Τουφεκιές στα όρια...

.well done.Πες τα ρε alter....να φανταστω αντιγραφη του ρωσσικου.my man.
Δεν ξέρω φίλε μου, ένας φίλος τα γέμιζε και μου τα είχε δώσει να τα δοκιμάσω.
Εν πάση περιπτώση, δεν πολύ καταλαβαίνω όμως γιατί θα πρέπει να μπαίνουμε στο τρυπάκι να αποδείξουμε ο ένας στον άλλον κάτι. Εγώ παίρνω επανειλημμένα πάπιες από 50 ως 60 μέτρα. Γιατί θα πρέπει να το πιστέψει αυτό κάποιος που δεν έχει κυνηγήσει ποτέ στην ζωή του την πάπια, δεν μπορώ να το καταλάβω.
Γιωργο νουμερο ενα αν καταλαβα καλα ειπες ? Με αυτο εχεις κυνηγησει ποτε . Αν καταλαβα καλα μιλαμε για συνθηκες κυνηγιου ....ή βλητικες δοκιμες ? ,γιατι ετσι ξεκηνησε η κουβεντα για επιτυχιες μακρινες σε φτερωτα....xm. εκτος και δεν καταλαβα..!
Καλά κατάλαβες Αργύρη, το όλο ζήτημα ξεκινάει επειδή κάποιοι από μας έχουμε άλλα θηράματα στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες αποστάσεις και οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους την τσίχλα και τα 9ράκια σκάγια. Οπότε και αυτοί είναι δικαιολογημένοι. :)

Εν πάση περιπτώση, δεν πολύ καταλαβαίνω όμως γιατί θα πρέπει να μπαίνουμε στο τρυπάκι να αποδείξουμε ο ένας στον άλλον κάτι. Εγώ παίρνω επανειλημμένα πάπιες από 50 ως 60 μέτρα. Γιατί θα πρέπει να το πιστέψει αυτό κάποιος που δεν έχει κυνηγήσει ποτέ στην ζωή του την πάπια, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Καλά κατάλαβες Αργύρη, το όλο ζήτημα ξεκινάει επειδή κάποιοι από μας έχουμε άλλα θηράματα στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε σε τέτοιες αποστάσεις και οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους την τσίχλα και τα 9ράκια σκάγια. Οπότε και αυτοί είναι δικαιολογημένοι. :)
Τωρα σε παραδεχομαι εθεσες το θεμα στη σωστη του βαση......buy buy.

Σου βάζω ωστόσο και μια τουφεκιά με φυσιγγακι εμπορίου στα 31γρ με νούμερο σκαγιών 9-10 στα 50 μέτρα. Πες μου εσύ από αυτό που βλέπεις, που είναι το τόσο τρομερό και ακατόρθωτο να σκοτωθεί η τσιχλίτσα και στα 50 και στα 60 μέτρα, με αυτό που βλέπεις στον πίνακα :)

Euromix 9-10, Oprima Plus 1*, 50 μέτρα

Μεχρι τα 50 μετρα συμφωνω , αλλα ετσι που το βλεπω και στα 60 μπορουν να παρουν καποια σκαγια το πουλι.! Τι να πω ...!! .asking. θα το δοκιμασω και εγω..
Ρε Γιωργη μηπως φορας κανα περιεργο τσοκ...:)

Εγώ ρωτάω για να μάθω και όχι για να πικάρω κάποιον.
Γιατί, υπάρχει κάποιος που ρωτάει, όχι από περιέργεια αλλά για να πικαρει; Αντε καλέ....:cool:
Βασίλη, εσύ δεν γέμιζες κάτι τσιχλοφυσιγγα με tubo για εξαιρετικά μακρινές αποστάσεις; Δηλαδή για τί αποστάσεις τα γέμιζες αυτά τα φυσίγγια;

Αργύρη η παραπάνω τουφεκια είναι με το μαμά φουλ της Beretta. Κανένα περίεργο τσοκ.

Βασίλη, τις πάπιες σε ημερήσιο τις κυνηγάω με ένα 2* Trulock (τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή ) και ένα muller ufo ( σύσφιξη 11/10). Φυσίγγια εμπορίου από τα πιο φθηνά που βρίσκω. :)
Άλλο;

