Τοποθέτηση πέλματος σε λειόκαννο

Φυσικά δεν καταδικάζω το κατάστημα ή την συγκεκριμένη εταιρεία, βγάζει και καλύτερα πέλματα που δεν κολλάνε στον τρόπο που επωμιζω.......το συγκεκριμένο πέλμα κρίνω.
Δοκίμασε πριν την εξόρμηση να του βάλεις λιγο πούδρα (τάλκ).
 
Το να αλλάξει κάποιος πέλμα σε ένα κοντάκι χωρίς να χρειαστεί φιτάρισμα είναι πολύ σπάνια περίπτωση. Μου έχει τύχει μόνο μία φορά όταν χρειάστηκε στην G3 που είχα κάποτε, να αλλάξω πέλμα και παράγγειλα μαμά πέλμα από την Remington σε αντικατάσταση του επίσης μαμά που είχε πολυμεριστεί, κολλούσε και μου ήταν και χοντρό . Το μαμά πέλμα που παραγγέλθηκε ήταν απλά πιό λεπτό και ήρθε και τοποθετήθηκε στο μαμά κοντάκι (που δεν είχε πειραχτεί), χωρίς κάποια άλλη επέμβαση. Πιστεύω ότι αυτές είναι και οι ελάχιστες φορές που ένα πέλμα κάθεται με την μία σε ένα κοντάκι χωρίς φιτάρισμα. Να είναι και τα δύο μαμά και να μην έχει πειραχτεί τίποτα στο κοντάκι. Εντάξει μπορεί κάποια εταιρεία να κάνει after market πέλματα για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο κάποιας μάρκας αλλά δεν συνάντησα τέτοια περίπτωση -χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχει -.

Εχω καταλήξει να παίρνω πέλματα από εταιρείες που δίνουν και όλες τις διαστάσεις των πελμάτων τους αλλά, συνήθως, αυτά τα πέλματα δεν είναι και από τα φτηνά. Στην φωτογραφία που ανεβάζω φαίνονται όλες οι διαστάσεις. Κατά την άποψή μου οι κυρίως διαστάσεις μήκος Α και πλάτος Β δεν φτάνουν για να θεωρήσουμε ότι ένα πέλμα μας κάνει. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει:

1.Η απόσταση C ανάμεσα στις τρύπες - να είναι ίδια στις τρύπες του πέλματος και στις υπάρχουσες τρύπες του κοντακιού - . Εδώ θέλει πολύ προσοχή γιατί μπορεί το C στο κοντάκι να είναι πχ 7,87cm και στο πέλμα πχ 8cm. Υπάρχει πολλές φορές αυτή η μικρή διαφορά και βγάζει προβλήματα επειδή συνήθως στα πέλματα υπάρχουν μεταλλικές ροδέλες γύρω από τις τρύπες που δεν συγχωρούν την μικρή αυτή παρέκκλιση των 0,13cm !!!

2.Η απόσταση D της πάνω τρύπας από την πάνω άκρη του πέλματος (φτέρνα) είναι, για μένα, ίσως η πιό σημαντική από τις δευτερεύουσες διαστάσεις. Κι αυτό επειδή στην πάνω άκρη του πέλματος συνήθως τοποθετείται, από τους κατασκευαστές, πιό σκληρό υλικό, κοκάλινης υφής, με σκοπό να μην σκαλώνει στα ρούχα. Αμα αυτό το υλικό "φαγωθεί" για να ταιριάξει στο πέλμα χάνει την ολισθηρότητά του οπότε χάνεται και η χρηστικότητά του.

To E πάει ανάλογα με το επιθυμητό μήκος.
 

Attachments

  • Διαστάσεις πέλματος.jpg
    Διαστάσεις πέλματος.jpg
    31,8 KB · Προβολές: 9
Ωραίο πέλμα που με τον τρόπο που επωμίζω δεν κολλάει είναι απο aftermarket το kick ezz. Aλλά εξαιρετικά πέλματα είναι επίσης το μαμα της be diamond και το micro core της beretta. Ένα wegu είχα βάλει στο 525 είχε όμως σκληρό το πάνω μέρος και ούτε αυτό κόλλαγε, έχανε όμως λίγο σε απορροφητικότητα.
 
