Συζήτηση περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας

Εννοεις οτι σαν χώρα έχουμε εγκληματικοτητα και αν επιτραπούν τότε ο κάθε εγκληματίας-κακοποιος θα μπορεί να τα βρίσκει ευκολα χωρίς να τα φέρνουν από έξω?

Όχι Τάσο. Εννοώ τη Θράκη με τις ιδιαιτερότητες της σύνθεσης του πληθυσμού της παράλληλα με την ύπαρξη του Τουρκικού προξενείου...
 
Όχι Τάσο. Εννοώ τη Θράκη με τις ιδιαιτερότητες της σύνθεσης του πληθυσμού της παράλληλα με την ύπαρξη του Τουρκικού προξενείου...
Νόμιζα οτι μιλούσες γενικά.Πράγματι αυτο πού λες ειναι θεμα ισως.fff.
 
Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.
Πιστεύω ότι Ελληνας που τελείωσε κανονικά το στρατό πρέπει αυτοδικαια να έχει το δικαίωμα της οπλοκατοχης.Όπως γίνεται και με τις άδειες οδήγησης του στρατού.
Όταν εμπιστεύεσαι το φαντάρο με το G3 να φυλάει στρατιωτική μονάδα τοτε είναι ικανός να διαχειριστεί ένα πιστόλι σαν πολίτης μετά από κάποιο σεμινάριο ασφαλείας και σκοποβολής.
Παράδειγμα η Ελβετία,οπου επιτρέπεται η οπλοκατοχη και έχει ελάχιστη εγκληματικοτητα.
Μιλάω πάντα για οπλοκατοχη και όχι καθημερινή μεταφορά του οπλου.
Πιστεύω ότι η ελεγχομενη οπλοκατοχη επίσης αποτρεπει την παραβίαση του σπιτιού.
Πιστεύω επίσης στην νομιμη αυτοπροστασια της οικογένειας μέσα στο σπίτι.

Θυμάμαι όταν πρωτοεμεινα στο σπίτι μου τριγύρω ήταν έρημια. Τότε δεν είχα ούτε μαντροτοιχο. Όταν άρχισαν να κτιζουν τριγύρω μαζευοταν στις οικοδομες κάθε καρυδιας καρύδι, πολλές φορές κοιτάζοντας περίεργα. Αρχισα κιεγω κιεβγενα στη βεράντα και καθάριζα το κυνηγετικο όπλο. Αυτό και η παρουσία σκυλιου πιστεύω ότι απετρεψαν τους πιθανούς κλέφτες. Μετά φυσικά σε πρώτη ευκαιρία αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας.
Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί απαγορεύεται η νόμιμη οπλοκατοχη και επιτρέπεται σε χρήστες ναρκωτικών η σε αλκοολικους η σε σοβαρές μόνιμες παθήσεις να οδηγούν.
 
Last edited:
Σε θεωρητικη περιπτωση που καποιος απειλουσε την ζωη μου για καποιο χρηματικο ποσο παντως, και φυσικα υπηρχε η δυνατοτητα λογικης συννενοησης, η περιπτωση να αφαιρεσω μια ζωη δεν θα περνουσε καν απο το μυαλο μου.
 
καποιος απειλουσε την ζωη μου υπηρχε η δυνατοτητα λογικης συννενοησης
Δεν νομίζω να υπάρχει περίπτωση που κάποιος να απειλεί τη ζωή σου για οποιοδήποτε λόγο, να μπορείς να συνδιαλλαγείς λογικά μαζί του...
Όταν σου γυρίζει το μαχαίρι ή το πιστόλι κατά πάνω σου, εσύ θα του μιλήσεις; Δεν νομίζω να προλάβεις να πεις και πολλά... Και όπως έλεγε ο Τάσος, τα πράγματα έχουν αγριέψει, μην αρχίσουμε να παραθέτουμε ιστορίες θα μας πάρει όλη μέρα...
Αν με απειλεί με όπλο και μπορώ να τον απειλήσω με όπλο και εγώ θα το κάνω, αλλιώς το σταυρό μου και ο Θεός βοηθός...

*εννοείται απειλή με φυσική παρουσία του δράστη, όχι μέσω τηλεφώνου πχ, επειδή είπες για οικονομικό λόγο...
 