περιμενα να διαβασω καποια μυνυματα , πρωτα πρωτα δεν ανεφερα πουθενα και ποτε για το ατομο μου ότι ριχνω στα 60 η στα 200 μετρα , ουτε θελω να μπριζωσω καποιον υπερευαισθητο αλλα ουτε να αυτοπροβληθώ , το range finder είναι τρομερη πολυτελεια , μαλιστα , τα 50 οπλα δεν είναι , αυτά είναι αναγκαια , παμε παρακατω , ο καθενας εχει μαθει και ριχνει στις αποστασεις που θελει αυτος , δεν προτεινα σ εκανεναν να ριχνει σε τετοιε ςαποστασεις , δεν σημαινει αυτό όμως ότι είναι αδυνατο από καποια ατομα , το μεγαλο μυστικο είναι στα απολυτα μετρα του οπλου , μετρα που είναι στημενα για αυτές τις αποστασεις , σωστα στημενα φυσίγγια και πανω από όλα πως θα βγει η προσκοπευση που απαιτείται , εκει είναι ολο το εργο , καλο είναι να ριχνουμε παντα σε λογικε ςαποστασεις , αλλα , είναι μεριες και θηράματα που απαιτουν τέτοιες βολες

Γιατί, υπάρχει κάποιος που ρωτάει, όχι από περιέργεια αλλά για να πικαρει; Αντε καλέ....:cool:
Βασίλη, εσύ δεν γέμιζες κάτι τσιχλοφυσιγγα με tubo για εξαιρετικά μακρινές αποστάσεις; Δηλαδή για τί αποστάσεις τα γέμιζες αυτά τα φυσίγγια;

Αργύρη η παραπάνω τουφεκια είναι με το μαμά φουλ της Beretta. Κανένα περίεργο τσοκ.

Βασίλη, τις πάπιες σε ημερήσιο τις κυνηγάω με ένα 2* Trulock (τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή ) και ένα muller ufo ( σύσφιξη 11/10). Φυσίγγια εμπορίου από τα πιο φθηνά που βρίσκω. :)
Άλλο;
Τα tubo τα γεμισα για τα 50 μετρα...οχι 200 ομως! Οχι οτι τα πετυχαινα ομως .sarcastic. Με καλυψες στα υπολοιπα. Εγω με 1 τσοκ δεν πετυχαινω τον στοχο... Και κατι τελευταιο, τον στοχο στα 50 μετρα τον πετυχαινω. Την τσιχλα στα 50 μετρα δυσκολα πολυ...τεσπα καλο βραδυ!

17 σκάγια νούμερο ένα στον τενεκέ του λαδιού στα 60 μέτρα, Αργύρη. Όχι μόνο στην επιφάνεια του τενεκέ αλλά στο κέντρο του. Παρόντες Πανούτσος και Beret ... ευτυχώς δηλαδή :) Φυσίγγι 33γρ.
Αργύρη, έχε τα μάτια και το μυαλό ανοιχτό με αυτό που άρχισες να ασχολείσαι και δεν θα χάσεις... ;)
δεν το έχω κάνει γιατί δεν το πιστεύω αλλά θα ήθελα να μου πείς πως τον έβλεπες τον τενεκέ στα 60 μέτρα;;;; σε τι όγκο φαινόταν έδινε οπτικότητα για τουφεκιά;;;;;;

δεν σου ζήτησε κανείς να αποδείξεις τίποτα την γνώμη μου λέω.....
δεν έχω κυνηγήσει παπιά στον Έβρο.....μόνο 2-3 χρονιές που πρόλαβα επιτρεπόμενο τον Σχοινιά
έχω φίλους αρκετούς όμως που κυνηγούν κάθε χρόνο Έβρο και όταν τους ρώτησα μεμονωμένα αλλά και μαζεμένους όταν τους μαγείρεψα παπιά από το κυνήγι τους,με κορόιδευαν όλοι
λέγοντας μου ότι αυτά δεν γίνονται και ειδικά τα επανειλημμένα.....αυτό μου είπαν 6 άτομα αυτό λέω μιας και θίγεις το θέμα :)

Last edited:
Δεν είμαι ο "καθηγητής" της βλητικής και της σκόπευσης και επιτρέψτε μου μια απορία. Τι μετράει τελικά ώστε να πούμε ότι το τάδε θήραμα μπορεί να καταβληθεί στα τόσα μέτρα; Η μια φορά που το πετύχαμε; Οι ελάχιστες φορές που το πετύχαμε; ή οι περισσότερες φορές που σηκώνουμε το όπλο χωρίς σκοπευτικά λάθη και το θήραμα θα καταβληθεί;
Τι θέλω να πω με αυτή την απορία; Πολύ πιθανό να καταβάλουμε κάποιο θήραμα σε "εξωπραγματική" απόσταση ενώ είχαν προηγηθεί π.χ. 30 τουφεκιές στην ίδια ΄"εξωπραγματική" απόσταση που το θήραμα δεν πήρε χαμπάρι. Εμείς τι λέμε σ΄αυτή την περίπτωση; Ότι τουφεκάμε και πετυχαίνουμε στο θήραμα σε "εξωπραγματική" απόσταση ή όχι; Μήπως θα ήταν χρήσιμο να σκεφτούμε πρώτα σε πόσες τουφεκιές δεν έπεσε το θήραμα και όχι στη μια που έπεσε; Όπως και το αντίθετο, αν τις περισσότερες φορές που επωμίζουμε σε "εξωπραγματικές" αποστάσεις και πέφτει το θήραμα ενώ οι φορές που δεν το καταρρίψουμε είναι σπάνιες. Μήπως πρέπει να υπολογίσουμε την αναλογία χαμένων και επιτυχημένων βολών στις "εξωπραγματικές" αποστάσεις και μετά να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα;
Λογικό είναι να μένει στη μνήμη μας η μοναδική επιτυχημένη "εξωπραγματική" βολή και να ξεχνάμε το πλήθος των αποτυχημένων...

