Συγκρίσεις aftermarket chokes (δοκιμές-αγορές-προτάσεις)

Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιώ rem expres Ν 4
Εγω θα εβαζα κ τα τρία rem nitro magnum ν2 με φουλ τσοκ.
Ας είναι λίγο πιο χοντρό το αμερικανικό δυάρι..
Αν είναι ανοιχτό τότε μπορείς να σκοπεύσεις σωστά κ με ψυχραιμία..
 
Καλημερα! Μυρο συμφωνω με τον Αρη! Σε ανοιχτα πεδια το nitro κανει θαυματα! Εγω βαζω σε ανοιχτα πεδια 2 αστρα,πρωτο,δευτερο και τριτο remington Nitro 42,5 gr σε νουμερα αντιστοιχα 6-4-2...επισης να εχεις υποψιν σου οτι τα νουμερα της remington ειναι μισο νουμερο πιο χονδρα απο τα αλλα φυσιγγια..γενικα τα Αμερικανικα χονδρα φυσιγγια, απο οτι εχω δει (για ψιλα δεν ξερω δεν εχω ασχοληθει με αμερικανικα ψιλα) ειναι μισο νουμερο πιο χονδρα απο τα Ευρωπαικα..
Ναι αυτό το ξέρω Γιάννη για τα αμερικανικά φυσίγγια ότι έχουν πιο χοντρά σκάγια.Ξέχασα να πω ότι και εγώ το τελευταίο nitro βάζω αλλά Ν 4..
 
Εγω θα εβαζα κ τα τρία rem nitro magnum ν2 με φουλ τσοκ.
Ας είναι λίγο πιο χοντρό το αμερικανικό δυάρι..
Αν είναι ανοιχτό τότε μπορείς να σκοπεύσεις σωστά κ με ψυχραιμία..
Νομίζω είναι υπερβολή όλα ν 2 αυτό που κάνει ο γιαννης θα δωκιμασω, μου δένεται σωστότερη επιλογή. Ξέχασα να πω ότι βάζω και το super full έσω έξω που έχω και από 71 πόντους ή κάνη πάει 82..αλλά ήθελα κάτι καλύτερο από εξηδικευμενη εταιρία τσοκ
 
Τασο οι λαγοι στην Κρητη σπανια βγαινουν πολυ μεγαλοι πανω απο 2 κιλα και αυτο μπορεις να στο πει και ο Μυρος! Εγω εχω χτυπησει στη ζωη μου περιπου 45 λαγους και ο μεγαλυτερος ηταν ακαθαριστος 2750..δεν τρωγοταν..περυσι ο αδελφος μου χτυπησε λαγο στα 53 μετρα (με beretta 471 silver Hawk και 3*) μετρημενα με μετροκορδελα που ηταν 1,2 κιλα ακαθαριστος και μολις τον ειδα του εβαλα χερι γιατι του εριξε..ημασταν μαζι με τον μπαρμπα ..μολις τον ειδε ο μπαρμας γυαλισε το ματι του ..του λεω τι θα μοιρασουμε τωρα (παντα αν πιασουμε ενα λαγο τους μοιραζει στην μεση ενας κεφαλι ενας εντοσθια)..μου λεει λοιπον ο μπαρμας δεν θα τον μοιρασουμε ελα να τον φαμε το βραδυ αυτος ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ετσι μου ειπε..οντως πηγαμε το βραδυ και ειδα μια μεγαλη φαγιατζα λαγο και πεντανοστιμος( ειναι και μαστορισσα η γρια του) οχι πολυ μαυρο κρεας..αρα πιστευω τους λαγους που εχουμε εδω αν τους χτυπησεις ακομα και στα 60 μετρα με το nitro το 4 αρι τραυματιζονται συνηθως και οι σκυλοι τους πιανουν μετα γιατι ειναι ανοιχτα πεδια..το εχω δει με τα ματια μου αυτο πολλες φορες...τετοια φονικοτητα σε φυσιγγι δεν εχω ξαναδει..ο μπαρμας βεβαια δεν αλλαζει φυσιγγι οτι και να του πεις..αλλα εχει και πιστολι..auto 5 76 ποντους κανη 2 αστρα στανταρ φερμενει απο ΗΠΑ πριν 30 χρ..LAMPRO καφε και ξερο ψωμι..
 
Last edited:
Ο μπαρμας δεν ασχολειται καθολου με φυσιγγια ειναι πολυ μεγαλος 75-80 χρ..κυνηγαει ΜΟΝΟ λαγο απο 20 χρ..αρα καταλαβενετε τι λαγους εχει χτυπησει και τι εμπειρια εχει.. αλλα εμπειρικα παει σε 33 γρ στο λαγο..και αυτο κατι λεει..κατι διδασκει σε εμας..τον εχω δει πολλες φορες να σηκωνει τουφεκι σε αποστασεις που εγω μολις το σηκωσε ελεγά απο μεσα μου "" τρελος ειναι"" και ο λαγος να πεφτει..εμεινα Μ........ΑΣ..
 
Ο μπαρμας δεν ασχολειται καθολου με φυσιγγια ειναι πολυ μεγαλος 75-80 χρ..κυνηγαει ΜΟΝΙ λαγο απο 20 χρ..αρα καταλαβενετε τι λαγους εχει χτυπησει και τι εμπειρια εχει.. αλλα εμπειρικα παει σε 33 γρ στο λαγο..και αυτο κατι λεει..κατι διδασκει σε εμας..τον εχω δει πολλες φορες να σηκωνει τουφεκι σε αποστασεις που εγω μολις το σηκωσε ελεγά απο μεσα μου "" τρελος ειναι"" και ο λαγος να πεφτει..εμεινα Μ........ΑΣ..
Γιαννη το μήνυμα σου ειναι για extra full like.shake hands.
Θυμήθηκα κάποτε τον Αιγινιτη που έλεγε οτι η παλιοί κυνηγούσαν λαγο με 32γρ..
Σκεφτείτε τι εμπειρια εχει αυτός ο άνθρωπος..Μια ζωή αφιερωμένη στον λαγο..
Κατι μου λεει Γιάννη οτι κ φυσιγγια ρεμινγκτον να του δώσεις δεν θα τα πάρει..
 
Τασο δεν θα τα παρει!! Τα γραμμαρια και το διδασκει σε μενα το κουτορνιθι πρωτα που βαζω 36 γρ στην τσιχλα δεν κανει το φυσιγγι..ο μπαρμας δεν ειναι βλακας ειναι μεγαλη μαφια οπως σου ειπα..μου ειχε πει καποτε οτι εχει χτυπησει
 
Back
Top