Συζήτηση περί οπλοκατοχής και οπλοχρησίας

Εγώ "θεωρητικά" λοιπόν και κάτω από αυστηρότατες προϋποθέσεις θα συμφωνούσα με την οπλοκατοχή αλλά θα διαφωνούσα πλήρως με την οπλοφορία.
Πράγματι θα έπρεπε να είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να μπορούν να προστατεύουν την οικογένειας τους .
Όμως με πιάνει τρόμος στην ιδέα ότι θα κυκλοφορώ στους δρόμους , θα πηγαίνω στο γήπεδο , σε κάποια συναυλία , σε νυχτερινό κέντρο κλπ και όλος αυτός ο κόσμος που θα με περιβάλλει πιθανόν να οπλοφορεί.

Επειδή αναφέρθηκαν οι ΗΠΑ , είναι τουλάχιστον αστείο να πιστεύουμε ότι οι νόμοι που έχει θεσπίσει η πολιτεία και επιτρέπει τα όπλα , έχουν δημιουργηθεί για την προστασία του πολίτη.
Το ισχυρότατο λόμπι των όπλων, προβάλλοντας συνέχεια την εγκληματικότητα , κατάφερε να περάσει στον πληθυσμό την αναγκαιότητα των όπλων .Η αλήθεια φυσικά δεν είναι άλλη απο τον ασύλληπτα τεράστιο τζίρο που γίνεται με τα όπλα στα οποία είναι αναμεμιγμένοι πολιτικοί , ηθοποιοί , επιχειρηματίες ακόμα και τραγουδιστές .Υπήρξαν φήμες ότι ο τραγουδοποιός της ειρήνης eric clapton ήταν και είναι μεγαλομέτοχος σε εταιρεία όπλων.
 
Διονυση η κατοχη ενος εργαλειου δεν συνεπαγεται σχεδον ποτε και την παραλογη χρηση του. Και ολα τα εργαλεια, οπως και τα οπλα, εχουν χρησεις που ειναι ασφαλεις και σε αρκετα μερη του κοσμου πλην της χωρας μας, κοινωνικα αποδεκτες.

η οπλοκατοχη λοιπον σημαινει οτι θεωρητικα εκπαιδευεις εναν πληθυσμο ωστε να κατεχει ασφαλως οπλα. Οπως του εμπιστευεσαι το να κατεχει ασφαλως αυτοκινητο και να οδηγει, μηχανη, ξυλοκοπτικο και αλλα τοσα που ανετα ξεκανουν κοσμο αν γυαλισει το ματι του αλλου. Αν καποιος θελει να κανει κατι αξιοποινο θα παρει οπλο μεσω παρανομης οδου. Αν γυαλισει το ματι του θα αρπαξει και θα χρησιμοποιησει οτι βρει. Στο θεμα της οπλοφοριας, θα με βρεις συμφωνο. Αλλωστε το εχω αναφερει πολλες φορες, οτι ειμαι αντιθετος με το να κυκλοφοραει ο αλλος σαν αστακος, ειναι αντιθετο στη κουλτουρα μας, και επικινδυνο λογω ταμπεραμεντου
 
Αξίζει να το διαβάσει κανείς με μεγάλη προσοχή ..........πάντα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα .

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/n...arhdes-kai-posoi-apo-tromokrates.3696005.html
Διονύση, αν δεν επένδυαν τόσα χρήματα κατά της τρομοκρατίας, είναι σίγουρο ότι οι θάνατοι θα παρέμεναν σε αυτά τα επίπεδα?
 
Διονύση, αν δεν επένδυαν τόσα χρήματα κατά της τρομοκρατίας, είναι σίγουρο ότι οι θάνατοι θα παρέμεναν σε αυτά τα επίπεδα?
Δεν ξέρω Βασίλη , ούτε μπορώ να κάνω εικασίες.
Απλά το δημοσίευμα έχει πολλά και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που πραγματικά δίνουν μια "εικόνα".
 
Back
Top