Στην Αμερική τα όπλα πουλιούνται και στα περίπτερα , με αποτέλεσμα να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όπλο ο κάθε ψυχάκιας ο οποίος ανάλογα με την τρικυμία του μυαλού του σκοτώνει όποιον γουστάρει.
Παραδείγματα άπειρα με τελευταίο την δολοφονία της δημοσιογράφου και του κάμεραμαν.
Μεγάλο θέμα η ελεύθερη οπλοκατοχή και οπλοχρησία (δεν μιλάμε για λειόκαννα κυνηγετικά όπλα) .
Εμείς τι λέμε για όλα αυτά;;;;;
Να επιτρέπεται η ελεύθερη πώληση πυροβόλων όπλων;;;;
Συμφωνούμε για το ήδη υπάρχον νομικό καθεστώς που υπάρχει στην χώρα μας;;;;


http://www.huffingtonpost.gr/2015/0...s-alitheies-gia-tin-oplokatoxi_n_7344806.html



Συμφωνώ κι εγώ με όλα τα παραπάνω. Εξάλλου με το Βίκτωρα το έχουμε κουβεντιάσει κι από κοντά αυτό το θέμα. ;) Επίσης με χαρά μου βλέπω ότι έχω την ίδια ακριβώς άποψη με το Γιάννη.:)
Ξεκίνησα από χθές να γράψω κι εγώ δυο λόγια, αλλά δεν πρόλαβα. Σήμερα βλέπω ότι έχει ανοιχτεί νέο θέμα, αλλά λείπει το αρχικό ποστ του Διονύση που το ξεκίνησε. Εγώ από αυτό είχα ξεκινήσει να σχολιάσω, και βασικά από το δημοσίευμα που παρέθετε. Το οποίο να σημειώσω δεν είναι του συντάκτη που το υπόγραφε, αλλά αυτολεξεί μεταφορά του δημοσιεύματος του Guardian! Ιδού:
Trigger warning: 10 shocking truths about gun violence
Λοιπόν, κατά πρώτον δεν είναι αλήθεια ότι τα όπλα στην Αμερική πωλούνται "και στα περίπτερα". Αυτή είναι προπαγάνδα του "anti-gun lobby" ("Handgun Control Inc." κλπ. κλπ.) και των φίλα προσκείμενων σ' αυτό, οπλοφοβικών ΜΜΕ (δηλ. σχεδόν όλων!).
Για να εμπορεύεται κάποιος νομίμως όπλα πρέπει να έχει ειδική άδεια εμπορίας όπλων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τη Federal Firearms License (FFL).
Επίσης για να αγοράσει κάποιος πολίτης όπλο (ειδικά από προεδρίας Κλίντον και μετά) περνάει από "background check", δηλ. έλεγχο του ιστορικού του (ποινικού μητρώου κλπ.). Μάλιστα τότε που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος, επέβαλε περίοδο αναμονής (waiting period) 7 έως 15 ημερών, αν θυμάμαι καλά, ώστε να γίνει αυτός ο έλεγχος . Δηλ. όταν πήγαινες να αγοράσεις ένα όπλο, δεν το έπαιρνες στα χέρια σου αμέσως, αλλά μετά 15 μέρες. Είχαν υπάρξει τότε έντονες αντιδράσεις από το NRA και τις άλλες οργανώσεις οπλόφιλων. Αργότερα με την πρόοδο της πληροφορικής και τη δυνατότητα on line σύνδεσης με τις κρατικές υπηρεσίες, αυτός ο έλεγχος άρχισε να γίνεται άμεσος (Instand Background Check) κι έτσι σταδιακά περιορίστηκε ή καταργήθηκε η περίοδος αναμονής.
Επίσης για να οπλοφορεί κανείς, (στις περισσότερες πολιτείες) χρειάζεται ειδική άδεια οπλοφορίας, Concealed Carry Weapons permit (CCW). Οι νόμοι έχουν διαφορές από πολιτεία σε πολιτεία, σε άλλες χορηγούνται σε όποιον το ζητήσει αρκεί να είναι "καθαρός", σε άλλες πρέπει να αποδείξει ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για να οπλοφορεί.
