Τουφεκιές στα όρια...

Ολο τα σνομπαρετε αυτα τα μετρα αλλα και θελετε και να τα φτασετε. Δεν παει ετσι φηλε!!!
Δεν σνομπαρα κατι. Ειπα οτι εσυ για παραδειγμα βλεπεις ενα πουλι και λες οτι ειναι στα 50 μετρα ενω στην πραγματικοτητα ειναι λιγοτερο. Διαβασε αυτο που εγραψα για την αντιληψη. Εσυ εισαι αυτος που σνομπαρεις φιλε.

Ο tubo για να δουλεψει θελει ΠΟΛΥ ψαξιμο....και δεν κανει για τσιχλες
Σου ειπε κανεις οτι δεν το εψαξα ρε αρχοντα? Στις τσιχλες ειχα την δυνατοτητα να το δουλεψω. Εχεις δικιο οτι δεν δουλευει. Εγω απλα εκανα μια πρωτη δοκιμη περυσι...η ερωτηση παραμενει. Για ποσα μετρα ειναι το tubo?

Εγώ ξέρω ότι μετά τα 15-25 μέτρα, μεγαλώνει εκθετικά η πιθανότητα λάθους στην εκτίμηση των αποστάσεων.....
Εννοώ ότι εύκολα καταλαβαίνεις την διαφορά από τα 25 στα 35 μέτρα αλλά από τα 45-50μ στα 60μ είναι τρομερά πιθανό είναι να κάνεις μεγάλο λάθος στην εκτίμηση...
Άρα στατιστικά, η εκτίμηση που κάνουμε είναι πολύ πολύ πολύ χονδρική στα πολλά μέτρα.....ιδιαίτερα μάλιστα εφόσον μιλούμε για βολή προς τον ουρανό η οποία δεν έχει σχέση με τη βολή παράλληλα με το έδαφος βάση της Φυσικής που έχουμε διδαχθεί......
Φυσικά είναι έμφυτη η διάθεση του ανδρικού φύλου να αποδείξει ότι την έχει μακρύτερη....τη βολή από λοιπούς συνκυνηγούς, και το δέχομαι συγκαταβατικά αφού έτσι κι αλλιώς η προσωπική γνώμη είναι σαν τη κ@λ@τρυπίδα...όλοι έχουμε από μία....
Άμα θέλουμε να συγκρίνουμε τέτοια αναλογικά δεδομένα που άπτονται των νόμων της Φυσικής, να βάλουμε τα κοινά στοιχεία αρχικοποίησης μιας μέτρησης και να δούμε ποιός τα καλύπτει ώστε να δεχτούμε και τη μέτρησή του.....απλό είναι...
Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν συμβαίνουν πράγματα....ισχυρίζομαι όμως ότι αυτά τα ακραία γεγονότα που περιγράφετε, είναι , ως επί το πλείστων, τυχαία και μετά από αντιοικονομική κατανάλωση πυρομαχικών ...

Διαβασε παλι το μηνυμα μου Γιωργο δεν υπαρχει ειρωνια γιατι δεν το επιτρεπει ο χαρακτηρας μου και η πορεια μο μεσα στα φορουμ
Δεν το δεχομαι οχι δεν σε πιστευω το οποιο παει να πει οτι και εφιχτο να ειναι δεν το δεχομαι
Αν αντιμετωπιζω καποιον σαν σοβαρο η σαν παιδακι κοιτα παλι σε παρακαλω τις σχεσεις μου. σε κυνηγια φιλικες συγκεντρωσεις η συζητησεις μεσα στο φορουμ .shake.
Οχιιιιιιιιι Μακη μου προς θεου δεν ειναι αυτο το υφος μου ουτε κατι τετιο υπονοω Εννοω οτι μηλαω με σοβαρο ανθρωπο και οχι με κανενα παιδι. Αντιθετα αν κρινο απο τα γραφομενασου στο φορουμ θα μπορουσαμε να κανουμε καλη παρεα..beer..bbq.