Τα tubo τα γεμισα για τα 50 μετρα...οχι 200 ομως! Οχι οτι τα πετυχαινα ομως .sarcastic. Με καλυψες στα υπολοιπα. Εγω με 1 τσοκ δεν πετυχαινω τον στοχο... Και κατι τελευταιο, τον στοχο στα 50 μετρα τον πετυχαινω. Την τσιχλα στα 50 μετρα δυσκολα πολυ...τεσπα καλο βραδυ!
Αν την δεις στα 50 μετρα σφηραμου,η εγω ειμαι στραβος

περιμενα να διαβασω καποια μυνυματα , πρωτα πρωτα δεν ανεφερα πουθενα και ποτε για το ατομο μου ότι ριχνω στα 60 η στα 200 μετρα , ουτε θελω να μπριζωσω καποιον υπερευαισθητο αλλα ουτε να αυτοπροβληθώ , το range finder είναι τρομερη πολυτελεια , μαλιστα , τα 50 οπλα δεν είναι , αυτά είναι αναγκαια , παμε παρακατω , ο καθενας εχει μαθει και ριχνει στις αποστασεις που θελει αυτος , δεν προτεινα σ εκανεναν να ριχνει σε τετοιε ςαποστασεις , δεν σημαινει αυτό όμως ότι είναι αδυνατο από καποια ατομα , το μεγαλο μυστικο είναι στα απολυτα μετρα του οπλου , μετρα που είναι στημενα για αυτές τις αποστασεις , σωστα στημενα φυσίγγια και πανω από όλα πως θα βγει η προσκοπευση που απαιτείται , εκει είναι ολο το εργο , καλο είναι να ριχνουμε παντα σε λογικε ςαποστασεις , αλλα , είναι μεριες και θηράματα που απαιτουν τέτοιες βολες
Δημήτρη μου τα γυρίζεις ότι δεν είπες κι οτι δεν προτρέπεις κάποιον για τα 60 μέτρα αλλά εμμέσως πλην σαφώς γι αυτό πήρες θέση
το range finder είναι πολυτέλεια στον κυνηγότοπο ναι.....τα 50 όπλα είναι κέφι διασκέδαση και εκτόνωση από την καθημερινότητα 30+ ετών
δεν είπα ότι είναι αδύνατο...δυνατό είναι απο ολους μας αλλά επαναλαμβάνω μετρημένο στα δάκτυλα του ενός χεριού
για την προσκόπευση το είπα όπως για την ταχύτητα και την τροχιά του θηράματος για τα μέτρα κοντακιού που λές θεωρούνται δεδομένα σ ένα όπλο
τέλος πάντων θα σου πώ μια φάση που έζησα:φίλος αερομοντελιστής πετούσε το αεροπλάνο του 1μιση μέτρο μήκοςγεμάτα
ήταν σ ένα κόψιμο βράχου και μέτρησε 30 μέτρα με αποστασιόμετρο το τέλος του βράχου σημαδεύοντας 1 πεσμένο κυπαρίσσι,ήταν 32 μέτρα και κάτι ψηλά,όταν έφτασε το μοντέλο του εκεί φαινόταν σαν καρακάξα σε απαγορευτικό ύψος :)

Για ποδοσφαιροφιλους και οχι μονο.60μ ειναι η αποσταση απο το σημαιακι του corner,ως την γραμμη του κεντρου.Βαση κανονισμων,απο 45 εως 60 μ.
Στο 120αρι,απο σημαιακι σε σημαιακι,στην μικρη πλευρα του γηπεδου,ειναι 60μ.Βαση κανονισμων,απο 45 εως 60μ.

Τα ορια του ο καθενας τα ξερει καλητερα οταν κην. ενα σηγκεκριμενο θηραμα και εχεις ψηχολογια+ΟΠΛΟ στημενο για αυτο που κηνηγας+ σοστο πιρομαχικο και εισαι πανο στο θηραμα θα το καταβαλεις και στα 50 ΚΑΙ ΣΤΑ60 και ισος και λιγο παραπανο.Οταν θα το πετηχεις θα πεσει.το ακουτε!!!!Θ.Α. Π.Ε.Σ.Ε.Ι.. Το αν θα το πετηχεις ειναι αλλου παπα ευαγκελιο.