Τέλος πάντων, το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση. Αλλά πάντως, το δημοσίευμα που παρέθεσε ο φίλος Διονύσης, κάθε άλλο παρά αλήθειες περιέχει. Αμφισβητώ ευθέως ως ψευδή και παραπλανητικά τα περισσότερα "στοιχεία" που αναφέρονται σ' αυτό. Π.χ. είναι ψέμα ότι στην Αμερική μετά από περιστατικά μαζικών πυροβολισμών, χαλαρώνουν οι νόμοι που αφορούν την οπλοκατοχή. Οι περισσότεροι περιορισμοί σε αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των αμερικανών, από το "National Firearms Act" του 1934 μέχρι σήμερα (και είναι πολλοί), ψηφίστηκαν και επιβλήθηκαν μετά από τέτοια ατυχή περιστατικά μαζικών φόνων, π.χ. από οργανωμένες συμμορίες, ή από ψυχασθενείς σε σχολεία και διάφορους δημόσιους χώρους, που τα εκμεταλλεύτηκαν καταλλήλως οι διάφορες οργανώσεις οπλοφοβικών, συνεπικουρούμενες από τα ΜΜΕ.
Και δεν είναι αυτό το μόνο ψέμα ή ανακρίβεια που περιέχει. Το θεωρώ συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, από προκατειλημμένους φανατικούς πολέμιους της οπλοκατοχής.
Είναι εύκολο να επικαλείσαι "μελέτες", "έρευνες", "στατιστικά στοιχεία" κλπ. έτσι γενικά και αόριστα, παραπλανώντας και τρομοκρατώντας την κοινή γνώμη, που στην πλειοψηφία είναι άσχετη με το αντικείμενο (ποιος θα ψάξει αν είναι αληθινά και βάσιμα - οι περισσότεροι τα καταπίνουν αμάσητα), για να την κάμεις να αποδεχτεί και να υποστηρίξει περιορισμούς και απαγορεύσεις για το οτιδήποτε, πόσο μάλλον για τα όπλα.
Είναι εύκολο να ... μπλέκεις "το φάντη με το ρετσινόλαδο" (ή ... τη βούρτσα με την πούτσα) και να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, άσχετες χώρες και καταστάσεις, για να δημιουργείς εντυπώσεις. Τι σχέση έχει η Ισλανδία με τη ... Βραζιλία (σε πυκνότητα πληθυσμού, μορφωτικό επίπεδο, πολιτισμικό υπόβαθρο, κοινωνικοοικονομική κατάσταση κλπ.)! Για την Ελβετία, που ανέφερε και ο Γιάννης, γιατί δεν γίνεται λόγος; Για την Κρήτη; ... ;)
Είναι η προσφιλής τακτική της αντιοπλικής προπαγάνδας να παρουσιάζει επιλεκτικά "στοιχεία" και δεδομένα που στηρίζουν τις απόψεις της, και να "αγνοεί" και να αποκρύπτει στοιχεία και δεδομένα επίσημων μελετών (ακόμη και από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ) που αποδεικνύουν τα εντελώς αντίθετα. Όπως π.χ. πόσα εκατομμύρια ζωές σώζονται κάθε χρόνο εξαιτίας της σχετικά ελεύθερης οπλοκατοχής, και μάλιστα στο 95% των περιπτώσεων χωρίς να ριχτεί πυροβολισμός (αποτροπή εγκλημάτων). Ή το ότι οι πολιτείες με τους αυστηρότερους νόμους και τους μεγαλύτερους περιορισμούς της νόμιμης οπλοκατοχής έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων! ... κλπ... κλπ... !!!
Όσο για τη δύναμη της προπαγάνδας ... Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ή διαβάσει για τη φάρσα με το "Dihydrogen Monoxide" (DHMO)... Για τον Nathan Zohner, το 14χρονο μαθητή γυμνασίου με τη σχολική εργασία του με θέμα: How Gullible Are We? (Πόσο εύπιστοι είμαστε) ;)
Dihydrogen Monoxide Hoax
- In 1997, Nathan Zohner, a 14-year-old junior high student at Eagle Rock Junior High School in Idaho Falls, Idaho, gathered 43 votes to ban the chemical (dihydrogen monoxide = H2O = Νεράκι του θεού), out of 50 people surveyed among his classmates. Zohner received the first prize at Greater Idaho FallsScience Fair for analysis of the results of his survey.[2] In recognition of his experiment, journalist James K. Glassman coined the term "Zohnerism" to refer to "the use of a true fact to lead a scientifically and mathematically ignorant public to a false conclusion".
.fff. .what. :( .buy.
 