Σου ειπε κανεις οτι δεν το εψαξα ρε αρχοντα? Στις τσιχλες ειχα την δυνατοτητα να το δουλεψω. Εχεις δικιο οτι δεν δουλευει. Εγω απλα εκανα μια πρωτη δοκιμη περυσι...η ερωτηση παραμενει. Για ποσα μετρα ειναι το tubo?
Μακαρι να ειχα καταγωγη απο αρχοντικη οικογενεια αλλα δυστηχως καταγωμαι απο ποπολαρους.....τα μετρα του tubo εξαρτονται απο το ρελι,το νουμερο απο τα σκαγια,τη προοδευτικοτητα της πυριτηδας,και πολλα αλλα....καποιοι τον κανουν να ανηξη απο τα 60-70 και καποιοι αλλοι μετα τα εκατο.φυσικα ολα εξαρτονται εκτος απο το φυσιγγη στον αυλο και το τσοκ του καθε οπλου, οποτε ισως ειναι το πιο εξιδικευμενο φυσιγγι.φιλε προς θεου προσεχε με τον tubo γιατι υπαρχει και η πιθανοτητα να μην ανηξη ποτε και να σκοτωσεις κανεναν

Μακαρι να ειχα καταγωγη απο αρχοντικη οικογενεια αλλα δυστηχως καταγωμαι απο ποπολαρους.....τα μετρα του tubo εξαρτονται απο το ρελι,το νουμερο απο τα σκαγια,τη προοδευτικοτητα της πυριτηδας,και πολλα αλλα....καποιοι τον κανουν να ανηξη απο τα 60-70 και καποιοι αλλοι μετα τα εκατο.φυσικα ολα εξαρτονται εκτος απο το φυσιγγη στον αυλο και το τσοκ του καθε οπλου, οποτε ισως ειναι το πιο εξιδικευμενο φυσιγγι.φιλε προς θεου προσεχε με τον tubo γιατι υπαρχει και η πιθανοτητα να μην ανηξη ποτε και να σκοτωσεις κανεναν
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Πέρυσι γέμισε ο πατέρας μου 6 κουτιά. Εγώ έριξα περίπου 15 τουφεκιές όλες πρωί μετά τις 8 στα περάσματα μόνο! Δεν είχα κάποια επιτυχία αλλά το ξαναλέω ότι σε μεγάλες αποστάσεις δεν το χω...

Βρε Φωτη ....μπορώ να ρίξω στα 50μ σε χαρτί...και να λέω ότι είναι 70μετρα ....ότι είμαι ο μέγας ιδιογομωτης...και ότι τα φυσίγγια μου έχουν αρχικές 599μ/δ και κατεβασω την τσίχλα από την Αλβανια
ΚΑΙ γιατι να το κανεις αυτο Τολι μου?.xm.

Εγω παιδια θελω να συζητήσουμε για την βολη του φιλου Γιωργου στα 50μ.Σιγουρα κ η ΒΕΡΕΤΤΑ 391 σε αυτην την αποσταση εχει καλη αποδοση με αυτό τον συνδυασμο τσοκ και φυσιγγιου αλλα κατά την γνωμη μου η τουφεκια αυτή δεν θα μας δωσει την τσιχλα σιγουρα.Αν υποθεσουμε ότι ο σκοπευτης είναι αριστος οι πιθανότητες για να καρπωθούμε την τσιχλα είναι κατω από μισες.Την γνωμη μου λεω και δεν θελω να ερθω σε κοντρα με κανενα.Για τα 50-60-70 μετρα ο καθενας εχει την δικη του αποψη,θα ηθελα να δω μια βολη στα 70μ. σε στοχο διαμετρου 76εκ. με ν.3 3,3μμ για παπια.Οποιος ανεβασει τετοια βολη εγω θα τον παραδεκτο.Για την ιστορια στον ανωτερω στοχο τουλάχιστον 90 σκαγια.Και κατι ακομα στα 10000τετ.εκ του πινακα δοκιμων χωρανε περιπου 285 τσίχλες αρα θελουμε 570 σκαγια στον στοχο.
Και μονο για τον κοπο σου να μετρησεις,....10 like!:)
.shake.

ΚΑΙ γιατι να το κανεις αυτο Τολι μου?.xm.
Αν θέλουμε ντε και καλά να δείξουμε στο πίνακα ότι βγάζουμε βολές στα 60+ μέτρα που καταβάλουν τσίχλα....και δεν μας βγαίνει....εεεε τότε ρίχνουμε στα 45 και τα βαφτιζουμε 60 :-) .sarcastic.

Να ρωτησω και εγω κατι..
Οι τουφεκιες στα ορια 50 η 60 μετρα εχουν επανειλλημενες επιτυχιες απο καννες με καλη αποδωση; μια φθηνη ρωσσικη καννη μπορει να σου προσφέρει τις δυνατοτητες μιας οπτιμα π. Χ; αναφερομαι καθαρά στο τεχνικο θεμα και όχι στο κοντακι κτλ. Γιατι ρε παιδια απο δικες μου δοκιμες μετα τα 35 μετρα αντε γεια..