Έκατσε τέλεια Νίκο, σχεδόν σαν το εργοστασιακό, ακόμα και οι τρύπες έπεσαν μέσα.
Είναι καλό Γιάννη το είχα βάλει στο Baikal μόλις το είχα κόψει.....το κακό είναι ότι σε ένα δύο χρόνια πολυμερίζεται και φθείρεται.... μετά έβαλα ένα σκληρό λαστιχένιο της Baikal. Το είχα πάρει από τον Καρασαββίδη hobbi.gr. Επειδή ήταν της Baikal κάθισε καλά χωρίς τρίψιμοIMG_20201226_113053.jpg
 
Να πουμε και δυο κουβεντες για τα πελματα ........το καλιτερο πελμα που παρεχει και ασφαλεια ειναι το ελαστικο ασχετα απο την ποιοτητα του.
Επισης ολα τα αφτερ μαρκετ πελματα εκτος τα εργοστασιακα θελουν εφαρμογη γιατι ειναι μεγαλυτερα ετσι ωστε να ταιριαζουν σε ολα τα κοντακια.
Καποια εχουν σκληρη επιφανεια στο πανω μερος και στογγυλεμενη ακρη ετσι ωστε να μην σκαλωνουν στην επωμηση.........οσα ομως δεν εχουν πρεπει να την κανουμε εμεις και γινεται σε ολα.......ουτε βερνικια ουτε καλσον και οτι αλλο μπορει να φανταστει ο καθενας.
Μια λεπτομερεια ειναι βεβαια και το κατα ποσο σωστα κανουμε την επωμηση.......λογικα οταν το κοντακι ειναι στα μετρα μας δεν υπαρχει σκαλωμα εχει δεν εχει στογγυλεμενη ακρη.
Ενα παραδειγμα ειναι αυτο.........βεβαια μπορει να γινει και μεγαλυτερο στογγυλεμα στην γωνια του πελματος

1705088944523.jpeg
 
Γιάννο αυτό που ψάχνεις λέγεται pacmayr SC 100 αλλά κοστίζει...
Θα πάθεις πλάκα
https://kourkoulosguns.gr/pelma-pachmayr-sc100-decelerator-sporting-clay.html
Όντως είναι καλό το είχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του Beretta ultralight ...... πολύ καλό χωρίς κολλήματα και ανθεκτικό.... τρίτη σεζόν στα χέρια μου.....IMG_20231218_143417.jpg
 
Οτι πιο αχρηστο υπαρχει σε πελμα!!!!!! εντελως πεταμενα λεφτα.!!! ενα σφουγαρι βαμενο μαυρο......
Ηρακλή εμένα με ενδιαφέρει να μην κολλάει στην επωμιση, τώρα αν αντέξει λιγότερο δεν με πειράζει, δεν έχει και μια περιουσία, 18€ κάνει......πάντως για την ώρα μια χαρά είναι.
 
Γιάννο αυτό που ψάχνεις λέγεται pacmayr SC 100 αλλά κοστίζει...
Θα πάθεις πλάκα
https://kourkoulosguns.gr/pelma-pachmayr-sc100-decelerator-sporting-clay.html

Πολύ καλό πέλμα έχω ακριβώς το ίδιο στην μπενελι πάρα πολλά χρόνια. Και τότε που το ειχα βάλει στον κουρκουλο έκανε αρκετά ποιο ακριβά από ότι τώρα.
 
Πολύ καλό πέλμα έχω ακριβώς το ίδιο στην μπενελι πάρα πολλά χρόνια. Και τότε που το ειχα βάλει στον κουρκουλο έκανε αρκετά ποιο ακριβά από ότι τώρα.
Με την τοποθέτηση έκανε πιο ακριβά Σταμάτη. Σκέτο πριν αρκετά χρόνια έκανε 40 ευρώ στον Κάλκ.
 
Οτι πιο αχρηστο υπαρχει σε πελμα!!!!!! εντελως πεταμενα λεφτα.!!! ενα σφουγαρι βαμενο μαυρο......
Ηρακλη συμφωνο,το ειχα γραψει ποιο παλια οτι ειναι κυριολεκτικα αχρηστο.Αλλα πεταχτηκε ενας γνωστης του καφενειου και ελεγε τις γνωστες εξυπναδες
 
Back
Top