Last edited by a moderator:
Το Concealed Carry Weapons permit Στελιο, ειναι για οπλοφορια με οπλο κρυμενο ομως. Δηλαδη να μην ειναι σε εμφανες σημειο ωστε ο αλλος να ξερει οτι εισαι οπλισμενος.

Στα υπολοιπα τα εχουμε συζητησει τοσες φορες, ξερεις οτι συμφωνω. Η κατοχη οπλων δεν ηταν ποτε το προβλημα σε μια σωστη κοινωνια. Η σωστη τους χρηση επισης δεν ειναι προβλημα. Δυστυχως ομως, σε μια κοινωνια που εχουμε χασει το μετρο της λογικης, και εχουμε γεμισει με ζηλωτες φανατικους, το λογικο επιχειρημα μοιαζει εκτος τοπου και χρονου. Ας απαγορευσουμε λοιπον και μεις τα δικα μας Διυδρογονομονοξειδια
 
- In 1997, Nathan Zohner, a 14-year-old junior high student at Eagle Rock Junior High School in Idaho Falls, Idaho, gathered 43 votes to ban the chemical (dihydrogen monoxide = H2O = Νεράκι του θεού), out of 50 people surveyed among his classmates. Zohner received the first prize at Greater Idaho FallsScience Fair for analysis of the results of his survey.[2] In recognition of his experiment, journalist James K. Glassman coined the term "Zohnerism" to refer to "the use of a true fact to lead a scientifically and mathematically ignorant public to a false conclusion".
Απίστευτο δεν το είχα διαβάσει;
 
Όταν εμπιστεύεσαι το φαντάρο με το G3 να φυλάει στρατιωτική μονάδα τοτε είναι ικανός να διαχειριστεί ένα πιστόλι σαν πολίτης μετά από κάποιο σεμινάριο ασφαλείας και σκοποβολής.

Εδω με βρισκεις αντιθετο Γιαννη... Ειδα πολλους φανταρους κ αλλα κ στελεχη να ειναι επικυνδινοι κ ακαταλληλοι για να καρτησουν οπλο... Κ επικυνδινοι κ ακαταλληλοι!!!
 
Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε μάλλον για διαφορετικές εποχές. Για την τελευταία 10ετία θα συμφωνήσω με τον Άρη. Μεγάλο ποσοστό των φαντάρων δεν "σέβονταν" το όπλο, του συμπεριφέρονταν σαν γκλίτσα ρε αδερφέ, δεν είχαν την παραμικρή συναίσθηση του τι κρατάνε στα χέρια τους, και εδώ που τα λέμε ούτε ήθελαν να μάθουν....
Βέβαια ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι μάλλον κανένας από αυτούς δεν θα θελήσει ποτέ να έχει στην κατοχή του κάποιο πιστόλι.
Και τέλος τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση στον στρατό είναι ελλιπής για να μην πω σε ορισμένες φορές ανύπαρκτη........
 
Oταν εμπιστευεσαι εναν πολιτη να εχει ενα αυτογεμες οπλο 12GA, ειναι τουλαχιστον γελοιο να μην τον εμπιστευεσαι να μπορει να κατεχει ενα 22αρι πιστολι εστω
 
Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε μάλλον για διαφορετικές εποχές. Για την τελευταία 10ετία θα συμφωνήσω με τον Άρη. Μεγάλο ποσοστό των φαντάρων δεν "σέβονταν" το όπλο, του συμπεριφέρονταν σαν γκλίτσα ρε αδερφέ, δεν είχαν την παραμικρή συναίσθηση του τι κρατάνε στα χέρια τους, και εδώ που τα λέμε ούτε ήθελαν να μάθουν....
Βέβαια ο αντίλογος σε αυτό είναι ότι μάλλον κανένας από αυτούς δεν θα θελήσει ποτέ να έχει στην κατοχή του κάποιο πιστόλι.
Και τέλος τα τελευταία χρόνια η εκπαίδευση στον στρατό είναι ελλιπής για να μην πω σε ορισμένες φορές ανύπαρκτη........