.xm.
Αν θέλουμε ντε και καλά να δείξουμε στο πίνακα ότι βγάζουμε βολές στα 60+ μέτρα που καταβάλουν τσίχλα....και δεν μας βγαίνει....εεεε τότε ρίχνουμε στα 45 και τα βαφτιζουμε 60 :) .sarcastic.
Στα 60 η τσιχλα δεν πολυφαινετε...υπαρχουν αλλα πουλια που φαινονται και καλα μαλιστα.ποιος παλαβος κανει δοκιμες για τσιχλες στα 60 μετρα.xm.

Αν θέλουμε ντε και καλά να δείξουμε στο πίνακα ότι βγάζουμε βολές στα 60+ μέτρα που καταβάλουν τσίχλα....και δεν μας βγαίνει....εεεε τότε ρίχνουμε στα 45 και τα βαφτιζουμε 60 :) .sarcastic.
Για ποιο λογο να μπεις σε αυτην την δηαδικασια, εχεις να αποδ. κατι σε καποιον .?Προτα απο ολλα κοροιδ. τον εαυτο του οποιος το κανει.Εμεις οτι κανουμε το κανουμε για την παρτη μας. Δεν εχουμε να αποδ. κατι σε καποιον τις εμπηρειες μας λεμε πανω σε αυτο το θεμα που εχουμε κανει απηρες δοκημες και εχουμε δει καποια πραγματα .Ουτε να ερθουμε σε σηνγκρουση με κανεναν θελουμε ουτε να ιοθετηση καποιος τις αποψεις μας. ΓΝΩΜΕΣ ΑΝΤΑΛΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΠΙΡΗΕΣ. Προς θεου δεν υπαρχει εμπαθεια απο μερους μου για κανεναν. Αλλα δεν μπορεις ρε φιλε να μου λες οτι δεν βαρω εκει λες και ισουν διπλα μου και με ιδες. Αν θες να βαρεσεις εκει, ψαξου, ξωδεψε και δωκ. αποιρες ωρες σε δωκ. οχι να με καταδικαζεις απο τον καναπεσου .Μιλαω γενικα Τολι.

Τι ειναι το tubo?γιατι πρωτη φορα τωρα το διαβαζω(δεν εχω ασχοληθει ποτε με ιδιογομωση)

Ο τουβο ειναι ενας σηγκ. που σηνηθως στιν ιδιογ. χρ. βαζοντας τον αναποδα για να φτιξεις no limits φησ.εχει μεγαλο βαθμο επκ.λογο του οτι δεν εχει αμορτησερ.και ανεβαζει πολες πηεσεις.

Καλησπέρα μάγκες μου , μόλις τώρα άδειασα από τα τρεχάματα και κάθισα και διάβασα όλα τα ποστ.
Ως συνήθως από ένα σημείο και μετά πάντα χάνεται η μπάλα με ανούσια ποστ με tubo μουμπο σουμπο .

Ρε παιδιά όταν ρίχνουμε σε ένα ψηλωμένο πουλί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
Δηλαδή πως αλλιώς να το πούμε ;;;;;.asking.
Ο άνθρωπος δεν διαθέτει αυτή την ικανότητα , υπάρχουν προηγούμενα πόστ που το εξηγούν.
Όταν λες ότι πήρα ένα παπί στα 80 μέτρα ή μια τσίχλα στα 60 μέτρα , απλά κάνεις λάθος .
Δεν ξέρω τι κάνουν τα σκάγια από σουπερ ντούπερ φυσίγγι και από διαστημικό όπλο στο πίνακα δοκιμών , αυτό που ξέρω είναι ότι στο κυνήγι δεν μπορείς να υπολογίσεις την απόσταση σε έναν ψηλωμένο και ταχύτατο μικρό στόχο.
Όποιος δεν συμφωνεί με αυτό ας μας παραθέσει επιτέλους μια σοβαρή μελέτη που να λέει το αντίθετο.