Θυμαμαι οταν ξεκινησα να κυνηγαω βαλτο ειχα τη τυχη να μπλεξω με ενα πολλλλλλυ τσακαλι...φυσικα εγω ο κακομοιρογλου ενω ημουν αρκετα καλος στις τσιχλιτσες δεν μπορουσα να πετυχω γαιδαρο δεμενο,που να ηξερα απο αποστασεις και ταχυτητες αφου ντουφεκουσα μονο τσιχλες και τους εβαζα μια υποτιθεμενη προσκοπευση 1μετρου και στο παπι ηθελα 3 το λιγοτερο...ακομα θυμαμαι τη συμβουλη του,βαλε τοσο μπροστα που να νομιζεις που η ντουφεκια σου θα φυγει μπροστα απο το πουλι!!!!!!!! ακομα το θυμαμαι τις λιγες φορες που θα ντουφεκισω σε αποστασεις που για τη σκοπευτικη μου δεινοτητα μακρια

Για ποδοσφαιροφιλους και οχι μονο.60μ ειναι η αποσταση απο το σημαιακι του corner,ως την γραμμη του κεντρου.Βαση κανονισμων,απο 45 εως 60 μ.
Στο 120αρι,απο σημαιακι σε σημαιακι,στην μικρη πλευρα του γηπεδου,ειναι 60μ.Βαση κανονισμων,απο 45 εως 60μ.
φυλε το πιστευης ηοχι εχει γηνη δωκημη και εχει καταβληθη θηραμα απο το ενα τερμα στο αλλο.Το θηραμα καθησμενο 2 μετρα απο το εδαφος και το οπλο στηριγμενο. Γιαννη μου ολλα εχουν γηνη. ;)

Εγώ για 200 μετρα δεν μίλησα ποτέ και δεν ξέρω γιατί το γράφεις δεύτερη φορά :) Επειδή εσύ δεν πετυχαίνεις την τσίχλα στα 50 μέτρα, δεν φταίω εγώ ;)
Καληνύχτα :cool:

δεν το έχω κάνει γιατί δεν το πιστεύω αλλά θα ήθελα να μου πείς πως τον έβλεπες τον τενεκέ στα 60 μέτρα;;;; σε τι όγκο φαινόταν έδινε οπτικότητα για τουφεκιά;;;;;;
Ακριβώς όση ήταν η μοίρα. Η μπίλια τον κάλυπτε ίσα -ίσα!

φυλε το πιστευης ηοχι εχει γηνη δωκημη και εχει καταβληθη θηραμα απο το ενα τερμα στο αλλο.Το θηραμα καθησμενο 2 μετρα απο το εδαφος και το οπλο στηριγμενο. Γιαννη μου ολλα εχουν γηνη. ;)
Γιωργο, μπορεις να εισαι βεβαιος,πως γνωριζω πολλα απο αυτα που εχουν γινει.:)
Η αποσταση που εφερα ως παραδειγμα,ειναι ενα μετρο συγκρισης κατανοητο απο τους περισσοτερους,αν οχι απο ολους εδω!
Δεν αμφισβητησα σε καμια περιπτωση την καταβολη σ'αυτα τα μετρα!Αν ανατρεξεις σε προηγουμενο μνμ μου,θα δεις πως αναφερομαι στους παραγοντες που απαιτουνται για την επιτυχια αυτου του εγχειρηματος.
Οσον αφορα τον tubo,πειραματιζομενος,ειδα να σπαει τσιμεντολιθο και να καρφωνεται μεσα του,σε αποσταση 115μ.
Μετρημενα με κορδελα.Στο χαρτι,που ηταν στημενο στα 60μ,εδειχνε συμπεριφορα αλλοπροσαλη.αλλοτε αφηνε καποια σκαγια περιμετρικα απο την τρυπα που εκανε πηγαινοντας μονοβολο και σε μια περιπτωση αφησε μονο 5.Σε αλλη μια περιπτωση,δεν βρηκα τρυπα στο χαρτι,παρα μονο 22 σκαγια διασπαρτα,χωρις λογικο κυνηγετικο οφελος.Σκαγια #5,χαρτι 1Χ1.20μ,Δειγμα 5 φυσιγγιων και το οπλο στηριγμενο.Ανατριχιασα στη σκεψη του τι μπορουσε να προκαλεσει αυτο το φυσιγγι και σε τι αποστασεις!Δεν ξανασχοληθηκα!!!

Back