H εκπαιδευση στο στρατο επρεπε να γινεται απο εκπαιδευτες. Εκπαιδευτης δεν ειναι ο παλιος φανταρος, ο μονιμος λοχιας κλπ κλπ. Και η εκπαιδευση δεν επρεπε να περιλαμβανει καθολου θεωρητικο μερος. Επρεπε να λαμβανει πρακτικο μερος, ασφαλη χειρισμο οπλου, λυσιμο-δεσιμο-καθαρισμα σωστο, και βολη. Αυτα επρεπε να γινονται απο ανθρωπους που ειναι ειτε σκοπευτες εν ενεργεια ειτε παλαιμαχοι, ειτε απο ειδικο προσωπικο που θα εχει εκπαιδευτει ακριβως για αυτο το λογο. Το θεωρητικο κομματι, του ποσο ειναι το θεωρητικο βεληνεκες, το πρακτικο, το μεγιστο, ειναι αδιαφορα.

Ακομα θυμαμαι την τεχνικη του τραβηγματος της σκανδαλης, που εμαθα στο κεντρο εκπαιδευσης. Τη σκανδαλη την ακουμπαμε με τη μεσαια φαλαγγα, και τραβαμε το χερι .buy buy.
 
Το Concealed Carry Weapons permit Στελιο, ειναι για οπλοφορια με οπλο κρυμενο ομως. Δηλαδη να μην ειναι σε εμφανες σημειο ωστε ο αλλος να ξερει οτι εισαι οπλισμενος.
Μα όταν μιλάμε για νόμιμη οπλοφορία σήμερα Βίκτωρα αυτό ακριβώς εννοούμε. Με κρυμμένο το όπλο. Το να φέρει κανείς ανοιχτά το φυσεκλίκι στη μέση και τη θήκη με το περίστροφο να κρέμεται στο μηρό του, αυτό μόνο τον 19ο αιώνα, άντε και στις αρχές του 20ού, και μόνο στο ... far west γινόταν! ;)
...σε μια κοινωνια που εχουμε χασει το μετρο της λογικης, και εχουμε γεμισει με ζηλωτες φανατικους, το λογικο επιχειρημα μοιαζει εκτος τοπου και χρονου.
.shake hands.
Απίστευτο δεν το είχα διαβάσει;
Εγώ το είχα διαβάσει ήδη από το 1997 ή 1998 (σε αμερικάνικο περιοδικό) ... πολύ πριν εμφανιστεί το Internet και η Wikipedia! .big smile.
 
Στην Αμερική τα όπλα πουλιούνται και στα περίπτερα , με αποτέλεσμα να μπορεί να έχει πρόσβαση σε όπλο ο κάθε ψυχάκιας ο οποίος ανάλογα με την τρικυμία του μυαλού του σκοτώνει όποιον γουστάρει.
Παραδείγματα άπειρα με τελευταίο την δολοφονία της δημοσιογράφου και του κάμεραμαν.
Μεγάλο θέμα η ελεύθερη οπλοκατοχή και οπλοχρησία (δεν μιλάμε για λειόκαννα κυνηγετικά όπλα) .
Εμείς τι λέμε για όλα αυτά;;;;;
Να επιτρέπεται η ελεύθερη πώληση πυροβόλων όπλων;;;;
Συμφωνούμε για το ήδη υπάρχον νομικό καθεστώς που υπάρχει στην χώρα μας;;;;


http://www.huffingtonpost.gr/2015/0...s-alitheies-gia-tin-oplokatoxi_n_7344806.html

