Τουφεκιές στα όρια...

Έχει τύχει να ρίξω σημαδευτά σε καθιστό τρυγόνι.no. πάνω σε ξερόκλαδο και μέτρησα 42 μεγάλα βήματα. Το πουλί είχε πέσει τραυματισμένο χωρίς να μπορεί να πετάξει. Φυσίγγι NSI classica Νο8 με βελτιωμένος κύλινδρο. Φέτος έτυχε να κάνω σε δύο περιπτώσεις μακρινές τουφεκιές σε τσίχλες που περνούσαν τραβερσάτα. Και τις δυο φορές είπα να μη σηκώσω το τουφέκι, πιο πολύ έριξα λόγω κεκτημένης ταχύτητας. Αν και δεν το περίμενα ως καψοφυσέκης, και στις δυο περιπτώσεις τα πουλιά έπεσαν. Το ένα τέζα το άλλο τραυματισμένο χωρίς να βάζει πόδι. Φυσίγγια gorilla κοκκινο Νο8 με IC που έχει βγει μόνο μια φορά κατά λάθος από την κάννη σε κυνήγι. Στη δεύτερη τσίχλα επειδή έπεσε σε καθαρό μπήκα στη διαδικασία και μέτρησα 41 μεγάλα βήματα. Αν λοιπόν τα 35-40 μέτρα είναι κουτσά στραβά εφικτά με ένα φυσίγγι εμπορίου και τσοκ 3* ή 4*, υποθέτω ότι στα 50-55μέτρα μπορεί κάποιος να τουφεκάει με επιτυχία με φουλ τσοκ και ένα ποιοτικό φυσίγγι.

Ρε παιδιά όταν ρίχνουμε σε ένα ψηλωμένο πουλί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΊΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
το λοιπόν μερικές φορές ως ένα σημείο μπορούμε:
θυμάσαι στην Κόνιτσα που πήρα 4 κοκκινότσιχλες σε μισή ώρα περίπου
εσύ ήσουν μέσα στο ποτάμι κι εγώ έξω 3-4 μέτρα περίπου πιο ψηλά,τα πουλιά έμπαιναν πάνω από τα δένδρα και πήγαιναν στο πυκνό
τα δένδρα βελανιδιές πλατάνια δεν ξεπερνούν τα 20 μέτρα οι κόκκινες έμπαιναν πάνω απ αυτά 6-10 μέτρα το πολύ
όταν πήρα την 4η μου φωνάζεις.....τι κάνεις ρε;;; που τις τουφεκάς εκεί πάνω αυτά δεν γίνονται
εγώ γέλασα και σου φώναξα....να που γίνονται .sarcastic.
τι ήταν όμως;;; το πολύ 32-35 μέτρα οι 2 πλάγιες που πήρα ;)
τα κοτσύφια έμπαιναν δένδρο δένδρο οι κόκκινες που μπήκαν από πάνω τους,φάνταζαν μεσούρανα αλλά δεν ήταν
έτσι είναι λοιπόν όταν τουφεκάμε με καλή συχνότητα τα στρωτά και νορμάλ αποστάσεων τα παραπάνω μας ξεγελούν και από ενθουσιασμό χάνουμε την απόσταση και λέμε....πω ρε πούστη μου που την πήρα ;)

Αφησα την δικη μου αποψη για το τελος για να κανω εντυπωση.sarcastic..Για τα προσωπικα μου δεδομενα τουφεκια στα ορια σημαινει 40 μετρα,απο την αλλη μερια ομως μεσα απο δικες μου δοκιμες με καπος ανορθοδοξα setup και με σιγουρια 100% μπορω να πω οτι μπορουν να καταβληθουν θηραματα και στα 60 η και παραπανω μετρα μετρημενα με κορδελα,αυτο το λεω με τοσο σιγουρια γιατι το ειδα με τα ματια μου μεσα απο δοκιμες (στον πινακα) αν μη τι αλλο αν δεν εισαι σιγουρος για κατι δεν εχεις και το δικαιωμα δια να ομιλεις.Να ξεκαθαρισω οτι οι δοκιμες εγιναν με σκαγια Νο 4 με μικροτερης διαμετρου σκαγια το γλυκο χαλαγε. Το οπλο 391 optima full chok μαμισιο.Παρ ολα αυτα τα συγκεκριμενα αριστα κατ εμε φυσιγγια δεν τα χρησιμοποιησα ποτε πανω σε θηραμα και το εκανα μονο και μονο απο ιδιογομωτικη ανησυχια.Αυτο που θελω να πω και να καταληξω ειναι οτι οποιος εχει την δηνατοτητα να βρει φυσιγγιο με ταχυτητες και συγκεντρωσεις για τετοιες αποστασεις και εχει την σκοπευτικη δεινοτητα για επαναλαμβανομενες καταβολες σε τετοιες αποστασεις μπορει να το κανει και μπραβο του σε διαφορετικη περιπτωση κατ εμε ειναι κριμα για το θηραμα και κατ επεκταση για το κυνηγι.

