Η συνταγη.
φροντιζουμε να έχουμε μαζεψει φρεσκο σχοινο απο τον θαμνο.
υπαρχει σε αφθονία σε οποιοδηποτε βουνο.
Σπαμε τον καρπο σε μικρότερα κομματια αλλα οχι σκονη γθα να δωσει την μυρωδιά του.
Πλενουμε τα πουλια κ τα αφηνουμε να στραγγισουν.
προτιμαμε παχια πουλια που έχουμε καταψυξει με τα εντοσθια.
κοβουμε τα πουλια κατα μήκος κ τα αφηνουμε σε πετσετα ώστε το αιμα να μεινει μεταξυ τους.
εαν θέλετε αφαιρείτε τα εντοσθια οταν τα κόψετε.
Σε αντικολιτικο τηγανι βάζουμε μια κουταλια βουτηρο.
οταν καψει ριχνουμε ρα πουλια κ ανακατευουμε ωστε να ροδισουν.
δεν θέλουμε βα ψηθούν.
Καθώς ροδιζουν ρίχνουμε το μισό σχοινο λίγο κοκκινι κρασι κ μυρωδικά. Το κρασί λίγο οχι πολυ
Εγω βαζω λίγο δυοσμο κ ελάχιστη ρηγανη.
Ανακατευουμε συχνα ξ κλεινουμε συνεχως το τηγανι.
Αυτο βοηθά να οαρουν μυρωδια κ να μσλακωσουν απο τον ατμό.
Οταν ροδισουν ριχνουμε λαδι καλο ελιάς να μισωσουν.
ψηνουμε προσεκτικα με κλειστο καππακι κ συχνο γυρισμα.
πριν βγουν 2-3 λεπτα ριχνουμε τον υπολοιπο σχοινο.
δεν πρεπει να ξερω ψηθούν.
Το μαυρο χρώμα είναι σπο το κρασί κ τον σχοινο.
Η εξωτερικη τους πλευρα πρεπει να φαινετε μαλακή κ όμορφα ψημενη οχι καμένη.
Αφήνουμε το τηγανι εκτος φωτιας κλειστο για πεντε λεπτα.
σερβιρουμε σε πιατο στραγγιζοντας σπο το λαδι.
ακολουθως περιχυνουμε λιγο απο το λαδι με τον σχοινο στα πουλια απλα για την γευση.
καλη ορεξη