@ΣΤΕΛΙΟΣ
Συμφωνώ κι εγώ με όλα τα παραπάνω. Εξάλλου με το Βίκτωρα το έχουμε κουβεντιάσει κι από κοντά αυτό το θέμα. ;) Επίσης με χαρά μου βλέπω ότι έχω την ίδια ακριβώς άποψη με το Γιάννη.:)
Ξεκίνησα από χθές να γράψω κι εγώ δυο λόγια, αλλά δεν πρόλαβα. Σήμερα βλέπω ότι έχει ανοιχτεί νέο θέμα, αλλά λείπει το αρχικό ποστ του Διονύση που το ξεκίνησε. Εγώ από αυτό είχα ξεκινήσει να σχολιάσω, και βασικά από το δημοσίευμα που παρέθετε. Το οποίο να σημειώσω δεν είναι του συντάκτη που το υπόγραφε, αλλά αυτολεξεί μεταφορά του δημοσιεύματος του Guardian! Ιδού:
Trigger warning: 10 shocking truths about gun violence
Λοιπόν, κατά πρώτον δεν είναι αλήθεια ότι τα όπλα στην Αμερική πωλούνται "και στα περίπτερα". Αυτή είναι προπαγάνδα του "anti-gun lobby" ("Handgun Control Inc." κλπ. κλπ.) και των φίλα προσκείμενων σ' αυτό, οπλοφοβικών ΜΜΕ (δηλ. σχεδόν όλων!).
Για να εμπορεύεται κάποιος νομίμως όπλα πρέπει να έχει ειδική άδεια εμπορίας όπλων από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, τη Federal Firearms License (FFL).
Επίσης για να αγοράσει κάποιος πολίτης όπλο (ειδικά από προεδρίας Κλίντον και μετά) περνάει από "background check", δηλ. έλεγχο του ιστορικού του (ποινικού μητρώου κλπ.). Μάλιστα τότε που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος, επέβαλε περίοδο αναμονής (waiting period) 7 έως 15 ημερών, αν θυμάμαι καλά, ώστε να γίνει αυτός ο έλεγχος . Δηλ. όταν πήγαινες να αγοράσεις ένα όπλο, δεν το έπαιρνες στα χέρια σου αμέσως, αλλά μετά 15 μέρες. Είχαν υπάρξει τότε έντονες αντιδράσεις από το NRA και τις άλλες οργανώσεις οπλόφιλων. Αργότερα με την πρόοδο της πληροφορικής και τη δυνατότητα on line σύνδεσης με τις κρατικές υπηρεσίες, αυτός ο έλεγχος άρχισε να γίνεται άμεσος (Instand Background Check) κι έτσι σταδιακά περιορίστηκε ή καταργήθηκε η περίοδος αναμονής.
Επίσης για να οπλοφορεί κανείς, (στις περισσότερες πολιτείες) χρειάζεται ειδική άδεια οπλοφορίας, Concealed Carry Weapons permit (CCW). Οι νόμοι έχουν διαφορές από πολιτεία σε πολιτεία, σε άλλες χορηγούνται σε όποιον το ζητήσει αρκεί να είναι "καθαρός", σε άλλες πρέπει να αποδείξει ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για να οπλοφορεί.
Τέλος πάντων, το θέμα σηκώνει πολλή συζήτηση. Αλλά πάντως, το δημοσίευμα που παρέθεσε ο φίλος Διονύσης, κάθε άλλο παρά αλήθειες περιέχει. Αμφισβητώ ευθέως ως ψευδή και παραπλανητικά τα περισσότερα "στοιχεία" που αναφέρονται σ' αυτό. Π.χ. είναι ψέμα ότι στην Αμερική μετά από περιστατικά μαζικών πυροβολισμών, χαλαρώνουν οι νόμοι που αφορούν την οπλοκατοχή. Οι περισσότεροι περιορισμοί σε αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των αμερικανών, από το "National Firearms Act" του 1934 μέχρι σήμερα (και είναι πολλοί), ψηφίστηκαν και επιβλήθηκαν μετά από τέτοια ατυχή περιστατικά μαζικών φόνων, π.χ. από οργανωμένες συμμορίες, ή από ψυχασθενείς σε σχολεία και διάφορους δημόσιους χώρους, που τα εκμεταλλεύτηκαν καταλλήλως οι διάφορες οργανώσεις οπλοφοβικών, συνεπικουρούμενες από τα ΜΜΕ.
Και δεν είναι αυτό το μόνο ψέμα ή ανακρίβεια που περιέχει. Το θεωρώ συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης, από προκατειλημμένους φανατικούς πολέμιους της οπλοκατοχής.
Είναι εύκολο να επικαλείσαι "μελέτες", "έρευνες", "στατιστικά στοιχεία" κλπ. έτσι γενικά και αόριστα, παραπλανώντας και τρομοκρατώντας την κοινή γνώμη, που στην πλειοψηφία είναι άσχετη με το αντικείμενο (ποιος θα ψάξει αν είναι αληθινά και βάσιμα - οι περισσότεροι τα καταπίνουν αμάσητα), για να την κάμεις να αποδεχτεί και να υποστηρίξει περιορισμούς και απαγορεύσεις για το οτιδήποτε, πόσο μάλλον για τα όπλα.
Είναι εύκολο να ... μπλέκεις "το φάντη με το ρετσινόλαδο" (ή ... τη βούρτσα με την πούτσα) και να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, άσχετες χώρες και καταστάσεις, για να δημιουργείς εντυπώσεις. Τι σχέση έχει η Ισλανδία με τη ... Βραζιλία (σε πυκνότητα πληθυσμού, μορφωτικό επίπεδο, πολιτισμικό υπόβαθρο, κοινωνικοοικονομική κατάσταση κλπ.)! Για την Ελβετία, που ανέφερε και ο Γιάννης, γιατί δεν γίνεται λόγος; Για την Κρήτη; ... ;)
Είναι η προσφιλής τακτική της αντιοπλικής προπαγάνδας να παρουσιάζει επιλεκτικά "στοιχεία" και δεδομένα που στηρίζουν τις απόψεις της, και να "αγνοεί" και να αποκρύπτει στοιχεία και δεδομέναεπίσημων μελετών (ακόμη και από Πανεπιστήμια των ΗΠΑ) που αποδεικνύουν τα εντελώς αντίθετα. Όπως π.χ. πόσα εκατομμύρια ζωές σώζονται κάθε χρόνο εξαιτίας της σχετικά ελεύθερης οπλοκατοχής, και μάλιστα στο 95% των περιπτώσεων χωρίς να ριχτεί πυροβολισμός (αποτροπή εγκλημάτων). Ή το ότι οι πολιτείες με τους αυστηρότερους νόμους και τους μεγαλύτερους περιορισμούς της νόμιμης οπλοκατοχής έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά βίαιων εγκλημάτων! ... κλπ... κλπ... !!!
Όσο για τη δύναμη της προπαγάνδας ... Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει ή διαβάσει για τη φάρσα με το "Dihydrogen Monoxide" (DHMO)... Για τον Nathan Zohner, το 14χρονο μαθητή γυμνασίου με τη σχολική εργασία του με θέμα: How Gullible Are We? (Πόσο εύπιστοι είμαστε) ;)
Dihydrogen Monoxide Hoax
- In 1997, Nathan Zohner, a 14-year-old junior high student at Eagle Rock Junior High School in Idaho Falls, Idaho, gathered 43 votes to ban the chemical (dihydrogen monoxide = H2O = Νεράκι του θεού), out of 50 people surveyed among his classmates. Zohner received the first prize at Greater Idaho FallsScience Fair for analysis of the results of his survey.[2] In recognition of his experiment, journalist James K. Glassman coinedthe term "Zohnerism" to refer to "the use of a true fact to lead a scientifically and mathematically ignorant public to a false conclusion".
.fff..what.:(.buy.

