη τουφεκια... Μονο οταν το ειδε το επιχειρησε κ ο ιδιος... Καμια φορα θελει να πιεσουμε τον εαυτο μας για να δουμε τι μπορει να συμβει κ τι οχι...
Μπα Δημητρη ... απο τσιχλα μεχρι τριγονι νο9 κοντα μακρια. οσες φασες μπικαν στον τιρο του 9αριου στα μπασιματα της τσιχλας με εκαναν να αναρωτ.για τα καπνηςματα που τους εκανα.ΕΠΗΣΗΣ εχω καψει και αρκετα σαρσελια σε απογευμ. καρτερια. Αμα κατι σου εχει κερδ. τιν ψηχολωγια ! Ξερεις!
Αν ολα τα πουλια μου εμπαιναν μεχρι 35 μετρα, θα τουφεκαγα τα παντα με 8αρια... Τα παντα ομως με μονη εξαιρεση τις πολυ χαμηλες θερμοκρασιες... ενα καλο φυσιγγι κ με καλο LM στα 35 μετρα εχει τετοια πυκονοτητα που αν ειμαστε κεντρο, μια φασσα πρεπει να παρει απο 10 σκαγια τουλαχιστον επανω της... Με 10 σκαγια στα 35 μετρα ακομα κ 8αρια μαδιεται στον αερα για πλακα...
Δεν ριχνω οχι, επειδη ξερω οτι δεν εχω το ταλεντο, τις γνωσεις, πες το οπως θες, για μια τετοια βολη. Μιλαω θεωρητικα, για την καταβολη ενος στοχου στα 50 μετρα,
Ειδες που σου λεω κ παραπανω... Το δοκιμασες κ δεν μπορεις η απλα το ξερεις?
Φροντίζω όμως να εξασφαλίζω τις προϋποθέσεις συνάντησης με το θήραμα εντός των ορίων μου...
Κ εγω το ιδιο για να ειμαι ειλικρινης και γι αυτο εχω σε γενικο βαθμο καλη καρπωση αναλογικα με τον αριθμο των πουλιων που θα δω... Καποιοι το λενε τυχη βεβαια.. .buy.

απο την αλλη, δεν μπορεις να το κανεις αυτο σε ολα τα κυνηγια κ σε ολους τους τοπους... Φασσα στη βοσκη ας πουμε δεν θα τουφεκισω ποτε μετα τα 35 μετρα κ ισως κ να λεω πολλα, φασσα στον καμπο ομως θα τουφεκισω ακομα και στα 60...
Εδω θα διαφωνήσω και ειδικά για σκάγιο στην κοιλιά...εχω δει κίχλα με κομμένο τον κώλο και τα έντερα έξω και να ''τραβαει'' αρκετά μακρυα και να χάνεται...
Κ εγω το ιδιο κ γι αυτο δεν θελω τα πολυ χοντρα σκαγια... Προτιμω 3 καλα 5αρια στο σωμα παρα μια μπιλια στο στηθος η στην κοιλια... εχω δει πολλα πουλια να χανονται επειδη εχουν χτυπηθει με ενα πολυ χοντρο σκαγι και πουλια να πεφτουν, εστω κ λιγοτερο εντυπωσιακα, με ενα καλο φυσιγγι 2 και 3 νουμερα πιο ψιλο...
Με ενα απλο φυσιγγια ταχυτητας 420 μετρων αρχικης και σκαγια ν4, με χρηση μπαφερ ομως, κ ενα ψαγμενο σφιχτο τσοκ εχω δει τουφεκιες σε παπια σε πραγματικες τουφεκιες στα ορια ομως... Να φαινονται τα παπια σαν σταυρουδακια στον ουραννο...