Ο τουβο ειναι ενας σηγκ. που σηνηθως στιν ιδιογ. χρ. βαζοντας τον αναποδα για να φτιξεις no limits φησ.εχει μεγαλο βαθμο επκ.λογο του οτι δεν εχει αμορτησερ.και ανεβαζει πολες πηεσεις.
Αφου μπηκες στην διαδικασια να μου το εξηγησεις να ρωτησω και τι αποτελεσμα επιφερουν αυτες οι μεγαλες πιεσεις;

Πεδιο αντιπαραθεσεων.......παντα ηταν!!!!
Τα μετρα αυτα που συζηταμε,ας παρουμε τα λιγοτερα απο τα πολλα(60),ειναι μια οριακη αποσταση!Καποια χρονια πριν,αυτον που τα ανεφερε για το λογο που συζηταμε,θα τον εδεναν με ζουρλομανδυα!
Η πληξη του θηραματος με καποιο σκαγι,σ'αυτα τα μετρα,ειναι εφικτη!
Η αμεση καταβολη του,επαφιεται στην ατυχια του η στην τυχη μας.Θεωροντας δεδομενη την σκοπευτικη μας επαρκεια και την αριστη αποδοση του οπλου μας,μενει ο παραγοντας φυσιγγι.Αυτο πρεπει να αποδιδει με καποιες επαρκεις μενουσες ταχυτητες και πυκνοτητα βολης.Αν στηριχτουμε στην πληξη απο (1) σκαγι,σε καιριο σημειο,λειτουργουμε το λιγοτερο αντιδεοντολογικα!Ως προς το θηραμα!
Ιδιογομωνω φυσιγγια 32 συναπτα χρονια.Γεμιζω,ζυγιζοντας ενα προς ενα ολα τα φυσιγγια μου και κλεινω προσπαθοντας την μικροτερη δυνατη αποκλιση.Στο υψος,στο βαθος ρελιου,στην εφαρμογη του στροφειου κλπ.5νταδες φυσιγγιων μου,που δοκιμαστηκαν σε σταθμο,εδωσαν αποκλισεις της ταξης των 20 bars.Οι ταχυτητες απεκλιναν μεταξυ τους,0,5μ στο v1.
Δεν το λεω για να περιαυτολογησω!
Εξηγουμαι:Το μεγαλο βασανο και ασταθμητος παραγοντας,ειναι τα σκαγια!
Ανομοιομορφια μεγεθους,μη σφαιρικοτητα των,ειναι δυστυχως ο κανονας!Μονο αυτος ο παραγοντας,αρκει,για να μας δωσει αποτελεσματα που δεν ανταποκρινονται στον κοπο και στον χρονο που διαθετουμε,προσδοκοντας το ΣΤΑΘΕΡΟ και ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ αποτελεσμα!
Δεν βαζω στον λογαριασμο,διαφορετικους ως προς τη δομη και ποιοτητα τους καλυκες,αντιστοιχα κυαθια,σταθερα καψουλια κοκ.
Για να εχουμε το αναμενομενο,σταθερο κι επαναλαμβανομενο,αποτελεσμα πρεπει να εχουμε σταθερες παραμετρους!
Η βολη με σκαγια,δεν μπορει να μας δωσει σταθεροτητα.Ακομη κι αν τα διαλεξουμε!Το 'χω κανει!
Αν μιλησουμε για σιδερενια σκαγια,μια απο τα ιδια στην ασταθεια του αποτελεσματος.Για λογους,βαρους-μαζας,ομοιομορφιας και παει λεγοντας....
Ο φιλος Γρηγορης(Venetatos),εχει αναφερθει στη σημασια του σκαγιου,ΜΕΤΑ τη βολη!
Στο κατω κατω,αυτο μας ενδιαφερει!
Αυτα θα "βρουν"το θηραμα!
Οταν στην κλασικη αποσταση των 35μ,εχουμε αποκλισεις της ταξης του 3-4%,απο τα προαναφερθεντα φυσιγγια(μετρημενα ενα προς ενα),τι περιμενουμε να δουμε στα 60μ?Ποσα θα ειναι τα κενα στην τουφεκια μας?Θα πετυχει καποιο σκαγι το θηραμα,με την απαιτουμενη δυναμη?
Ποσο τζογαρουμε?
Για την περιπτωση των ψηφων και "δραμιαρων"......
Αποκλειοντας,για ευνοητους λογους,την οριζοντια βολη με αυτα τα "φορτια",απλα θυμιζω, πως οτι εκτοξευουμε στον ουρανο,καποια στιγμη γυριζει στη γη.Λογω βαρυτητας.Ποιο κεφαλι μπορει να ειναι το τυχερο?
Η επιτυχεις βολες σ'αυτα τα μετρα μπορει να γινουν,εχουν γινει και θα ξαναγινουν!Αναμφισβητητο!!
Οι κατα πολυ περισσοτερες,ανεπιτυχεις ομοιες, ομοιως μπορουν να ξαναγινουν!Αναμφισβητητο!
Καθενας,επιλεγει και πραττει κατα το δοκουν!Και τα σκυλια δεμενα......

Back