Ρε παιδιά μην μπερδευόμαστε και τα κάνουμε πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Το θέμα είναι αν με ένα κοινό τύπο όπλου ευρείας κατοχής, με μαμίσιο τσοκ, και με φυσίγγια εμπορίου, μπορούμε να έχουμε επαναλαμβανόμενες επιτυχίες στα 60 μέτρα και πάνω. Νομίζω πως για αυτό θέμα, με αυτά τα δεδομένα ψάχνουμε την απάντηση και όχι για κάθε τι άλλο εξεζητημένο που σίγουρα θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Ο καθένας ας μας πει τις εμπειρίες του και τις απόψεις του στο συγκεκριμένο ζητούμενο. Απλά πράγματα.

Ρε παιδιά μην μπερδευόμαστε και τα κάνουμε πιο πολύπλοκα τα πράγματα. Το θέμα είναι αν με ένα κοινό τύπο όπλου ευρείας κατοχής, με μαμίσιο τσοκ, και με φυσίγγια εμπορίου, μπορούμε να έχουμε επαναλαμβανόμενες επιτυχίες στα 60 μέτρα και πάνω. Νομίζω πως για αυτό θέμα, με αυτά τα δεδομένα ψάχνουμε την απάντηση και όχι για κάθε τι άλλο εξεζητημένο που σίγουρα θα έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Ο καθένας ας μας πει τις εμπειρίες του και τις απόψεις του στο συγκεκριμένο ζητούμενο. Απλά πράγματα.
Ποιος θα πει εμπειριες και τι εχουν δει τα ματια....θα πεσουν ολοι να τον φανε.threat..threat..smashfrak.

Για τι θήραμα ρωτάς, Χρήστο;

Ας μας πει ο καθένας τις εμπειρίες του και τις απόψεις του Γιώργο. Ανεξαρτήτως θηράματος όλα δεκτά... Τώρα αν μου πει κάποιος για αγριογούρουνο, τότε και εγώ συμφωνώ ανεπιφύλακτα ότι ισχύει... :)

Ποιος θα πει εμπειριες και τι εχουν δει τα ματια....θα πεσουν ολοι να τον φανε.threat..threat..smashfrak.
Γιατι το λες Γρηγορη?
Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο?Εμπειριες θα μοιραστουμε,αλλιως τι κανουμε 'δω?
Εμενα μη με λογαριαζεις στους "ολους"!!!

Αυτό που γράφεις είναι λυπηρό και αν έχει συμβεί θα θέλαμε η συντακτική ομάδα να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Όποιο μέλος θεωρεί πως από τα γραφόμενα οποιουδήποτε, εμποδίζεται να αναφέρει ελευθέρα αυτά που επιθυμεί σεβομενος πάντα τους όρους χρήσης, παρακαλώ να αναφέρει στους διαχειριστές τα συγκεκριμένα μηνύματα και θα το αναλάβουμε εμείς το θέμα.

Αυτό που γράφεις είναι λυπηρό και αν έχει συμβεί θα θέλαμε η συντακτική ομάδα να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Όποιο μέλος θεωρεί πως από τα γραφόμενα οποιουδήποτε, εμποδίζεται να αναφέρει ελευθέρα αυτά που επιθυμεί σεβομενος πάντα τους όρους χρήσης, παρακαλώ να αναφέρει στους διαχειριστές τα συγκεκριμένα μηνύματα και θα το αναλάβουμε εμείς το θέμα.
Αν πας 3-4 σελιδες πισω και διαβασεις θα καταλεβεις το υφος....αλλα οτι δεν μπορουμε και δεν εχουμε δει απλα δεν γινεται

ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ δεν τηθετε θεμα ελευθ. του λογου, καθε αλλο μαλιστα. απλα η ηρονια απο μερικους που δεν εχουν σχεση με το θεμα αντι να ανηγουν τα αυτια τους που τους δηνετε η ευκερια να δουν καποια πραγματα ειναι τοσο αρνητικοι. Αρνιτηκος εχει δηκεομα να ειναι ο καθενας οταν ειναισχετικος με το θεμα.Τελος παντον δεν τρεχει τηποτα.ΕΓΩ προσοπικα και σετ απ γραφω και τιποτα κριφο δεν κραταο και αυτο θα σηνεχ. να κανω.

Θα γίνει έλεγχος των μηνυμάτων αύριο από τους διαθέσιμους admins, αν διαπιστωθουν ειρωνικά μηνύματα, θα διαγραφούν.
Συνεχίζουμε...τουφεκιες στα όρια :)

Ξαναρωτάω λοιπόν υπάρχει κανείς με ένα κοινό τύπο όπλου ευρείας κατοχής, με μαμίσιο τσοκ, και με φυσίγγια εμπορίου, μπορούμε να έχει επαναλαμβανόμενες επιτυχίες στα 60 μέτρα και πάνω; Κύριοι αυτό νομίζω πως αυτό είναι το θέμα μας και όχι τα αποτελέσματα από τα πειραγμένα όπλα, τα φυσίγγια-πυραύλους και τα no limit τσοκ... Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αλλιώς απαντήστε με αυτά τα δεδομένα.
Τώρα το θέμα σχετικοί-άσχετοι νομίζω πως είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο... όλοι έχουν τις γνώμες τους και πρέπει όλες να είναι σεβαστές.

Back