@dionisis
υγ Συγνώμη μάγκες δεν πρόσεξα ότι στην μεταφορά των πόστ δεν μπήκε η αρχική δημοσίευση μου .
Το διόρθωσα:)
 
Νομιζω οτι η κεκαλυμενη οπλοφορια δεν ειναι το ιδιο με την κανονικη οπλοφορια, και σε αρκετες πολιτειες απαγορευεται. Αυτο, αν δε γελιεμαι, συμφωνα με οσα εχω διαβασει, γινεται γιατι το εμφανες οπλο δρα αποτρεπτικα στην τελεση ενος αδικηματος, γιαυτο και οι πολιτειες το απαγορευουν.

https://en.wikipedia.org/wiki/Concealed_carry_in_the_United_States
 
H εκπαιδευση στο στρατο επρεπε να γινεται απο εκπαιδευτες.
Εκπαίδευσή πλέον απλά δεν γίνεται. Εγώ παρότι στο Διδυμότειχο δεν μας εκπαίδευσαν ποτέ, ούτε στις βολές με δίοπτρα νυχτερινής όρασης, δεν μας ειπαν δυο λογια για το τι έχουμε μπροστά μας. Τα όπλα είναι κατά ένα μεγάλο βαθμό σε χείριστη κατάσταση (το δικό μου δεν είχε μπροστινή ακίδα και όταν το ανέφερα στον οπλουργό του τάγματος μου είπε "όταν πάει για ανακατασκευή σε κανένα χρόνο θα αλλαχθεί") Και το φανταστικό που έχει χαραχθεί στην μνήμη μου είναι ο εκπαιδευτικός πίνακας που είχε σχεδιασμένες από κάποιον καλλιτέχνη τις θέσεις βολής και κάτω κάτω έγραφε την τιμή των φυσιγγίων και να μην κάνετε λάθη στην σκόπευση γιατί η κάθε βολή κοστίζει στο στράτευμα......hit.
 
Εδω με βρισκεις αντιθετο Γιαννη... Ειδα πολλους φανταρους κ αλλα κ στελεχη να ειναι επικυνδινοι κ ακαταλληλοι για να καρτησουν οπλο... Κ επικυνδινοι κ ακαταλληλοι!!!
Οδηγους Αρι να κάνουν χοντρομα...ες δεν έχεις δει;
Αστυνομία στους δρόμους έχεις δει;
Κυνηγούς να ρίχνουν όπου ναναι δεν έχεις δει;
Εκπαίδευση κυνηγών έχεις δει;
Αυτά είναι απλώς γνωρισματα διαλυμενου κράτους.
 
Εχει αλλες ριζες το προβλημα Γιαννη, προβλημα δομης ειναι οπως κ πολλα αλλα...
Το θεμα ειναι οτι για να παρεις ενα διπλωμα οδηγησης θα πρεπει να πας υποχρεωτικα σε μια σχολη... Κ τελειως μαλακας να εισαι κατι θα μαθεις... Το αν θα γινεις προσεκτικος κ ευσυνειδητος οδηγος εγκιται στο χαρακτηρα του καθε ατομου...
Απο την αλλη το θεμα του οπλου ειναι μεχρι τωρα ανεξελεγκτο... Γιατι ανεξελεγκτο θεωρω το γεγονος οτι με μια βεβαιωση κ χωρις καμια εκπαιδευση μπορεις να αποκτησεις κυνηγετικο οπλο... Θα τρομαζα στην ιδεα οτι ο καθε ανιδεος που περασε κ δεν ακουμπησε απο το στρατο ( οχι οτι παιρνεις κ καμια σοβαρη εκπαιδευση εκει) θα μπορει να εχει οπλο κ να επαφυεται στην κριση του ο τροπος που θα το χρησιμοποιησει... Ναι στην οπλοκατοχη αλλα με υποχρεωτικη εκπαιδευση για μενα, τοσο στα ραβδωτα οσο κ στα κυνηγετικα...
Αλλα για να γινει κατι τετοιο εδω μαλλον θα πρεπει να γυρισει ο κοσμος αναποδα...
 
Ναι στην οπλοκατοχη αλλα με υποχρεωτικη εκπαιδευση για μενα, τοσο στα ραβδωτα οσο κ στα κυνηγετικα..
Αυτο λέω και εγώ, συμφωνούμε.
Υποχρεωτική σωστή εκπαίδευση.
Άντε πεστο στην ΚΣΕ να γελάσουμε....
 
Last edited:
Σωστά τα λέτε.Υποχρεωτικη εκπαιδευση σε κάθε είδος όπλου.
Το μόνο που αρκεί για να γινει κανείς κάτοχος ειναι καθαρό ποινικό
Μητρώο και σώας τας φρενας...Ως εδώ καλα και σωστά.Πηγε ο τάδε πήρε πχ την καραμπίνα
Βγήκε για κυνήγι κ ούτε ήξερε να την γεμίσει..Αλήθεια πόσεως φορές σας έχει τύχει να σας "μπουκαρει" καταλαθος καννη συναδέλφου από διπλανο καρτέρι?Και το παράξενο οτι γνωρίζει ο συγκεκριμένος οτι εκεί υπάρχει άνθρωπος..Δυστυχώς βλέπουμε οτι ούτε καν το όπλο δεν ξέρουν κάποιοι να κρατάνε.Οπως έχει ευθύνες και η οδήγηση (Που ανέφερε ο Άρις), άλλες τόσες και περισσοτερες εχουν και η οπλοκατοχή .Γιατι λοιπόν να μην υπάρχει κάποια εκπαίδευση.Τωρα θα μου πειτε λειτουργεί τιποτα σωστά σε ετούτη την χώρα..
 
Last edited:
Back
Top